Božo Ristić za B92: „Dakar vozim iz ljubavi“

O Ristićevom nesalomivom duhu govori avantura iz Kine, gde mu je tokom šest hiljada kilometara motor ispuštao ulje na zadnji točak, a on ga čistio vozeći kroz pesak. O osećaju solidarnosti, činjenica da je na Dakar reliju sa kolegom i zemljakom ostao sve dok ovom motor nije osposobljen za nastavak. Božo zbog udesa nije dospeo do cilja u Buenos Airesu, ali je i stavom i etikom osvetlao obraz. U ekskluzivnom intervjuu za B92, naš takmičar govori o nekim od brojnih iskustava iz Argentine. Jedno od njih glasi: nisi najbrži kada najbrže voziš...

Aleksandar Babić
Pošaljite komentar
  1. Znam Božu lično već dugo godina iz potpuno drugih priča! Uvek je bio sjajan, pravi drug i čast mi je da ga poznajem! Zato me ovo što je činio na reliju nije iznenadilo!
    (Iznogud, 8. mart 2009 14:00)

    # Link komentara

  2. Napisao sam da je neobicno da se reli trka Pariz - Dakar odrzava u Juznoj Americi . Moderator nije dozvolio da se to objavi jer to , predpostavljam, predstavlja :"vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92." U uputstvu ne pise nista o tekstovima koje mogu poslati
    ljudi koji ne misle da je logicno da se biciklisticka trka "Lapovo-Mala Krsna" odrzava u nekoj stranoj drzavi !Pariz i DAkar nemaju nikakve veze sa Juznom Amerikom !
    (Pera, 3. mart 2009 19:09)

    # Link komentara

  3. Браво, Божо!!!…!! Браво, Габоре!!!!!!! Свака Вам част, и све најбоље и у наредним такмичењима!!!!!!!!! Срећно
    (Кети, 21. februar 2009 15:17)

    # Link komentara

  4. Divota!!!
    Valjalo bi još koji ovakav tekst videti na vašoj strani, čak i o momcima sa domaćih "bojišta", jer ...
    (Hegemon, 17. februar 2009 20:31)

    # Link komentara

  5. Sve pohvale, veliki si covek Bozo...
    (Mihajlo, 9. februar 2009 23:08)

    # Link komentara

  6. Ma svaka mu cast kako se poneo na takmicenju, dzabe ti svi uspesi ako nisi covek! Zelim mu puno srece i uspeha i da ode i zavrsi naredni dakar reli, ma da pobedi ustvari. Dacu mu ja moju zoljicu ako mu zatreba motor :)
    (MilosM, 9. februar 2009 21:38)

    # Link komentara

  7. Svaka cast majstore!!!
    (goga, 9. februar 2009 20:17)

    # Link komentara

  8. Svaka cast majstore!
    (RS, 9. februar 2009 12:03)

    # Link komentara