Vuk Rađenović za B92: „Uživali smo na stazi“

Najveći uspeh od svih srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Vankuveru ostvario je bob tim, koji je takmičenje završio na 18. mestu. Srpska posada u sastavu Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Miloš Savić i Igor Šarčević jedna je od samo pet koje se nisu prevrnule na ’stazi smrti’, kako je mnogi nazivaju, što je samo po sebi još jedan veliki uspeh.

Kapiten i ujedno pilot tima Vuk Rađenović bio je gost B92 i u razgovoru je otkrio šta misli o plasmanu na 21. Zimskim Olimpijskim igrama i šta dalje čeka srpski tim...

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Imao sam priliku da upoznam dvojicu momaka iz boba cetverca u Olimiskom selu na Whistleru. Svako ko makar malo prati ovaj zaista elitni sport ne moze a da ne izrazi ogromno divljenje , postovanje i zahvalnost za njihov nastup na Olimpijadi ! Zelim Radjenovicu i momcima uspesne pripreme za svetsko prvenstvo sledece godine i naravno sledecu zimsku Olimpijadu 2014.
    (Gile, 14. april 2010 20:19)

    # Link komentara

  2. a hrvati osvajaju medalje redovito, evo sad i bez janice, 2 srebra i jedna bronca
    (argentinac, 10. mart 2010 13:22)

    # Link komentara

  3. nije mi jasno sto i ko ovoliko forsira bob tim u medijima, kao najuspesnije predstavnike na ZOI 2010. Svakih par dana negde na TV gostuju il izadje tekst o njima. Naravno da treba podrzavati sportiste i "male" sportove, ali ovde mislim da se radi o necem drugom.
    Pa uspesnije su bile Lolovicka i Ignjatovicka, 32. i 33. od 90-ak ucesnica u slalomu i veleslalomu. Nevena je devojka '90. godiste, valjda je njoj potrebnija podrska??
    Ovi su bili 18-ti od 25. A za razliku od skijanja, za bob ne postoje kvalifikacije, kako je neko napomenuo
    (matematičar, 9. mart 2010 11:50)

    # Link komentara

  4. Strasno je da se i ovde javljaju analfabete, kao i na tenisu kada neko od nasih kixne da lece svoje frustracije. Kao prvo, na OI se trebalo kvalifikovati, sto je nasima uspelo...oni jesu bili 18. sto nije razlog za neku euforiju, ali nisu to velike razlike...podrzimo ih da nastave da napreduju i ko zna sta moze da se desi za 4 godine
    (Kolt, 8. mart 2010 22:30)

    # Link komentara

  5. gde moze da se pogleda njihova voznja?
    (super_prase, 8. mart 2010 09:58)

    # Link komentara

  6. Super, momci, navijam za vas, ali govoriti o medalji u Sociju je malo...
    Po meni super bi bilo ako tamo budu u prvih deset.
    (quentin, 8. mart 2010 07:55)

    # Link komentara

  7. Ovi ljudi su bili pretposlednji jer su se kao turisti pojavili na Olimpijadi, umesto pravih sportista i reprezentacije.
    Nije sve u bobu ...
    (Vuk, 8. mart 2010 07:13)

    # Link komentara

  8. ?Umesto da ukamo kako sm lose prosli na olimpijadi, i koliko smo losi u zimskim sportovima, mi likujemo sa 18-im mestom..
    (srbijasine, 8. mart 2010 06:30)

    # Link komentara

  9. Cestitke momcima na uspesnom nastupu!
    (Marko, 8. mart 2010 03:49)

    # Link komentara

  10. Odlicna prica. Stvarno je prijatno kad covek procita nesto ovako. Mislim da bi trebalo posvetiti malo vise medijske paznje ovim momcima, kao i skijasici Jeleni i drugima koji su nas predstavljali na ovim olimpijskim igrama. To bi moglo da popularizuje ove sportove u Srbiji. Ne razumem da nas nema u brzom klizanju, sankanju ili da nismo bolji u nordijskim disciplinama. Treba napraviti plan da na sledecim olipijskim iograma osvojimo bar jednu medalju. Ne mozemo prepustiti da sve snose sportisti. U Kalgariju 1998. godine Kanada nije osvojila nijednu zlatnu medalju. Dvateset godina kasnije osvojili su vise od Amerikanaca, Rusa itd. To im je sve uspelo rpedanim radom.
    Znate kod nas su uvek popularni neki "zestoki momci" koji svoju zestinu pokazuju pucanjem iz pistolja u pripitom stanju, parkiranju dzipova potrotaru ili generalnm maltretiranjem obicnog sveta. Za mene su ova cetvorica srpskih olimpijaca bas zestoki momci. U pravom smislu te reci. Hocu da Srbija postane zemlja ovakvih zestokih momaka.
    (Krivokapic, 8. mart 2010 02:49)

    # Link komentara