"To što je Dejvis uradio je loše za NBA i nadam se da se neće ponoviti"

Stiv Ker, trener Golden Stejt Voriorsa, kritikovao je ponašanje Entonija Dejvisa.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Ker je kritikovao način na koji je Dejvis napustio Nju Orleans Pelikanse na kraju prethodne sezone.

Dejvis je, podsetimo, bio inicijator višemesečne sage koja se vodila oko njegovog nezadovoljstva u Pelikansima i otvorenoj želji da se priključi Lebronu u Lejkersima.

"Tu se radi o čoveku koji je potpuno zdrav i ima još nekoliko godina na svom ugovoru, a onda kaže: 'Hoću da odem'. To je problem za ovu ligu i ona mora da se time pozabavi, kako bi igrači bili oprezniji", istakao je Ker u razgovoru za Voriors Insajder Podkast.

On je istakao da bi igrači – posebno superstarovi – morali da imaju veću odgovornost kada se nekoj ekipi obavežu na vernost.

"Kada potpišete ugovor vi ste dužni da se maksimalno trudite i da igrate za tim, grad i navijače. A onda, kada vam ugovor istekne, imate potpuno pravo da odete kao slobodan agent. Ali, ako potpišete ugovor morali biste da budete obavezani istim",
jasan je Ker.

Proslavljeni trener nastavio je bez "dlake na jeziku".

"Ako sa nekom ekipom budete saglasni u tome da je najbolje da odete, to je druga stvar. Ali, ono što se desilo sa Dejvisom je pionirski primer – nadam se da to neće biti ustaljeni trend, jer je to izuzetno loše za ligu".

Neposredno nakon Dejvisovog odlaska iz Nju Orleansa desio se jedan sličan potez, kada je Pol Džordž zatražio trejd iz Oklahome rekavši da je nezadovoljan u toj ekipi.

Džordž je završio u Klipersima, gde će uz Kavaja Lenarda pokušati da dođe do svog prvog šampionskog prstena NBA lige, dok će na drugom kraju Los Anđelesa za protivnike imati Dejvisa, Džejmsa, Kuzmu, Kazinsa, Ronda...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu