"Popovič me je šokirao poređenjem Jokića i Birda, mislio sam da se šali"

Brajan Vindhorst i Amin Elhasan, novinari ESPN, bili su u čudu kada su čuli da je Greg Popovič uporedio Nikolu Jokića sa Lerijem Birdom.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: YTSS/ ESPN
Foto: YTSS/ ESPN

NBA na TV B92:
Subota, 21.30
Denver Nagets – Juta Džez

Popovič je posle utakmice između Sparsa i Nagetsa kazao kako je srpski košarkaš reinkarnacija jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Proslavljeni trener potom je dodao i kako ga podseća na legendarnog centra Mozesa Melouna, što je takođe veliki kompliment.

* Reinkarnacija Lerija Birda

Vinhorst i Elhasan smatraju da je Pop preterao, te ne vide da osim dodavanja i to što su beli, Jokić i Bird imaju nešto slično.

"Bio sam zapanjen kada sam čuo taj citat, mislio da je šala, da Pop nije bio ozbiljan. Pop retko govori takve stvari i kada kaže to je smisleno, značajno... Leri Bird je bio sjajan dodavač, Nikola Jokić je jedan od najboljih centara dodavača u istoriji i to mogu da vidim", rekao je Vindhorst i dodao:

"Ovo je neverovatan kompliment, Bože... Kasnije ga je uporedio sa Mozesom Malounom, što mi je nekako bliže jer su obojica centri".

Iskusni novinar ESPN-a nastavio je u dahu:

"Reći ću jednu stvar. Kada je Leri trebalo da postigne koš, on je to i činio, a budućnost Denver Nagetsa zavisi od toga – da li Jokić može da pogađa kada je važno. Ako to bude mogao, onda će verovatno biti član Kuće slavnih, ali i dalje sam bez teksta kada pomislim na Popovo poređenje".

Amin Elhasan se nadovezao na reči kolege:

"Ako izuzmemo dodavanje i to što su obojica beli, ne vidim to poređenje kao tačno. Budimo iskreni. Leri Bird je bio nemilosrdni, agresivni poenter. On je igrač koji će vam dati u lice 40 poena, a pritom će vam reći na koji način će vam dati i kada to učini stavi će vam do znanja", kaže Elhasan i dodaje:

"Nikola Jokić mi se u to ne uklapa. Ako bih morao tako nekog da izaberem danas u NBA, to bi bio Luka Dončić. On je više kao Leri Bird".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 45 sledeca idi na stranu