Šon Livingston odlazi u penziju

Američki košarkaš Šon Livingston odlučio je da okonča igračku karijeru posle 15 sezona provedenih u NBA ligi.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/DAVID MAXWELL SHUTTERSTOCK OUT
EPA-EFE/DAVID MAXWELL SHUTTERSTOCK OUT

Šon Livingston je draftovan kao 4. pik na NBA draftu 2004. godine od strane Los Anđeles Klipersa i delovalo je kao da su Klipersi pronašli fantastičnog igrača.

Livingston je doživeo veoma tešku povredu kolena kada je morao na operaciju i pauzu dugu 16 meseci, neki doktori su čak govorili da će imati poteškoća da hoda, a malo je falilo i da ista bude amputirana.

Šon Livingston više nikada nije bio isti igrač, a i dugo se mučio da se vrati u NBA roster – imao je epizodne uloge u Majami Hitu, Oklahoma Siti Tanderima, Vašington Vizardsima, Šarlot Bobketsima, Milvoki Baksima, Klivlend Kavalirsima i Bruklin Netsima u periodu između 2008. i 2014. godine.

Baš tog leta 2014. godine, Livingston prelazi u Golden Stejt Voriorse, uspeva da se vrati u jako dobar ritam i da postane jedan od ključnih igrača sa klupe i da osvoji čak tri šampionske titule.

"Posle 15 godina u NBA ligi, pun uzbuđenja, tuge, zahvalnosti i sreće iskazujem u jednom dahu. Teško je u jednu rečenicu staviti sve emocije kojima iskazujem ispunjenje svojih snova. Nisam trebao da budem ovde. Niko mi nije davao šansu da ću mentalno i emotivno uspeti da dobijem taj rat i nadam se da će to nekoga moći inspiriše. Povreda mi je dala priliku da se bolje upoznam i da samom sebi (a i svetu) dokažem da ništa ne sme da utiče na moju sudbinu osim mene samog. Za svo to vreme u ligi najviše sam ponosan na činjenicu da sam prošao sve testove karaktera, vrednosti i vere. Hvala mom ćaletu koji mi je rekao 'idi po tu veliku loptu' HVALA TI. Mom dedi, koji mi je uvek govorio da u životu ima još mnogo toga pored košarke, HVALA TI. Mojim ujacima koji su me podigli kao svoje dete, HVALA VAM. Mojoj ženi i deci... budućnost je SJAJNIJA od naše prošlosti i jednostavno bez vas ne vidim novo poglavlje. Svim mojim saigračima, trenerima, osoblju, čitav put je kolekcija iskustva i vi ste bili ti koji ste mi pomogli, HVALA VAM. Najveći poklon jeste da pomažemo drugima, čaše u vis!", poručio je Šon Livingston.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 20 sledeca idi na stranu