1. (kiki, 27. oktobar 2021 19:24)

    Pa grupna faza predstavlja kvalifikacije, a taj deo dosta vaznih igraca propusta. a finale je odigrao sigurno bolje od bilo kog finala koje je Messi igrao sa reprezentacijom.

    Itekako Messi hoce da stigne Ronalda, pre svega po broju titula. jer mu je Ronaldo unistio legacy sa svojih 5 titula naspram Messijevih 3.
    (Mirza Selimovic, 27. oktobar 2021 19:28)

    # Link komentara

  2. (Mirza Selimović, 27. oktobar 2021 13:23)

    Pa u zavrsnom da, ali ja pricam o citavom takmicenju. Kako god da okrenes Mesi je odigrao 3x vise utakmica nego Ronaldo na ligi nacija. A i Ronaldo kao i da nije igrao u finalu lige nacija. Niko ga nije primetio :)

    A Mesija je toliko briga za Ronaldom da prepusta suigracima da izvode penale. Da ih nije pustao sada bi imao isto golova koliko i Ronaldo.
    (kiki, 27. oktobar 2021 19:24)

    # Link komentara

  3. (kiki, 27. oktobar 2021 05:45)

    Pa na zavrsnom turniru lige nacija postoje samo 2 utakmice i to najteze.

    Messi 2006 nije bio u protokolu za vecinu utakmica LS ukljucujuci finale, apsolutno nebitan igrac bez doprinosa. Realnost govori da je osvojio 3 LS i da je zato izabrao PSG jer se nada da ce se izjednaciti sa Ronaldom.
    (Mirza Selimović, 27. oktobar 2021 13:23)

    # Link komentara

  4. (Mirza Selimovic, 26. oktobar 2021 20:37)

    Ronaldo je u ligi nacija odigrao samo 2 utakmice, a racuna mu se kao osvojen trofej. Mesi je u LŠ 2006 godine odigrao 7 utakmica, a jos je iznudio protiv Celzija i crveni karton Del Horna zbog onog faula.

    Gde su dominirali 90ih? U ligi za koju si rekao da je nebitna? :D Barsa bez Mesija 1 LŠ, a sa njim 4. Toliko o dominaciji Barse bez njega.
    (kiki, 27. oktobar 2021 05:45)

    # Link komentara

  5. (Kiki, 26. oktobar 2021 19:59)

    Ronaldo samo kvalifikacije za zavrsni turnir nije odigrao, a zavrsni turnir ti je najtezi deo jer igraju 4 najbolje Evropske ekipe u tom trenutku i to u najjacem sastavu.

    Messi 2006 nije bio ni u protokolu za vecinu meceva ukljucujuci finale.

    tiki taka fudbal je u Barseloni prisutan od kraja 80ih kada je Krojf postavljen, zato su vec 90ih dominirali.

    Kopa Amerika se u zadnjih 6 godina odrzala 4 puta.
    (Mirza Selimovic, 26. oktobar 2021 20:37)

    # Link komentara

  6. (Mirza Selimovic, 26. oktobar 2021 18:59)

    Barsa osvojila LS bez Mesija 2006? Inace, Mesi je tada odigrao 3x vise utakmica nego Ronaldo u ligi nacija kada je Portugal osvojio :)

    Videli smo tiki-taka fudbal u Barseloni pre Mesija. U 100 godina samo 1 LS, a sa njim u 15 godina cak 4. Sa druge strane, Real bez Ronalda osvojio 9 :)

    A Argentina osvojila toliko trofeja zato jer se Kopa Amerika igrala svake 2 godine dok se Mesi nije pojavio. Onda je uvedeno svake 4, a Portugal je oba ta trofeja osvojio gotov bez Ronalda.
    (Kiki, 26. oktobar 2021 19:59)

    # Link komentara

  7. (kiki, 26. oktobar 2021 18:20)

    da bi imao jako skolu i da bi zadrzao talentovane igrace takodje ti je potreban novac. I ja koliko znam Barsa je bez Messija osvojila i LS 2006, znaci nista Messi nije doneo vec tiki taka fudbal koji je stvorio Krojf a Guardiola unapredio. sa takvim perfektnim sistemom Messi im nije potreban.

    Portugal je pre Ronalda uspeo da se plasira na 3 SP od mogucih 17, toliko o toj sili a sa njim 2 trofeja. Sa druge strane Argentina pre Messija osvojila 14 trofeja.
    (Mirza Selimovic, 26. oktobar 2021 18:59)

    # Link komentara

  8. (Mirza Selimovic, 26. oktobar 2021 16:22)

    Poenta je u tome da je za uspeh tima potrebniji Mesi nego novac. Barselona je trosila vise od Reala pa nisu mogli da osvoje nista, a najvece uspehe su imali sa Mesijem i sa igracima iz njihove skole koje su doveli za 0 eura. Tako da ti ta prica o novcu i nema nekog smisla. Tada je Real trosio vise para, a dominirala je Barselona. Stvari su se okrenule.

    A Real je takodjer i pre pojave Ronalda uvek vazio za fudbalsku silu sa kojom niko nije zeleo da se susretne dok je Barselona bez Mesija bila nivo Crvene Zvezde i Notingem Foresta.

    A Argentina je pre Mesija osvojila zadnji trofej 1992, a Mesi je poceo ozbiljan fudbal igrati tek tamo oko 2007-2008 godine. Znaci punih 15 godina ta sila nije osvojila nista :)

    A Portugal je postao ozbiljna reprezentacija jos kada su Pauleta, Figo, Rui Kosta igrali i pre Ronalda. Druga stvar je sad sto oni nisu imali onako lak zreb kao Portugal na EURU 2016. Samo su Hrvatska i Francuska bile ozbiljne reprezentacije.

    A to nisu cinjenice, to je samo tvoje misljenje.
    (kiki, 26. oktobar 2021 18:20)

    # Link komentara

  9. (kiki, 26. oktobar 2021 15:59)

    Opet ti ne razumes procitano. za uspeh i renome kluba potreban je novac i to nema veze sa reprezentativnim fudbalom. Argentina je do pojave Messija vazila za fudbalsku silu sa kojom niko nije zeleo da se susretne a Portugal pre Ronalda uglavnom nebitan na fudbalskoj mapi sveta.

    pa bas od te 1989. godine pocinje uspon Barselone. tih godina su doveli Krojfa za trenera, pa su narednih godina poceli da dovode superstar igrace poput Kumana,Laudrupa,Romaria,Stoickova,Salinasa itd.

    Da nosili ga saigraci a realnost je da su trojica igraca najzasluznija za finale- Ronaldo,Maniche i golman Ricardo...to su nepobitne cinjenice.
    (Mirza Selimovic, 26. oktobar 2021 16:22)

    # Link komentara

  10. (Da dodam, 26. oktobar 2021 11:17)

    Ne brkam nego te pitam zasto u reprezentaciji gledas renome, a u klubovima ne gledas? Kada se prica o Juventusu onda se vadis na to da Juventus nema igrace ko pre 3-4 godine, a Argentinu velicas zbog trofeja koje su osvojili pre 40-50 godina. Kao da to ima nekakve veze sa danasnjim timom Argentine. A da ne pricam da je se Kopa Amerika igrala svake 2 godine sve do pojave Mesija kada je uvedeno da se igra svake cetri dok su na EURU bile samo po 4 do 8 reprezentacija pa mnogi veliki igraci, a i reprezentacije nisu ni igrale vise od 1 ili 2 EURA.

    Razlog za to sto je Real bio toliko uspesniji od Barselone u poslom veku je puno veci budzet? Jel moguce da si ovo napisao? Pa Barsa je samo 1988/89 i 1989/90 potrosila vise nego Real u citavoj svojoj istoriji do tada. Ako vec ne znas, imas stranicu transfermarket pa proveri.

    Portugal je najmanje zbog Ronalda dosao do finala 2004. Kao sto sam vec rekao, Porto je te godine osvojio LŠ i ti igraci su nosili Portugal do finala + Figo i Rui Kosta. Uvek su suigraci nosili Ronalda, a ne on njih. Tako je bilo i na EURU 2016 i u ligi nacija.
    (kiki, 26. oktobar 2021 15:59)

    # Link komentara

  11. Ne smatram ga najvećim, ali je fudbalska gromada. Nije fudbal igra 1 na 1, treba mu dati vremena da se prilagodi novoj ulozi i saigračima, a onda počinje magija. On nije rođeni borac kao Ronaldo koji grize i čupa rukama i nogama za svaki tim za koji je igrao. Mesiju treba malo vremena da iskalkuluše, jer je to igrač koji igra 50% mozgom, 50% veštinom koja je do sada u fudbalu neviđena. Obojcu ih je milina gledati, jer obojca prikazuju da je fudbal igra koju ne možeš definisati i da totalno različit tip fudbalera može biti na vrhu ovog sporta.
    (pr, 26. oktobar 2021 15:42)

    # Link komentara

  12. "... ne kazem da je tuzan...", a zapravo zaista jeste tuzan. A, nekako ga je i tuzno gledati u drugom dresu. Nisam navijac Barselone, niti zauzimam stranu u rivalitetu Ronaldo-Mesi, nego vidi se da ne pripada tu. Ja bih licno voleo da se vrati u Barsu kao igrac, pa bar na jednu sezonu. Sigurno jedan od najvecih svih vremena, meni je licno najbolji pravi Ronaldo, ali mogu da prihvatim misljenje da je nekome najbolji i Mesi, K.Ronaldo, Maradona, Pele... , uostalom, sama u 2 sporta je jasno ko je najbolji svih vremena, to su kosarka i tenis.
    (nostalgija, 25. oktobar 2021 21:12)

    ..i američki fudbal :)

    Neizmerno sam srećan što sam živeo u eri nekih od najvećih ikada u sportu kojim se bave, a neke sam (Maradonu (mada se toga baš i ne sećam jer sam imao 6 godina kad me ćale vodio na Maru da gledamo Zvezda-Barsa), Ronalda originalnog, Mesija, Dream team u Areni u Bgd, Novaka, Vladu Vujasinovića, Talanta Dusenbajeva...) imao prilike i uzivo da gledam.
    Eh..da.. :) Lepo je setiti se toga :)
    (Needukovan, 26. oktobar 2021 14:51)

    # Link komentara

  13. Joj o cemu ti pises pa u danasnje tzv. zvezde-markentiski proizvodi Mesi, Ronaldo itd su zasticeni ko beli medvedi. Peleu su slomili nogu u 18 godini, Mardoni u 21-22, na njih kao i na Krojf, Garincu, Karlos Alberta, Rivelinja su jurissli kao zveri. Pa na svakoj.utakmici na Peleu i Maradoni je bilo desetak startova za lom nogd. Pa uz ovaku zastitu kavu imaju Mesi i Ronaldo, njih dvojica,kakvi su majstori, driblali bi ove na steroidima pet puta preko celoga terena. Ova dvojica kao i mnogi drugi imaju svoje timove koji brinu o svemu, toliko ulozenog novca od sponzora je maksimalno zasticeno i igraju samo u najjacim ekipama. Kazes ove jure pa kad vec gledas "secanja" ond pogledaj koliko je faula na jednoj utakmici i kojim intezitetom je pravljeno na Maradoni a koliko na Mesiju u Barsi. Kazes ne mogu se porediti vremena pa ne mogu nekada su igrali majstori kojima je fudbal bio strast. Igrali su za nesto love i za raju. Pa velikom Sekularcu zbog majstorstva kojim je zabavljao narod nije dozvoljeno da ode u Juventus. Danas ovi igraju za sponzore i bogate arape i tajkune. Oni su njihovi proizvodi kao nafta, gas, nikl, bakar... lozite se na nesto sto vam se servira i preko medija i portala implementira u mozak. Fudbal je jedna od najjacih privrednih grana. Nema vise majstora samo ispromovisanih i odabranih likova zarad zarade mocnih. Argentina jeste imala dobar tim 2002.Ali najbolje i najvise kvalitetnih igraca u reprezentaciji imala je u poslednjih deset godina.
    (Biljardo, 26. oktobar 2021 13:33)

    # Link komentara

  14. (Biljardo, 26. oktobar 2021 01:28)

    Pogledaj jos jednom sto sam napisao- 'zlatno doba argentine i maradone'. 78 je arg postala prvak na krilima kempesa. Bez maradone, nije bio pozvan.
    I sad, zbog cinjenice da je arg u tih 12 god igrala 3 finala, postoji dojam da je argentina super sila i da je to normalno, ali to nije normalno i upravo zato sam izbacio tu statistiku o arg uspjesima prije 78 i nakon maradone i tu se sve jasno vidi. Najjaca argentina svih vremena je ona iz 2002, krcati na svim pozicijama... bili su prvi favoriti prvenstva a nisu ni prosli grupu. Vec ona arg iz 2010 kad je messi bio u naponu snage bila je u neravnotezi kvalitete- superjak napad, ostalo prosjek i jos maradona na klupi.
    Nogomet se promijenio... neki dan sam gledao sazetke tekme rumunjska-sfrj 4:6 iz 77. Ono je komedija od nogometa. Krateri u obrani... krene safet susic sa 40m prema golu, nije ni nesto brz da je nabio loptu u for pa sprinta kao manijak, nego ju onako fino vodi... nitko mu ne prilazi, lik ima otvoren koridor sirine piste. Tek na 16m ceka ga neki rumunj kojeg je lako presao i gol. 9 god kasnije za maradonom su trcali englezi ali nije bilo faula. 10 god od toga, dakle 96, su pokusali faulirati ronalda protiv compostelle ali je bio prejak. Od 2006 te ruse u prvom driblingu. Danas se ne igra vise takav nogomet da messi moze kao maradona predriblat cijeli teren i u tom je cijela tajna. Svatko tko ne vjeruje, nek gugla vec spomenutu tekmu rom-yu 4:6. ​
    (Pijani zlotvor, 26. oktobar 2021 11:59)

    # Link komentara

  15. Мораће још мало да се прилагоди.Ни Пеле није играо најбоље у Космосу у почетку,после је постао пријатељ са Блекијем и Витом и вратио се на свој ниво.У Барси су сви гледали њега,овде је исти као сви остали.
    (Александар, 26. oktobar 2021 11:29)

    # Link komentara

  16. (Kinez, 26. oktobar 2021 09:18)

    Opet ti brkas klupski fudbal sa reprezentativnim. Kakav renome je imao Manchester City do pre 10 godina? Razlog za to sto je Real bio toliko uspesniji od Barselone u poslom veku je puno veci budzet koji su imali.

    A jedini Portugalski igraci koji su bili u idealnom timu turnira na Euru 2004 su Ronaldo i Maniche. Toliko o tome ko je bio zasluzan.

    A Porto je osvojio titulu 2004 ne toliko zbog jakog igrackog kadra koliko zbog takticke genijalnosti Josea Mourinha.
    (Da dodam, 26. oktobar 2021 11:17)

    # Link komentara

  17. Pa ako je proslo 2 nedelje, nema potrebe za daljom izolacijom :)
    (Nikola, 26. oktobar 2021 10:47)

    # Link komentara

  18. Pazite sad ovo:

    Barselona pre Mesija 16 liga i 1 LŠ, Barselona posle Mesija 26 liga i 5 LŠ.
    Real pre Ronalda 32 lige i 9 LŠ, Real posle Ronalda 34 lige i 13 LŠ.
    (kinez, 25. oktobar 2021 23:20)

    Kakve veze ima Mesi sa onom LŠ iz 2006? Uglavnom je drao klupu. To su uspesi super tima, sa desetinom top igrača i nekoliko top trenera koji su ceo taj projekat i napravili. Da je bio u Valensiji, imao bi 0 titula.
    Mesi jeste dve klase iznad CR7, ali je daleko od onoga što njegovi fanovi uporno guslaju bez ikakvih argumenata osim statistike u 90% slučajeva nabijane protiv trećerazrednih ekipa.
    Uostalom, scena na kojoj se dokazuješ da si najbolji je finale SP. Imao je odbranu koja nije primila gol u celoj nokaut fazi, plus Di Marija, Maskerano, Iguain...ukoliko je to što oni misle da jeste, on je morao tu da napravi prevagu, ali nije. Tu je trebalo da prodje trojicu i da gol a ne protiv Elčea, tu je trebalo da ga metne iz slobodnjaka a ne protiv Ueske, tu je trebalo da bude vodja tima i da ih povede do titule. To je ta razlika ako želiš da budeš medju najvećima svih vremena. Tu nema kompromisa, jer mi ne pričamo o fudbaleru kola ili osvajaču Zlatnih lopti, mi pričamo o onom malom broju najvećih. A to se prokazuje na takvim mečevima, a ne protiv Rekreativa i Numansije. O tome se ovde radi.
    (Mali Hijavata, 26. oktobar 2021 10:37)

    # Link komentara

  19. (Mirza Selimović, 25. oktobar 2021 23:50)

    A sta bi ti, da takve usporedbe pravis samo kada tebi odgovara? Pogledaj renome Barselone pre Mesija, a pogledaj renome Reala pre Ronalda. To je smesno i poredit i opet je Mesi sa tom Barselonom ostvario vece uspehe nego Ronaldo sa Realom. Barsa pre Mesija je bila sa 1 LS bila klub u rangu Crvene Zvezde. Takodjer, pogledaj Juventus pre Ronalda, a pogledaj sa njim. Juventus bez njega igrao finala LS, a sa njim ispadao u osminifinala.

    A Portugal je ozbiljna postao jos 2004 kada je Porto osvojio LS sa pola tih igraca. Taj Portugal je igrao te godine i finale EURA. Nema to nikakve veze sa Ronaldom.
    (Kinez, 26. oktobar 2021 09:18)

    # Link komentara

  20. Nije bilo zlatno doba Argentine nego Maradone. Argentina je tada imala drugorazredne igrace. U toj reprezentaciji posle Maradone najzvucnije ime bio je Burucaga tada igrac Nanta nesto poznatiji bio je Valdano ali je bolovao od zutice i nije bio na nekom nivou ostalo sve drugorazredni igraci. Posle cetiri godine pokradeno ginale u Italiji jer je Maradona opet sam uz pomoc Kanidje dosao na korak do druge titule prvaka sveta a s obzirom na njegovo turbulentno ponasanje nikome nije bilo u interrsu da jos jednom osvoji Mundijal i bude takav kakav je apspolutni gospodar fudbala. Nikome to nije odgovaralo ni mocnicima iz FIFE ni Italiji kao domacinu koja je prezirala Dijega zbog Napolija ni politicarim ni biznis mocnicima nikome jer Maradona je bio covek naroda a ne para. Inace Argentina nikada nije imala toliko kvalitetnih igraca kao u da tako kazemo u Mesijevoj generaciji cak ni 1978 kada su sa Ardiljesom, Kempesom, Pasarelom bili prvaci sveta. Najbolje igrace u reprezentaciji imao je Mesi i nista nisu osvojili. Cak i ovogodisnje prvenstvo J.Amerike je upitno da li je to poklon. A i to prvenstvo ke drugorazredno takmicenje 2-3 ozbiljne reprezentacije se bire za titulu. Ove godine uz Argentinu i prosecan Brazil solidna je bila Kolumbija. Cile i Urugvaj na nivou Velsa.
    (Biljardo, 26. oktobar 2021 01:28)

    # Link komentara

  21. Prvi put kada je Barselona najbolji i najbogatiji klub na svetu posrnuo pobegao je u trenutno najbogatiji i po igrackom kadru najbolji klub PSZ Cavija, Inijestu, koji su mu doneli slavu i nezasluzeno bili u njegovoj senci zamenio je za Mbapepea. Di Mariju, Nejmara da mu slavu odrze i da uzme jos koju stotinu miliona a Barsu je zaboravio. Zasto nije otisao u Tuluz pa da pokaze kakav je majstor, kao nekada kada je Maradona otisao u Napoli i napravio sportsko-sociolosko-drustvenu revoluciju, uzimajuci sa siromasnim Napolijem titule Anjelijevom Juventusu i Berluskonijevom Milanu.
    (Biljardo, 26. oktobar 2021 01:05)

    # Link komentara

  22. Pa nije ovo Barselona koja je sve najbolje igrace i igru podredjivala Mesiju pa lako je biti najbolji kada u najbogatijem i jednom od najvecuh klubova sve bude decenijama podredjeno tebi. Sto nije otisao u Salernitanu pa da sa njom napravi rezultat. U PSZu ima vecih od njega, mada se i u PSZu mnogo toga podredjije njemu. Cesce bi on bio zamenjivan na utakmicama ali.je posle prvog puta kada je zamenjen vlasnik Arapin zapretio Poketinu i sata ce jadni Poketino mora da ga trpi svih 90 minuta. Vzaniji je markentiski proizvod Mesi od bodovA.Nije bitan sport vec lova kako.za Arapina tako i za Mesija da nije pa ne bi otisao iz Barse posle svega sta je ona ucinila za njega. Prvi put kada je Barsa koja ga je stvorila upala u krizu on je pobegao za lovom. "Veliki covek i igrac" Mesi
    (Gaucos, 26. oktobar 2021 00:24)

    # Link komentara

  23. Igrac koji je bez Modrica i Kroosa u 15 godina samo jednom bio proglasen za najboljeg igraca ne moze biti u TOP 10 najbolja svih vremena. Ronaldo je mogao biti najbolji na svijetu samo uz njih dvojicu, a one jedne sezone u Unitedu vjerovatno ne zna ni sam kako je uspio.

    Mesi je avangarda, pravi mali fudbalski Mozart, Hudini...On je fudbalski Jimi Hendriks. Kao i svaki veliki umetnik,on ne govori o sebi,vec drugi govore o njemu..S druge strane imamo Ronalda koji je Jastin Biber modernog fudbala. Arogantan, glasan, samohvalilac, narciosidan, sebican, njegova igra je plitka,a njegovi fanovi su povrsni.. Ronaldo je Jelena Karleusa u nasim okvirima,nema dubinu, esenciju, umetnicku nit u njegovom loptanju..Ma razlika je velika, i nikakvi golovi to ne mogu nadomestit..
    (kkkkk, 26. oktobar 2021 00:08)

    # Link komentara

  24. Oftalmolog
    Klinac kasno ti je zar vec nisi u krevetu. Ajde casa mleka i na spavanje sutra moras u skolu. Mani se ti fudbala kad nemaš pojma to tek kad porastes vreme radi za tebe.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 22:49)

    A koji ti je najbolji Luis Nazario De Lima ili Ronaldo?
    (Oftalmolog, 26. oktobar 2021 00:01)

    # Link komentara

  25. (Mirza Selimović, 25. oktobar 2021 23:32)

    Pa fanovi Ronalda sami govore da Cavi i Iniesta ne mogu biti bolji od Modrica i Krosa jer su ovi igrali citav zivot u jednoj ligi i jednom klubu :D

    Ja napisem da je Zidan cinio suigrace boljim gde god je igrao, a ti meni pricas o nekim sasvim drugim stvarima :D

    Ako je Spanija postala velesila samo zahvaljujuci Caviju i Iniesti sto to onda nije postala i Barselona do 2009 i dok se Mesi nije pojavio?
    (kiki, 25. oktobar 2021 23:59)

