Hilzboro - "Prezirali su narod, stići će pravda"

Gaj Deloni (Guy Delauney) je već skoro dve godine dopisnik BBC iz Beograda. Rođen u Liverpulu i odrastao u problematičnom kvartu Toxteth (vrlo važna polazna tačka za liverpulske dramatične osamdesete). Prva utakmica koje se seća bilo je finale FA kupa 1974, kada je Liverpul pobedio Njukasl. Prva utakmica na kojoj je bio je duel Liverpula sa Noričom 1978. Krajem osamdesetih studirao je u Lidsu, gde ga je zatekla tragedija na Hilzborou. Samo nekoliko dana ranije bio je na Enfildu i video upadljive znake koji su ukazivali šta preti navijačima. Od devedesetih živeo je u Londonu i godinama nije propuštao nijedno od brojnih gostovanja omiljanog kluba u glavnom gradu. U ovom veku živeo je i radio kao novinar na raznim krajevima sveta – u Beograd je stigao iz Kambodže. Sve vreme prati klub i, možemo da potvrdimo iz prve ruke, bio je optimista pre početka ove sezone. Možda ne baš ovoliki optimista, ali sumnjamo da je i Brendan Rodžers verovao da će za jednu godinu napraviti toliki iskorak. Pred vama je detaljan prikaz okolnosti koje su prethodile Hilzborou i onoga što je usledilo i emotivni osvrt na neočekivanu borbu Stivena Džerarda i drugova za titulu. Sa Gajem je razgovarao Vladimir Novaković.

Pošaljite komentar
  1. Ko je navijac Liverpula zna zasto je ovaj intervju toliko emotivan. Ovaj sastav me toliko puta obradovao ove sezone. Imam tu srecu da gledam najneizvjesniju sezonu i mozda najbolji fudbal koji je ova ekipa ikada igrala , ni jedan mec nisam propustio od prvog kola!

    Na kraju zbog sebe , kluba , svih navijaca ali mozda ponajvise Stivija Dz-ija zelim da osvojimo titulu koja nam je toliko dugo izmicala! Momcima i BR postovanje za sve sto su pruzili i pruzaju ove sezone , a vama svaka svaka cast na tekstu , bravo.

    YNWA
    (yoyo, 16. april 2014 11:00)

    # Link komentara

  2. Grozan clanak tendenziono napisan I politicki motivisan.To nije ni prva ni posljedna fudbalska tragedija. Zemlja ko sto je Engleska nadasve voli iznad svega fudbakl I to je bio glavni motiv da se svima omoguci gledanje utakmice. To bi I vi u Srbiji sigurno uradili da navijaci udju u stadion u velikom broju....da se voli fudbal ko u Engleskoj...

    Predrag
    (Predrag, 16. april 2014 09:32)

    # Link komentara

  3. Godinama nisam pročitao nešto ovako lepo. Izuzetan intervju. Navijam za Crvenu zvezdu i Liverpul. Bićemo prvi, naravno!
    (Srećko, 16. april 2014 08:02)

    # Link komentara

  4. Ja sam neutralan i ne bih voleo da Liverpool uzme titulu...
    (Sunderlander, 15. april 2014 21:19)

    # Link komentara

  5. Fenomenalan intervju, dajte nam što više ovakvih razgovora.
    (Heisenberg, 15. april 2014 19:49)

    # Link komentara

  6. @JFT96

    Jok ti si
    (SrboCrnogorac, 15. april 2014 19:05)

    # Link komentara

  7. @ SrboCrnograc je l' si ti procitao ovaj intervju?
    (JFT96, 15. april 2014 17:23)

    # Link komentara

  8. Odličan intervju i razgovor...
     (Timke, 15. april 2014 17:09)

    # Link komentara

  9. Nama treba jedna Tacherka !
    (SrboCrnogorac, 15. april 2014 15:30)

    # Link komentara