Ivica Kostelić za B92: “Osećao sam se kao u snu”

Pre samo nekoliko godina Svetskim kupom u alpskom skijanju dominirala je Janica Kostelić, a tada je, negde u senci, bio njen stariji brat Ivica. Zbog povreda jedna od najboljih skijašica svih vremena prerano je prekinula karijeru, ali je Ivica nastavio dalje. Iako su i njega isti problemi prethodnih godina sprečavali da pokaže sve, ove sezone je bio nezaustavljiv i konačno je osvojio veliki Kristalni globus. Kostelić u intervjuu za B92 otkriva kako se sada oseća, šta je dalje pred njim i koliko je upravo Janica zaslužna za njegov uspeh...

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Jel' ovo onaj sto je prije par godina, nakon pobede u Bormiju, rekao da je pobedio zahvaljujuci tome sto je bio spreman kao nemacki vojnik leta 1941. u Rusiji?
    (smeklhorn, 20. april 2011 10:31)

    # Link komentara

  2. Svaka čast! Ti i Novak ste najveći ambasadori Balkana.
    (Pacela, 13. april 2011 10:07)

    # Link komentara

  3. BRAVO IVICE!!!!!!!
    GROBARI SU UZ TEBE BRATE!!!…!! svaka čas majstore
    (gile, 12. april 2011 12:13)

    # Link komentara

  4. Svaka Čast Ivice!!!
    (nessa, 10. april 2011 22:17)

    # Link komentara

  5. Kvalitete Ivicine kao skijasa su dobro poznata. I cak sta vise nakon toliko truda i povreda koji je imao zasluzene. Ali nemogu zaboraviti njegovu izjavu nakon osvajanja jedne od njegovih medalja da se prije starta druge voznje slaloma osjecao kao njemacki vojnik pred vratima Moskve za vrijeme 2 svjetskog rata.
    (NN, 8. april 2011 23:11)

    # Link komentara

  6. Mislio sam da je zlatni globus Roka Petrovica bilo nesto najvise cega ce se smucari sa ovih prostora domoci a nekako i jeste bilo logicno jer je on ipak Slovenac. Ali ovaj fantastican uspeh jednog Hrvata, jednog Balkanca, Ivice Kostelica - ja koji se skijanjem od 6. godine bavim zaista nisam ocekivao. Mozda jesam u sebi potajno prizeljkivao, posebno nakon Janicinog uspeha ali nekako, bez uvrede zenama naravno, muski sport mi je mnogo takmicarski neizvesniji oduvek bio.
    (Red Star Nis, 5. april 2011 10:01)

    # Link komentara

  7. Svaka cast Ivici na osvojenoj Kristalnoj kugli...Konacno!!! Pratim ovde u Srbiji i navijam sa jos par prijatelja za Ivketa legendu...Bravo majstore tako to rade Balkanci 8) !!!! ZIVELA NOVA BALKANSKA UNIJA !!!
    (shkem1, 4. april 2011 14:51)

    # Link komentara

  8. Bilo mi je zadovoljstvo čitati ovako normalne komentare.Htjeli mi ili ne ali kad igraju naši tj bilo koja ekipa iz Juge protiv nekog sa strane ma navija li se navija a oni zlobni svakako će brzo crknut.Pozdrav Noletu svaka čast.Bog
    (ivan, 4. april 2011 14:04)

    # Link komentara

  9. Prelepa druga fotografija. Preporučujem komšijama da je stave na komp kao pozadinu, baš kao što sam ja stavio Noletov forhend. Nije mala stvar imati takvog sportistu, treba da se ponosite!
    (Tanc, 4. april 2011 01:35)

    # Link komentara

  10. Susjedi hvala što ste prepoznali veličine u sportu kao što su Kostelići.I ne samo to, tvrdim,a pratio sam sve uspjehe iz bivše Juge zadnjih 35 god.(da ne nabrajam sve: košarkaši Juge do 1992. više zlata i od SSSR-a na OI,SP iEP,vaterpolisti-brdo medalja i prije i brdo medalja svih novih država od 1992.,Ljubek,Šurbek,rukometaši prije i u novije vrijeme,Balić,Kitić,vaši košarkaši prije 10-tak godina kao i Blanka,Ivanišević,Đoković,naš i vaš Davis Cup i tako bi mogao nabrajati do sutra)ali mislim da je ovo najveći uspjeh u nekom sportu sa ovih prostora , jer dobiti SKI industriju mogu samo istinski sportaši, a kada dodamo još sve one medalje Janice i Ivice (9 ZLATA i 6 SREBRA sa OI i SP),četiri velika globusa i ne znam broja malih, anda se sa tim uspjehom može usporediti samo osvojen Davis Cup HRV i Davis cup kojeg ste vi nedavno osvojili.
    (TOMZG, 31. mart 2011 11:32)

    # Link komentara

  11. Dok citam ovaj intervju toliko sam srecna sto je Ivica osvojio Svetski kup. Neverovatno je kako se on priprema i evo nije proslo ni dve nedelje od kako je imao globus u rukama a on vec ide da trenira za sledecu sezonu. Malo je skijasa i uopste sportista kakav je on i presrecna sam sto je konacno ispunio svoj cil. Sam kaze da ih ima jos i ja mu od srca zelim da uspe u svemu sto je postavio pred sebe!
    (Milena, 30. mart 2011 12:57)

    # Link komentara

  12. @Igor: I sad je najbolji teniser na svetu Srbin, ali ce matematika tek za koji mesec(posle Vimbldona) to pokazati

    Slazem se. Fakticki je on to vec sad, mislio sam na ovaj formalni dio :)
    (susjed, 29. mart 2011 13:52)