    # Link komentara

  26. Pazite sad ovo:

    Barselona pre Mesija 16 liga i 1 LŠ, Barselona posle Mesija 26 liga i 5 LŠ.
    Real pre Ronalda 32 lige i 9 LŠ, Real posle Ronalda 34 lige i 13 LŠ.
    (kinez, 25. oktobar 2021 23:20)

    S tim sto Barselona do 90ih nije imala ni blizu budzet kao Real, tako da to nema veze sa Messijem.
    (Da dodam, 25. oktobar 2021 23:55)

    # Link komentara

  27. Cim je Ronaldo otisao iz Reala, Real je bio 2x ispred Barselone na tabeli, a sa njim su to uradili samo 2x ali u 9 sezona. LŠ svakako ne bi osvajali ni sa njim, a ni bez njega da je bilo VAR-a. Juventus je totalno unazadio, bez njega igrali finala LŠ i osvajali 7x ligu zaredom, a sa Ronaldom raspad sistema i borba za plasman u LŠ i ispadanja po osminifinala. Sada dolazi u Junajted koji je bez njega bio drugi na tabeli prosle sezone, unistava opet citav klub jer svi moraju da igraju za njega. Solskjer ce dobiti otkaz ni kriv ni duzan, a Junajted bas lepo poceo da igra prosle sezone dok Ronaldo nije dosao u klub.

    Da li ce Ronaldovo prisustvo ikada doneti neki napredak njegovom klubu?

    A Mesi gde god i sa kime god je igrao, uvek je suigrace cinio boljima. Barsa se raspala bez njega, ni u LŠ se nece plasirati.
    (95125, 25. oktobar 2021 23:54)

    # Link komentara

  28. (samo jako, 25. oktobar 2021 23:33)

    Sta sad skreces temu na klupski fudbal? Real i Barsa su oduvek bili veliki klubovi.

    Ne mozes porediti Maradonine simultanke u "against all odds" situacijama sa Messijevim mucenjem u Juznoj Americi.

    Portugal je postao ozbiljna reprezentacija ponajvise zahvaljujuci Ronaldu. To je i sam Luis Figo najbolje opisao.
    (Mirza Selimović, 25. oktobar 2021 23:50)

    # Link komentara

  29. ti poredis fudbalski renome jedne Argentine sa Portugalom? ovi prvi oduvek vazili za velesilu a ovi drugi na nivou osrednjih ekipa uz par bljeskova za sve ove decenije. Portugal se sa Ronaldom uzdigao a Argentina sa Messijem pala nekoliko nivoa dole.
    (Mirza Selimovic, 25. oktobar 2021 23:01)

    Arg 'pala nekoliko nivoa dole', a igrali finale sp nakon 24 godine i osvojili kup amerike isto nakon skoro 30, sve to s messijem. Lol.
    Pa ona brrrrrutalna generacija argentine iz druge polovice 90-ih do messia (2006) nije napravila apsolutno nista.
    Ljudi precijenjuju argentinu- od prvog svog finala 1930 pa sve do svoje prve titule 78, oni niti jednom nisu usli u polufinale.

    Onda im se dogodila 86, 90 i 14. Znaci u 90 god sto se igra sp, arg je samo 5x bila plasirana bolje od 1/4f.

    Za usporedbu- hr je to ucinila 2x u 20 godina, a pazi sad ovo-
    njemacka je samo u 21 stoljecu- sto je samo 16 godina, izmedju 2002 i 2018- ima 4 plasmana medju minimalno 4 najboljih (02 finale, 06 bronca, 10 bronca, 14 zlato).

    Argentinu prati mit njenog zlatnog doba i maradone i zato izgledaju da su puno bolji nego sto u biti jesu, a to je peh za messija.
    (Pijani zlotvor, 25. oktobar 2021 23:44)

    # Link komentara

  30. Smešna priča potpuno pa normalno je da ne postigne gol na svakoj utakmici pa čak i da je najistureniji napadač a nije, više igra prednjeg veznog Mesi u Parizu,i igra odlično zapravo je Mesi ove sezone odigrao samo tri utakmice u prvenstvu jer protiv Riemsa je ušao da debituje oko 15 ak minuta je bio na terenu pri rezultatu 2:0 to je bilo lagano zagrevanje, igrao je zapravo samo protiv Liona do 75 og minuta i protiv Marseja i Rena čitavu utakmicu, dakle tri utakmice ustvari nije dao gol i to su teške utakmice bile za PSG protiv Marseja su igrali dugo i sa igračem manje, bilo je tu naravno šansi za Mesija nije ih iskoristito ali ljudi čovek je postigao na 5 utakmica za Argentinu 4 gola u ova sada dva okupljanja i 3 gola na 3 utakmice u ligi šampiona pa da li ima smisla pisati o tome što nije dao gol na tri utakmice u francuskoj
    (Owen, 25. oktobar 2021 23:36)

    # Link komentara

  31. (Mirza Selimovic, 25. oktobar 2021 23:01)

    Ako ces tako gledati, onda pogledaj sta je Real imao sve osvojeno dok Ronaldo nije dosao, a sta Barselona bez Mesija. Mesi je od Barselone napravio velik klub, a Ronaldo sa Realom nije uradio nista sto oni nisu radili i pre njega. Cak ih je unazadio u domacoj ligi. Sa njim su imali najgori period u istoriji kluba. Samo 2 lige za 9 sezona.

    A Argentina je sa Mesijem igrala finale SP nakon 1986, i osvojili su Kopa Ameriku nakon 1992 godine. Mesi je digao Argentinu kao svojevremeno Maradona.

    Sa druge strane Portugal osvoji EURO tako sto Ronaldo nije bio strelac i asistent u 5 od 7 utakmica, a ligu nacija nije ni hteo igrati sve do polufinala.
    (samo jako, 25. oktobar 2021 23:33)

    # Link komentara

  32. (Gazda, 25. oktobar 2021 22:51)

    Kroos i Modric bolji od Xavija i Inieste? Nista smesnije nisam cuo.

    Pirlo je bio regista kako to zovu Italijani ili deep lying playmaker kako to kazu Englezi. Dok je Zidan bio ofanzivni vezni. Xavi i Iniesta su centralni veznjaci. Dakle opet pokazujes ogromno nepoznavanje fudbala.

    Fora je u tome sto je Nemacka oduvek bila velesila a Spanija je to postala zahvaljujuci Xaviju i Iniesti. A Modric nista nije bio bolji od Rakitica na SP.
    (Mirza Selimović, 25. oktobar 2021 23:32)

    # Link komentara

  33. Usporedba messia i kikija je suluda.
    Prvo, ovi sto pricaju o xavinesti- messi je vise asistirao njima dvojici nego oni njemu.
    Drugo, usporedbe uspjeha s reprezentacijama- xavi i iniesta bili su srce spanjolske, no zaboravlja se da su tu jos bili alonso, busquets, fabregas, villa, torres, a iza shakira, ramos i casillas i da su svi bili u zenitu moci. Usporedba messijeve argentine s tom spanjolskom je deplasirana, spanjolska je jaca za klasu, ako ne i dvije.

    Portugal je 'osvojio trofej'- ljudi, oni ne bi prosli grupu da je ostao sistem 16 ekipa i to u grupi s austrijom, madjarskom i islandom. Ej!!!
    Do finala su imali hr koju je vodio najgori izbornik u povijesti, a i takvi smo trebali proci- imali smo precku i u tom kontranapadu oni daju gol, jednostavno peh pehova. Buduci da je hr potpuno 'unistila zdrijeb' pobjedom protiv esp, portugal je dalje imao velesile poljsku i wales, a i njih su jedva prosli. Te ekipe ne bi se ni plasirale u formatu 16, kao ni njihovi protivnici iz grupe.
    Pa ljudi moji, jel to normalno?
    Do finala, sto ukljucuje grupu, portugal je imao jedan jedini mec s jakim protivnikom. Ep je nepovratno upropasteno natjecanje.
    Necu reci da tu nije bilo neke karme (polufinale 2000, finale 2004, polufinale 12... sve su to nesretno izgubili) ali ovo je put do finala bez presedana. A u tom finalu, penaldo je skakutao kao orangutan pored aut linije.
    (Pijani zlotvor, 25. oktobar 2021 23:29)

    # Link komentara

  34. Pazite sad ovo:

    Barselona pre Mesija 16 liga i 1 LŠ, Barselona posle Mesija 26 liga i 5 LŠ.
    Real pre Ronalda 32 lige i 9 LŠ, Real posle Ronalda 34 lige i 13 LŠ.
    (kinez, 25. oktobar 2021 23:20)

    # Link komentara

  35. A zamislite tek da nije igrao u Barsi i u onom najjačem timu ikada :)
    (Suarez, 25. oktobar 2021 23:03)

    # Link komentara

  36. Igrac koji je bez Modrica i Kroosa u 15 godina samo jednom bio proglasen za najboljeg igraca ne moze biti u TOP 10 najbolja svih vremena. Ronaldo je mogao biti najbolji na svijetu samo uz njih dvojicu, a one jedne sezone u Unitedu vjerovatno ne zna ni sam kako je uspio.
    (Olimp, 25. oktobar 2021 23:02)

    # Link komentara

  37. (Rea, 25. oktobar 2021 22:39)

    ti poredis fudbalski renome jedne Argentine sa Portugalom? ovi prvi oduvek vazili za velesilu a ovi drugi na nivou osrednjih ekipa uz par bljeskova za sve ove decenije. Portugal se sa Ronaldom uzdigao a Argentina sa Messijem pala nekoliko nivoa dole.
    (Mirza Selimovic, 25. oktobar 2021 23:01)

    # Link komentara

  38. (7, 25. oktobar 2021 21:41)

    Kros osvojio SP sa Nemackom, a Modric igrao finale sa Hrvatskom pa sta sad? A Ronaldo bez njih ispadao po osminifinala. Najveca prevara ikad. A Fanovi Ronalda i sami tvrde da su Modric i Kros bolji od Cavija i Inieste jer su se dokazali u vise liga za razliku od Cavija i Inieste koji su igrali samo u Barsi :)

    A koliko se razumes u fudbal najbolje se vidi po tome da za jednog Cavija smatras da je bolji od Pirla ili Zidana. Zidan cinio suigrace boljim gde god je igrao, a Cavi u Barseloni nije mogao da osvaja trofeje sa Ronaldinjom i Etom... Cavi nije ni u TOP 10 svih vremena.
    (Gazda, 25. oktobar 2021 22:51)

    # Link komentara

  39. (Hmmm, 25. oktobar 2021 22:25)

    Ma kakvi Mesijevi rekordi, 100 godina igra tamo a jos uvek ne moze da postane najbolji strelac u istoriji Kopa Amerike. Ronaldo sa reprezentacijom mnogo manjeg renomea uzeo 2 trofeja.
    (Mirza Selimovic, 25. oktobar 2021 22:51)

    # Link komentara

  40. Oftalmolog
    Klinac kasno ti je zar vec nisi u krevetu. Ajde casa mleka i na spavanje sutra moras u skolu. Mani se ti fudbala kad nemaš pojma to tek kad porastes vreme radi za tebe.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 22:49)

    # Link komentara

  41. (Mirza Selimovic, 25. oktobar 2021 22:18)

    Sve to sto si napisao ne moze se porediti sa Mesijevim igrama u Argentini.

    Argentina na SP 2014 ne bi prosla ni grupu da nije bilo Mesijevih golova, a Mesi ih je i takve doveo do finala. Pa je opet sam doveo reprezentaciju do finala Kopa Amerike 2016 gde je bio najbolji strelac, asistent i igrac. Vrhunac svega je osvajanje Kopa Amerike 2021 gde je opet bio najbolji strelac, asistent i igrac takmicenja. I to je sve radio u Argentini koja se bez njega ne bi plasirala na SP 2018. Argentina bez Mesija u timu imala omjer 1-4-3, a sa Mesijem 6-3-1. Sam ih je odveo i na SP 2018. Uz sve to Argentina sa Mesijem u timu nema poraz zadnjih 25 utakmica.
    (Rea, 25. oktobar 2021 22:39)

    # Link komentara

  42. Mesi je kralj fudbala.I nema rašta kao krvnik silaziti međju ove obične fudbalske smrtnike.
    (Jovan, 25. oktobar 2021 22:38)

    # Link komentara

  43. Ne moze da igra nigde sem Barse
    (coa28, 25. oktobar 2021 22:36)

    # Link komentara

  44. Izgleda da ljudi ne shvataju da Mesijeva igra u psg nema nikakve veze sa njegovom zlatnom loptom.On će zlatnu loptu osvojiti kao igrač pre svega Argentine,a onda i kao igrač Barse,tj osvojila zbog uspeha sa Argentinom i zbog dobre prošle sezone u Barsi,a što se tiče promene kuba i prelaska u Psg to nema veze sa zlatno loptom.Cak mogu da kažem da je njegov prelazak u Pariz zapravo učvrstio njegovo osvajanje nagrade,jer se zlatna lopta dodeljuje upravo u Parizu.
    Inače ova tri meseca do dodele nagrade(septembar,oktobar i novembar),nisu nikada ni imala uticaj na osvajača nagrade zato što se u ta tri meseca ne igra nijedno takmičenje koje može da presudi osvajača nagrade.Nagrada zlatna lopta se osvaja u periodu od januara do jula,jer se u tom periodu završava liga,igra se finale kupa i lige šampiona, i igraju se reprezentativna takmičenja(Euro,Kopa,Svetsko prvenstvo....).
    Tako da Mesi komotno može da ne postigne ni jedan jedini gol do 29 novembra, opet će biti osvajač zlatne lopte.
    (7 ballon d'or, 25. oktobar 2021 22:36)

    # Link komentara

  45. (Pall Mall, 25. oktobar 2021 22:06)

    Ti si jedno derište koje nije imalo priliku da gleda Luisa Nazaria De Limu Ronalda.
    (Oftalmolog, 25. oktobar 2021 22:30)

    # Link komentara

  46. svi smo znali sto ce da bude kad ode u neku drugu ligu i klub. svijet ce vidjet pravu istinu i malom panju kojeg su eibar, celta,.... i ostale boranije proslavile. svi moraju da ginu na terenu, odmah da mu daju loptu cim je prime ( rakitic rekao ), da bi mali postigao gol. jos ad dodas njegovo bahato, odvratno ponasanje i glumi trenera, managera, direktora,.........jednostavno ti se gadi. vrijeme je za klupu ili nek se vrati u argentinu, njegovo je vec odavno otkucalo.
    (mateo, 25. oktobar 2021 22:26)

    # Link komentara

  47. Mesi je zbog igara u reprezentaciji bolji od Ronalda. Mesi sam nosi ekipu na velikim takmicenjima, a Ronaldo ne.

    Mesi:
    Najviše asistencija u povijesti Copa Amerike. Najviše asistencija u reprezentativnom nogometu. Svjetski rekord: Jedini igrač u povijesti nogometa koji je sudjelovao u 43 gola (19 golova i 24 asistencije) za reprezentaciju na velikim natjecanjima (Copa America + SP).
    Svjetski rekord: Najbolji igrač je u povijesti je i po učinku u nokaut fazi sa reprezentacijom na velikim natjecanjima. Izravno je sudjelovao kod 21 gola koje je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu i Copa America (5 golova i 16 asistencija). Drugi najbolji asistent u povijesti Svjetskog Prvenstva. Ispred njega je samo Pele sa 10 asistencija.
    (Hmmm, 25. oktobar 2021 22:25)

    # Link komentara

  48. (El clasico, 25. oktobar 2021 21:54)

    Portugal bez Ronalda gubio u kvalifikacijama za Euro od Albanije pa kad se on vratio onda su poceli da pobedjuju i to uglavnom njegovim golovima, bez njegovih golova ne bi prosli grupu na Euru, ne bi dosli do polufinala a i to polufinale je on resio. dakle bez Ronalda se ne bi ni kvalifikovali a ne bi prosli ni grupu.

    Ronaldo je sa 3 golcine resio polufinale Lige Nacije sa Svajcarskom koja je na tom mecu takticki potpuno polupala Portugal i dominirala, dakle opet nista bez njega.

    citiracu Luisa Figa:

    "Cristiano Ronaldo predstavlja zlatnu eru Portugalskog fudbala"
    (Mirza Selimovic, 25. oktobar 2021 22:18)

    # Link komentara

  49. Šta bi,sad je odjednom problem što ne daje golove u farmerskoj ligi.Prvo je bio problem što nije dao gol za PSG,pa je onda problem.sto je postigao samo 1 gol.Sad kad je proradio u LS i dao 3 gola,sad je problem sto ne daje golove u Ligi koju zovete farmerska.Pa čekaj aj odlučite se,jel Liga farmerska i nebitna,ili je Liga jaka i bitna.Ako je Liga farmerska i nebitna,pa što bi on dava golove u njoj???
    Ako krene da ih daje pisacete "Hahaha Mesi daje golove u farmerskoj ligi hahaha".
    Nije problem što Mesi nije dao gol u Ligi,nego vas boli to što očigledno osvaja zlatnu loptu.
    (Mesi svima trn u oku!, 25. oktobar 2021 22:16)

    # Link komentara

  50. Ljudi moji, pre par dana Xavi je opet reko da je Messi najbolji ikada i da on licno ne moze nikog da poredi sa njim. Iniesta isto bio u super odnosu i nikad losu rec o Messiju, a o Ronaldinhu da ne pricam, kada su njega pitali ko je po tebi najbolji ikad on je odgovorio iz momenta sa osmehom "Messi, samo Messi"...a vi samo balavite ovde isto u krug Xavi Iniesta jer ne znate fudbal ili vam toliko krivo. Idite jedite keks i mleko.
    (Uzi, 25. oktobar 2021 22:09)

    # Link komentara

  51. Mesi je kralj najveći ikada. Meni samo nije jasno jeli postoji iko ko moze da ga poredi sa Kristinom. Mozda neki klinac ili neko deriste koje se poslužilo lopvskim trikom da moj naziv na sajtu Pall Mall postavi kao svoj i objavi komentar u negativnom kontekstu sto se tice Mesija. Zelim reci da je Mesi unikat fudbaler i da ne postigne vise nijedan gol u karijeri ostaće najveći ikada.Mnogo je dao fudbalu za ovih 15 godina. Svaka čast Peleu MaradoniZubi Ronaldu Ronaldinju Krojfu svi su bili mađioničari sa loptom imali tu magiju u nogama ali niko nije istrajao i toliko pružio kao Mesi.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 22:06)

    # Link komentara

  52. Kinez,

    Pazi ovo:

    Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
    - najbolji strelac takmicenja
    - najbolji asistent takmicenja
    - najbolji igrac takmicenja
    - bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

    Ronaldo kada je osvojio EURO:
    - nije bio ni najbolji strelac takmicenja
    - nije bio ni najbolji asistent takmicenja
    - nije bio ni najbolji igrac takmicenja
    - nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

    Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

    Portugal je i EURO i ligu nacija prakticki osvojio bez Ronalda. Ronaldo ligu nacija nije ni hteo igrati sve dok Portugal nije dosao do polufinala.
    (El clasico, 25. oktobar 2021 21:54)

    # Link komentara

  53. XXXX- Iniesta i Ćavi su bili članovi jedne od najjačih reprezentacija svih vremena bukvalno i osvojili su sve ali isto tako bili su jedni od glavnih ako ne i glavni igrači reprezentacije,pogotovo Iniesta. Mesi je osvojio sve sa Barsom i moze se reći da nije imao onakve saigrace( Ćavi i Iniesta) ne bi osvojio onoliko trofeja sigurno ali ne bi ni njih dvoje da nije bilo Mesija. Ronaldinjo je osvojio ligu šampiona sa Barsom ali ni tu recimo titulu ne bi vidio da nije bilo Inieste jer ko može da se seti onda zna da je Iniesta ušao sa klupe na poluvremenu i prosto razbio Arsenal,čak su i igraci Arsenala bili ti koji su kazali kako je on bukvalno preokrenuo utakmicu,nisu mogli da ga uhvate,totalno je ritam promijenio,onda Ronaldinjo sa reprezentacijom ne bi uzeo ono svjetsko da nije bilo Ronalda i Rivalda jer ko se seća onda zna da su njih dvoje bili glavni igrači i lideri. Zaključak,ne možeš sam bez ako se prezivaš Maradona.
    (Ivan, 25. oktobar 2021 21:50)

    # Link komentara

  54. M,

    2009/2010 - Mesi = 58
    2008/2009 - Mesi = 55
    2007-2008 - Ronaldo = 49
    2006-2007 - Toti = 47
    2010/2011 - Mesi = 77
    2011/2012 - Mesi = 104
    2012/2013 - Mesi = 76
    2013/2014 - C.Ronaldo = 68
    2014/2015 - Mesi = 88
    2015/2016 - Suarez = 81
    2016/2017 - Mesi = 72
    2017/2018 - Mesi = 63
    2018/2019 - Mesi = 71
    2019-2020 - Levandovski = 65

    Da se gleda samo statistika Mesi bi sada imao 9 zlatnih lopti, a ne samo 6.

    Ako su Mesija zakidali za zlatne lopte 2016, 2017 i 2018 jer je se gledao uspeh tima bilo bi sada realno i da je Mesi dobije zbog trofeja sa reprezentacijom kao sto su dobijali Modric i Ronaldo.. Trofej koji je osvojila Argentina nakon 30 godina zahvaljujuci Mesiju je verovatno najveca prica ove godine.
    (Kiki, 25. oktobar 2021 21:45)

    # Link komentara

  55. Koliko je Mesi ogranicen sa svojim fudbalskim sposobnostima najbolje se vidi kad igra za Argentinu. U ispod-prosecnoj argentinskoj reprezentaciji on se samo utopi i ne vidis ga 90 min., kao i da ne igra. Mesi nema kvalitet da povede ekipu, da nesto s a m resi, za razliku od Ronalda koji je u stanju i "sam protiv svih" da igra. Portugalska reprezentacija zivi od Ronalda.
    (Radoje D., 25. oktobar 2021 21:42)

    # Link komentara

  56. @Realista

    Ti si burazeru opsednut Ronaldom, ne bi me cudilo da drzis neke njegove polugole fotografije u nekom posebnom folderu na telefonu, kad vec ovako odlicno i detaljno (iako netacno) baratas njegovom statistikom. Ja sam komentarisao ovu vest a da Ronalda nisam ni spomenuo, jer je ovo ipak clanak o najvecoj prevari ikada, Leo Gdessiju.
    A sto se tice tvog poredjenja ispodprosecnog Krosa i prosecnog Modrica sa Cavijem i Inijestom, dvostrukim Evropskim i svetskim prvacima i najvecim veznjacima u istoriji ove igre uz Pola Skolsa, jasno se vidi koliko se razumes u fudbal.
    Veliki pozdrav i sve najbolje ;)
    (7, 25. oktobar 2021 21:41)

    # Link komentara

  57. Zato razbija u Ligi Sampiona,tu mu je veliki motiv.
    (Sinke, 25. oktobar 2021 21:40)

    # Link komentara

  58. (Lool, 25. oktobar 2021 21:18)

    Ma ja to i kazem. da nije bilo Mesija Xavi i Iniesta ne bi znali sta je fudbal.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 21:35)

    # Link komentara

  59. Kinez, 25. oktobar 2021 19:49)

    Tako je Xavi i Iniesta ne bi videli ozbiljan trofej da nije bilo Messija. isto vazi i za Ronaldinja.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:09)
    Ne bi samo bi osvojili dva puta Evropsko prvenstvo i Mundijal.
    (Back in Black, 25. oktobar 2021 20:31)

    Pa i to je zasluga Lea Mesija zlatne lopte i esencije fudbala.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 21:12)
    Jeste, legenda kaže da je Mesijeva zasluga i 6 titula Cikago Bulsa.
    (Back in Black, 25. oktobar 2021 21:33)

    # Link komentara

  60. Messi ce na kraju ove godine imati 2 zlatne lopte u 3 sezone bez Cavija i Inieste, a Ronaldo ima 1 zlatnu loptu u 15 sezona bez Krosa i Modrica.

    Nikada Ronaldo nece biti ni u TOP 5 najboljih ikada jer je mogao biti najbolji samo uz njih dvojicu.
    (Sud, 25. oktobar 2021 21:27)

    # Link komentara

  61. (Realista, 25. oktobar 2021 21:08)

    Ronaldo je postao zvezda mnogo pre sto je svet cuo za Modrica i Kroosa a sa druge strane Xavi i Iniesta su napravili karijeru Messiju.

    I pazi sad ovo:

    Portugal pre Ronalda 0 trofeja a sa njim 2 trofeja
    Argentina pre Messija 16 trofeja a sa njim jedva 1 trofej.
    (kinez, 25. oktobar 2021 21:26)

    # Link komentara

  62. Pall Mall,

    Zasto te toliko boli cinjenica da Xavi u Barseloni u najboljim godinama bez Messija do 2009 godine nije osvojio gotov nista. Sve svoje trofeje je osvojio 6 godina prije karijere sa njim u timu.

    Do pojave Messija je osvojio samo 1 ligu od 1998 do 2008.
    (Lool, 25. oktobar 2021 21:18)

    # Link komentara

  63. Ma dajte Mesiju ZL koji je bez gola u ligi, a evo novembar lol
    Bez LŠ osvajač, bez bitnog trofeja tada 2010,2012-čak i bez La Lige i 2019-7 glasova više od Van Dajka jer je nekome od novinara možda draži, farsa od nagrade posle nameštanja za Modrića, ako se gleda statistika neka bude tako za sve i tačka. U Španiji kroz one plašljive odbrane prolazio kao kroz sir, hajde sad na tvrdo prođi,igraju bez ikakvog respekta prema njemu, a tako i treba, takođe i prema Ronaldu ovi u PL,da se vidi od čega su. Ako Mesi da 15 golova ukupno ove sezone puna kapa,ostaje žal iako nisam njegov fan što nije prešao u Siti da ga vidimo u PL,Griliš 115m,komedija.
    (M., 25. oktobar 2021 21:14)

    # Link komentara

  64. Da nije bilo Inieste i Xavia .., Messi bi bio potrčko i nista više ..- nek njima zahvali 4 Zlatne lopte..
    (Đenka, 25. oktobar 2021 20:42)

    Mesi je uvek pričao da se zahvaljuje svojim saigračima za sve, nikada sam sebe nije uzdizao, cak je i pricao da oni zasluzuju Zlatnu loptu, ali eto kad su Xavi i Iniesta sami priznali da je od njih Mesi bolji i da uvek on zasluzuje tu nagradu, onda tu nema nikakve rasprave sto se toga tice.
    Inače dok Mesi nije debitovao za Barselonu, Real Madrid je u medjusobnim susretima vodio više od 20 mečeva, nakon toga ih je Barselona presla po broju pobeda.
    (Maslinov Medved, 25. oktobar 2021 21:12)

    # Link komentara

  65. Kinez, 25. oktobar 2021 19:49)

    Tako je Xavi i Iniesta ne bi videli ozbiljan trofej da nije bilo Messija. isto vazi i za Ronaldinja.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:09)
    Ne bi samo bi osvojili dva puta Evropsko prvenstvo i Mundijal.
    (Back in Black, 25. oktobar 2021 20:31)

    Pa i to je zasluga Lea Mesija zlatne lopte i esencije fudbala.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 21:12)

    # Link komentara

  66. "... ne kazem da je tuzan...", a zapravo zaista jeste tuzan. A, nekako ga je i tuzno gledati u drugom dresu. Nisam navijac Barselone, niti zauzimam stranu u rivalitetu Ronaldo-Mesi, nego vidi se da ne pripada tu. Ja bih licno voleo da se vrati u Barsu kao igrac, pa bar na jednu sezonu. Sigurno jedan od najvecih svih vremena, meni je licno najbolji pravi Ronaldo, ali mogu da prihvatim misljenje da je nekome najbolji i Mesi, K.Ronaldo, Maradona, Pele... , uostalom, sama u 2 sporta je jasno ko je najbolji svih vremena, to su kosarka i tenis.
    (nostalgija, 25. oktobar 2021 21:12)

    # Link komentara

  67. 7,

    Kakve izmisljene statistike? Ronaldo je najveca prevara ikada.

    Ronaldovi "uspesi" u 6 sezona u Junajtedu, 3 sezone u Juventusu i prve 4 sezone u Realu tj. u 12 godina bez Modrica, Bejla, Iska, Jamesa, Krosa itd su:

    3x najbolji strijelac lige (2007/08 i 2010/11, 2020/21)
    1 najbolji strijelac LŠ (2007/08)
    1 zlatna lopta (2008)
    nikad nije bio najbolji nokaut faze LŠ
    nikad nije bio najbolji asistent lige
    nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i Junajtedu u jednoj sezoni LŠ


    Pazite sad ovo, Mesijevi uspesi u samo zadnje 3 sezone bez Cavija i Inieste su:

    3x najbolji strijelac lige
    2x najbolji asistent lige
    1x najbolji strijelac LŠ
    1x najbolji strijelac nokaut faze LŠ
    1 zlatna lopta

    Sve ono sto je Ronaldo uradio u 12 sezona bez Modrica, Bejla, Iska, Jamesa, Krosa, taj Mesi je stigao u 3 sezone bez Cavija i Inieste. Nema smisla Mesija porediti sa Ronaldom.

    Ronaldo da nije imao Modrica i Krosa bio bi prosecan igrac.
    (Realista, 25. oktobar 2021 21:08)

    # Link komentara

  68. Da nije bilo Inieste i Xavia .., Messi bi bio potrčko i nista više ..- nek njima zahvali 4 Zlatne lopte..
    (Đenka, 25. oktobar 2021 20:42)

    Je l' su ovde bili potrebni?
    [link]
    (Matrix, 25. oktobar 2021 21:00)

    # Link komentara

  69. (facts, 25. oktobar 2021 19:59)

    Dobit ces slom zivaca. Opusti se.

    Ja cu uvek hejtati Ronalda sve dok se budes toliko hvatao za moje komentare :)
    (Kiki, 25. oktobar 2021 20:33)

    Pa ti meni repliciras na svaki komentar a ne ja tebi.
    (facts, 25. oktobar 2021 20:59)

    # Link komentara

  70. 7 ZLATNA je Mesi


    PATOS
    (PATOS, 25. oktobar 2021 20:53)

    # Link komentara

  71. Da nije bilo Inieste i Xavia .., Messi bi bio potrčko i nista više ..- nek njima zahvali 4 Zlatne lopte..
    (Đenka, 25. oktobar 2021 20:42)

    # Link komentara

  72. Tako je Xavi i Iniesta ne bi videli ozbiljan trofej da nije bilo Messija. isto vazi i za Ronaldinja.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:09)
    Ako se ne varam Xavi i Iniesta su osvojili 2 Eura i 1 Mondijal bez Mesija, Ronaldinjo je bio prvak sveta 2002-ge godine, isto bez Mesija, a ne moze se reci da je Mesi bio glavni igrac 2006 kada je Barsa osvojila.
    (xxxx, 25. oktobar 2021 20:34)

    Ma kakvi, sad cu ja ako treba da objasnim koliko je puta Messi bio zlatna lopta pa ce ti onda biti jasnije da Xavi,Iniesta,Ronaldinjo ne bi znali sta je fudbal da nije bilo Messija a kamoli da osvoje neki vazan trofej.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:42)

    # Link komentara

  73. Ko je pratio sinoćni meč, skontaće da je Mesi 2-3 puta bio veoma blizu da postigne gol, uz to namestio je saigračima nekoliko šansi. Pre toga u ligaškim mečevima je pogadjao prečke nekoliko puta. Eto u Ligi Šampiona je išlo, ovamo nije htelo i to je to.
    (Eee, 25. oktobar 2021 20:41)

    # Link komentara

  74. Tako je Xavi i Iniesta ne bi videli ozbiljan trofej da nije bilo Messija. isto vazi i za Ronaldinja.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:09)
    Ako se ne varam Xavi i Iniesta su osvojili 2 Eura i 1 Mondijal bez Mesija, Ronaldinjo je bio prvak sveta 2002-ge godine, isto bez Mesija, a ne moze se reci da je Mesi bio glavni igrac 2006 kada je Barsa osvojila.
    (xxxx, 25. oktobar 2021 20:34)

    # Link komentara

  75. (facts, 25. oktobar 2021 19:59)

    Dobit ces slom zivaca. Opusti se.

    Ja cu uvek hejtati Ronalda sve dok se budes toliko hvatao za moje komentare :)
    (Kiki, 25. oktobar 2021 20:33)

    # Link komentara

  76. Kinez, 25. oktobar 2021 19:49)

    Tako je Xavi i Iniesta ne bi videli ozbiljan trofej da nije bilo Messija. isto vazi i za Ronaldinja.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:09)
    Ne bi samo bi osvojili dva puta Evropsko prvenstvo i Mundijal.
    (Back in Black, 25. oktobar 2021 20:31)

    # Link komentara

  77. Igra za Arape kao najgora plastika, u rangu sa Nejmarom. A Francuska liga nije ni medju top 5 trenutno.
    (LOL, 25. oktobar 2021 20:25)

    # Link komentara

  78. @Gazda
    Ne znam gde sam u komentaru pomenuo Ronalda pa mi odgovaras nekakvom njegovom laznom statistikom. 7 mi je samo nick na ovom portalu i omiljeni broj, izmedju ostalog. Ovo je vest o Leo Gdessiju, i ja sam je samo prokomentarisao, iako si pukom slucajnoscu u pravu da mislim da je Ronaldo mnogo bolji fudbaler od ove prevare veka.
    (7, 25. oktobar 2021 20:16)

    # Link komentara

  79. Aman ljudi, posle 20 godina dolazi u drugi klub, drugu sredinu. Dao je prelep gol u LŠ protiv Sitija i još dva posle toga. Pritom, ne igra više napadački kao pre, i sam je to izjavio, više postaje veznjak i razigrava nego što završava akcije kao ranije, što je i normalno s obzirom na godine.
    (Трооки Гавран, 25. oktobar 2021 20:10)

    # Link komentara

  80. (Kinez, 25. oktobar 2021 19:49)

    Tako je Xavi i Iniesta ne bi videli ozbiljan trofej da nije bilo Messija. isto vazi i za Ronaldinja.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 20:09)

    # Link komentara

  81. Sad ce Mesijevci da ga brane sa istim zarom kojim hejtuju Ronalda sa po 20 nickova svaki.
    (facts, 25. oktobar 2021 19:59)

    # Link komentara

  82. PSG ove godine cetvrtfinale Lige šampiona puna kapa.Mislim zavisi ko im padne u osmini.Mesi da moli boga da ih Bajern zaobidje u širokom luku.
    (Back in Black, 25. oktobar 2021 19:57)

    # Link komentara

  83. 7,

    Ronaldo je samo po jednom bio najbolji strelac Italijanske lige i Engleske lige u 10 godina. Ronaldo u 10 godina u Junajtedu i Juvenutusu osvojio samo 1 LŠ. Samo jedna zlatna lopta u 10 godina, a sa Modricem i Krosom 4. Samo jednom je bio najbolji strelac LŠ u Junajtedu i Juventusu. Nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i Junajtedu u jednoj sezoni LŠ. U Realu je davao redovno po 15,16,17 komada. U Engleskoj ligi nikad nije dao vise od 20+ golova osim u jednoj sezoni. U Italiji mu tri sezone trebale da bude najbolji strelac lige. I to je uspeo biti u zadnjoj sezoni u Juventusu. U Italiji i Engleskoj u 10 godina je dao samo po 1 hattrick. A u Realu 44. U Junajtedu i u Juventusu nikad nije dao 50+ golova u jednoj sezoni dok je to u Realu cinio redovno. U reprezentaciji je jedini igrac u istoriji fudbala koji je dao 50+ golova reprezentacijama koje nisu bile u TOP 50. Od 111 golova za reprezentaciju, 90 je dao u kvalifikacijama, a samo 3 gola je dao u nokaut fazama SP i EP. Vec punih 15 godina ga nigde nema u najvaznijim utakmicama za reprezentaciju. Price da je se Ronaldo nadavao golova u Juventusu i Junajtedu prodajite nekome drugom ko ga nije gledao. Jasno je da je samo u Realu mogao biti najbolji i da je onakvu statistiku i onoliko golova mogao davati samo u tom klubu uz Modrica, Iska, Krosa, Benzeme, Bejla koji su igrali za njega. Vidi se zadnje 3-4 sezone koliko je dobar bez njih ;)
    (Gazda, 25. oktobar 2021 19:54)

    # Link komentara

  84. Pall mall,

    Cavi i Iniesta bez Mesija u periodu od 1998 do 2008 osvojili 1 ligu, a sa Mesijem u timu od 2009 do 2015 osvojise 5 liga i 3 LŠ. Svaki komentar je suvisan.

    2006 Eto i Ronaldinjo osvojise LS i ligu cim je se Cavi ozljedio na pola godine.

    Mesi je najbolji igrac ikad. Trebaju mu napraviti statuu ispred stadiona.
    (Kinez, 25. oktobar 2021 19:49)

    # Link komentara

  85. Ta prevara vise nije ni za Linglong ligu, a ni Liga 1 nije mnogo jaca. Mogao je da igra fudbal kada su iza njega bili Cavi i Inijesta, vec 6, 7 godina on nema dobru utakmicu u nogama. Najveca prevara u istoriji fudbala i tacka.
    (7, 25. oktobar 2021 19:34)

    # Link komentara

  86. Hahahha izolovan je treba mu pas da postigne gol hahaha ukocio je igru psz sreca sto igraju u francuskoj prosli bi kao mancester
    (Walter, 25. oktobar 2021 19:33)

    # Link komentara

  87. mesi treba da igra laznu devetku, al jako sumnjam u poketina da moze nesto da uradi, ipak je to trener sa 0 trofeja. Kuman, Ole, Poketino, sveto trojstvo, evo Ole dobio otkaz, Kuman bi odavno da ovi imaju para, a ne verujem da ce Poketino zavrsiti sezonu. Lik je izgubio i titulu prosle godine.
    (epp, 25. oktobar 2021 19:32)

    # Link komentara

  88. izolovan pesi zlatna lopta.
    (auuu, 25. oktobar 2021 19:29)

    # Link komentara

  89. Zato sto je prevara od igraca, mogao je samo u Barseloni gde se igra viktorija pred golom protivnika. ne zna mesi kud udara u ovoj farmerskoj ligi.
    (Pall Mall, 25. oktobar 2021 19:28)

    # Link komentara