Velika čast: Baskonija povlači dres Igora Rakočevića

Španski košarkaški klub Saski Baskonija objavio je da će povući iz upotrebe dres sa brojem 8 koji je nosio Igor Rakočević.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Rakočević je svojevremeno važio za fantastičnog strelca o tome dovoljno govore i tri "Alfonso Ford" nagrade, koje Evroliga dodeljuje svom najboljem poenteru.

To se dogodilo 2007. i 2009. godine u dresu tadašnje Tau Keramike (sada Saski Baskonija), dok je treću nagradu zaradio igrajući za Efes Pilsen 2011. godine.

Rakočević je u Tau Keramiku stigao iz Real Madrida, a prethodno je branio boje Valensije, odnosno Minesota Timbervulvsa u NBA ligi. Rakočević je ponikao u Crvenoj zvezdi, da bi kasnije igrao i za Budućnost, sa kojom je osvojio šampionsku titulu 2001. godine, kada su u finalu Vinston YUBA lige pobedili Partizan.

Rakočeviću je još ranije povučen dres sa brojem 8 od strane Crvene zvezde, a sada će to isto učiniti i Baskonija.

Povodom čitave situacije oglasio se i Igor Rakočević, putem svog "Instagram" profila.

"Moj bivši klub Baskonija odlučio je da u moju čast okači na vrh hale dres u kojem sam proveo neverovatne godine prepune uspeha, prijateljstava i najlepših mogućih trenutaka. Igrati za ovaj klub je bila čast i privilegija, i ovom prilikom im se zahvaljujem svim svojim srcem", poručio je Rakočević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu