Tomas Morgenštern za B92: “Više nemam ciljeve”

Austrijanac Tomas Morgenštern tokom protekle zime upisao je nove stranice istorije u ski skokovima. Morgenštern je ove sezone osvojio Kristalni globus, zlato na Svetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama, i trijumfovao na turneji “Četiri skakaonice”, a od još pre pet godina ima olimpijsko zlato.

Te trofeje zajedno uz njega imaju samo još trojica – Mati Nikenen, Jens Vajsflog i Espen Bredesen, i to njegova dostignuća čini još većim. U ekskluzivnom intervjuu za B92 Morgenštern otkriva kako je njegova ‘priča’ počela, kako se oseća posle veoma izazovne sezone i koje ciljeve postavlja sada pred sebe, kada je gotovo sve što je mogao, do sada i osvojio…

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Adam Malysz!
    (Filip, 23. april 2011 10:37)

    # Link komentara

  2. Bilo bi lepo kad bi napravili intervju sa Adamom Malisem.
    Mislim da ima dosta vise fanova u Srbiji.
    Ali "rispekt" i za ovo. ",
    (t, 22. april 2011 02:20)

    # Link komentara

  3. Nemanje ciljeva moze vam zivot uciniti veoma dosadnim, tako da bez obzira na sve osvojene trofeje, Morgensten mora da sebi postavlja nove izazove.
    (g4, 12. april 2011 00:43)

    # Link komentara

  4. Ok, Morgenstern je svetska klasa, jedan od najvecih. Dobar je i decko. Malo smara to sto je uvek nasmejan sto su i drugi usvojili pa skokovi ponekad lice na Muzicki tobogan. Monotoniju ponekad razbiju Hari Oli ili ludaci slicnog tipa... Ipak, skokove pratim jako dugo iz drugog razloga. Ovo su verovatno najhrabriji ljudi na svetu; leteti na dve daske preko 200 metara nije previse normalno. Pri tome taj fantastican polozaj sa kljunom medju vrhovima skija... ludo burazeru. Tako da ovo ostaje moj omiljeni sport. Zauvek.
    (Cezarlie, 6. april 2011 10:19)

    # Link komentara

  5. Odličan intervju.
    To što mu je uzor bio moj omiljeni skakač, Funaki, podiglo ga je u mojim očima.
    (Mile, 6. april 2011 09:25)

    # Link komentara

  6. Super intervju.
    Flieg, Morgi! :-)
    (Pera Kojot, 6. april 2011 09:05)

    # Link komentara

  7. Morgi je super skakac i ove sezone se vratio iz mrtvih. Nadam se da ce jos usavrsiti svoje letenje.
    (Markec, 5. april 2011 23:38)

    # Link komentara

  8. Odusevljena sam novim u nizu intervjua sa zvezdama zimskog sporta na vasem sajtu. Svaka vam cast! Od svih sportova jedino skijanje i skokove pratim redovno i ne mogu vam opisati koliko mi je drago sto sam na B92 mogla da procitam intervjue sa Marijom Ris, Ivicom Kostelicem i Marliz Sild. Znam da ih je bilo jos ali ne mogu sada da se setim. Samo tako nastavite!
    (Milena, 5. april 2011 22:57)

    # Link komentara

  9. Postujem sve sto je Morgi uradio ali po meni je daleko teze uraditi ono sto je uradio Simon Aman!
    (Aca, 5. april 2011 22:20)

    # Link komentara