Šou Džordža i Lenarda u Minesoti, Lejkersi "ukrali pobedu" Majamiju

Košarkaši Los Anđeles Klipersa i Los Anđeles Lejkersa ostvarili su nove pobede zahvaljujući sjajnim partijama svojih najboljih igrača.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Los Anđeles Klipersi su ostvarili i četvrtu pobedu u nizu na krilima Pola Džordža i Kavaja Lenarda koji su kombinovano postigli 88 poena.

Nova "žrtva" Klipersa bila je ekipa Minesote, koja je poražena rezultatom 124:117. "Vukovi" su bili veoma čvrst protivnik koji nije želeo da se preda i naterali su Kliperse da se svojski potrude.

Prvo poluvreme je bilo pravi šou pomenutog dvojca Klipersa, pošto su Lenard i Džordž zajedno postigli 55 poena od ukupno 58, dok su se Timbervulvsi oslanjali na kanadsko-dominikanski duo Endru Vigins – Karl Entoni Tauns.

Klipersi su meč prelomili u trećoj četvrini kada su imali maksimalnih 27 poena prednosti, a igrači sa klupe uneli su dodatnu energiju i sprečili potencijalno iznenađenje, pošto su Timbervulvsi zahvaljujući pomenutom dvojcu stigli do samo 4 poena zaostatka u poslednjem minutu utakmice. U penal završnici su Klipersi bili fokusirani i meč dobili rezultatom 124:117.

Sjajne partije pružili su Pol Džordž sa 46 poena, 5 skokova i 7 asistencija i Kavaj Lenard sa 42 poena, 11 skokova i 2 asistencije, dok je Montrez Herel upisao 18. Na drugoj strani dominantni su bili Karl Entoni Tauns sa 39 poena i 12 skokova, dok je Vigins imao 34, a Džef Tig 22 poena uz 5 asistencija.

NBA, petak na subotu:

Majami – Lejkersi 110:113
Orlando – Hjuston 107:130
Filadelfija – Nju Orleans 116:109
Atlanta – Indijana 100:110
Čikago – Šarlot 73:83
Memfis – Milvoki 114:127
Juta – Golden Stejt 114:106
Minesota – Klipersi 117:124
Sakramento – Njujork 101:103

Los Anđeles Lejkersi su imali teško gostovanje Majami Hitu u meču koji su američki mediji nazvali "borba za pojas teške kategorije".

Amerikan Erlajns Arena gotovo uvek je svedok neivesne utakmice, a ništa nije bilo drugačije ni u ovom susretu koji su u penal završnici Lejkersi dobili rezultatom 113:110.

Majami je odlično krenuo utakmicu, Džimi Batler je bio raspoložen, a ostala "dečica" pratila su ga u stopu. Entoni Dejvis koji igra MVP sezonu uz pomoć sjajnog Lebrona Džejmsa uspeo je da pomogne Lejkersima da održe korak, a nedugo potom i da povedu.

Ne bi Pet Rajli i Erik Spolstra ni upola bili zanimljiv tandem kada ne bi "izmislili" nekog igrača u sred sezone, pa se tako pojavio Kris Silva koji je sa svojih 6 poena u drugoj četvrtini doneo Majamiju dvocifrenu prednost. Lejkersi su ipak uspeli da se spuste na 8 razlike i sa jednocifrenim zaostatkom odu na poluvreme.

U nastavku je viđena prava "borba za pojas teške kategorije". Lejkersi su treću četvrtinu dobili sa 11 poena razlike, da bi trojkom Lebrona Džejmsa počeo odlučujući period. Lejkersi su imali 50 skokova na ovoj utakmici, dok je Majami uhvatio 34 skoka i to je bio jedan od glavnih razloga za tesan poraz Hita.

Kada je Koldvel Poup promašio slobodno bacanje Majami nije došao do skoka, pa je posle pravljenog faula bio polovičan i Majamiju je bila potrebna trojka za opstanak u meču, ali je Džimi Batler promašio taj šut za produžetak.

Batler je sa 23 poena bio najefikasniji u Majamiju, 17 je imao Džons, 16 Nan, a 12 Adebajo uz 12 skokova. Entoni Dejvis još jednom je briljirao sa 33 poena i 10 skokova, dok je Lebron Džejms imao 28 i 12 asistencija, a Koldvel Poup ubacio je 15 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu