Bogdanović i Bjelica na O2.TV

Borba za plej-of NBA lige se zaoštrava, favoriti se fokusiraju na što bolju poziciju, a ostali vrebaju poslednju šansu za mesto u doigravanju.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Foto: NBA
Foto: NBA

Upravo dve takve ekipe se u subotu uveče sastaju u Stejpsl centru od 21.30 uz prenos na O2.TV.

Domaći Los Anđeles Klipersi su uprkos oscilacijama i problemima sa povredama treći tim Zapada sa 37-18, dok Sakramento Kingsi postapeno gube korak za plej-of pozicijom, sa 22-33 zaostaju čak šest pobeda za doigravanjem.

Nijedan tim ne može da se pohvali sa posebnom formom, u poslednjih deset mečeva obe ekipe imaju učinak 6-4.

Klipersi nikako ne uspevaju da uhvate ritam zbog problema sa povredama Pola Džordža i Patrika Beverlija, dok se Kavaj Lenard "štedi" pa je samo jednom nastupio na dva meča koja se igraju u dva uzastopna dana.

Foto: NBA
Foto: NBA

Neizvestan je nastup Džordža koji je pred Ol-star pauzu već u drugoj četvrtini završio meč sa Bostonom koji su Klipersi izgubili posle dva produžetka.

"Malo sam zabrinut zbog toga jer je ovo drugi, možda treći put", rekao je trener Klipersa Dok Rivers o Džordžovoj povredi zadnje lože, "Ne znam šta da radim, ali znam šta moraju ostali igrači".

Rivers je zbog povreda na 55 utakmica izveo 26 različite startne postave. Međutim, trejd poslednjeg dana "prelaznog roka" doneo je Klipersima krilo Markusa Morisa koji može solidno da nadoknadi izostanak Džordža.

Osim toga, u sredu je za Kliperse potpisao bek Redži Džekson, koga su otpustili Detroit Pistonsi. U pitanju je igrač sa prosekom od 14,9 poena i 5,1 asistencija.

Foto: NBA
Foto: NBA

S druge strane, Kingsi u meč ulaze nakon pobede nad Memfis Grizlisima 129:125, ali im je potreban kontinuitet ako žele mesto u plej-ofu.

Kingsi su uspeli da slave iako su zamalo ispustili 15 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Memfis je smanjio na 126:125, da bi Badi Hild sa četiri slobodna bacanja u poslednjih 6,6 sekundi "overio" trijumf tima iz Kalifornije.

Kingsi su razbili Kliperse u prethodnom susretu 30. januara 124:103. Zabistalo je Dieron Foks sa rekordom karijere od 34 poena uz 8 asistencija, dok je oboren klupski rekord sa čak 21 pogođenom trojkom.

Za novi trijumf nad Klipersima Foksu će biti potrebna podrška cele ekipe. Protiv Memfisa su se istakli Harison Barns sa 32 poena i 7 trojki, te Hild sa 20, ali mora da se istakne i srpski tandem Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica koji su protiv Grizlisa imali jednocifrene učinke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 51 sledeca idi na stranu