Stevanović: Hrvati prividni favorit, dobija hladna glava

Ostalo je još osam dana do toliko iščekivanog duela Srbije i Hrvatske u Zagrebu. "Beli orlovi" imaju šest bodova manje od rivala, pa su pod pritiskom imperativa pobede. Sa druge strane, Hrvati ne žele pred svojom publikom da izgube od omraženog rivala.

Stevanović je u izjavi za B92 rekao da je vreme da se svi izdignu iznad ružne prošlosti koju treba oprostiti, ali ne i zaboraviti. Podržava Mihajlovića u vezi sa podmlađivanjem selekcije, ali ne može da shvati da Mundijal u Brazilu nije primarni cilj.

Nekadašnji pomoćnik selektora reprezentacije Srbije i Crne Gore Goran Stevanović smatra da je Hrvatska samo prividni favorit, te da će pobediti tim koji bude mentalno spremniji.

A. Kovačević
Pošaljite komentar
  1. Čitam komentare i ne mogu da verujem da su većina od Hrvata. Da li je moguće da vi europska gospodo nemate pametnija posla nego da čitate vesti u Srbiji? Kompleksi su strašna stvar ja da vam kažem...
    (Srbin, 20. mart 2013 23:26)

    # Link komentara

  2. Bojim se da nas u Zagrebu ocekuje petarda u najmanju ruku trica. Ne daj boze, ali sve su prilike da nam to ne gine.
    (Aca realista, 17. mart 2013 01:28)

    # Link komentara

  3. @ (hrco, 14. mart 2013 17:35) Mandzukic,modric,olic i srna da rotira sa banetom...to bih ja licno uzeo...nama fale dva dobra spica i kreator...nista vise...
    (Milos BK, 16. mart 2013 11:59)

    # Link komentara

  4. Srbija ce pobediti Hrvatsku.
    (Krmpota, 15. mart 2013 01:58)

    # Link komentara

  5. Mozemo pricati i ovo i ono.. Mozemo raditi analize u negogled..rasclanjivati, usporedivati baviti se statistikama, ocjenjivati obranbene, vezne pa napadace. Istina je samo jedno. Ne samo u ovom trenutku vec dugi niz godina mi smo kvalitetnija ekipa.
    Ruku na srce iz ove vase reprezentacije bi samo Kolarov imao zagarantirano mjesto u nasem timu. Moguce i Ivanovic ali na stoperu. Srna ili Ivanovic na desnom beku? Hmm to bi bilo stvar ukusa pojedinog izbornika... Konkurirao bi jos i Subotic na mjestu stopera i to je to!
    A da vas pitam ko bi konkurirao od nasih za vas tim?? E to vam je pravo pitanje!!
    (hrco, 14. mart 2013 17:35)

    # Link komentara

  6. Ovi iz srpskog nogometa su ili neozbiljni po pitanju svog posla ili sami sebi lazu da im bude lakse: hrvatska obrana je odlicna, u zadnja 2 kvalifikacijska ciklusa (sve sa Evropskim Prvenstvom) prima pola gola po susretu, tocnije 12 golova u 19 susreta. Srbija je u istom vremenu primila 18 golov u 14 susreta. U ovim kvalmaa Hrvatska 2 a Srbija 5.
    I te price da se cijeli tim brani, to je istina ali bez kvalitetnih obrambenih nema malo golova. Srna je od UEFE proglasen najboljim desnim bekom Lige Prvaka jedne sezone (u timu sezone), Corluka je godinama bio standardan u Tottenhamu (jedan od najboljih timova u Engleskoj), Lovren je standardan u Lyonu (poslije PSG-a najbolji tim u Francuskoj), Simunic je 2 puta proglasen najboljim obrambenim Bundeslige (a sad igra kao u najboljim danima)...dakle kvaliteta.
    (drago, 14. mart 2013 17:33)

    # Link komentara

  7. Nemamo ni bolju odbranu. Imamo, ali kada bi brojali i Vidica i Subotica koji nece igrati!
     (Banja Luka, 14. mart 2013 13:04)

    # Link komentara

  8. Covek je potpuno u pravu. Treba krenuti ambiciozno, sa svim snagama. Gde nam je Matic, Ljajic, Vidic? Selektor treba da skupi najbolje, a ne da ih rastura!
    (cika moki, 14. mart 2013 12:52)

    # Link komentara

  9. Stvarno ne kontam zasto se stalno potencira da je hrvatska obrana losa?! Pa dajte malo usporedite zadnjih godinu-dvije, koliko je ta ista obrana primila golova a protiv kakvih je ekipa uopce igrala?! I onda te podatke usporedite sa podacima za Srbiju... Obrane mozemo uspoređivat na taj nacin, iako je cinjenica da u srpskoj igraju bolja imena iz boljih klubova... No koliko to sve znaci za reprezentaciju, vidi se upravo iz tih podataka... Napad uopce ne mozemo usporedđivat jer uz duzno postovanje smatram da ga Srbija uopce ni nema :S
    (orto, 14. mart 2013 12:31)

    # Link komentara

  10. "Hrvati su krenuli ambiciozno, njima je stalo, a nama nije primarni cilji, i tu je ta razlika gde se izgubilo tih šest bodova razlike”


    Jedna od, da blago kažem, najblesavijih izjava koje sam video u vezi ove utakmice.
    (Pravnik, 14. mart 2013 12:25)

    # Link komentara

  11. A otkud ti znas?
    (GORAN 027, 14. mart 2013 12:02)

    # Link komentara