Drama do kraja – Blejzersi iščupali pobedu i poslali Sanse kući!

Košarkaši Portland Trejl Blejzersa pobedili su Bruklin Netse 134:133.

PTIzvor: B92
Podeli
(Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images)
(Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images)

Blejzersi su ovim trijumfom obezbedili osmo mesto i u subotu će igrati protiv devetoplasiranog Memfisa za plasman u plej-of.

Portlandu će biti potrebna jedna pobeda kako bi obezbedio doigravanje, dok će Grizliji morati da slave dva puta uzastopno kako bi ušli u osamm.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

NBA, četvrtak/petak:
Boston – Vašington 90:96
LA Lejkers – Sakramento 122:136
Memfis – Milvoki 119:106
Dalas – Finiks 128:102
Džez – Spars 118:112
Nets – Blejzers 133:134
Medžik – Pelikans 133:127

Najveći gubitnici ovom pobedom Portlanda su jedina neporažena ekipa u "mehuru" – Finiks Sansi. Ekipi iz Arizona bila je potrebna pobeda Netsa kako bi ušli u plej-in, međutim to se nije dogodilo i Blejzersi idu dalje.

Velika drama viđena je na meču između dve tima, te je ekipa Terija Stotsa uspela da slavi tako što je u poslednjoj četvrtini postigla 37 poena, osam više od protivnika. Junaci su Demijan Lilard i Si Džej Mekalum, dok je tragičar Netsa Karis Levert koji je promašio šut za pobedu.

Lilard je pogađa kada je prednost trebalo da se stigne, a Mekalum je u poslednjim minutima držao Blejzerse u prednosti. Si Džej je pogodio na minut do kraja za 134:130 i činilo se da će Portland privesti utakmicu kraju bez problema.

To se nije desilo.

Na 40 sekundi do kraja Keris Levert je pogodio uz faul i prednost Blejzersa bila je svega +1. U narednom napadu Karmelo Entoni promašio je trojku i Bruklin je imao napad za pobedu.

Lopta je bila u rukama Leverta koji ovoga puta nije uspeo da pogodi. Entoni je osigurao skok i Portland je pobedio!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lilard sa 42 poena i 12 asistencija, Nurkić je imao 22 poena i 10 skokova, a Mekalum 25 poena i sedam asistencija.

Kod Bruklina bolji od ostalih bio je Levert sa 37 poena i devet asistencija, Heris i Luvavu su postigli 19, a Alen je imao 14 poena i 11 skokova.

Meč između Portlanda i Memfisa igra se u subotu od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 45 sledeca idi na stranu