Ilija Bozoljac za B92: "Samo da me povrede zaobiđu..."

U poslednjih godinu dana srpski tenis je veoma napredovao. U ovom momentu Srbija ima ukupno tri predstavnika u top 10 na ATP i na WTA listama, a među teniserima ima više kandidata koji bi mogli da se pridruže Novaku Đokoviću u vrhu liste najboljih tenisera. Jedan od njih je i Ilija Bozoljac koji je odlično počeo godinu i bio je na samom pragu ulaska među 100 najboljih igrača, ali ga je povreda privremeno sprečila u tome. Sledeći turnir na kome učestvuje je "Legg Masson Tennis Classic", jedan u nizu US Open Serije turnira. US Open Serija obuhvata deset turnira u periodu od 16. jula do 25. avgusta i završava se US Openom u Njujorku, a "Legg Mason" u Vašingtonu je četvrti turnir serije.

"Legg Mason Tennis Classic" je našem Iliji Bozoljcu već dvanaesti turnir ove sezone. Sezonu je započeo sa Grand Slamom u Australiji i nada se da će je završiti takođe na Grand Slamu, u Njujorku. Negde između ta dva turnira Ilija je povredio zglob, što je vidno promenilo tok meča prve runde protiv Čileanca Pola Kapdevila u ponedeljak popodne. Oba igrača, visoka malo više od 190cm, su već u toku zagrevanja pokazali da svoju visinu odlično koriste za servis. Prvi set se ravnomerno klackao gem za gemom sve do 5:4 za Bozoljca, što je bio pravi momenat za brejk point kojim prvi set odlazi u korist našeg igrača. Ali negde polovinom tog prvog seta jasno je bilo da nešto nije uredu - Iliji su pri servisu iz ruke izleteli i loptica i reket - i tu je meč krenuo što uzbrdo, što nizbrdo, baš kao i brdovit park u kojem se turnir održava.

Nikola Olić
Pošaljite komentar
  1. bravo ilija odlican si bio u nedelju svaka cast samo tako nastavi i uspeces pozz
    (ivana, 22. septembar 2009 15:50)

    # Link komentara

  2. ilija pa ti si prelep i prezgodan nemam reci samo napred majstore!!!!!!!!!! volim te.kiss
    (iva, 19. februar 2008 21:51)

    # Link komentara

  3. Uz sve simpatije za Bozoljca moramo da konstatujemo da je njega , 174-og , pobedio 280-i na US Openu ! Poslednji je cas da neko preuzme brigu o tom mladicu ! Dobar lekarski pregled , terapija , trener i onda Teniski savez moze da kaze da nesto cini za nas tenis !
    (Ljubitelj, 24. avgust 2007 12:07)

    # Link komentara

  4. konacno, jedan korektan tekst o iliji. Samo povrede da ga zaobidju, bice upet u vrhu, i to bolje rangiran nego pre. Hvala, novinaru Nikoli Oliću na ovom intervju-u.
    (nebojsa, 22. avgust 2007 21:12)

    # Link komentara

  5. bravo za ovaj tekst.iz ovoga sam videla da je i novinar bio odusevljen ilijinom igrom posto se verovatno nalazio na licu mesta.zao mi je sto su bozoljca sprecile povrede da se probije ali jos uvek nije kasno,njegovo vreme tek dolazi i vazno je imati igru a iz teksta se vidi da bozoljac to zaista ima.napred ilija,podrzava te novi sad
    (tanja, 22. avgust 2007 01:17)

    # Link komentara

  6. Bravo Zupljanine ja sam uvek na tvojoj strani.
    Dr.M.Cirovic
    (Dr.M.Cirovic, 13. avgust 2007 10:27)

    # Link komentara

  7. Ovaj covek se ponasa kao da ima 18,a ne 22 godine!Ne igra vec nekoliko meseci...i ok~ej,razumem da je ipak povreda u pitanju,ali vreme tece i dolaze novi,mladi i perspektivni igraci!On stalno govori:"Jos sam mlad,moje vreme tek predstoji..."NEMAS VREMENA ILIJA,JER SU SADA TVOJE GODINE NAJBOLJE ZA TENIS,AKO NECES SADA~KADA CES!?!?Samo molim te,nemoj da budes kao Dusan Vemic,pa da krenes da igras vrhunski tenis sa 31 godinu!Ti imas dosta potencijala za prvih 100 i pokusaj to da iskoristis!TRGI SE VEC JEDNOM!!!
    (@#MRS TRILER#@, 11. avgust 2007 14:45)

    # Link komentara

  8. "Obicno serviranje me je bolelo "? Neka mu Dejan Petrovic i Obradovic objasne gde gresi i kako se servis sastoji od 15 pokreta . Mozda bi i Boba mogao da pomogne . On je preteca Rodikove teorije po kojoj posle servisa vise ne mozes da igras . Mozda preterujem ali ne mnogo , uostalom gledajte Federera . Niks snaga - glava !
    (Ljubitelj, 11. avgust 2007 09:51)

    # Link komentara

  9. Ilija je nas najlepsi teniser,a uskoro,nadam se,i najbolji. SAMO NAPRED!!!
    (Teniserka, 7. avgust 2007 21:18)

    # Link komentara