"Majklu smo omogućili da bude najveći, Lebronu nismo"

Dok Rivers, trener Los Anđeles Klipersa, ima zanimljivo mišljenje o stalnoj raspravi ko je najveći – Majkl Džordan ili Lebron Džejms.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Jedan od najboljih trenera u NBA ligi kaže kako Džordan niko nije kritikovao tokom njegovih prvih sedam sezona kada nije uspeo da osvoji titulu.

"Majkl tokom prvih sedam godina nije osvojio titulu. Razlog je jer nije verovao sistemu. Želeo je da dominira sam. Nije shvatao koliko je važno da koristi saigrače i sve ostalo. Ali tada niko nije kritikovao Majkla", rekao je Rivers.

Prema rečima trenera Klipersa, od Džordana, kada je ulazio u ligu, niko nije očekivao da će biti najveći košarkaš svih vremena, dok su od Lebrona odmah očekivanja bila takva.

"Razlika između Majkla i Lebrona – kada je Džordan došao u ligu sve je iznenadio, a kada je Lebron došao svi su već očekivali da bude sjajan. Majklu smo dozvolili da izraste u najvećeg, Lebronu nismo".

Džejms u dosadašnjem delu karijeri osvojio tri NBA titule i izgubio je u šest finala, dok je Džordan šest puta učestvovao u velikim finalima i svih šest puta je pobedio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu