"Denver traži od Jokića da bude sebičniji"

Košarkaški analitičari Brajan Šo i Greg Entoni, ujedno i nekadašnji NBA igrači, pričali su o Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću.

PTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/ (AP Photo/Kyusung Gong)
Tanjug/ (AP Photo/Kyusung Gong)

Šo i Entoni, koji su analitičari na NBA TV, imali su samo lepe reči za Nagets i srpskog centra.

Voditeljka Kristen Ledlou postavljala je pitanja svojim gostima, a deo emisije posvetili su prošlogodišnjem polufinalistu Zapadne konferencije.

"Mislim da su konkurenti za titulu. Tim Koneli je uradio sjajan posao time što je zadržao ekipu na okupu. Nisu paničili posle poraza od Portlanda. Doveli su jedno ili dva sjajna pojačanja i definitivno mislim da su među glavnim kandidatima da osvoje titulu", rekao je Šo.

Denver je ovog leta doveo Džeremija Grenta putem trejda, a ekipi su u potpunosti priključio Majkl Porter junior, koji bi mogao da ima odličnu "ruki" godinu.

"Vratio bih se pet godina unazad kod GSW. Izgubili su u drugoj rundi od Sparsa i znate, bili su dobri mladi igrači, ali niko nije video koliko ta ekipa zaista može. Nismo znali da će Stef Kari biti ovaj Stef Kari, Klej Tompson, kao i Drejmond Grin. Nismo to znali", krenuo je priču Entoni i nastavio:

"Situacija s Denverom mi je veoma slična s tom. Lepota kod tima Denvera je ta što ne znamo njihov vrhunac, koliko zaista mogu. Ma koliko je Jokić dobar, kao što jeste, pred njim su tek najbolje godine, isto je i sa Džamalom Marijem
".

Jokić je prošlegodine završio kao četvrti u MVP glasanju, a analitičari NBA TV nemaju sumnju da će i ove biti među glavnim kandidatima.

"Definitivno. Samo će nadograditi igru u odnosu na ono što je uradio prethodne sezone. Uspeh ove ekipe zavisiće dosta od toga šta Jokić uradi. Nema šta na terenu Nikola ne može. Denver od njega traži da u nekim situacijama bude sebičniji jer uvek prvo gleda da doda loptu. On je sigurno u top 5 kandidata za MVP", rekao je Šo.

Istog stava je i Greg Entoni.

"Nemam sumnju u to. On je težak košarkaš za čuvanje. On sve radi na visokom nivou. Može da šutira za tri, najbolji je dodavač u ekipi, odličan je u skoku, dobro završava akcije pod košem. Sve radi. Ne samo da je kandidat za MVP, već spada među najbolje košarkaše u ligi".

Njih dvojica pričali su i o Džamalu Mariju, plejmejkeru Denvera, koji ima samo 22 godine i za kojeg su takođe imali samo pohvalne reči.

Denver je u noći između četvrtka i petka pobedio Los Anđeles Kliperse, u predsezonskom meču. Prvi zvaničan Nagetsi će odigrati 24. oktobra protiv Portland Trejlblejzersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu