Garnet o penzionisanju broja 21: Ne sarađujem sa zmijama

Kevin Garnet nije zainteresovan za ideju penzionisanja njegovog broja 21 u Minesota Timbervulvsima.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Garnet, koji je pre nekoliko dana izabran u Kuću slavnih sa pokojnim Kobijem Brajantom i Timom Dankanom, nije oprostio vlasniku Vulvsa Glenu Tejloru kako se ophodio prema njemu 2016. godine.

"Glen zna gde sam ja, ne želim da učestvujem u njegovoj zabavi. Pre svega, nije prirodno. Drugo, pritiskaju ga mnogo navijači, pretpostavljam, i zajednica. GLen i ja smo imali dogovor pre nego što je (bivši predsednik tima) Flip (Sanders) preminuo, a kada je Flip umro taj dogovor je otišao s njim", rekao je Garnet za "Atletik".

Nakon sedam godina u Bostonu i Bruklinu, Sanders je vratio Garneta u Minesotu 2015, kada su planirali da zajedno postanu manjinski vlasnici kluba iz Mineapolisa.

Međutim, Sanders je iznenada preminuo, Minesota je morala da promeni upravu, a Garnet se penzionisao 2016. nakon napetih pregovora sa Tejlorom.

"Zbog toga neću oprostiti Glenu. Neću mu to oprostiti. Mislio sam da je iskren čovek i biznismen, a kada je Flip umro, sve je nestalo s njim. Pamtim svoje godine u Minesoti i tu zajednicu. Volim svoje Timbervulvse, uvek ću voleti te ljude, Mineapolis i Minesota će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Ali u ovom trenutku ne želim da imam posla sa Glenom Tejlorom, kompanijom Tejlor ili bilo čim što ima veze s njim. Ne sarađujem sa zmijama", rekao je Garnet.

Minesota je draftovala Garneta 1995. godine kao petog pika na draftu, a on je tokom 12 godina u Mineapolisu od marginalnog tima napravio finalistu Zapada.

Rekorder je kluba po broju odigranih minuta, postignutih poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada. Bio je MVP lige 2004. u dresu Vulvsa i devet puta Ol-star, gde je bio MVP 2003.

Potom je 2007. prešao u Boston Seltikse gde je bio član velike trojke sa Polom Pirsom i Rejom Alenom, te osvojio jedinu NBA titulu sledeće goddine.

Osvojio je i zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju 2000, a u NBA karijeri je prosečno beležio 17,8 poena uz 10 skokova i 3,7 asistencija (26.071 poena, 14.662 skokova, 5.445 asistencija).

Jedini je igrač u istoriji NBA sa najmanje 25.000 poena, 10.000 skokova, 5.000 asistencija, 1.500 ukradenih lopti i 1.500 blokada.

Jedini je igrač u istoriji NBA koji je prosečno beležio 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija u šest uzastopnih sezona.

Jedini je igrač u istoriji NBA koji je prosečno beležio 20 poena, 10 skokova i 4 asistencije devet uzastopnih sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 49 sledeca idi na stranu