Emotivni Gasol o odlasku Brajanta: Pobeleo sam, nisam mogao da pričam VIDEO

Španski košarkaš Pau Gasol govorio je koliko teško mu je pao odlazak Kobija Brajanta.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Harry How/Getty Images)
Photo by Harry How/Getty Images)

Gasol i Brajant bili su saigrači u Los Anđeles Lejkersima, sa kojima su dva puta osvojili NBA prsten - 2009. i 2010. godine.

Stariji od braće Gasol opisao je kako je čuo za Brajantovu tragediju i pad helikoptera u Los Anđelesu, u kome je bila i njegova ćerka Đijana.

"Vozio sam u tom trenutku i vraćao sam se sa košarkaške utakmice Barselone. Bio sam blizu svoje kuće kada sam čuo vesti. Moja žena je dobila poruku od prijatelja da je Kobi poginuo u padu helikoptera. U početku nisam shvatao šta je htela da mi kaže, ali sam u toku vožnje perifernim pogledom video sliku na njenom telefonu. Pobeleo sam", rekao je Gasol za "LA Times".

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Gasol je opisao stanje njegovog šoka.

"Ćutao sam naredna dva minuta, slušao njene reči, ali nisu mogle da dopru do mog mozgda. Kada sam došao kući počeo sam da plačem i bilo mi je teško da pričam sa bilo kim u narednim danima. Jedina osoba sa kojom sam mogao da pričam je Robert (potpredsednik Lejkersa Pelinka prim. aut). On je bio prvi čovek od koga mogu da saznam sve, kako su deca i supruga Vanesa".

Već u narednim danima Gasol je otputovao za SAD.

"Bilo bi pogrešno da budem daleko odavde. Da budem blizu njegove porodice i dostupan. Bio mi je veliki brat, uvek tu da podeli savet", kroz suze je govorio Gasol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 51 sledeca idi na stranu