"NBA je u mnogo većem problemu nego što misli"

Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, upozorio je NBA ligu.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Alex Wong/Getty Images
Photo by Alex Wong/Getty Images

NBA na TV B92
Četvrtak, 22.00
Dalas Meveriks – Finiks Sans

Tramp je u "ratu" sa NBA ligom, čiji su mu igrači u nekoliko navrata izrazili nepoštovanje.

Predsednik SAD ističe da je NBA u problemu zbog opalog TV rejtinga.

"Pogledajte rejtinge košarke. Oni su došli do veoma niske brojke, veoma veoma niske. Od NBA je napravljena svinjarija. Mislim da je NBA u velikom problemu. Velikom problemu. Većem problemu nego što misle", izjavio je Tramp za "FOX".

Trampu se nije svidelo to što je liga, zajedno sa gotovo svim igračima, glasno podržala borbu protiv rasizma, nejednakosti, policijske brutalnosti...

Tramp je podsetio i na situaciju sa Kinom, odnosno komentarom generalnog menadžera Hjustona Derila Morija koji se nije svideo čelnim ljudima te zemlje.

"Sraman je način na koji su se poklonili Kini. A oni zarađuju mnogo više novca ovde nego u Kini. Ali, mi imamo sistem koji vam dopušta da ne poštujete sistem. Šteta za njih, baš šteta. Oni ne cene to što imaju ovde", dodao je Tramp.

TV rejting NBA lige možda jeste opao, ali je pravo čudo što se liga uopšte nastavila i bezbednim uslovima koje su komesar Adam Silver i njegovi saradnici uspeli da stvore se divi ceo svet.

Podsetimo, predsednik SAD je nedavno izjavio da više ne gleda NBA zbog toga što timovi pred početak meča, tj. tokom intoniranja himne, kleče u znak protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 45 sledeca idi na stranu