Zimonjić za B92: Teško nam je zbog Viktora

Nenad Zimonjić već dugo je neizostavni član srpskog Dejvis kup tima, a u poslednje vreme sa partnerom Žilijenom Benetoom igra sve bolje. Nenad je na turniru u Vašingtonu razgovarao sa našom saradnicom iz SAD Anom Mitrić. Glavna tema razgovora bila je suspenzija Viktora Troickog, Zimonjić je sto posto siguran da je Viktor nevin. Govoreći o polufinalu Dejvis kupa sa Kanadom, Zimonjić kaže da će biti teško, ali očekuje prolaz u finale. Takođe, Nenad je govorio i o rivalstvu sa braćom Brajan, čestim promenama partnera u poslednje tri sezone, kao i o saradnji sa Žilijenom Benetoom.

AM SO
Pošaljite komentar
  1. Ja licno jedva cekam Davis cup izmedju Srbije i Kanade.Mislim da ce biti i neizvjesno i uzbudljivo.Kanadski dubl je bolje uigran i to ce biti tesko za Zikija.Nestor je iskusan igrac i Popispil igra odlico.Novak mora imati dobru sedmicu i pobijediti obadvije.Tu bi popispil mogao biti iznenadjenje a Milos ce pobijediti Tipsarevica prilicno lako tako da misli da su sanse negdje 55:45 za Srbiju i da ce vjerovatno biti 3:2 za nekoga.
    (Radule Scepanovic, 12. avgust 2013 07:54)

    # Link komentara

  2. (Mario, 6. avgust 2013 15:57)

    Bitno da je Hrvatska u finalu ;)
    Ti misliš da ikoga Raonić može pobediti na šljaci? Dva singla (Đoković, naravno) i dubl (Bozoljac/Zimonjić) donose Srbiji pobedu od 3-1... Živi bili, pa videli
    (zlatan za medalju, 6. avgust 2013 22:23)

    # Link komentara

  3. Teško da srbijanski tenisači mogu bilo
    što uraditi protiv Kanade. Čak i da Doković dobije oba singla (teško) to je krajnji domet. Tipsarević neće igrati, možda Zimonjić bude igrao singl ali nema šanse... Kanada pobedjuje 3:1 Budimo realni!
    (Mario, 6. avgust 2013 15:57)

    # Link komentara

  4. Mala ispravka. Raonic je dosta nepoznat u Kanadi. Slabo se ovde prati tenis.
    (@naivko, 5. avgust 2013 16:28)

    # Link komentara

  5. Svaka cast. Viktoru ce mnog znaciti podrska svih nas. Da li imamo ministra za sport da kaze neku rec?
    (snežana, 5. avgust 2013 11:05)

    # Link komentara

  6. Pa slazemo se da se Milos i Danijel osecaju kao Kanadjani koji govore srpski; to je OK posto to i jesu. U Kanadi je Milos veliko ime i sve se zna u detalje o njemu i njegovom porijeklu. Decko je kul. Kanada ovaj put nece imati svoj cuveni ludi beton- podlogu iz Vankuvera koja toliko pogoduje Milosu, tako da ce to biti mali hendikep za Milosa ali prednost za Srbiju... Ali, ima jos dosta i turnira do Devis kupa u BG.
     (naivko, 5. avgust 2013 03:39)

    # Link komentara

  7. @ ...Novak Đoković još nije prozborio nijednu riječ na ovu temu.Ne tako davno pričao je da je veliki Viktorov prijatelj.Izgleda da ga je zaboravio."
    (zaboravko, 3. avgust 2013 13:42)

    Nije Novak prozborio TEBI ni jednu rec o ovom slucaju. "Prozborio" je on TAMO gde TREBA i to ZVANICNO. Da li, kao zvanicnik u ovoj aferi, moze da zbori TEBI (i meni) o tome preko neta pogotovu kad komentatori nemaju nimalo odgovornosti za javno kazanu rec? A o zavisti i da ne govorimo.

    Mislim da bi ti vise odgovarao NIK "zadusna baba".
    (O odgovornosti i ljubomori, 4. avgust 2013 01:25)

    # Link komentara

  8. Ziki odmeren i skroman kao uvek. Zato mu tako dugo i traje karijera.

    Samo bih da kazem rec-dve o susretu Dejvis kupa protiv Kanadjana:

    Kod Kanadjana se sve zna. Jedan singl sigurno igra Raonic i dubl Nestor-Pospichil. Njih dvojica su u tandemu odigrali sve dosadasnje meceve i to je dobar miks iskustva i Pospisilove borbenosti, a ne nedostaje im ni znanje. Drugi singl je u D. kupu do sada igrao Pospisil (Dancevic lecio povredu). Moguce je da ga selektor protiv nas prebaci za tu priliku "na klupu" u korist Dancevica, ali sumnjam.

    Ja se, unapred, radujem pobedi naseg dubla, tim vise sto je Ziki u ovom momentu bolje plasiran na ATP listi za dubl igrace. Inace, Nestora svi u Kanadi vide kao buduceg selektora nacionalne selekcije. Cak su, rekao bih i nestrpljivi da se to sto pre desi.
    (Dejvis kup i tako to, 4. avgust 2013 00:01)

    # Link komentara

  9. Novak je u stvari jedini igrač da zvanično govori u ime Viktora: The ITF Tribunal "received into evidence. . . on behalf of Mr. Troicki, witness statements signed by Mr. Novak Djoković."
    INTERNATIONAL TENNIS FEDERATION INDEPENDENT ANTI-DOPING TRIBUNAL DECISION IN THE CASE OF VIKTOR TROICKI [link]
    (Ana iz SAD, 3. avgust 2013 14:27)

    # Link komentara

  10. Tipsarević,Teniski savez Srbije i sada Zimonjić izrazili su žaljenje što je Troicki suspendovan na 18 njeseci ,samo "autor" knjige "Servisom do pobede", koji se odaziva na Novak Đoković još nije prozborio nijednu riječ na ovu temu.Ne tako davno pričao je da je veliki Viktorov prijatelj.Izgleda da ga je zaboravio.
    (zaboravko, 3. avgust 2013 13:42)

    # Link komentara

  11. E meni je bas drago. Pa nek peva i dalje.
     (Miki, 3. avgust 2013 12:40)

    # Link komentara

  12. Ovakav intervju volim da procitam, sa pametnim, ozbiljnim pitanjima, koja svakoga ko prati tenis interesuju, a o odgovori Nenada Zimonjica zanimljivi i iskreni, bez fraza i floskula, on je jednostavno uvek na nivou, i kad igra i kako se ponasa.
     (smrc, 3. avgust 2013 11:27)

    # Link komentara