"Kada crnac protestuje on je kriminalac, a kada belac puca on je dobar čovek"

Tobajas Heris, američki košarkaš iz redova Filadelfije, putem portala "PlayersTribune" obratio se javnosti.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Tobajas Heris je veoma zanimljiv krilni košarkaš koji je do sada igrao za Orlando, Detroit i Los Anđeles Kliperse pre dolaska u Filadelfiju.

Heris je takođe odlučio da se oglasi povodom ovih protesta u SAD koji se održavaju posle ubistva tamnoputog muškarca od strane pripadnika policije.

"Oduvek sam bio za razgovor. A ukoliko ćemo da pričamo o ubistvu Džordža Flojda moramo da shvatimo neke stvari: Njega je ubio beli policajac u sred bela dana. Tri ostala policajca su samo posmatrala jer je u pitanju crnac. Nemojte da mi pričate da je ovo izolovan slučaj i da nema veze sa rasom, ali ima. Zašto beli ljudi stalno potenciraju da ne treba sve gledati iz prizme rasizma? Tako pričate jer nisu vaši roditelji ili braća ti koji su zlostavljani i ubijeni na sred ulice. Ućutite. To je sve što imam da vam kažem. Oduvek je to bila stvar rase. Protestujemo odavno protiv policijske brutalnosti i vi nas čujete, ail nas ne slušate. To me boli. Budite realni i priznajte da nešto u ovoj zemlji ne valja. Prošlog meseca, beli čovek je ispred skupštine Mičigena bio naoružan i pucao na koronavirus i on je dobar čovek. Znači crnac kada protestuje on je kriminalac, a kada belac puca on je dobar? To kaže naš predsednik", rekao je Tobajas Heris.

Tobajas Heris "Tobi" i srpski košarkaš Boban Marjanović "Bobi" su jako dobri prijatelji i američki mediji su često posvećivali pažnju tandemu "Tobi i BobI" koji se rastavio kada je Heris otišao u Filadelfiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu