Nađa Higl za B92: "Život mi se promenio"

Srpskoj plivačici Nađi Higl život se drastično promenio za samo dva minuta, 21 sekundu i 62 stotinke. 22-godišnja Pančevka je osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara prsno ostvarila svoje takmičarske snove, ali i uspela da reši dva velika problema – egzistencijalni i profesionalni. Posle stana koji je dobila od grada Pančeva, Nađa će, umesto na bazenu na Tašmajdanu, moći da trenira u svom rodnom gradu i po prvi put u životu pripreme počinje na vreme.

Nina Kolundžija
Pošaljite komentar
  1. vokativ od nadja je nadja..a, ne nadjo. svaka cast nadja.
    (vladimir, 12. novembar 2009 05:03)

    # Link komentara

  2. Nesto ne razumem: kada srpski sportisti zataje, uprskaju ili razocaraju onda se vajkaju kako nisu imali dobre uslove za trening, slabu hranu, male automobile, i sl. Onda Nadja pobedi na svetskom prvenstvu, potpuno zasluzeno, i opet svi pricaju kako nema uslove za trening i kako drugi imaju bolje uslove, vece bazene, vise para i sl. (Naravno niko nema pojma u kakvim uslovima zivi i radi svetska konkurencija). Sta treba srpski sportista da uradi pa da javnost kaze: imao je DOVOLJNO dobre uslove za trening. Zar zlatna na svetskom nije vrhunac? Ne razumem tu logiku kukanja po svaku cenu i u svakoj novini.
    To je valjda neki osecaj inferiornosti: mi nikada ne mozemo u svetski vrh, sem slucajno, na srecu ili 'iz inata'. Ne znam, mozda sam nesto propustio citajuci sve te price o Nadji ali da sam na njenom mestu ne bih mnogo menjao u nacinu rada i zivota. Jer kako se kaze: tim koji dobija ne menjaj. A slava, to nikada ne moze da skodi sa 22 godine, sem ako ne udari u glavu...
    (maki, 6. novembar 2009 03:29)

    # Link komentara

  3. Nadjo,jako mi prija tvoje pojavljivanje u medijima.Svima nam daje svezinu. I opusti se,gledaj svoja posla i uzivaj.
    (bucko chicago, 20. septembar 2009 02:20)

    # Link komentara

  4. Uzmi Nadjo sve sto ti zivot daje. Pitanje da li ces u buducoj sportskoj karijeri imati priliku za to.
    (dex, 19. septembar 2009 13:23)

    # Link komentara

  5. I meni bi se promenio da mi daju stan,kola,dva miliona.Nadjo daj jedan,salim se zasluzila je to.Hajde pa ako sledece godine ne budes brza za sekundu sve da vratis...:)
    (Siroma', 14. septembar 2009 01:28)

    # Link komentara

  6. Nadjo...….. udaj se za mene
    (coco jumbo, 12. septembar 2009 00:30)

    # Link komentara

  7. Nađa samo napred, već si pokazala kako se bori svim srcem, nemoj slučajno da te ova medijska gungula poremeti (a neće, siguran sam, jeste da si u vodi, al si na zemlji), a ti opet daj sve od sebe pa šta bude! Voli te Karaburma :)
    (mrki brka, 10. septembar 2009 23:49)

    # Link komentara

  8. Nisu hteli bili da joj daju jednu traku za pripremanje za olimpijadu,nemam reci kakvi ljudi...a sad su strava kad je osvojila zlato,uzas...
    (Duca, 10. septembar 2009 02:41)

    # Link komentara