Nišavić: Treba temeljno raditi sa mlađim kategorijama

Sezona u regionalnom šampionatu američkog fudbala približava se kraju, a ovog vikenda na programu su polufinalni mečevi. U subotu se na Adi Ciganliji igra repriza prošlogodišnjeg finala između beogradskih Vukova i Wolvesa iz Budimpešte.

Vukovi su ove sezone dobili 13 mečeva i izgubili samo tri. Na putu ka finalu stoje Wolvesi iz Budimpešte, koje je srpska ekipa ubedljivo pobedila na gostovanju. Najozbiljniji korak ka tituli biće finalni meč, ako se prognoze ispune, Beograd gostuje austrijskim Gladijatorima. Predsednik Vukova Goran Nišavić podsetio je da je predstojeći meč repriza finala od prošle godine.

Pošaljite komentar
  1. CEFL je znacajan za timove ucesnike i verovatno ce se prosiriti opet sa novim clanovima iz evropskih zemalja, ono sto ga cini dobrim za nase timove je iskustvo za igrace koje donosi. Igrajuci sa stranim timovima moze da se sagleda koliko se ide napred i koliko mozemo jos da napredujemo. Klubovi koji sada igraju CEFL (iz Srbije) mogu to sebi da priuste uz izdatke koji nisu mali, ali to je cena za sticanje medjunarodnog iskustva. SAFS je solidno lokalno takmicenje, sigurno najbolje na balkanu, ali CEFL je nezamenljiv za napredak sto se videlo po rezultatima kojima su vukovi dobijali protivnike u SaFS-u i CEFL-u.
    (Vlada, 13. oktobar 2008 20:29)

    # Link komentara

  2. ako cemo iskreno, ljudi koji vode AF u srbiji treba da drze seminare ljudima iz ostalih sportskih saveza...
    za 5-6 godina su ni od cega dosli do medjunarodne lige, poprilicne zastupljenosti u medijima, punih tribina...

    meni se taj sport ne svidja, ali priznanje se mora odati ljudima koji ga zasluzuju...
    (baxus, 12. oktobar 2008 10:18)

    # Link komentara

  3. @Bizar

    I ti i svi ostali sto optuzujete Gorana ste u najmanju ruku smesni! Da nije on nabavio opremu za 3 kluba pre 3 godine (uz Kragujevcane koji su vec imali), ne bi bilo ni prve lige ikada na ovim prostorima, niti bi se verovatno sada igralo americki fudbal u ovom obliku... Ostali klubovi su za AF saznavali ne samo preko 3. kanala, nego i preko saznanja da tu postoje vec neki klubovi koji se shibaju u opremi!
    Prema tome, tisina, kakvi mediokriteti i kompleksasi (veciti) sada vode domacu ligu, treba je ugasiti!
    I to kompleksasi pravi, neuspeli u pokusajima da pomute slavu Vukova (3 titule, ko zna koliko finala, naspram njihovog ovogodisnjeg 6. mesta)..
    (Maksim, 12. oktobar 2008 09:06)

    # Link komentara

  4. Taj covek koga prozivas je ulozio para i para u ovaj sport i da nije bilo njega niko ne bi ni cuo za nas.
    (outlaw, 11. oktobar 2008 22:49)

    # Link komentara

  5. Da bi razvio AF u Srbiji moras da razvijas domacu ligu i prvenstvo a ne tu regionalnu ligu radi sopstvene ekonomske dobiti, koja je dosta slabija od domaceg prvenstva !
    Pozdrav svim obozavaocima AF...
    (Bizar, 11. oktobar 2008 20:08)

    # Link komentara

  6. Bravo Gorane tvoje reci i dela pokazuju da se strprljenjem i radom moze doci do rezultata pravilnim redosledom u kreiranju jedne sportske organizacije...keep walking!!
    (Vladimir, 11. oktobar 2008 10:22)

    # Link komentara