Lebron: Zašto protestujemo? Pa, umorni smo od ovakvog tretmana

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, koristi zvaničan Tviter nalog kako bi ukazao na nejednakosti u američkom društvu.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Katelyn Mulcahy/Getty Images
Photo by Katelyn Mulcahy/Getty Images

Džejms je pre dva dana odgovorio Druu Brisu, jednom od najboljih kvoterbekova u istoriji NFL, koji je rekao kako ne može da razume ljude koji kleče kada se čuje američka himna.

Lebron je kazao kako se ne radi uopšte o nepoštovanju, već je u pitanju šira slika, odnosno nipodaštavanje Afroamerikanaca.

Mediji su preneli reči Brisa, a televizija Foks, koja je bliksa Donaldu Trampu, odlučila je da brani kvoterbeka.

Zanimljivo, to je uradila Laura Ingram, žena koja je pre nekoliko godina kritikovala Lebrona Džejmsa što iznosi stav koji nije u vezi košarke. Njen tadašnji komentar je bio: "Ućuti i igraj košarku. Ne mešaj se u ono što ne znaš".

Ipak, Laura ovoga puta nije isto rekla Brisu već je istakla kako on ima pravo na mišljenje i kako nema ništa loše u tome što je rekao.

"Evo ako i dalje ne znate zašto protestujemo. Razlog zbog kojeg se ponašamo na način na koji to radimo je zbog toga što smo jednostavno je**o umorni od ovakvog tretmana ovde (u klipu). Da li može jednostavnije od ovoga da bude?", napisao je Džejms kao odgovor na reči novinarske Foksa.

Pročitajte još:

* Lebron Džejms užasnut mišljenjem Drua Brisa VIDEO

* "Kada crnac protestuje on je kriminalac, a kada belac puca on je dobar čovek"

* Divac i Kingsi otpustili čuvenog komentatora zbog rasističkog komentara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu