Zvezdina deca za B92: Zvezda? Naša prva ljubav

Iza Crvene zvezde je još jedna turbuletna jesen. Ipak, na žalost, to je nešto na šta su Zvezdaši navikli u poslednjoj deceniji. Šampion Srbije završio je jesenju polusezonu sa šest bodova manje od Partizana, veliki problem tima sa stadiona Rajko Mitić bila je realizacija, dok su finansije i konstanti problemi dodatno opterećivali mladu ekipu trenera Nenada Lalatovića.

Međutim, kako to obično biva, iz svega lošeg 'isplivalo' je nešto čemu bi Zvezda morala da teži, nešto zbog čega je crveno-bela porodica i došla u situaciju u kojoj je danas. U procesu tranzicije prvom timu priključeno je nekoliko momaka koji su svakako Zvezdina budućnost, ali i budućnost srpskog fudbala. Silom prilika, dobili su možda i veću odgovornost nego njihovi prethodnici, ali su i pokazali da će biti korisni za klub na više nivoa.

Nemanja Đorđević
Pošaljite komentar
  1. @mile Ako deca ostanu do sledeće sezone, uzimate LŠ.
     (Optimista, 4. januar 2015 08:27)

    # Link komentara

  2. @ nelson

    Rukavina je igrač Bežanije koji je došao u partizan sa 23 godine. Jedina greška je stavljanje Nastasića koji nema NIJEDNU utakmicu u prvom timu partizana. Ali nabrojani igrači su deca Zvezde ili partizana a ne formirani igrači pa neka bude.
     (činjenice, 4. januar 2015 01:50)

    # Link komentara

  3. Klinci su jako talentovani, ovo je najbolja generacija nakon one u kojoj su bili Basta, Perovic, Jankovic, Mrdja i Milovanovic.
    Grujic ima neverovatan rezon za svoje godine, a Jovanovic ce dobijati sve vecu ulogu sto je neophodno odbrambenom igracu da se iskaze. Ristic i Jovic uz Stojanovica i Antica( doveden iz Rada),kao i mali Rajkovic to je najveci potencijal Zvezdin jos od 2004. godine.
    Ove godine Zvezda uzima titulu 99% jer je Terzic sa Kokezom tako isplanirao. Naravno da nece sve biti sportski, ali ni Partizan se ne moze zakleti da igra samo na sportski nacin. Ova polusezona i jesenja su pocetak afirmacije mladih i najtalentovanijih igraca iz Srbije kroz Zvezdin tim.
    Nakon svetskog prvenstva za mlade, tim Zvezde ce vredeti 25 - 30 miliona. Banke traze kamate i pokrice, glavnica je uvek ulog odakle se dobijaju kamate. Zvezdan Terzic nije covek moralista, kao ni Kokeza ali su veoma inteligentni i narocito Terzic zna kako se u fudbalu ptrave igraci i kako se prave jaki transferi. To je karika koja je nedostajala Zvezdi - Terzic, dok je talenata uvek bilo.
    (mile mile, 3. januar 2015 23:44)

    # Link komentara

  4. hahahah objasnio covek sa ovim o ligama petice...moram da priznam da.nisam znao za ovo da cz ima vise igraca u ligama petice, mislio sam da partizan ima bar 6 puta vise koliko potenciraju to...
     (Novosadjanin., 3. januar 2015 23:16)

    # Link komentara

  5. Sad cu zestoko da ti otvorim oci. Zvezda je dala najvise igraca za ligu petice u periodu o kom pricas. Zvezdina deca koja danas igraju u Ligi petice: Vidić (Inter), Tomović (Fiorentina), Basta (Lacio), Djuricic (Majnc), Đorđević (Lacio), Janković (Verona), Spajić (Tuluz), Pantic (Kordoba). Ukupno 8 igraca. partizan: Jojić (Dortmund), Ljajić (Roma), Radovanović (Kjevo), Nastasić (Siti), Jovetić (Siti), Marković (Liverpul). Ukupno 6 igraca! O prethodnom periodu kada je Zvezda bila prvak Evrope i da ne pricamo! Ta generacija ima 10 puta vise legendi nego partizan za celu svoju istoriju! A po tvom potpisu se vidi koliko te Zvezda istraumirala.
    (Cinjenicama protic demagogije, 03. januar 2015 21:12)

    činjenice su ti vrhunske...računaš pantića,a ne rukavinu...brojiš spajića,a nisi čuo za savića koji igra u tamo nekoj firenci...nemoj da nam otvaraš oči molim te!
     (nelson, 3. januar 2015 23:15)

    # Link komentara

  6. za desetak godina izbacili ukupno dva igrača, i to ih još nisu ni prodali, niti igraju u Mančester Sitiju, Liverpulu, Romi, Fiorentini recimo... a dižu ih u nebesa i umislili su da su mnogo bolji od ekipe koja svake godine proda bar dva igrača koji potom završi u engleskoj, italiji, portugalu, rusiji, dok njihovi najbolji igrači odlaze u drugu japansku, trecu meksikansku i drugu tursku ligu... to je glavni problem svake crvene zvezde: neizlečivi kompleksi.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FMP Beograd Telekom IDEA i naravno Knez Petrol, 3. januar 2015 16:23)

    Sad cu zestoko da ti otvorim oci. Zvezda je dala najvise igraca za ligu petice u periodu o kom pricas. Zvezdina deca koja danas igraju u Ligi petice: Vidić (Inter), Tomović (Fiorentina), Basta (Lacio), Djuricic (Majnc), Đorđević (Lacio), Janković (Verona), Spajić (Tuluz), Pantic (Kordoba). Ukupno 8 igraca. partizan: Jojić (Dortmund), Ljajić (Roma), Radovanović (Kjevo), Nastasić (Siti), Jovetić (Siti), Marković (Liverpul). Ukupno 6 igraca! O prethodnom periodu kada je Zvezda bila prvak Evrope i da ne pricamo! Ta generacija ima 10 puta vise legendi nego partizan za celu svoju istoriju! A po tvom potpisu se vidi koliko te Zvezda istraumirala.
    (Cinjenicama protic demagogije, 3. januar 2015 21:12)

    # Link komentara

  7. Labud,

    Samo vikendom...veza na daljinu jbg ;)
    (Novosadjanin., 3. januar 2015 20:37)

    # Link komentara

  8. Duboko u noc igra menadzera... Jbt umesto da radi neki kardio sa cupi...
    (Novosadjanin., 3. januar 2015 19:02)

    Smem da se kladim da ti svake noci radis kardio sa cupi....sa haba.
    (Labud, 3. januar 2015 20:12)

    # Link komentara

  9. To je ta ljubav, a tuzbe samo pljuste !!!! Volim Zvezdu i Partizan, ali za sve pare !!!!!
    (Vlada, 3. januar 2015 19:59)

    # Link komentara

  10. … to je glavni problem svake crvene zvezde: neizlečivi kompleksi.
    (FMP Beograd Telekom IDEA i naravno Knez Petrol, 3. januar 2015 16:23)

    Druže , druže iz crvene Gruže ( JSD - ov centar za talentovana piskarala poput tebe ) :
    Tačna su imena klubova u kojima ( uglavnom greju klupe ) momci koji su "protrčali kroz FKP " ili uopšte nisu obukli dres prvog tima ( Nastasić !? Ako se sećate …) !
    Sve ostalo iz Srbije se svodi na karijere koje u inostranstvu imaju ili su imali : Deki Stanković , Nemanja Vidić i naravno Bane , Kolarov i Matić !! I tu je kraj ! Kao što vidiš - niko nema veze sa Humskom i " čuvenom školom fudbala " koju dižu u nebesa - Tole Karadjić ( FSS & FKP ) , Djura , Ruška i Bjeka ( FKP & Novinari ) …
    (Istine radi i izgubljenih piskarala, 3. januar 2015 19:50)

    # Link komentara

  11. Medjutim, zivot to uredi tako da ta prva ljubav pukne k'o balon a sa drugom stupis u brak! :-D
     (Nenad, 3. januar 2015 19:27)

    # Link komentara

  12. Ne trebaju nam zvezdina deca, hocemo nigerijskog Drogbu , ili bese Baloteli.
    (mikicar, 3. januar 2015 19:04)

    # Link komentara

  13. Duboko u noc igra menadzera... Jbt umesto da radi neki kardio sa cupi...
     (Novosadjanin., 3. januar 2015 19:02)

    # Link komentara

  14. Momci su dobri i jesu talenti,a kakva ce im biti karijera videcemo.Nadam se da ce uspeti.
     (nini, 3. januar 2015 18:58)

