1. Девон Ларат!
    (Боки, 20. april 2022 17:35)

    # Link komentara

  2. Slažem se sa Wladom.

    Učestvovao sam na WALK takmičenju, malo je reći da je u rangu svetskih takmičenja.
    Sve pohvale za sudije i organizatore.
    Sportski pozdrav
    (patoprincibra, 20. april 2022 12:57)

    # Link komentara

  3. Sve popularnije i u svetu, rekao bih, uglavnom zahvaljujući yt uspehu bivšeg člana kanadskih jedinica za specijalne operacije i šampionu američkog kontinenta - Devonu Laratu i naročito u skorije vreme bivšem elitnom powerlifter-u i velikoj jutjub zvezdi Leriju Vilsu, koji je već 2 godine u ovoj sportskoj niši, iako još uvek bez većih uspeha, za šta je u ovoj disciplini ipak potrebno malo više vremena i iskustva, dok tetive prosto dovoljno ne ojačaju, najbolje sparingom sa stalnim partnerom i nekim specijalizovanim vežbama koje tangiraju šaku-ruku. Najbolji svih vremena Džon Brzenk, po svom priznanju, nikada nije vežbao u teretani, al' čovek je genetski frik što se same šake i zgloba tiče, tako da mu verovatno nije bilo ni potrebno, i dan-danas sa 60-ak godina, vrativši se posle višegodišnje pauze, verovatno spada u TOP10 obarača u S. Americi, iako čovek nije superteskaš, već ima oko 105-110kg. Koga interesuje, 26. juna u Dubaiju bi trebalo da se održi najveći i potencijalno najzanimljiviji meč u istoriji obaranja ruku, upravo između na početku pomenutog višestrukog šampiona S. Amerike i sveta Devona "No Limits" Larata i u profi karijeri neporaženog Gruzijca, najboljeg u Evropi, a po mnogima i bez dileme u svetu, zveri od oko 180+kg Levana "Hulka" Saginašvilija. Biće sve to na Lerijevom yt kanalu, a ko hoće da podrži sport, ima opcija "pay per view", gde se kupi za 10-ak dolara (možda nešto više sad zbog važnosti meča) ceo paket mečeva najavljenih za taj dan u okviru tzv. "King of the table" događaja, gde je baš Vils jedan od glavnih organizatora. U svakom slučaju, jako je zanimljiva i prijemčiva cela ta 'armwrestling" zajednica na yt-u, ja sam sasvim slučajno to krenuo da pratim i sve do današnjeg dana to činim, kada je baš Larratt gostovao kod Šeka u emisiji na TNT-u mislim i kad su obarali ruke, gde je za O'Nila rekao da verovatno ima najjaču levu ruku od svih amatera sa kojima je imao prilike da obara :))
    Rusi i Gruzijci su tata-mate, ima i Poljaka i Ukrajinaca, u lakšim kategorijama i Letonaca, van Evrope Ameri i Kanađani, od naših komšija Bugari su daleko ispred svih, što se tiče onih elitnih obarača na svetskoj sceni.
    (Gambeeet, 20. april 2022 12:25)

    # Link komentara

  4. Iq130 jevu pravu. Ja sam proveo 30 dana za vezbe za obaranje jer sam ima ugovoren duel sa zeninim bratom koji je ogromni bilder. Ja isto idem u teretanu ali rekreativno. Sprzio sam mu ruke oba puta i levu i desnu.
    (Wlado, 20. april 2022 12:04)

    # Link komentara

  5. Gde je ovde WALK???? Najozbiljnija organizacija u srbiji
    (Vuk - Hook, 20. april 2022 11:59)

    # Link komentara

  6. Postoje vezbe u teretani koje doprinose jacim rukama, ali najbolja vezba je imati partnera za obaranje ruku i to postolje, nije pravilo da samo ljudi koji rade fizicke poslove imaju jake ruke, ja radim u kancelariji, a obaram ruke, poz za Ivana Veselica iz Subotice.
    (IQ130 Milutin, 20. april 2022 11:51)

    # Link komentara

  7. A kako da se izmere levoruk i desnoruk?
    (fenomen, 20. april 2022 11:42)

    # Link komentara