Hamiltonova magija – od 0 do 100

Luis Hamilton je minulog vikenda postao prvi vozač u istoriji Formule 1 koji je ostvario 100 pobeda u karijeri.

Stefan Nikolić
Pošaljite komentar
  1. Formula 1 je sport u kome, u današnje vreme, bolid znači više nego vozač, a Hamilton je najveći deo svoje dominacije proveo u apsolutno dominantnom bolidu. Dok, na primer, Alonso ima najbolji učinak tokom karijere u poređenju sa drugim vozačima svog tima u prethodnih 50 godina, Hamilton je daleko iza, toliko da je uspeo da izgubi titulu od Rozberga, drugog vozača svog tima koga niko nije smatrao materijalom za šampiona. Periodi apsolutne dominacije u formuli 1 se ne poklapaju sa dominacijom nekog vozača, nego sa dominacijom određenog konstruktora, tako da se može reći da je ovo bila era Mercedesa, a ne era Hamiltona. Da je na njegovom mestu bio Alonso, Fetel, Raikonen, ili u skorije vreme Verštapen, sad bismo govorili o eri njihove dominacije. I to bi bilo jednako besmisleno.
    (zzzzz, 27. septembar 2021 14:33)

    Dođe Hamilton u svojoj prvoj sezoni, bude mu Alonso timski kolega, tada svetski šampion i najveća zvezda F1. Hamilton ga istrese iz gaća u istom bolidu, da je Alonso odlučio da beži od Hamiltona u drugu ekipu glavom bez obzira. Nije mogao da podnese da ga klinac rastura. Hamilton je brutalno talentovan voz, i da nije, ne bi dobio priliku da vozi najbolji bolid. Nikada nisam navijao za njega, ali poštujem njegov uspeh. Slušao sam i mnoge vozače kada govore o njemu i kako ima prirodni talenat kakav nema nijedan drugi vozač u F1.
    (brm, 30. septembar 2021 23:50)

    # Link komentara

  2. Sad imamo 23 trke u sezoni, a Fandjo je vozio 6-7 trka godisnje. Treba gledati procenat pobeda a ne broj... hipoteticki kad bude bilo 30 trka u sezoni, svako ko dominira par godina ce preci Hamiltona. Ako gledas širi sliku, 1. Fandjo, 2. Senna, 3. Šumaher 4. Hamilton
    (fensi_lik_vracar, 28. septembar 2021 08:59)

    Džim Klark
    1963. 10 trka, 7 pobeda, jedno drugo, jedno treće, jedno osmo mesto.
    1965. - 9 trka, šest pobeda.
    25 pobeda na 72 trke.
    (Aca, 28. septembar 2021 14:39)

    # Link komentara

  3. Evo ja cu reci umesto tebe, smatram da sam maksimalno objektivan, nisam Nolomrzac, niti Nolobot.

    Kad bi se sva trojica sastali na svojim vrhuncima karijera(Federer 2007, Nadal 2010, Djokovic 2011), Nadal bi izasao kao pobednik, zatim Djokovic, pa Federer.

    Prijatno vece zelim.
    (Maki, 27. septembar 2021 22:26)

    Pogledaj raspodelu trofeja po turnirima Rafaela Nadala i videces da je on covek koji moze da bude dominantan samo na sljaci.
    Tako je bilo i kad je bio na vrhuncu.
    Naravno, osvajao je i druge turnire, ali nikad nije bio dominantan, tako da ne vidim zasto bi ga stavio ispred Federera i Djokovica, koji su realno kompletniji igraci od njega i u svom prajmu su bili sposobni su da budu dominantni na svim podlogama podjednako.
    (Puh, 28. septembar 2021 09:22)

    # Link komentara

  4. Dominantan bolid, prosjecan vozac - vecina komentara.

    Zamislite da ulozite toliko novca da biste napravili dominantan bolid. Napravite ga i sta? Uzmete prosjecnog vozaca da ga vozi??

    Ah da, mnogi ce to ovdje komentarisati da su ga uzeli zbog boje koze... strasno.

    Moj ljubimac je bio Senna, i ostao. Za njega sam bas navijao. Ali podcjenjivati covjeka sto ima 100 pobjeda? Beskrajno cijenim svakog vozaca koji je odvezao 100 trka F1, makar i posljednji bio
    (Realan, 28. septembar 2021 09:18)

    # Link komentara

  5. Sad imamo 23 trke u sezoni, a Fandjo je vozio 6-7 trka godisnje. Treba gledati procenat pobeda a ne broj... hipoteticki kad bude bilo 30 trka u sezoni, svako ko dominira par godina ce preci Hamiltona. Ako gledas širi sliku, 1. Fandjo, 2. Senna, 3. Šumaher 4. Hamilton
    (fensi_lik_vracar, 28. septembar 2021 08:59)

    # Link komentara

  6. Maki,sam si sebe poklopio.Novak je skinuo Nadala posle njegove najbolje godine,kad su očekivali da će Nadal harati.Drugo drao ih je u njihovom najboljem dobu i prestigao ih je.
    (1Đoković, 28. septembar 2021 08:42)

    # Link komentara

  7. Da li je najbolji ili ne nikada necemo znati... 100 je broj koji ce se tesko dostići... Sto se tiče konkurencije... Ne bira on protivnike, ni timove ni vozače. Porediti ovu F1 sa nekom od pre 10,20,30god je smesno... Isto kao sto neko kaze da je pele bolji od mesija ili obrnuto. Sve je drugačije. Hamiltonu svaka čast na broju pobeda. Bice ih jos siguran sam. p.s AR do titule ???
    (Mr. No, 27. septembar 2021 22:42)

    # Link komentara

  8. Ima i toga. Ali opet nisi objektivan. Prvo, nije Federer birao protivnike, mada teniseri iz prve decenije ovog veka su jaci po mom misljenju od trenutnih. Drugo, to sto su se Nole i Rodzer poklopili je samo rezultat Federerrove dugovecnosti. Dakle, jedan je dominirao u prvoj a drugi u drugoj deceniji ovog veka. Na primer, nadal je stariji od noleta godinu ali je ipak mnogo uspeo kao mlad a sto onda novak nije tad nego tek kad je Rodzer presao 30. Ovaj moj argument je bezveze ali je na istom principu kao i svi vasi. Zapamtite, razlicite su ere u pitanju iako su se poklopili. Dalje, nisi odgovorio za Lejvera, statisticki on je neprikosnoveni GOAT. Ali dolaskom Samprasa ameri su njega stavili u prvi plan a tek kad je dosao Rodzer to je naprosto moralo da bude tako. Nole je tek kasnije stigao.
    Meni je nebitno, gledao sam svu trojicu iz velike trojke uzivo i imam misljenje ko je najjaci na svom vrhuncu ali cu ga zadrzati za sebe. Samo mi je logika ovde nejasna odnosno neobjektivna. Hvala sto si pokusao da objasnis svakako.
    (Bravo6, 27. septembar 2021 19:16)

    Evo ja cu reci umesto tebe, smatram da sam maksimalno objektivan, nisam Nolomrzac, niti Nolobot.

    Kad bi se sva trojica sastali na svojim vrhuncima karijera(Federer 2007, Nadal 2010, Djokovic 2011), Nadal bi izasao kao pobednik, zatim Djokovic, pa Federer.

    Prijatno vece zelim.
    (Maki, 27. septembar 2021 22:26)

    # Link komentara

  9. Hamilton je najbolji bez konkurencije.
    (Purger iz Zemuna, 27. septembar 2021 17:59)

    Ovo je jedino tačno u celom komentaru. Vidimo kakav je kad ima konkurenciju.
    Žao mi je što ne delim mišljenje većine.
    (Beograđanin, 27. septembar 2021 21:44)

    # Link komentara

  10. Žunjinjo,hajde imaš internet pa se informiši.Dominantan bolid uvek.Da je imao sreću jeste,kad je otišao u mercedes.Svi su se trpali u meklaren,ferari i red bul.Zato se isplači malo.Jeste goat i ne bira on konkurente.
    (1Đoković, 27. septembar 2021 20:45)

    # Link komentara

  11. Nije ni među 20 najvećih. A ni najboljih.
    (Misa, 27. septembar 2021 20:31)

    # Link komentara

  12. Hamilton... 7 titula, 100 pobeda
    Shumaher... 7 titula, 91 pobeda
    Fetel... 4 titule, 53 pobede
    Prost... 4 titule, 51 pobeda

    Sena... 3 titule, 41 pobeda

    Da zavrsimo pricu...
    (Katarina, 27. septembar 2021 20:13)

    # Link komentara

  13. Bravo6 Đoković se kroz celu svoju karijeru bori protiv Nadala i Federera. Sa druge strane Federer je veći deo svojih titula osvojio u periodu pre Đokovića i Nadala. To je pokazatelj vrednosti Đokovića, Nadala i Federera. Slično tome Hamilton je kroz veći deo karijere imao najdominantniji bolid i takmičio se bukvalno sam sa sobom pa samim tim poznavaoci sporta njegovim pobedama ne pridaju mnogo važnosti. Jel sad bar malo jasno?
    (xns

    Ima i toga. Ali opet nisi objektivan. Prvo, nije Federer birao protivnike, mada teniseri iz prve decenije ovog veka su jaci po mom misljenju od trenutnih. Drugo, to sto su se Nole i Rodzer poklopili je samo rezultat Federerrove dugovecnosti. Dakle, jedan je dominirao u prvoj a drugi u drugoj deceniji ovog veka. Na primer, nadal je stariji od noleta godinu ali je ipak mnogo uspeo kao mlad a sto onda novak nije tad nego tek kad je Rodzer presao 30. Ovaj moj argument je bezveze ali je na istom principu kao i svi vasi. Zapamtite, razlicite su ere u pitanju iako su se poklopili. Dalje, nisi odgovorio za Lejvera, statisticki on je neprikosnoveni GOAT. Ali dolaskom Samprasa ameri su njega stavili u prvi plan a tek kad je dosao Rodzer to je naprosto moralo da bude tako. Nole je tek kasnije stigao.
    Meni je nebitno, gledao sam svu trojicu iz velike trojke uzivo i imam misljenje ko je najjaci na svom vrhuncu ali cu ga zadrzati za sebe. Samo mi je logika ovde nejasna odnosno neobjektivna. Hvala sto si pokusao da objasnis svakako.
    (Bravo6, 27. septembar 2021 19:16)

    # Link komentara

  14. Vidim da mi nece objaviti komentar, ali da ga ponovim...
    Hamilton je u debitantskoj sezoni pobedio na 4 trke...
    Koji od aktuelnih vozaca je pobedio na bar jednoj trci u debitantskoj sezoni?
    Jel iko ikada pobedio na 4 trke kao ruki?
    (Katarina, 27. septembar 2021 19:14)

    # Link komentara

  15. @Bravo6 Đoković se kroz celu svoju karijeru bori protiv Nadala i Federera. Sa druge strane Federer je veći deo svojih titula osvojio u periodu pre Đokovića i Nadala. To je pokazatelj vrednosti Đokovića, Nadala i Federera. Slično tome Hamilton je kroz veći deo karijere imao najdominantniji bolid i takmičio se bukvalno sam sa sobom pa samim tim poznavaoci sporta njegovim pobedama ne pridaju mnogo važnosti. Jel sad bar malo jasno?
    (xns, 27. septembar 2021 18:17)

    # Link komentara

  16. Hamilton je najbolji bez konkurencije.
    Navijači crvenih, sa privremenim radom na RBR tribini, mogu samo da mu zavide.

    Dva je koraka ispred Šumahera!
    (Purger iz Zemuna, 27. septembar 2021 17:59)

    # Link komentara

  17. Hamilton nema i nikada nece imati popularnost Fandja, Lauda, Prosta, Mensela, Sene i Sumahera. Evo i zasto:
    1. Dominantan bolid svo vreme. Samo prve polovine 2009 nije imao dominatan blid, svo ostalo vreme je u svakoj trci mogao da konkurise za pobedu. Da li mu je tako namesteno jer je crn (delovanje mocnih interesnih grupa), ili se samo nasao u pravo vreme na pravom mestu nije bitno. Cinjenica je da je gotovo uvek imao dominatan bolid...
    2. ...jer Mercedes je imao godinu i nesto dana vise vremena za usavrsavanje svog bolida do zamrzavanja razvoja. Kako i zasto, sigurno postoje ljudi oji to bolje znaju od mene, ali ovo je cinjanica.
    3. Imao je uvek kolegu koji se po potrebi sklanjao njemu. To mogu da razumem jedino ako je trka koja odlucuje o sampionatu.
    4. Ono sto je FIA radila u njegovu korist je za gadjenje i prezir. Poslao je Maksa u bolnicu i dobio deset sekundi, koje je sa dominantnim bolidom nadoknadio za par krugova. Samo na toj trci, zaradio je dodatnih 32 bodova. Skinuo je 25 Ferstapenovih, jer ga je udario dok je Ferstapen vodio, i dodao je na svojih 18 jos sedam jer je smaknuvsi Maksa dosao na prvo mesto. Ono objasnjenje da "FIA ne gleda na posledica nego na dogadjaj" je nesto najsramotnije sto je moglo da se kaze.
    5. Neverovatna doza srece koja ga je pratila (cesto potpomognuta delovanjem iz FIA sudijske sobe) ga je omrznula vecini gledalaca.
    6. Njegov angazman na strani licemernog i profiterskog BLM pokreta, nije bio slavno.
    (Riccardo Zunino, 27. septembar 2021 17:37)

    # Link komentara

  18. Sigurna sam da sada Hamilton rida i lupa glavom o zid zato sto ga diskutanti sa b92 ne smatraju najboljim...
    Pokida sa covek od muke i jeda... :D
    Elem... vidim da se ovde svi pozivaju na Sumahera i Senu, a retki pominju Prosta.
    Sena je bio lud! Bio je opasan i za sebe i za druge. Nije prezao ni od cega i zato je i zavrsio kako je zavrsio...
    Sa druge strane, Prost je bio doktor za voznju... pragmatican, oprezan i odlican. Svakako je bio bolji vozac od Sene, ali nije bio ludji...
    Sumaher je bio prljav, ali i vrhunski vozac i znao je mehaniku i inzinjering mozda i bolje od mehanicara i inzinjera Ferarija
    Svaki od njih je u svojoj eri bio vrhunski...
    Hamilton i sada, sa 100 pobeda i 7 titula, dozivljava kao cast poredjenje sa njima, jer su to njegovi uzori, heroji...
    Sve cestitke Hamiltonu na svemu sto je postigao!
    (Katarina, 27. septembar 2021 17:17)

    # Link komentara

  19. Nikad ni blizu Seni, Šumaheru, Prostu..
    (Miodrag, 27. septembar 2021 16:52)

    # Link komentara

  20. lalalland


    Vesto pokusavas da izbegnes odgovor ali ne moze. Ima uticaja bolid i to stoji ali ima mnogo tu stvari. Onda pljujete lejvera da je igrao drvenim reketima(ne mislim na vas konkretno) a covek ima nezamislive rekorde. Dakle gledamo trenutne okolnosti za svakog sportistu. Ja mislim da je to sto je Nole nas, da je amerikanac verovatno bi nam Federer bio bez premca. Opet naglasavam, samo diskutujem o kriterijumima a ne o tome ko je stvarno najbolji jer mi je to nebitno.
    (Bravo6, 27. septembar 2021 16:31)

    # Link komentara

  21. Jeste medju najboljima, medju top 20 sigurno, ali ne i najbolji. Ne mozete da poredite F1 i tenis, i da brojem titula merite neciju velicinu, jer je F1 timska igra, ne zavisi sve od vozaca vec od bolida i mehanicara. Dok u tenisu sve zavisi iskljucivo od jednog igraca. koliko su Mercedes i ovaj sad Red bul monstruozne masine, pokazuju nedavne trke u Sociju, Monci i Holandiji kada su Ferstapen, Botas i Perez startovali sa poslednjih pozicija i stizali ili do podijuma ili medju prvih 10. Ne treba naglasavati ni da Mercedes i Hamilton nisu imali ama bas nikakvu konkurenciju prethodnih godina, Hamiltonova najveca konkurencija je bio drugi vozac Mercedesa Rozberg koji ga je na kraju pobedio.
    (lalalland, 27. septembar 2021 16:03)

    # Link komentara

  22. Ne bi to tako bilo da svi voze istu formulu. Ovako u najdominantnijem bolidu u istoriji..
    (šerif D.Stankelić, 27. septembar 2021 15:59)

    # Link komentara

  23. Mensel - jedino vozač u istoriji, koji je u isto vreme bio šampion F1 i indy car!To je istorijski uspeh. Bez guranja sa strane.. Covek je bio pravi, rasni trkač koji se nije libio da udje u duel i da stisne gas tamo gde su drugi skidali nogu sa gasa.Otići iz F1 i odmah uzeti titulu u Indy, to je pravi podvig. Ovo danas gledas i zevaš...
    To su bilo trke, koje su podizale adrenalin kod publike.. Odnos vozač - bolid je bio 30% - 70%,danas je 95%bolid, 5% vozač. Normalno postovanje i za mnoge druge velikane, Sena, Sumaher, Prost itd..
    (NazoR, 27. septembar 2021 15:59)

    # Link komentara

  24. Nikad niko neće reći : "vozi kao Hamilton". Tu veličinu su po meni imali samo Fanđo, Sena, Prost, Šumaher i Lauda.
    (kele®, 27. septembar 2021 15:53)

    # Link komentara

  25. Hamilton GOAT u F1, a Nolo GOAT u tenisu. Tako kazu brojke. Slazete se?

    Ili ipak mislite da brojevi nemaju veze sa GOAT trkom, pa su ipak Sena i Sumaher GOAT, a kad je u pitanju tenis, Borg, Nadal i Federer?
    (Maki, 27. septembar 2021 15:49)

    # Link komentara

  26. @mr ima snimak na yt iz glock-ovog bolida sa te trke u interlagosu. pogledaj ga. otprilike ista situacija kao juče sa landom koji je "plesao" po stazi. brat i ja smo pogledali snimak pre par meseci i ostali smo obojica u neverici i čudu, u fazonu - sve ove godine nismo znali!?
    inače, lično bih voleo da je masa tada uzeo titulu. em je zaslužio makar jednu zbog vožnji sa šumaherom, em je ta poslednja trka bila u brazilu i uzeo bi je pred domaćom publikom, em je bila neizvesna sezona...
    što se tiče luisa i njegovih 100 pobeda... šta znam?! nit se nešto radujem, nit se ne radujem. nisam voleo ni ferari a ni šumahera kad su pobeđivali konstantno. ali sam imao puno respekta jer su ipak tada bili najbolji. tako je isto i sa ovim/a.
    (cepes, 27. septembar 2021 15:47)

    # Link komentara

  27. Jedino čovek u istoriji Formule 1 koji tokom karijere koja traje skoro 15 godina vozi:

    a) Bolid koji je ubedljivo najjači
    b) Bolid koji je ravnopravan konkurent za titulu

    Sa te strane, 100 pobeda i sedam titula deluje respektabilno, ali nikako posebno fascinantno. Pritom, nije fer prebacivati Luisu to, jer sve je to pomalo lutrija. Možda je i dobro što je on rođen pod srećnom zvezdom, a ne recimo Šumaher ili Sena, pošto bi njihov broj titula bio dvocifren.
    (Dikan, 27. septembar 2021 15:36)

    # Link komentara

  28. Ko jos gleda ovu budalastinu od F1 ?
    Moto GP je triler za ovu limunadu od sporta !
    (Djordje Stanojevic, 27. septembar 2021 15:34)

    # Link komentara

  29. Gleda ovo neko jos?
    (igrac kola, 27. septembar 2021 15:05)

    Evo na primer ti. I gledaš i čitaš a boga mi i komentarišeš.
    (Stosone, 27. septembar 2021 15:32)

    # Link komentara

  30. Meni sad nije jasno. Kako to da nije najbolji ikad ovde u komentarima kad ima staristicke argumente?
    Uporno se hvatate za Noleta a za Hamiltona to ne vazi. Kao da kazete da je Federer najbolji kad kazete za ove starije. Nemam losu nameru ali mi nije jasno. Ako vam je tako po ukusu onda u redu.
    (Bravo6, 27. septembar 2021 15:19)

    # Link komentara

  31. Ko nije gledao Nigela Mansella, taj nema pojma o čemu priča. Bio je i Senina noćna mora
    (somborac, 27. septembar 2021 15:18)

    # Link komentara

  32. Gleda ovo neko jos?
    (igrac kola, 27. septembar 2021 15:05)

    # Link komentara

  33. Odavno je doprinos bolida veći od veštine vozača. To ne umanjuje ovaj rezultat ali svakako ga ne stavlja u rang onoga što je na primer radio Sena. Što se konkretnog slučaja tiče Luis je gotovo ceo takmičarski vek proveo u timovima koji dominiraju, što je bio i slučaj sa vozačima koje je pretekao. Isto važi i za pravila odnosno kako se koji od timova favorizuje. I toga je uvek bilo i biće.
    Svaka čast Luisu, ali ko misli da je to uporedivo sa onim što su radili u doba Sene neka samo pogleda video u kojem je Luis seo u Senin bolid i njegovu reakciju u dokumentarcu kada ga pitaju kako je porediti F1 onda i sad. Zaključak je bio da se hrabrost graničila sa ludilom a potrebna veština je bila mnogo veća da se turbo mašine u kokpitima bez adekvatne zaštite voze bez elektronike koja pomaže u svemu i svačemu.
    (NekadPratioF1, 27. septembar 2021 15:00)

    # Link komentara

  34. Све је то лепо али ће увек бити у сенци великана као што су Сена, Шуми и наравно "Професор". Фанђа...
    (Срђан, 27. septembar 2021 13:37)

    Isto kao sto je golf osmica u senci golfa dvojke. E toliko je tvoj komentar dobar.
    (mahea, 27. septembar 2021 14:08)

    Pa ipak, samo je Fandjo ostao kao dilema jer je pobedio je u 47% trka u kojima je ucestvovao, Luis u 36%. Sena ima 25%, Sumi 29%. Svi su imali dominantan bolid u svoje vreme, danas se vozi mnogo vise trka godisnje nego ranije, zato %.

    Nema tog parametra koji bi sve zadovoljio, ni ovaj % kriterijum nije definitivan, ima neki Lelard Wallard sa 50% pobeda, ucestvovao u 2 trke. Ali, ako uzmemo bar 20 trka, onda % kaze - Fandjo. Titule i pobede kazu - Luis.

    Svejedno, zasluzuje postovanje svakog ljubitelja moto sporta.
    99% nas ne bi umelo da krene iz mesta sa tim vozilom.
    (sreten, 27. septembar 2021 14:58)

    # Link komentara

  35. @mahea Tebe baš boli Max? On je vozačina u svakom smislu u poređenju sa ovim starletanom. Sve što je osvojio je upravo rezultat toga što je toliko godina za redom imao toliko dominantan bolid da mu niko nije mogao ni prići, pa je samo vrteo pobedu za pobedom... Upravo to je rezultirao ogromnim padom popularnosti ovog sporta.
    (VR6, 27. septembar 2021 14:54)

    # Link komentara

  36. Pogledajte samo koliko je imao pobeda
    do hibrid ere od 2007 do 2014 a koliko posle i sve ce biti jasno. I jos mu se Botas sklanjao plus sto je bio osrednji drugi vozac .
    (Realno, 27. septembar 2021 14:51)

    # Link komentara

  37. Najveći!
    Ne kažem to ja to kažu 7 titula i 100 pobeda.
    (Momčilo, 27. septembar 2021 13:49)

    А шта каже Тимо Глок?
    (mr, 27. septembar 2021 14:49)

    # Link komentara

  38. Sena i Sumaher sta su uradili veliko nista,ne zivi se od stare slave i kraj price.Da su bili ok trajali bi jos.Isto vam to recimo da uporedite sadanji Tv koji je tanak kao papir i Tv od pre 60 godina. Bravo za Hamilton
    (zoran, 27. septembar 2021 14:40)

    # Link komentara

  39. Svi znamo zasto se ovaj covek gura, iz aviona se vidi da je namesteno.On je do 2013 imao samo jednu slucajno osvojenu titulu.Od tad na ovamo osvojio 6.Sto bi neko rekao pametnom dosta.
    (Kaiser Roger, 27. septembar 2021 14:36)

    # Link komentara

  40. Formula 1 je sport u kome, u današnje vreme, bolid znači više nego vozač, a Hamilton je najveći deo svoje dominacije proveo u apsolutno dominantnom bolidu. Dok, na primer, Alonso ima najbolji učinak tokom karijere u poređenju sa drugim vozačima svog tima u prethodnih 50 godina, Hamilton je daleko iza, toliko da je uspeo da izgubi titulu od Rozberga, drugog vozača svog tima koga niko nije smatrao materijalom za šampiona. Periodi apsolutne dominacije u formuli 1 se ne poklapaju sa dominacijom nekog vozača, nego sa dominacijom određenog konstruktora, tako da se može reći da je ovo bila era Mercedesa, a ne era Hamiltona. Da je na njegovom mestu bio Alonso, Fetel, Raikonen, ili u skorije vreme Verštapen, sad bismo govorili o eri njihove dominacije. I to bi bilo jednako besmisleno.
    (zzzzz, 27. septembar 2021 14:33)

    # Link komentara

  41. Prosečan vozač se našao u pravo vreme na pravom mestu i eto rezultata. Najbolji dokaz za ovo je 2016. kada se Rosberg kao drugi vozač u timu drznuo i odmah uzeo titulu. A sledeće godine ima da liže auspuh Russell-u...
    (Srba, 27. septembar 2021 14:31)

    # Link komentara

  42. U krivinama 250kmh... Svaka njima cast, nema sigurnog lima preko 100 na sat. Najlakse iz kafica piskarati komentare, samo jedan krug sa njima u bolidu pola bi nas reklo 'nikad vise'. Veliko bravo za Hamiltona!
    (Betis, 27. septembar 2021 14:25)

    # Link komentara

  43. Da li je moguce da ljudi toliko gluposti i tzv. hvalospeca napisu o Hamiltonu, jednom od prosecnijih vozaca formule 1 koji ce ostati upaamcen u istoriji kao co ek koji ke imao najdomjnatniji bolid f1 u istoriji…ovo je njegova poslednja godina kad se bori za sampionsku titulu, od iduce godine pada u treci plan, zivi bili pa videli!
    (hez, 27. septembar 2021 14:20)

    # Link komentara

  44. Ovaj Hokenheim 2018 je dokusurio i Vettela i Ferrari

    To je bio kraj sampiona
    (Vladan, 27. septembar 2021 14:17)

    # Link komentara

  45. Све је то лепо али ће увек бити у сенци великана као што су Сена, Шуми и наравно "Професор". Фанђа...
    (Срђан, 27. septembar 2021 13:37)

    Isto kao sto je golf osmica u senci golfa dvojke. E toliko je tvoj komentar dobar.
    (mahea, 27. septembar 2021 14:08)

    # Link komentara

  46. Svaka čast Hamiltonu! Ja bih samo da primetim da je popularnost F1 poslednje decenije u konstantnom padu što ne bi moglo da se kaže za vremena u kojima su vozili Šumaher, Hakinen, Sena, Prost, Lauda,...
    (ko ne pamti iznova proživljava, 27. septembar 2021 14:07)

    # Link komentara

  47. Najveći!
    Ne kažem to ja to kažu 7 titula i 100 pobeda.
    (Momčilo, 27. septembar 2021 13:49)

    # Link komentara

  48. Hvala ti legendo na ovih 100 ...nastavljamo dalje ...
    (Mercedes Petronas F1, 27. septembar 2021 13:44)

    # Link komentara

  49. Em je GOAT em je šmeker, pa gde čovek više može poželeti…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. septembar 2021 13:43)

    # Link komentara

  50. Kako mi je drago zbog ovog decka sto je sve uspio svojim radom i zalaganjem. Nista mu nije poklanjano kao drugima. Na pocetku karijere se borio sa zvjezdama kao sto su Alonso, Sumaher, Buton. Svima je pokazao da moze. Karijera bez mrlje, bez pustanja, bez potencijalnih ubistava, bez guranja od strane FIA. Cisto umjece. Dolaz tome je i ova neizvjesnost sa Maxom iako su bolidi nebo i zemlja razliciti. Cist primjer domimacije, neregularnosti, bahatosti i svega ostalog je usijana glava i potencijalna ubica na cetiri tocka, Max. Covjek je startovao zadnji i zavrsio drugi. Nije to nikakvo umjece, to je sirova snaga najbrzeg bolida u istoriji F1 i guranje Red Bulla od strane FIA. To guranje se ogleda po onom sramotnom bodovanju u Belgiji, kaznom Hamiltona u Silverstonu i slag na tortu ovaj zadnji pokusaj ubistva u Monci. Sramna kazna od 3 mjesta unazad i to iskoristeno za mijenjaje motora.
    (mahea, 27. septembar 2021 13:42)

    # Link komentara

  51. Ma ne ume on da vozi! Ima bolid koji bi i baba znala da vozi i pobedjuje. Pomažu mu sudije. Krade i otima.
    Sve se ovo piše o ovom čoveku i ne postoji šampion koji je toliko omalovažavan.
    Najveći vozač svih vremena po rezultatima je Luis Hamilton!
    (Bg, 27. septembar 2021 13:38)

    # Link komentara

  52. Све је то лепо али ће увек бити у сенци великана као што су Сена, Шуми и наравно "Професор". Фанђа...
    (Срђан, 27. septembar 2021 13:37)

    # Link komentara

  53. "moja prva ljubav"
    (Miros, 27. septembar 2021 13:34)

    # Link komentara

  54. Schumacher>Hamilton
    (MJordan, 27. septembar 2021 13:32)

    # Link komentara