    # Link komentara

  15. ma ok..
    klinci su to,nema potrebe da se ovde prepucavamo.
    njima sve najbolje i neka ostvare snove.
     (juznjak, 3. januar 2015 18:22)

    # Link komentara

  16. @ Serbinho
    Srbendo, kaze/pise se EVRA! Nije tesko, pokusaj.
     (Govorimo srpski, 3. januar 2015 17:57)

    # Link komentara

  17. Ja sam se nadao Jovicu, medjutim vanserijski talenti ne mase ceo fudbal, ni sa 12 a pogotovo sa 16 godina. Mali jeste dao neke golovd, ali samo u prijateljskim utakmicama. Ove ostale nisam gledao, ipak je oni starijim trebalo obezbediti transfer u kinesku II ligu.
     (lepota poroka, 3. januar 2015 17:24)

    # Link komentara

  18. Dobar clanak, zelim samo nesto da dodam. Imam donekle razumevanja za medije kada je KK Partizan u pitanju - nema rezultata, nema paznje medija. Moze li neko da mi objasni sta se desava ovde? FK Crvena Zvezda dokazano potkrada gradjane (53 miliona evra duga), kroz sponzorstva drzavnih institucija, novac od grada, Gazprom (NIS), 1003 itd. Navijacka grupa (oni pravi) su postali batinaski odred aktuelne vlasti, uprava u saopstenju brani SNS, potom pismo bivseg kapitena Mijailovica... Zvezda je bila veliki klub, najveci u SFRJ, svima je jasno, ali poslednjih 25 godina, sta se radi? Arkan sastavlja tribinu, kradja para od transfera, kradja para od drzavnih institucija, cirkus kolorado na svakoj utakmici (baklje i zastavice kostaju). Hocu da kazem da nista dobro ne dolazi od Zvezde danas. Voleo bih da je drugacije, ovako ne ide na dobro nikome. Pozdrav i sve najbolje.
    (JessePinkmanPFC, 3. januar 2015 17:15)

    # Link komentara

  19. Komedija
     (Kunta, 3. januar 2015 16:59)

    # Link komentara

  20. E oni su Zvezdina buducnost, ali i Zvedina sadasnjost. Nasi omladinci su ti koji mogu u danasnjim vremenima da vrate dugove, ali i klub u Evropu. Dovodjenje "macaka u dzaku" iz inostranstva, ali i iz drugih klubova moze samo staviti katanac na klub. Ako se dovodi igrac sa strane on stvarno mora biti klasa, a ne finansijski teg koji nas vuce na dno.
    (Babin_zub, 3. januar 2015 16:40)

    # Link komentara

  21. Kod mene na FM-u gde vodim Zvezdu, Vukasin Jovanovic je postao jedan od najtrazenijih svetskih stopera a Luka Jovic u top 5 napadaca. Eh, kad bi se to i ostvarilo u stvarnosti...
    (Markiz, 3. januar 2015 16:27)

    # Link komentara

  22. Samo napred momci, pare će doći, ali igrati za prvi ti Zvezde i ostaviti traga u njoj je nešto što će vas pratiti ceo živote kao i u slučaju Dekija Stankovića.
    (Goran, 3. januar 2015 16:26)

    # Link komentara

  23. za desetak godina izbacili ukupno dva igrača, i to ih još nisu ni prodali, niti igraju u Mančester Sitiju, Liverpulu, Romi, Fiorentini recimo... a dižu ih u nebesa i umislili su da su mnogo bolji od ekipe koja svake godine proda bar dva igrača koji potom završi u engleskoj, italiji, portugalu, rusiji, dok njihovi najbolji igrači odlaze u drugu japansku, trecu meksikansku i drugu tursku ligu... to je glavni problem svake crvene zvezde: neizlečivi kompleksi.
     (FMP Beograd Telekom IDEA i naravno Knez Petrol, 3. januar 2015 16:23)

    # Link komentara

  24. Tra la la i dug od 52 miliona eura.
    (Serbinho, 3. januar 2015 16:21)

    # Link komentara

  25. Luka Jović ogromna prevara od igrača, skoro kao Lazar Marković. Ristić i Grujić su pravi talenti.
    (ccc, 3. januar 2015 16:20)

    # Link komentara