1. Sat zaustavlja sudijska pištaljka, a ne zapisnički sto.
    (lupa, 17. maj 2022 10:45)
    E sada ti stručnjače objasni nam kako to sat zaustavlja sudijska pištaljka ? Povezana pištalja sa satom - WI-FI , blutut ili nešto treće?
    Lupaš još više.
    (Tex Willer, 17. maj 2022 17:14)

    # Link komentara

  2. U momentu kada je napravljen faul zaustavlja se vreme...snimak se gledao da se utvrdi da li je bio faul pre ili posle isteka vremena...posto je bio pre sat je vracen na vreme koje je ostalo da se odigra,tako da kada je Mitrovic izveo bacanje posle toga je ostalo da se igra 0,1 sekunda do kraja
    (macconi, 17. maj 2022 11:25)

    # Link komentara

  3. Sad sam detaljnije pogledao - cista odluka! Svaka cast sudijama. Pogledajte snimak iz daljeg kadra> Mitrovic je uhvatio loptu u skoku na oko 0.4 do kraja, sve vreme je u vazduhu tj tehnicki u skoksutu! A faul se desio na 0.2-0.1, a stvarno je izbacio posle 'isteka vremena', ali vreme zvanicno nije isteklo jer je faul sviran na 0.1 i vreme se zaustavlja iako zapisnicari to nisu stigli, naravno, na pocetnom snimku se sve jasno vidi. Zanimljiva situacija skroz, da nije bilo faula ne bi stigao na vreme da izbaci, ili da je uhvatio loptu sa zemlje, ovako je prakticno bio u skoksutu - iz amerikane je odmah krenuo da sutira. Bas velika slucajnost ali sve je regularno.
    (DoktorMo, 16. maj 2022 22:26)


    Sat zaustavlja sudijska pištaljka, a ne zapisnički sto.
    (lupa, 17. maj 2022 10:45)

    # Link komentara

  4. Ovima koji se pozivaju na član 34.2.2, to je kada sudija NIJE svirao faul pre sirene. U slučaju kada svira faul, vreme se ZAUSTAVLJA i samim tim NIJE isteklo.Da li ima 0.1sec ili minut do kraja je nebitno.
    P.S da li je moguće da nije bio faul u šutu za 3??
    (nele, 17. maj 2022 09:56)

    # Link komentara

  5. Sudije su pogrešile, prvo je bio faul na šutu za 3. Trebala su biti 3 bacanja.
    (vojin, 17. maj 2022 09:33)

    # Link komentara

  6. Vidi li neko faul na Ivanovicu na sutu za tri ili se svi ludi pravite?! Pa pogledajte ljudi kako se nabio u coveka, ne znam kako ovo nije faul?!
    (Bojan, 17. maj 2022 07:27)

    # Link komentara

  7. Ajd neka je po navijačima Zvezde sve čisto, neka su sudije donijele ispravnu odluku (a nisu) hajde zamislite samo šta bi ste pisali da je situacija obrnuta ? Da je Zvezda domaćin i da sudije ovu situaciju presuđuju u korist gostiju? Ali pošteno.
    (Srdjan, 17. maj 2022 02:31)

    # Link komentara

  8. Ne razumem kakva vi objasnjenja dajete kad je faul napravljen posle isteka vremena. Valjda je sudija pretpostavio da ce ga biti pa ga je svirnuo desetinku ranije. Smesno. Sto se tice Cedevitinih 42 bacanja 37 od njih su ocigledna, ostalih pet su mozda za neku diskusiju. Radonjic prica o nekakvoj agresivnosti u EL, pa prijatelju, mozda jeste agresivniji, ali manje tamo bijete. Generalno, ova veceras utakmica je bila neizvesna samo iz razloga sto je Cedevita mnogo brljala u situacijama kada je trebalo da prelomi utakmicu u trecoj cetvrtini, narocito Blazic.
    (Isteklo bre vreme, kakvi delici sekunde, 17. maj 2022 02:08)

    # Link komentara

  9. Povreda pravila sa strane sudacke trojke. Trebao je da dobije 2 bacanja, a kos ne bi smeo vaziti. Clan 34.2.2.:
    Ako je greška naĉinjena na igraĉu neposredno pre ili kada se oglasi signal sata za igru za završetak
    ĉetvrtine ili produţetka, ili neposredno pre ili kada se oglasi signal sata za šut, dok je lopta još u
    šaci(kama) igraĉa i pogodak iz igre je uspešan, pogodak se ne raĉuna i dodeljuju se 2 ili 3 slobodna
    bacanja.
    (Slovenac, 16. maj 2022 23:52)

    # Link komentara

  10. "Ako je greška naĉinjena na igraĉu neposredno pre ili kada se oglasi signal sata za igru za završetak
    ĉetvrtine ili produţetka, ili neposredno pre ili kada se oglasi signal sata za šut, dok je lopta još u
    šaci(kama) igraĉa i pogodak iz igre je uspešan, pogodak se ne raĉuna i dodeljuju se 2 ili 3 slobodna bacanja" - zvanican pravilnik ABA lige.


    Jedino jadnije od ove sudijske odluke su bedni pokusaji da se ona opravda.
    (Dottore, 16. maj 2022 23:35)

    # Link komentara

  11. @iks Pa kako da ne sutnu 42. bacanja kad im je svaki napad ulaz? I kako vama da sviraju bacanja kad ste sutirali za tri 42. puta, da dobro si procitao 42. puta!
    (polusvet, 16. maj 2022 23:21)

    # Link komentara

  12. I faul i izbačaj su usledili po isteku vremena.
    (bddnn, 16. maj 2022 23:16)

    # Link komentara

  13. Sad sam detaljnije pogledao - cista odluka! Svaka cast sudijama. Pogledajte snimak iz daljeg kadra> Mitrovic je uhvatio loptu u skoku na oko 0.4 do kraja, sve vreme je u vazduhu tj tehnicki u skoksutu! A faul se desio na 0.2-0.1, a stvarno je izbacio posle 'isteka vremena', ali vreme zvanicno nije isteklo jer je faul sviran na 0.1 i vreme se zaustavlja iako zapisnicari to nisu stigli, naravno, na pocetnom snimku se sve jasno vidi. Zanimljiva situacija skroz, da nije bilo faula ne bi stigao na vreme da izbaci, ili da je uhvatio loptu sa zemlje, ovako je prakticno bio u skoksutu - iz amerikane je odmah krenuo da sutira. Bas velika slucajnost ali sve je regularno.
    (DoktorMo, 16. maj 2022 22:26)

    Doktore, poeni su priznati iako je izbacio loptu po isteku vremena. Faul da, ali koš i faul su povreda pravila. Dva bacanju su bila sve što je trebalo dosuditi. Jasno stoji u pravilima.
    (Loznica, 16. maj 2022 22:52)

    # Link komentara

  14. Ja ovde vidim, crvenu ivicu table. Kraj price , vreme je isteklo. To sto neko prica da se nastavlja akcija igraca, to nije situacija. Jer se tabla zacrvenela cim se lopta odbila od table..Sve posle toga nije bitno. Isteklo je vreme..Ako je bio faul pre crvene table, ok..Ali nije. On je bio kada se lpta odbila od tabele, zacrvenela pa onda skok, hvata loptu i sutira..Budite realni. Na kraju, sve se vratilo u produzetku..Gube se lopte, promasuje za 3 poena..i poraz..
    (323, 16. maj 2022 22:04)
    108

    Upravo jeste, faul je bio pre nego što se tabla zacrvenela! Faul je bio na nekih 0.4 sekunde do kraja. Tu je došlo do faula.
    Stvarno nisam znao da je to pravilo a ako jeste onda je apsolutno sve čisto.
    Faul je bio i pri šutu Ivanovića, očigledniji nego mnogi za Cedevitu koja je za sve išla na liniju bacanja.
    A mi smo baš lose odigrali, osim uvoda posle je sve bilo veliko natezanje. I sramota je toliko loš čitave sezone biti na bacanju. Nemamo nijednog igrača za kojeg se može reći, daj mu loptu na kraju nek ga fauliraju.
    (5. STAR, 16. maj 2022 22:52)

    # Link komentara

  15. Na sajtu YouTube se može premotavati snimak frejm po frejm, korišćenjem tastera zarez (,) i tačka (.). Na taj način se lako može zaustaviti snimak i proceniti da li je u tom trenutku bilo dovoljno kontakta da se svira prekršaj ili ne. Mada je relevantan i frejm pre toga, ali je slična situacija, desni bok Mitrovića je naslonjen na levo rame Dragića i to po mom skromnom mišljenju nije bio prekršaj.

    Ono što je daleko relevantnije je mišljenje sudije i ne mogu da procenim da li se pištaljka začula pre nego što se upalilo crveno svetlo na tabli. U svakom slučaju, malo je glupo praviti faul, s obzirom da Kecman nije na terenu
    (NikolaKG80, 16. maj 2022 22:46)

    # Link komentara

  16. Sad sam detaljnije pogledao - cista odluka! Svaka cast sudijama. Pogledajte snimak iz daljeg kadra> Mitrovic je uhvatio loptu u skoku na oko 0.4 do kraja, sve vreme je u vazduhu tj tehnicki u skoksutu! A faul se desio na 0.2-0.1, a stvarno je izbacio posle 'isteka vremena', ali vreme zvanicno nije isteklo jer je faul sviran na 0.1 i vreme se zaustavlja iako zapisnicari to nisu stigli, naravno, na pocetnom snimku se sve jasno vidi. Zanimljiva situacija skroz, da nije bilo faula ne bi stigao na vreme da izbaci, ili da je uhvatio loptu sa zemlje, ovako je prakticno bio u skoksutu - iz amerikane je odmah krenuo da sutira. Bas velika slucajnost ali sve je regularno.
    (DoktorMo, 16. maj 2022 22:26)

    # Link komentara

  17. Za sve one koji misle da sudije rade za Zvezdu: večeras je Zvezda izvela 15 slobodnih bacanja a Cedevita 42! Dobro ste pročitali, 42 slobodna bacanja.
    (iks, 16. maj 2022 22:23)

    # Link komentara

  18. Faul je suđen pre isteka, poeni priznati jer se dozvoljava kontinuitet akcije bez obzira na istek vremena na šutu. Sve po jasnim pravilima, to je odmah i Edin napomenuo u produžetku.
    (basketaš, 16. maj 2022 21:30)


    Kakav kontinuitet akcije kada je vreme isteklo? A faul je bio nakon odbijanja lopte o tablu, crvena tabla, skok i faul dok hvata loptu rukama?? Tabla je crvena, isteklo vreme i on nastavlja da sutira? To jeste nastavak akcije ali nakon isteka vremena..Pa ja gledam na snimku i sada se prica neka druga prica? Ako je faul bio pre crvene table, pa je sutirao, ok..priznaje se..I slobodno bacanje..Ali to nema veze sa ovom situacijom i to treba priznati.
    (323, 16. maj 2022 22:11)

    # Link komentara

  19. Prvi put ovo vidim a odgledao mali milion utakmica, izgleda dodatno može i kad istekne vreme, ako je faul bio pre, čovek se uči dok je živ
    (g, 16. maj 2022 22:07)

    # Link komentara

  20. Ja ovde vidim, crvenu ivicu table. Kraj price , vreme je isteklo. To sto neko prica da se nastavlja akcija igraca, to nije situacija. Jer se tabla zacrvenela cim se lopta odbila od table..Sve posle toga nije bitno. Isteklo je vreme..Ako je bio faul pre crvene table, ok..Ali nije. On je bio kada se lpta odbila od tabele, zacrvenela pa onda skok, hvata loptu i sutira..Budite realni. Na kraju, sve se vratilo u produzetku..Gube se lopte, promasuje za 3 poena..i poraz..
    (323, 16. maj 2022 22:04)

    # Link komentara

  21. Uf…goosebumps . Ovi komentatori su uz pomoć Kecmana ušli u legendu srpske košarke. “Vreme nije isteklo….vreme nije isteklo…..” i “Ide trojka…ide trojka”

    Hvalaaaa
    (Made in Serbia, 16. maj 2022 21:52)

    # Link komentara

  22. Gleda se kada se igrač odvojio od parketa, ako je to pre isteka 0.0 s (na snimku se vidi da je Luka uhvatio loptu na 0.1 sekundu pre kraja) sve što se desi tokom vremena dok ponovo ne dotakne parket se računa kao deo igre u regularnom vremenu.
    (Cole Cvetanović, 16. maj 2022 21:51)

    # Link komentara

  23. Priznati su jer kad se svira faul vreme treba da se zaustavi, iako sam izbacaj ide posle faula vreme se ne trosi. E sad je samo diskutabilno da li je i faul bio pre isteka vremena - bas je na granici, ali posto je vec sviran mislim da sudije nisu imale mnogo izbora.
    (DoktorMo, 16. maj 2022 21:48)

    # Link komentara

  24. prvi koji je fauliran je ivanović na šutu za 3
    (želja, 16. maj 2022 21:47)

    # Link komentara

  25. ne razumem sta nije jasno. faul je bio pre isteka vremena. u trenutku faula vreme se zaustavlja, ali je dozvoljeno napadacu da zavrsi pokret i uputi sut. to su pravila oduvek i za sve. ne samo nocas i za zvezdu. inace pre toga je bio ocigledan faul na ivanovicu pri sutu za tri. covek iz olimpije je usao telom u njega dok je sutirao i gurao ga pri sutu. to je faul.
    (zigi, 16. maj 2022 21:46)

    # Link komentara

  26. niko ne pominje faul za tri nad ivanovicem
    (kali the greek, 16. maj 2022 21:40)

    # Link komentara

  27. Реално истекло је време, може се чак и голим оком видети.
    (Lex, 16. maj 2022 21:39)

    # Link komentara

  28. Kad se i komentator slatko nasmejao.Sta li ce tek da rade u finalu to ce biti komedija.
    (Roman 24, 16. maj 2022 21:34)

    # Link komentara

  29. Faul je načinjen pre isteka napada tako da mogu da se sviraju dva slobodna. Ali priznati koš nikako jer nema ni dileme da je šutirao nakon 24 sek
    (Gospodin Džovi, 16. maj 2022 21:33)

    # Link komentara

  30. Faul je suđen pre isteka, poeni priznati jer se dozvoljava kontinuitet akcije bez obzira na istek vremena na šutu. Sve po jasnim pravilima, to je odmah i Edin napomenuo u produžetku.
    (basketaš, 16. maj 2022 21:30)

    # Link komentara

  31. priznat kos???
    (muaddib, 16. maj 2022 21:28)

    # Link komentara

  32. Hoce neko da mi objasni kako su priznata dva poena uz dodatno bacanje, kada je očigledno bilo van vremena?
    (tuta, 16. maj 2022 21:25)

    # Link komentara

  33. Covek nije krenuo da sutne u trenutku kad je isteklo vreme… i da se zaustavlja vreme u trenutku faula ovo nikako ne moze da bude priznato
    (crno beli, 16. maj 2022 21:19)

    # Link komentara

  34. Meni lici da je isteklo vreme
    (novikorisnik, 16. maj 2022 21:15)

    # Link komentara

  35. Priprema za to sta ceka Partizan u finalu
    (.., 16. maj 2022 21:13)

    # Link komentara

  36. ...je neverovatnija reakcija igrača Olimpije...šta im je uopšte trebao skok u tom trenutku????
    (Ipak, 16. maj 2022 21:11)

    # Link komentara