Amerikanci sve slabiji – Heris i Zajon "ispalili" reprezentaciju

Pored brojnih zvezda koje su već odustale od igranja na Svetskom prvenstvu, na spisku "ispala" našao se i prvi pik sa drafta Zajon Vilijamson.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Rich Fury/Getty Images
Photo by Rich Fury/Getty Images

Vilijamson, momak kojeg su sa prvog mesta ovogodišnjeg NBA drafta izabrali Nju Orleans Pelikansi, odustao je od potencijalnog igranja na Mundobasketu.

To je objavio dobro obavešteni američki novinar Šems Čaranija.

Vilijamson nije bio planiran kao prva opcija za najboljih 12 koji će putovati u Kinu, ali je bio na širem spisku Grega Popoviča.

Ipak, posle odustajanja Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Si Džeja Mekoluma, Erika Gordona i Bredlija Bila i on je rešio da otkaže Svetsko prvenstvo.

Nepunih sat vremena nakon što je prvi pik drafta odustao od Kine, to je učinio i krilni centar Filadelfija 76ersa Tobajas Heris. Dobar drug našeg Bobana Marjanovića otkazao je poziv Grega Popoviča "da bi se što bolje pripremio za narednu sezonu".

Amerikanci će i dalje predstavljati glavnog favorita Mundobasketa, ali je jasno da im ekipa – ne računajući otkaz Vilijamsona – izgleda sve slabije i slabije.

Pročitajte još "Drim tim" se rasipa – Popovič ostao bez još jednog superstara za Mundobasket

Popovič će, prema ranije objavljenom spisku, u Kini računa na: Herisona Barnsa (Sakramento), Andrea Dramonda (Detroit), Demijena Lilarda (Portland), Kevina Lava (Klivlend), Kajla Laurija (Toronto), Krisa Midltona (Milvoki), Majlsa Tarnera (Indijana), Kembu Vokera (Boston), Kajla Kuzmu (Lejkers), Bruka Lopeza (Milvoki), Pola Milsapa (Denver), Donovana Mičela (Juta), Džejsona Tejtuma (Boston) i Pi Džeja Takera (Hjuston).

Kako se dodatno navodi, kao zamene za neke od odustalih reprezentativaca mogli bi da vidimo duo Bostona, Džejlena Brauna i Markusa Smarta.

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a tim SAD je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu