Filip Đorđević - "Zvezdino dete" među strancima

Fudbalski klub Crvena zvezda u nastojanjima da se domogne ili bar dostojno pokuša da se bori za plasman u Ligu šampiona, angažovala je tokom prelaznog roka veliki broj stranih i proverenih igrača. U senci transfera Lukaša, Barkosa, Salasa, Moline…na “Marakanu” se vratio i jedan igrač koji bi narednih godina mogao da bude veliki adut “crveno-belih”.

Filip Djordjević “zvezdino dete” i prvi strelac prve lige Srbije u dresu Rada, vratio se na “Marakanu” u nameri da ostavi trag u klubu u kojem je počeo još kao pionir.

Igor Vujičin
Pošaljite komentar
  1. Mali je car. Svaka mu cast. Moze da prica ko sta hoce ali Zvezda ima novu zvezdu. Samo neka nastavi.
    (Dragan, 8. avgust 2007 23:26)

    # Link komentara

  2. cenim da ce malog da se sete u pola sezone kad se uvere da je barkos isti georgijev,ni tada nece biti kasno za njega ali zato zbogom evropo zivi bili pa videli
    (zeka bg, 2. avgust 2007 22:29)

    # Link komentara

  3. Samo napred Filipe,gledao sam te kad si igrao za Zlatibor Vodu protiv Sente.Tada si imao samo 17god.a bio si najbolji i voleo bih da budes jos bolji!NEMOJ DA SE ZANOSIS,IGRA FUDBAL!
    (laza, 31. jul 2007 23:46)

    # Link komentara

  4. Samo napred Filipe,dobices priliku sigurno a ti gledaj da je iskoristis na pravi nacin,budi jos bolji nego sto si bio u Radu,to Zvezdi treba.
    (Vlada, 30. jul 2007 22:04)

    # Link komentara

  5. Samo napred Filipe, bices odlican tandem sa Salasom, barem se ja tako nadam(ne znam ko dovede Barkosa) samo pruzaj maksimum na treninzima, mislim da je to glavni preduslov za blistavu karijeru svakog igraca!
    (Johnny#9, 26. jul 2007 15:42)

    # Link komentara

  6. gledao sam te na SOS kada si davao intervju i mogu ti reci da si me impresionirao.Konacno fudbaler koji je elokventan i sa pravilnim akcentom.Ako uspes tu svoju pamet da spojis sa fudbalskim umecem eto fudbalera za milionske transfere.Nadam se da ces u Zvezdi dati isti doprinos kao u Radu
    (bule, 26. jul 2007 10:26)

    # Link komentara

  7. Bravo za Zvezdu i ovo rukovidstvo, koje je konacno spoznalo da ima svoje fudbalere.Filip bi bio prvi igrac iz Zvezdine skole,posle Jankovica,Baste...,koji bi zaigrao za prvi tim.Mozda je on pocetak preokreta u davanju sansi svojim igracima i napustanju politike dovodjenja isluzenih"Ailtona" neafirmisanih"Suzukija" za velike pare.NAPRED FILIPE,zelim ti svu srecu i uspesnu karijeru
    (milan, 26. jul 2007 09:54)

    # Link komentara

  8. Vreme radi za ovog klinca..na zalost ne zivim vise u Srbiji,ali pratim Zvezdu kad i kako mogu..Zaboravi splavove,sponzoruse...i igraj fudbal..sve ostalo je manje bitno..nikad nemoj da zaboravis ciji grb nosis na srcu...Zvezda je zivot...
    (Millennium, 25. jul 2007 21:03)

    # Link komentara

  9. Mislim da Zvezda i Partizan preteruju sa 'strancima'.Tri,cetiri igraca to bi bio maksimun, da se potkrpe rupe, napravi konkurencija a i da mladi igraci imaju sta da nauce uz manji broj ali kvalitetbijih 'stranaca'. Ovako se postavlja pitanje gde ce nasi mladi igraci da igraju, gde ce da napreduju ako budu sedeli na klupi (ili cak na tribinama).Posle pozajmica koje ne bi trebalo da traju vise od godinu-dve, oni bi morali da imaju realnu sansu za igranje. Ovako tesko, stranci ce morati da igraju i kao alibi za uprave i kao mogucnost da se njihovim ugovorima nesto zaradi.Filipu sve najbolje i malo srece da se progura tamo gde zasluzuje.
    (Zoran, 21. jul 2007 22:45)

    # Link komentara

  10. Filip je veoma mlad decko i treba da se naoruza strpljenjem,naravno da treba forsirati nase mlade igrace ali naravno rezultati su na prvom mestu treba ga forsirati sa klupe da ulazi po pola sata, poluvreme da polako stice iskustvo i da obavezno igra u manje vaznim utakmicama da ne bi izgoreo u toj zelji da se dokaze samo polako Filipe
    (ROGA_UCZ, 21. jul 2007 13:45)

    # Link komentara

  11. Filip je dobar igrac nema sta ,ali mislim da bi dovodjenjem marija djurovskog zvezda resila problem u veznom redu , ne znam kakvi su ovi novi ali ako mozes da dovedes marija ekstra igaraca za 100 000 na cetri god i jos posle da ga prodas zasto bi davao za juznoamerikance po 400 000 ima 30 god i igrace jednu sezonu jedino ce se isplatiti ako udemo u ligu sampiona.
    (predrag, 20. jul 2007 14:31)

    # Link komentara

  12. veoma mi je zao sto si otisao iz rada ali to je za tebe bolje tako da to podrzavam.rad ce bez tebe veoma teze da predje u visi rang.united force-republika srpska
    (brano, 20. jul 2007 13:10)

    # Link komentara

  13. По прописима УЕФА сваки клуб који игра европска такмичења мора да има бар 4 играча из сопственог подмлатка и још 4 из своје земље. А и да није тако, лепо је када наши клинци догурају од севера преко петлића до првог тима - то су будући капитени.
    (Мирко, 20. jul 2007 11:00)

    # Link komentara

  14. Dobar igrac,steta sto je Zvezdin,al bar je sezonu odigrao u pravom klubu.
    (Hellas Verona, 19. jul 2007 20:23)

    # Link komentara

  15. Srecno Filipe!!! Samo napred, DELIJE su uz tebe...
    (Bojan Markovic, 19. jul 2007 20:07)

    # Link komentara

  16. Zvezda je napokon u prilici da svoje mlade igrace postepeno uvodi u mashinu, da on njih stvarno prave igrace. Primer lose politike je Basta, koji je od ekstra talenta postao prosecan, i ako ga sada ne prodaju dogodine ce za male pare negde u rusiju.

    Filip treba da saceka svoju sansu da za 2 godine racuna na prvi tim, da igra za mladu repku, i da se sa 25 otisne negde preko za oko 5 miliona.

    Pa tim koji potrosi velike pare na nekog igraca, normalno da ce ga posle forsirati..

    Samo polako Filipe, buducnost je pred tobom
    (Byk, 19. jul 2007 17:27)

    # Link komentara

  17. polako dobices i ti svojih 5 minuta na terenu djurovski je zvezdino dete sad je i vojnik a kako vidim i ti bi mogo da postanes jedan od zvezdinih vojnika bilo bi lepo kad bi u zvezdi bio kao jedan toti koj nebi otiso iz rome za bilion evra bilo bi lepo kad bi u zvezdi bio neki takav igrac a da je zvezdino dete
    ako bog da to bi bilo lepo da budes ti
    (delija, 19. jul 2007 11:20)

    # Link komentara

  18. Jedina sansa za nase omladince je druga ekipa Crvene zvezde kao i veliki klubovi Evrope pod nadzorom Zvezdinih trenera i da povremeno ulaze u igru
    (Milic ch., 18. jul 2007 19:35)

    # Link komentara

  19. Od Dekija Stankovica ni jedno bg dete nije uspelo u Zvezdi...Filip bi mogao jer je pametan decko i egzistencija mu ne zavisi od fudbala.Drugim recima,nece "izgoreti" posle prvih para jer ih inace ima niti posle splavova jer je ocigledno dobro poredjao prioritete...Samo napred,sve najbolje!!!
    (ffun, 18. jul 2007 17:12)

    # Link komentara

  20. Zvezda treba da pruzi sansu svojim klincima.On nije jedini koji vredi,tu su i Vukovic,Sreckovic,Prso i drugi,ali ove godine se nece naigrati.Bilo bi super kad bi dozvolili Zvezdi da napravi drugi tim u kojem bi igrali igraci za koje nema mesta u prvom timu.Mnogo je mladih igraca propalo posle odlaska iz Zvezde,tu mislim prvo na Maksimovica a tu su i drugi.
    (Sone Zvornik, 18. jul 2007 14:18)

    # Link komentara

  21. Filip je vec dokazao da je vrlo talentovan i da Zvezda u narednih 5-6 godina treba OZBILJNO da racuna na njega.
    Treba da postane standardan prvotimac i da se povremeno ubacuje u "vatru" kako u domacem prvenstvu tako i u Evropi.
    Ne sumnjam da ce se visetruko isplatiti. I Zvezdi i njemu...a i nama navijacima.
    (MIlan, 18. jul 2007 14:10)

    # Link komentara

  22. Ako zelimo dobro nasem fudbalu jedini put je da mladi igraci kao Filip Djordjevic dobiju pravu sansu to jest da im se omoguci da sto vise igraju. Umesto sto Zvezda dovodi sumnjiva pojacanja neka se okrene svojoj deci i pusti njih da igraju. Ako Zvezda bude imala malo strpljenja za Filipa i njemu slicne mlade igrace, siguran sam da kako Zvezda tako i nas reprezentativni fudbal ima sansu na dugorocnom planu. Sve nase zlatne kosarkaske selekcije i kosarkasi su postali veliki igraci samo zato sto je neko hteo da im da sansu, zasto to ne omoguciti i nasim mladim fudbalerima.
    (sretko, 18. jul 2007 13:30)

    # Link komentara

  23. Ja sam tvoj fan po sluzbenoj duznosti,inace navijam za Partizan:)
    Nadam se da ce ovaj momak dobiti sansu u skladu sa svojim kvalitetima i naplatiti sav trud koji je ulozio tokom prethodnih godina.Zelim mu sve najbolje.
    (Boris, 18. jul 2007 12:29)

    # Link komentara

  24. Samo napred...ti si nasa buduca zvezda!
    (ultrapsy, 18. jul 2007 08:56)

    # Link komentara

  25. je licno nemam nista protiv ovih stranaca sto su dosli...sta vise...verujem da je ovo pravi potez predsednika Stojkovica!
    prodao je 3 igraca a od tih para + para koje su imali za transfere doveo 5 uz mogucnost da dodje jos koji,ne stranac,nego igrac kojeg ce za sezonu do dve prodati za minimum 2 miliona....ali minimum!
    svi znamo da je marketing....import export urodio plodom kod ekipa kao sto su Olympiakos...pa nase komsije Steaua,Rapid koji su dogurali do cetvrtfinala UEFA kupa!
    Tako skupljamo kintu i za par godina mozemo ocekivati talentovane klince,sto nase,sto strance u Zvezdi i eto nama tima poput Ajaxa!

    A ti Filipe nemoj mnogo da se brines jer je neko od ovih stranaca sam rek'o da kada odes u straninu prednost uvek ima domaci igrac!!!Od stranaca se uvek ocekuje da igra bolje nego domaci igrac jer ako igra isto onda se naravno domaci igrac vise forsira!
    Ja iskreno verujem da si ti extra igrac i zelim ti sve najbolje!
    (me_myself_&_again_me, 18. jul 2007 03:27)

    # Link komentara