    # Link komentara

  13. najbolji skijas svijeta Hrvat, a uskoro najbolji tenisac Srbin. Svaka nam cast, Balkanci!
    (susjed, 28. mart 2011 22:03)

    I sad je najbolji teniser na svetu Srbin, ali ce matematika tek za koji mesec(posle Vimbldona) to pokazati
    (igor, 29. mart 2011 12:18)

    # Link komentara

  14. Jos jedan od primjera nemara drzave kad su u pitanju talenti. On i njegova sestra nebi nista napravili u zivotu da nisu imali svoje roditelje koji su u njima prepoznali buduce sampione-ljudi su sve dali za njihov razvoj, bas kao svojevremeno roditelji Selesove, danas Djokovica, Jelene, Ane,Bojane, pa Cavic(doduse kao americki student) i jos niz primjera. Sa odlaskom porodice Kostelic sa skijaskih terena, zavrsice i era hrvatskog vrhunskog skijanja, sve manje djece ce htjeti na snijeg. Vidite recimo primjer SLO kao skijaske nacije, gdje 90% stanovnika skija ili je skijalo, ne mogu naci skijasa spremnog za veliki domet osim Tine Maze. Jednostavno, ne ulaze se dovoljno u profesionalizam, pa vecina vise voli biti rekreativac nego davati pare iz svog dzepa i uz to mukotrpno trenirati da bi nesto postigao. Dok god drzave ex-yu snazno ne stanu iza velikih talenata, gro njih ce zavrsiti u prosjeku.A ruku na srce, skijanje i ski skokovi su u tradiciji samo Slovenaca. Ovi drugi su uvijek vise preferirali "loptanje"!
    (filmar, 29. mart 2011 11:45)

    # Link komentara

  15. @blok 11c

    Intervju je odlican! I bas je onakav kakav treba, isto kao sto nasi novinari umesto hrvatskih stavljaju nase reci, tako rade i u Hrvatskoj. Zaista ne vidim poentu da bude tako kao sto ti kazes. Intervju je uradjen sasvim ok, pitanja su dobra, odgovori zanimljivi i bas imamo taj osecaj neposrednosti. Nije nimalo doci do Ivice, sada je on velika zvezda i to svetska i zato svaka cast za B92.
    (Hermann Maier, 28. mart 2011 23:14)

    # Link komentara

  16. Baš mi je milo da ste napravili intervju sa Ivicom del Grande, ali zameram B92 što nije preneo direktne odgovore nego ih je prevodio. Verujem da nije govorio engleski nego hrvatski, a hrvatski na ovom sajtu manje više svi razumemo, jel tako? (Neke nove reči, ako ih ima i ne može im se smisao naslutiti iz konteksta, mogle su se prevesti u zagradi). E, tada bismo imali i osećaj neposrednosti i bliskosti, i zadovoljstvo bi bilo potpuno.
    (blok 11c, 28. mart 2011 22:53)

    # Link komentara

  17. @Tomo: "Janica je Janica, ali mislim da je on postigao i veći uspeh ne samo osvajanjem SK, nego i medaljama sa OI i SP."

    Teško - Janica ima 4 zlata i 2 srebra s OI + 5 zlata na SP-u + 3 pobjede u svjetskom kupu
    (susjed, 28. mart 2011 22:50)

    # Link komentara

  18. najbolji skijas svijeta Hrvat, a uskoro najbolji tenisac Srbin. Svaka nam cast, Balkanci!
    (susjed, 28. mart 2011 22:03)

    # Link komentara

  19. Колико је само унапредио себе у брзинским дисциплинама! И то после свих повреда. Његова победоносна серија у јануару је решила све. Док су се други чували за СП он је побеђивао у комбинацији и слалому, а у спусту и СГ је направио кључну предност. Јаница је Јаница, али мислим да је он постигао и већи успех не само освајањем СК, него и медаљама са ОИ и СП. Ако га заобиђу повреде, а надам се де и даље бити мотивисан, шансе за одбрану највећег кристала су му приличне.
    (Toma, 28. mart 2011 21:46)

    # Link komentara

  20. Bravo Ivice majstore!!!
    (Rea, 28. mart 2011 21:40)

    # Link komentara

  21. Fantastičan uspeh je napravio, želim mu iz sveg srca da dominaciju nastavi i u sledećoj sezoni. Puno bi mi srce bilo da vidim njega i Tinu Maze sa velikim kristalnim globusima sledeće godine! Aj srećno, majstore!
    (Judge Dred, 28. mart 2011 21:22)

    # Link komentara

  22. IVICE MAJSTORE !!! Ako se slucajno pojavi neki pljuvac ovde, neka samo pogleda emisiju koja govori o Ivicinoj karijeri, unistenim ukrstenim ligamentima kad su mu bukvalno iskasapili koleno da bi mogao makar da hoda, milion kopca, sine, svi su ga otpisali za skijanje, a on je jedini verovao u sebe i stigao do samog vrha. Sportista kakav se retko radja, svaka cast !
    (jeremija, 28. mart 2011 21:05)

    # Link komentara

  23. On i njegova sestra su jedini dvoje Hrvatskih sportsista za koje navijamam..i za koje se veselim kada pobedjuje...oni i njihov otac su ceo zivot posvetili jednom cilju a to je da osvoje VELIKI KRISTALI GLOBUS...sa takvim povredema sa kojim su se suocili Ivica i Janica mnogi se nikad vise ne bi bavili profesionalnim sportom..a oni su svaki put vracali jaci ..i to ne malo nego mnogo jaci....nadam se da ce Ivica odbraniti sledece godine veliki kristalni globus..i naravno ove manje...

    SVAKA CAST
    (super:), 28. mart 2011 20:52)

    # Link komentara