Vlasnik Dalasa ima zanimljiv predlog za nastavak NBA lige

Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, predložio je da u nastavku sezone u NBA ligi u plej-ofu bude 20 timova, umesto 16.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Marc Serota/Getty Images
Photo by Marc Serota/Getty Images

Svaka konferencija bi dobila dodatna dva mesta i na taj način više ekipa bi preostalih šest ili sedam utakmica ozbiljnije shvatilo, jer bi se borile za doigravanje.

To je njegova reakcija na izjave iz Golden Stejta koji bi nastavak sezone smatrali "odmorom", dok je Demijan Lilard poručio da će sedeti na klupi u slučaju da se njegov Portland ne bori za plej-of.

Po ovom modelu Kjubana, 20 ekipa bi bile rangirane nezavisno od konferencije u kojoj nastupaju, pri čemu bi najboljih 14 popunilo mesta u klasičnom žrebu od 16 klubova, a u prvom krugu bi igrale četiri najlošija tima, od 17. do 20. pozicije.

Dva pobednika tih duela bi igrali protiv 15. i 16. rangiranog tima, a te serije bi se igrale na tri pobede.

Potom bi se dve ekipe koje bi prošle dalje uključile u standardan sistem plej-ofa i nastavilo bi se okršajima na četiri pobede.

"Ovaj plan nam omogućava da imamo više utakmica u doigravanju, više uzbuđenja, više važnih dvoboja. On gotovo svakoj ekipi daje priliku da se vrati i odigra određeni broj utakmica osnovnog dela sezone, napravi nešto zanimljivo i takmiči se za nešto", izjavio je Kjuban za američki "NBC".

"Moramo nešto da probamo da promenimo. Sklon sam eksperimentisanju. Ne možemo samo da idemo proverenim putem",
smatra vlasnik Maveriksa.

I dalje se čeka zvanična potvrda, ali je sve izvesnije da će se NBA liga nastaviti u sportskom kompleksu "Diznijevog sveta" u Orlandu.

Predviđeno je da to bude krajem juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu