Žena predvodi Njujork Nikse?

Njujork Niksi mogli bi da uđu u istoriju kao prvi tim ikada u NBA ligi koji je za glavnog trenera angažovao jednu ženu, u ovom slučaju Beki Hemon.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Edward A. Ornelas/Getty Images
Photo by Edward A. Ornelas/Getty Images

Beki Hemon je već ušla u istoriju košarke kao prva žena koja je angažovana za trenera u NBA ligi, kada ju je Greg Popovič pozvao u stručni štab San Antonio Sparsa.

Hemonova je tada govorila koliko je počastvovana što je dobila priliku da radi sa najboljim trenerom u ligi koji u njoj nije video ženu već kolegu trenera.

Kako prenose američki mediji, Beki Hemon postala je jedan od kandidata za upražnjeno mesto trenera Njujork Niksa, pošto je u petak otpušten Dejvid Fizdejl zbog slabih rezultata, a kao prelazni trener imenovan je Majk Miler.

Kako u daljem tekstu stoji, Beki Hemon je zainteresovana da preuzme Nikse ukoliko joj se bude ponudila višegodišnja saradnja. Nikada ranije nismo videli ženu na klupi neke NBA ekipe dok Beki nije došla u Sparse, a zanimljivo da je samostalno vodila San Antonio u Letnjoj ligi 2015. godine, kada je i osvojila istu.

Opcije za klupu Niksa koje su takođe aktuelne su i nekada čuveni plejmejker te ekipe, a kasnije i trener i jedan od tvoraca moćnog Golden Stejta, Mark Džekson, kao i nekadašnji trener Toronta i Minesote – Sem Mičel.

Još ranije su se pominjali Džej Rajt iz Vilanove, kao i Džon Kalipari sa univerziteta Kentaki. U svakom slučaju čeka nas veoma turbulentan period kada se radi o Niksima, nešto na šta smo praktično i navikli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu