Da li su Bogdanović i Bjelica odigrali poslednje utakmice za Sakramento?

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelice možda su odigrali poslednji meč za Sakramento Kingse protiv Los Anđeles Lejkersa.

PTIzvor: B92
Podeli

Grafika SofaScore

Srpski košarkaši briljirali su u pobedi Kingsa, međutim ne znam da li će i narednih sezona nositi dres ekipe iz prestonice Kalifornije.

Bjelica ima ugovor sa Sakramentom i za narednu takmičarsku godinu, ali on tek 17. oktobra postaje zagarantovan, do tada je sve moguće.

Nemanja ima još 7,2 miliona dolara u ugovoru i ako i 17. oktobra bude bio član Kingsa, ugovor za sezonu 2020/2021 postaje mu zagarantovan.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde ima sezonu karijere u kojoj je beležio 11,5 poena, 6,3 skokova i 2,7 asistencija za 28 minuta na terenu.

Situacija s Bogdanovićem dosta je drugačija jer bek reprezentacije Srbije može da bira za koju ekipu će potpisati. Bogdan je ograničeno slobodan košarkaš, što znači da Kingsi mogu da izjednače svaku ponudu za njega i da ga time zadrže.

Ipak, pitanje je da li će se to desiti jer dolazi ugovor Dierona Foksa, a Hild i Bars već imaju velika primanja – prvi 24 miliona dolara godišnje, drugi 22 milona. Sakramento će Foksu morati da ponudi maksimalan ugovor, što je više od 25 miliona dolara po sezoni i sada tu treba naći prostora i za Bogdana.

Pitanje je da li će ga naći i da li Bogdanović uopšte želi da ostane u Sakramentu. Iza sebe ima odlične utakmice, mnogi su zainteresovani i videćemo ko će mu sve ponuditi ugovor i koliko novca će nuditi.

Realno je da Bogdan i Nemanja sledeće sezone nose dres Kingsa, ali isto tako moguće je da obojica ne budu deo tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 45 sledeca idi na stranu