Filip Đorđević za B92: Želim da dam gol na Marakani

Nema mnogo igrača koji su imali evropski put poput Filipa Đorđevića. Otišao je iz Srbije sa 20 godina, nakon što u Crvenoj zvezdi nisu imali strpljenja. Zaigrao je za jedan od najvećih francuskih klubova Nant, koji je vrlo brzi eliminisan u niži rang.

Sa padom “kanarinaca”, počinje uspon srpskog centarfora. U nižem rangu dobija prostora za napredak, postaje ključni napadač tima, a potom i kapiten. Vratio je Nant u elitu i tu ga pogurao u vrh tabele. Sada je na Filipu Đorđeviću da ubere plodove svog strpljivog i marljivog rada i da se dokaže celoj Evropi.

U intervjuu za B92 Đorđević nam je pričao o putu do statusa prve zvezde Nanta, njegovom statusu među napadačima u Francuskoj, ponudama velikih evropskih klubova, te želji koju još uvek nije ostvario.

IV, AK
Pošaljite komentar
  1. Kako je sutnuo za milimeter iznad precke protiv Rendzersa za Ligu sampiona sa 35 metara, eh da je to uslo, bili smo bolji u oba meca, od tad je Zvezda pocela da tone najdublje u svojoj istoriji, Burza isto sa dva metra, strasan tim, od tog dana Zvezda ide munjevito silaznom putanjom, steta...
    (sasa, 31. decembar 2013 23:22)

    # Link komentara

  2. dobar napadac koji na zalost zvuci malo prepotentno.on od kad je dosao u nant prica kako zeli da ode,mislim da to nije fer prema klubu u kojem igra.u formi je, daje golove samo se po meni slabo krece,slabo obavlja defanzivne zadatke i jako malo pravi presing,bar to mogu da kazem po njegovoj igri u reprezentaciji.treba da radi na tim stvarima da bi stvarno bio odlican.previse je statican i sigurno nije power napadac ali ono sto ga krasi je njuska za gol i to je to sto se trazi..polako ali sigurno srbija ima dobre napadace,djorjdevic ,mitrovic,djurdjic..ima tu nade za nas pre godinu ipo dve nismo imali ni jednog dobrog napadaca..

    pozz
    (Vladimir_natal_Petkovic, 31. decembar 2013 20:33)

    # Link komentara

  3. moze gol u beogradskoj "marakani", ali ne u brazilu,...:)
    (Bora Bekic, 31. decembar 2013 20:13)

    # Link komentara

  4. to je isti onaj decko kog su "znalci sa tribina" psovali, terali iz kluba, govorili da ima dve leve noge. a on je imao samo 19 godina i trebalo mu je malo samopouzdanja i malo vise iskustva. mi pricamo velike price, sanjamo krupne snove i propadamo sve vise, drugi imaju strpljenja i ubraju kajmak. i ako, neka im je sa srecom! a djordjevicu zelim lepu karijeru, jer je zasluzuje!
    (djoka, 31. decembar 2013 18:48)

    # Link komentara

  5. #33 Srecna nova godina!
    (Johan de mor von ren, 31. decembar 2013 18:46)

    # Link komentara

  6. Ti kad se budes vratio, Marakane vise nece biti...
    (Vujke, 31. decembar 2013 17:50)

    # Link komentara

  7. Ako da gol na Mari ispade Zvezdana od Nanta
    (telebak, 31. decembar 2013 17:14)

    # Link komentara

  8. Sta je to sa ovim fudbalerima, svi se sisaju kao zene, kao ona Rijana, a nemaju toliko pojma s fudbalom.
    (Petar, 31. decembar 2013 16:53)

    # Link komentara

  9. strasan momak
    (cope, 31. decembar 2013 16:48)

    # Link komentara