Pižon za B92: „Vera u sopstvenu mladost“

Fudbaleri Crvene zvezde su uveliko u novoj sezoni, ali ih prva borba u Jelen Superligi očekuje u subotu, kada gostuju Jagodini. Prošlu sezonu crveno-beli su završili na trećem mestu, što je najlošiji plasman u domaćem šampionatu od raspada stare Jugoslavije, ali u novu sezonu Crvena zvezda ulazi mnogo optimističnije što potvrđuje trener ekipe Vladimir Petrović Pižon.

Pošaljite komentar
  1. Imamo nedovoljno kvalitetne igrace.
    (ja, 22. avgust 2009 22:08)
  2. Ma ljudi moji; sve je ovo luk i voda ! Pisem iz perspektive bivse jugo-lige; vidite li vi, koliko su jake tri udarne ex-jugo-reprezentacije ? A pogledajte si klubove ! Nema tu ni para ni izazova, protiv koga ce se kaliti mladi talenti ? Protiv Hajduka iz Kule i Medjimurja iz Cakovca ?
    Kad je to zadnji put u Srbiji (a isto vrijedi za Hrvatsku, izuzev Modrica) zaigrao neki mega-talent poput Dzajica ili Piksija ? Toga se ni najstariji ne sjecaju.
    Zvezda je bila najjaci klub bivse drzave, ali od raspada jedino oni od velike cetvorke jos nisu igrali ligu prvaka. Svake godine ce biti teze.
    (Djedmedjed, 19. avgust 2009 21:01)
  3. Čestitam Pizonu za odličan početak sezone i zelim da mu poručim da je samo nebo limit ovih momaka. A ovom liku sto je realan i voli da piše predugačke tekstove, njega bih zamolio da umesto što filozofira dodje jednom na stadion i vidi ko su ti momci o kojima "sve zna".
    (Petar, 17. avgust 2009 00:46)
  4. Sa Pizonom Zvezda ce se vratiti tamo gde joj je mesto. Ovo je neka nova prica, neka nova Zvezdina istorija. Zvezda je bila i bice najveci srpski klub svih vremena. Zvezda je samo malo posrnula, a ko nije u ovoj Srbiji, ali se probudila i nasla coveka da prvi novu pricu. Zvezda je imala, ima i imace najvise navijaca od svih srpskih klubova i to joj niko nikada nece moci oduzeti. Zbog njih i zbog imena koje se nosi kroz istoriju Pizon mora i morace da ucini sve da postavi temelje za Zvezdin veliki comeback.
    (Delija do groba, 15. avgust 2009 11:54)
  5. ZA prvo mesto boriće se Partizan i Vojvodina za trće javor i hajduk nadalje je teško prognozirati tu su negde !
    (PRAVDA, 15. avgust 2009 11:07)
  6. Treba imati sada strpljenja. Ko se seca Barija, tog neponovljivog osecaja kad smo bili na vrhu sveta, drugog gola protiv Bajerna, i sad da ne nabrajam dalje, shvatate na sta mislim - doslo je vreme da sad malo vratimo Zvezdi. Strpljenjem. Razumevanjem. I kupovinom karata, dresova... A ekipa ce, i ako ne zna, ginuti na terenu. Fair enough. I ovo nece proci za jednu sezonu.
    (SimaS, 14. avgust 2009 23:29)
  7. Za prvo mesto boriće se voša i partizan, za treće ima5-6 podjednaka tima,mada javor nije za podceniti !
    (LALA, 14. avgust 2009 18:07)
  8. Garant nećete bit, prvi a bogme ni drugi.Mžda moždatreći.Al možda !
    (LALA, 14. avgust 2009 18:01)
  9. Ma opet će te gledati tabelu i govoriti,,gde li je" !Napred voša !
    (pravda, 14. avgust 2009 17:58)
  10. Ova Zvezda ima srce veliko ko Marakana. Na pocetku smo svi bili po malo skepticni, sli mislim da sada vec moze da se vidi da ova generacija moze da ibaci dva-tri vrhunska igraca. Po meni to su Ninkov, Lekic, pa i mladi Savic za kojeg je mozda i prerano preudicirati,a ne zaboravimo i Perovica. Sto se tice Pizona, nema mozak kao Murinjo, ali ima energiju i harizmu, sto je sa ovakvom ekipom veci prioritet. Uz Boziju pomoc i punu Marakanu do Lige evrope. Napred Crveno-Beli!
    (Marko85, 14. avgust 2009 09:38)
  11. O kakvom velicanju vi ovde stavljate komentare, pa svi redom pa i Pizon kao naj ozbijljnijeg konkurenta za osvajanje tuitule i ove godine pominje Partizan. Meni nije jasno zasto jer Partizan ima krs ekipu i to ce se vrlo brzo videti. Pizon je prilicno realno govorio o svim segmentima, jedino sto se ne slazem da je to super mlada ekipa, jesu mladi ali ne toliko. Tacno je da treba mozda i zrtvovati ovu godinu kada je u pitanj prvenstvo, radi afirmacije i dizanja ekipe. Licno mislim da u zemlj kao sto je nasa gde imamo dva ili tri kluba koji uvek konkurisu sa titulu, cilj uvek mora biti titula. Zato ne vidim razlog zbog cega ne ici na titulu, pa cak i na krilima novinara, trenera i uprave i armije navijaca. Prosle godine su hvalospevi pisani u svim medijimao El grande Jokanovicu i po meni najlosijoj ekipi Partizana u istoriji, pa im nije to bilo dovoljno da osvoje nista osim sto im Tole ne osvoji.
    Prema tome svi ostali koji ne navijaju za Zvezdu ove godine ce morati da slusaju o usponu Zvezdinog timaa , nadam se i o rezultatima iz Lige UEFA, jer o partizanu je sve receno. Na kraju i ja partizanu ostavljam ulogu favorita ali samo u Srbiji, i pridruzicu se ostalim Golcima itd koji su na kraju sampionata partizan poredili sa renesansom, dok ove godine govore kako partizan nema ekipu, ali i kao takav je za tri koplja ispred svih ostalih.
    Zato Vladimire svom snagom, kroz medije, kroz uravu i ludackim radom do povratka na put stare slave, ipak Zvezda MORA biti iznad svih.
    (Dragan, 14. avgust 2009 09:32)
  12. Koliko samo dizete u nebesa i Pizona i igrace i upravu, a vratite se na komentare vesti nakon prvog meca Dinamo T. - C. Zvezda pa procitajte sta ste pre samo 2 nedelje pisali.
    A da stvar bude jos gora isto sto pisete sada pisali ste i posle revansa sa Rudarom, sto znaci da jedne nedelje dizete sve u nebesa, a druge pljujete do maksimuma!
    Pa odlucite se vec jednom, je l valjaju ili ne valjaju, ali stojte iza toga do kraja!
    Ovo sve pisem u nadi da ce mi komentar biti objavljen jer se cesto desava da ne objavljuju komentare koji niti vredjaju niti ista lose govore!
    Pozdrav!
    (Timon, 13. avgust 2009 23:36)
  13. Gospodi koja misle da Pizon i Lukic imaju carobni stapic ali ne zele da ga upotrebe...:Mars bando bezobrazna!sad ni ovo nevalja,a do juce ni za rucak...sram vas bilo...!!!
    (TheGodfather, 13. avgust 2009 20:30)
  14. Bravo Pizone,ovaj covek je pravi psiholog,on ce ove momke izvesti na pravi put.Nije kao neki jokan koji govori videce Apoel koje partizan,video ih je Apoel i slatko se nasmejao.Pitate se zasto zato sto ih je izbacio , ne ne ne pardon isterao ,ne ne nepardon sutno iz lige sampiona!!!!!Pizone bravo ,ucicete u Ligu Evrope,a kosnije u Ligu Sampiona!!!DELIJA SA SEVERA.ZVEZDA JE ZIVOT A SVE OSTALO SITNICE!!!! IDEM NA MARAKANU DA GLADAM ZVEZDA - SLAVIJA ,DA NAVIJAM I DA GINEM ZA ZVEZDU !!!NAPRED ZVEZDA!!!!SVI NA MARAKANU!!!!!!!!!
    (Goran, 13. avgust 2009 02:04)
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
    Užas živi, šta je sa ovim čovekom?????
    (zexons, 13. avgust 2009 18:08)
  15. @SSSS

    Nemaš pojma. Klasičan intervju (pitanje - odgovor) se koristi u većini slučajeva, jer je većina novinara na ovim prostorima nesposobna da vodi kvalitetan razgovor. Mešanje upravnog i neupravnog govora u intervjuu je mnogo bolje ako su i autor i sagovornik dobri. Ukoliko nisi novinar, onda je tvoj komentar samo pokazatelj neznanja, a ukoliko jesi - menjaj profesiju.
    Inače, svakog dana u srpskoj štampi imaš intervjue koji su prerađeni pr textovi, ali ovaj to sigurno nije.
    (Bojan, 13. avgust 2009 18:01)
  16. Читам неке комантаре,просто,неки су јако малициозни.

    Пут од хиљаду миља почиње једним кораком.Па и ова управа као и све раније морају имати период од најмање годину дана,да би резултати избили на видело.

    Целокупан буџет за плате овог тима је 1,3 милиона еура,не више од 0,7 милиона је потрошено на трансфере,можда са доласком Вилотића је та цифра нешто већа.Велика је истина да је ово јефтин тим,од кога се ове сезоне очекује само да изгара на сваком мечу,а резултати су у другом плану.

    Можемо волети Звезду колико хоћемо,али истина је сурова, после пређашњих сезона и резултата нико није луд да инвестира у клуб.Па ни ја као инвеститор(да имам паре) не бих још одлучио да уложим паре у клуб,барем док не прође још мало времена.

    Примедба да ту нема потенцијала,јел нема играча из младе репрезентације стоји.Али,треба подсетити да омалдинска школа већ 5-6 година нема никакве резултате,тако да не постоји извор за појачање тима из омалдинске школе.Треба просто бити свестан ситуације.

    Да ли смо имали бољег кандидата за председника,нажалост нисмо.Да ли неко хоће да ради у Звезди за минималац као тренер?Неће.

    Добро је што се више не прича о елементарним стварима,као што су оброци,бензин,то је ипак помак.Добро је да се прича о будућим противницима а не о тим глупостима.

    За ову сезону продато је 5000 претплатних карата,до пре 4 дана.Ова цифра није мала.Од досадашњих утакмица,у Европи зарађено је око 400.000 еура,то је већ 1/3 буџета за плате играча.Играње у Уефа Купу би испалтило трансфере и плате играча за целу сезону.

    Не знам шта људи очекују,да Звезда хара у року од 3 месеца,будимо реални,то је неоствариво.

    Од управе очекујем да мање прича ,а више ради...то је за све добро.Играчи да изгарају за дрес и све је уреду.

    Још нешто дуг је са 22 милиона смањен на 12 милиона(Милијаш,3 милиона,Томовић 1,5,Бурзановић 1,5,Рате за Кастиља,Жигића,0,5 милиона зато што Ленс игра у првој лиги што се тиче Миловановића),евентуалне паре од Паркера.За један клуб који добро ради дуг није проблем,све се може напорним радом и пословношћу средити.

    И за крај погледајте КК,буџет 3,5 милиона да 1/3 од тога иде на играче,па 12 кошаркаша је боље плаћено од 25 фудбалера.Тренер се бунио за плату од пола милиона еура.

    Спортски поздрав
    (Никола, 13. avgust 2009 17:02)
  17. Pogledajte kako ovi zvezdini novinari na konferencijam za stampu ne pitaju nista ovu novu upravu. prethodnu upravu su ispitivali za svaki dinar, svakog igraca, privatne stvari clanova uprace, ko koristi koju kancelariju i kome je razbijena saksija, smetalo im je sto teren nema grejace itd. Stanje u zvezdi danas isto, samo nema pitanja novinara. Sad te iste novinare ne interesuje sta je sa zvezdinom decom, novim semaforom, grejacima u travnjaku, ko ulazi od navijaca kod predsednika, a da ne govorimo da se dug vise i ne spominje, a i dalje se povecava. sta ti je moc medija.
    (semafor, 13. avgust 2009 14:46)
  18. Neverovatno koliko je kod nas potrebno malo da bi nekoga dizao u zvezde, nekoga koga ces za pola gdoine, godinu da pljujes.
    svi sad posle pobede nad Tbilisijem ( i to jedva 5-4) u poslednjem minutu dvomeca dizu u nebo igrace zvezde, a realno oni to ne zasluzuju. prvo tim nije mlad. u timu postoje samo tri igraca koja mogu da konkurisu za maldi tim: Vujadin Savic, Slavko Perovic i Darko lazovic, a koji uglavnom nece ni dobijati sansu u ovoj sezon, vise ce dobijati savic i perovic jer su godinu dana stariji. Poltika koju vodi Vladan Lukic, je politika upravljanja pomocu medija. svi mediji od njegovog dolaska pa do danas pisu sve o superlativu o zvezdi, a realno nikakvih promena nema. noviarni uprono pokusavaju da igrace poput Bogdanovica, cvetkovica ignjatijevic, ninkova, lekica, pa cak i vilotica. Niko od ovih igraca nema pravo nastupa za mladu reprezentaciju, niti je vecina od njih igrala u bilo kojim reprezentativnim selekcijama. to su sve veoma limitirani igraci koji su mahom bez angazman , a mahom iz nizih liga dosli u Crvenu Zvezdu. Pa o koj se onda mladosti i perspektivi prica. Takodje Vladan Lukic, nije doveo ni jednog ozbiljnog sponzora koji ce dati novac kako je obecao na pocetku mandata. Kratkorocne obaveze su pokrivene na nacin na koji se to nigde beradi prodajom osnovnih sredstava a to su najbolji fudbaleri kluba ( milijas), i time je uprava pokazala totalnu ekonomsku nepismenost. te igrace je trebalo prodati, ali pare uloyiti u nesto sto ce ti doneti novac da pokrijes obaveze, a ne od tih para placati, obaveze igracima koji vise i nisu u zvezdi. takodje finansijski potencijal kluba je veoma los. Igrac za kojeg Crvena Zbvezda trenutno moze dobiti najvise novca je Mohamed Aval Isah izmedju 1.2 i 1.8 milion eura, a samo cetiri igraca trenutno mogu biti prodana za vise od miliona eura. pri tome bi njihovom prodajom da bi se izmirile kratkorocne obaveze kluba zvedza jos vise izgubila. do kraja godine se ocekuje da ce igrama u domacem prvenstvu skociti cena jos nekim igracima tako da bi moglo biti jos nekoliko koji ce vredeti vise od milion, tako da bi zvezda za normalno funkcionisanje, bez pokrivanja prethodnih dugova morala da proda 4-6 igraca da bi opstala, a tu onda nema nista od formiranja kakvog takvog tima. novca od sponzora nema jer nema ni sponzora. sa druge starne ono cemu se okrece dobar deo evropskih klubova, a to je skola mladih fudbalera, u zvezdi je degradirano do pocetnog nivoa, pa tako tamo igraju deca bisih fudbalera, menadzer, prijatelja kluba itd; a tamo bi trebali da igraju talentovani iz ivanjice, rume , sabca negotina... Medjutim kao sto rekoh ovde u Srbiji jos uvek postoji medijsko upravljanje od strane uprava sportskih drustava i privrednih preduzeca. Lukic dogovori sa novinarima da pisu u superlativu o zvezdi, javnost misli da je u zvezdi dobro, a novinari uzivaju povlasticu raznim vezama uprave. pitanje je samo trenutka kad ce taj balon da pukne.
    (Lepo je nekada biti realan, a ne citati novine, 13. avgust 2009 13:19)
  19. Ovom intervjuu fale "samo" pitanja na koje bi intervjuisani odgovarao. Smešno. Klasičan monolog koji uz to izgleda i namešten.
    (Crklo novinarstvo, 13. avgust 2009 12:16)
  20. Nazalost u sportskoj redakciji B92 nije napusten princip sportskog novinarsta formiran nekih davnih godina u nasoj stampi. Taj princip podrazumeva intervju sa nekim gde se novinarska pitanja umesto sa upitnikom zavrsavaju sa tackom. Takav stil unapred pokazuje citaocu da intervju izgleda kao potpuno namesteni tekst gde je proces nastajanja intervjua bio obrnut od normalnog. Izgleda kao da su prvo nastali odgovori a nakon njih se formirala pitanja u kojima se nista ne pita.

    Tuzno i sramotno. Mogli ste coveku da date da pise blog pa da napise sta pozeli jer na blogu te niko nista ne pita, pises sam sta zelis na teme koje zelis.
    (SSSS, 13. avgust 2009 05:46)
  21. Ma gledacete u ledja PARTIZANU! Dzaba vam sve novine i TV vode hajku protiv nas kad smo MNOGO JAKI!
    (debely tony, 13. avgust 2009 04:21)
  22. ipak je bolje da osvojimo bar kup(uefa naravno)!!!!!!samo napred,na pravom ste putu,sad ce titula pa liga sampiuona a posle ko zna sta vec :) !!!…!!
    (acca, 13. avgust 2009 02:53)
  23. Bravo! za svaku rečenicu. Bio si veliki igrač a danas pokazujes da si i veliki psiholog, trener i čovek. Svi smo uz tebe jer si dokazao više puta zbog čega si u Zvezdi. Samo napred i uprkos svemu negativnom uspeh ne može da izostane. Samo polako, naše vreme polako ali sigurno dolazi. A kada se radi ovako temeljno, biće to na duge staze.
    (Pera Sveznalica, 13. avgust 2009 02:32)
  24. Ipak, mislim da ne bi bilo loše ni da ponovo budemo treći, ali da afirmišemo ceo novi tim ...

    ... za SLEDECU SEZONU.
    (FCSS, 13. avgust 2009 02:06)
  25. Bravo Pizone,ovaj covek je pravi psiholog,on ce ove momke izvesti na pravi put.Nije kao neki jokan koji govori videce Apoel koje partizan,video ih je Apoel i slatko se nasmejao.Pitate se zasto zato sto ih je izbacio , ne ne ne pardon isterao ,ne ne nepardon sutno iz lige sampiona!!!!!Pizone bravo ,ucicete u Ligu Evrope,a kosnije u Ligu Sampiona!!!DELIJA SA SEVERA.ZVEZDA JE ZIVOT A SVE OSTALO SITNICE!!!! IDEM NA MARAKANU DA GLADAM ZVEZDA - SLAVIJA ,DA NAVIJAM I DA GINEM ZA ZVEZDU !!!NAPRED ZVEZDA!!!!SVI NA MARAKANU!!!!!!!!!
    (Goran, 13. avgust 2009 02:04)
  26. iz 1 u 1
    (ofk, 13. avgust 2009 00:42)