1. Najbolji nas golman kog sam gledao.U Spaniji branio nemoguce stvari.Dzabe kad su ostali bili babe.Neka je laka zemlja ovom nasem junaku.
    (boki, 20. oktobar 2021 17:25)

    # Link komentara

  2. Одличан голман.
    Памтим га као веома посвећеног Радничком и репрезентацији кад је наступао, нарочито на СП 1982.
    Бог душу да му прости.
    Слава му
    (Краљевина Србија, 20. oktobar 2021 16:54)

    # Link komentara

  3. Легенда. Иначе, бранио би још годинама стандардно у Бордоу, који је тада био убједљиво најјачи француски тим (изводио пенале поред једног Жиреса и Тигане), да није распалио судију корнер заставицом и добио суспензију.
    (Фико, 20. oktobar 2021 15:58)

    # Link komentara

  4. Sećam se kako je hvatao jednom rukom lopte koje su išle u rašlje, samo da bi pokazao svoju nadmoć i iznervirao protivničke igrače.
    (Džigi, 20. oktobar 2021 15:51)

    # Link komentara

  5. Secam se da je prilikom izvodjenja jednog penala pocepao mrezu. Toliko je jak sut imao. Seca li se neko protiv koga? Da nadjem snimak na YT
    (ZnaOnKoSam, 20. oktobar 2021 15:16)

    # Link komentara

  6. Klincurija koja se nalupava, nema poima kakav se fudbal igrao za njih "naucno-fantasticnoj" SFRJ
    (ako ne znate skracenicu, mars na internet)!!!!! Tada je liga bila, PRVA LIGA, a ne ovo sto se sada naziva "ping-pong" super liga.
    Sadasnji kilavci, ne bi izdrzali poluvreme(mada koliko su spremni, ni ovu imitaciju od fudbala, ne bi izdrzali)!!!!!
    CZ, PARTIZAN, DINAMO, HAJDUK,SARAJEVO, RADNICKI NIS, OLIMPIJA, VARDAR, ZELEZNICAR, CELIK,BUDUCNOST,VOJVODINA,VELEZ,
    OSJEK, RIJEKA,SLOBODA...
    To je bio fudbal...Panta je branio u Radnickom iz Nisa u vreme, kad je Radnicki igrao cetvrfinale i polufinale
    KUPA UEFA(sto bi sada bio nivo LIGE EVROPE). Samo da se zna.
    (gari, 20. oktobar 2021 14:41)

    # Link komentara

  7. Bio je naš najbolji golman u svoje vreme i jedan od pet najboljih u istoriji YU fudbala.
    E, sad, za ove što im je tadašnji fudbal bio smešan, par reči...Zamislite kakva je to liga bila kad su golmani kao Pantelić i Marić branili u Radničkom i Veležu. Uostalom, ta liga je dala vicešampiona Evrope i šampiona Evrope i sveta, što je vrhunsko dostignuće u sportu koji je ubedljivo najpopularniji u svetu. Da je Zvezda u toj ligi imala monopol kao Bajern u Nemačkoj, pa redovno kupovala igračine kao što su bili pokojni Ilija, ili Golac, Jerković, Hadžiabdić, Bajević, Halilhodžić...kasnije Jarni, Boban, Šuker...imala bi bar deset evropskih kupova.
    A reprezentacija nije nikada ništa napravila jer je bila pod direktnom kontrolom Udbe, pa su selektori mahom bili teške neznalice i poslušnici.
    Branko Stanković, Tomislav Ivić, Ljupko Petrović...nikada nisu bili selektori, a Boškova su oterali posle par utakmica kad je bio mlad i doveli ga kao pokriće 2000-te već ostarelog i u penziji.
    To smo mi i dan danas. Pre će Vojvodina da osvoji Ligu Evrope nego što će naša reprezentacija da prodje u četvrtfinale nekog velikog takmičenja, ako se uopšte i plasira.
    (Mali Hijavata, 20. oktobar 2021 13:52)

    # Link komentara

  8. koje krljanje!!! živele 80-te!!
    (burek i jogurt, 20. oktobar 2021 13:43)

    # Link komentara

  9. I ovo se vodi pod koronu?! PResramotno...
    (kaksi, 20. oktobar 2021 13:34)

    # Link komentara

  10. Branio je čak i za rukometni klub Železničar, gledao sam ga par puta kao klinac. Dobro pamtim par njegovih parada na parketu:)
    (mitke, 20. oktobar 2021 13:08)

    # Link komentara

  11. Kakav degenerični fudbal se igrao u to vreme, igrači se samo zaleću s loptom jedni u druge i ne znaju šta da rade, današnji pioniri bi razbili ove ekipe ko beba zvečku.
    (123, 20. oktobar 2021 11:28)

    Pa bas suprotno, danasnje princezice ne bi mogle sezonu zbig povreda da sastave, a i davali bi 80% golova manje sa penala, to je vrlo bitno zbog statistike.
    (marko, 20. oktobar 2021 12:48)

    # Link komentara

  12. Jedan od najboljih golmana Jugoslavije. Bravurozne intervencije su ga krasila na golu Radničkog. Ostaje zal sto nije imao dosta utakmica u dresu reprezentacije a branio je u par navrata i za tim sveta u nekim prijateljski utakmicama. Inace ovaj gol je zabio svom kumu Enveru Maricu ondašnjem golmanu Veleza.
    (Pall Mall, 20. oktobar 2021 11:12)

    A taj Maric je bio odlican golman i branio je za Jugoslaviju na SP u Minhenu..Josip Katalinski, Jovan Aćimović, Ilija Petković, Stanislav Karasi, Ivica Šurjak, Branko Oblak… Dzajic je dosao direktno iz vojske. Igrao je i Pizon kao klinac..Panta je ovaj gol sa 90 m. i dao ga je odlicnom golmanu. Majstorski i to ne treba omalovazavati. To se desava i odlicnim golmanima kao Maricu..Ovi klinci danas pljuju a nemaju pojma kakvi su to majstori igrali u to vreme..
    (ccc?, 20. oktobar 2021 12:06)

    # Link komentara

  13. Kakav degenerični fudbal se igrao u to vreme, igrači se samo zaleću s loptom jedni u druge i ne znaju šta da rade, današnji pioniri bi razbili ove ekipe ko beba zvečku.
    (123, 20. oktobar 2021 11:28)

    # Link komentara

  14. Molim vas, nemojte samo ovde da pišete dal je bio vakcinisani ili nije. Nije trenutak za takve gluposti, čovek zaslužuje poštovanje.
    (Pogled sa Rtnja, 20. oktobar 2021 11:27)

    # Link komentara

  15. Najbolji golman koga sam lično gledao. Toliko sam bio siguran u njega da je delovalo da protivnik skoro pa i ne može da mu da gol.
    Čak je i na tom svetskom 1982. primio samo 2 gola u 3 utakmice, oba od Španaca, od kojih je jedan bio iz ponovljenog penala jer je prvi pokušaj odbranio.
    (Građanin, 20. oktobar 2021 11:23)

    # Link komentara

  16. Jedan od najboljih golmana Jugoslavije. Bravurozne intervencije su ga krasila na golu Radničkog. Ostaje zal sto nije imao dosta utakmica u dresu reprezentacije a branio je u par navrata i za tim sveta u nekim prijateljski utakmicama. Inace ovaj gol je zabio svom kumu Enveru Maricu ondašnjem golmanu Veleza.
    (Pall Mall, 20. oktobar 2021 11:12)

    # Link komentara

  17. Evropski rogerio ceni, mada je brazilac dao na stotine golova iz slobodnih i penala.

    Ali nas Pantela i iz igre, sjajan je bio!

    Ipak najbolji golmani svih vremena su i dalje rusi Lav Jasin zvani "crni pauk" i veliki Rinat Dasajev zvani "macka"!!!

    Naravno decenijama najbolje golmane imaju Njemci, Italijani ali moram priznati i Poljaci, od Dudeka je tu kontiunitet, pa idu Boruc, Fabijanski, Scesni, Dragowski i Skorpuski, doduše ova dvojica zadnjih su rezerve.

    Italijani isto sjajan kontiunitet od Zoffa idu Paljuka, Toldo, Buffon i Donaruma, sve sjajni golmani.

    Njemci od 90 tih dominiraju sa Kepkeom, Kanom, Lemanom, Nojerom tu su Ter stegen i Leno, sjajn je golman bio i Adler ali uvek rezerva Lemanu i Nojeru.
    (marko, 20. oktobar 2021 11:05)

    # Link komentara

  18. rakao je da mu je žao što je enveru dao gol, nije znao da će se to dogoditi, jer je to mrlja u marićevoj karijeri.
    (ende, 20. oktobar 2021 10:50)

    # Link komentara

  19. Па њих је тада било само 2,000 на стадиону. И тад су сви навијали за Звезду и Партизан. Додуше сад их има 200 на оноликом стадиону, што само показује каква су смрт за српски фудбал Звезда и Партизан. Али зато не пропусте да пљуну Београђане што не долазе у већем броју да гледају намештене утакмице и оне менаџерске манекене из А тима.
    (DJ KRMAK, 20. oktobar 2021 10:41)

    # Link komentara

  20. I branio par puta za reprezentacije Sveta i Evrope. Čisto da se ne zaboravi.
    Laka mu zemlja
    (zip, 20. oktobar 2021 10:33)

    # Link komentara