"Embid mora svoje debelo du*e da dovede u formu, a Simons da radi na šutu"

Nekadašnja NBA zvezda Čarls Barkli rekao je da najbolji igrači Filadelfije Džoel Embid i Ben Simons moraju podhitno da se dovedu u formu ukoliko žele titulu.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Čarls Barkli je poznat kao jedan od najboljih igrača svih vremena koji su nastupali na poziciji krilnog centra. Iako je isuviše nizak za tu poziciju, njegova košarkaška intuicija i inteligencija uz fizičke sposobnosti donele su mu blistavu karijeru.

Poznato je da je upravo zbog Čarlsa Barklija u NBA ligi uvedeno pravilo da igrač ne sme duže od pet sekundi da bude leđima okrenut košu kada se nalaze u "regiji" ispod linije za slobodna bacanja.

Prema mišljenju "Ser Čarlsa", Filadelfija Seventisiksersi su jedni od favorita za osvajanje šampionske titule i za tako nešto im je potreban učinak njihovih najboljih igrača – Džoela Embida i Bena Simonsa.

"Filadelfija 76ersi su favoriti na Istoku, za mene. Dodatak Ala Horforda tom rosteru je sjajan potez i očekujem da Tobajas Heris bude sve bolji i bolji. Nego, da vam kažem nešto, sve se na kraju svodi na Bena Simonsa i Džoela Embida. Ponavljam, to su dva fantastična košarkaša. Ali, Džoel Embid mora da dovede svoje debelo du*e u formu, a Ben Simons mora da radi na svom šutu", obrazložio je svoje mišljenje jedan od najboljih igrača Filadelfije svih vremena.

Barkli je izabran kao 5. pik od strane Filadelfija Seventiksersa na jednom od najboljih draftova ikada i njegovi saigrači su u to vreme bili ljudi poput Moa Čiksa, Džulijusa Doktora Irvinga i Mozesa Melouna.

"Kada sam došao u ligu, jedan od meni najdražih ljudi, Mozes Meloun mi je rekao 'debeo si i lenj', naterao me je da skinem preko 20 kilograma i ostalo je istorija. Apelujem na nekoga u Filadelfiji na nekoga ko ima hrabrosti da kaže Embidu da se dovede u red i da kaže Simonsu da radi na svom šutu. Ukoliko njih dvojica napreduju u svojoj igri ne postoji tim na Istoku koji će moći da im parira", jasan je bio Čarls Barkli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu