Volf: Hamiltonov uspeh je zapanjujuć

Luis Hamilton upisao se u istorijske knjige u Sočiju kao prvi vozač koji je stigao do 100. pobeda, a tim povodom oglasio se Toto Volf.

Pošaljite komentar
  1. (Marjan, 28. septembar 2021 16:31) ne nego zato sto je englez plus crnac i eto kombinacije za stvaranje para,stavi bilo kog ozbijnijeg vozaca u Mercedes izdominirace u f1,
    (Danilo, 29. septembar 2021 21:26)

    # Link komentara

  2. George Russell je pokazao koliko je dobar Mercedes kada je PRVI PUT sjeo u taj bolid. Samo zbog "slucajne greske" sa gumama nije pobjedio. Ako dozvole iduce godine da se trkaju Hamilton i Russell, onda cemo vidjeti pravu vrijednost Hamiltona kao vozaca.
    (breka, 28. septembar 2021 21:42)

    # Link komentara

  3. To kako je Hamiltom došao do 100 pobeda zahvaljujući najmoćnijem mercedesu je isto kao i reći da Mesi ne bi bio Mesi da nije igrao u Barseloni ili da Ronaldo ne bi postigao sve što jeste da je umesto za Real igrao za Čukarički. Šta mislite, što Hamiltona merceses toliko plaća, što ga ne oteraju? Što u najmoćniji bolid ne stave nekog drugog vozača koji će manje da ih košta. Znate zašto? Zato što je Hamilton ne dobar, nego izvanredan vozač, neviđeni talenat i vrlo je izvesno da je (ma da ne volim da poredim vožače različitih era) najbolji vozač ikada. Smešno je dovoditi u pitanje njegovo vozačko umeće, zaista smešno. Može neko drugi više da vam se sviđa, da vas, kao i mene, Sena potseća na detinjstvo, da neko voli lik i delo Šumahera, ja sam jedan od tih, ali osporiti Hamiltonu talenat i umeće je nesto najbesmislenije šta se može uraditi...
    (Marjan, 28. septembar 2021 16:31)

    # Link komentara

  4. Formula je sport u kom pobjedjuju i bore se za titulu oni koji imaju najbolji bolid sto je i logicno ali da bas bilo ko moze pobjediti u njemu to nije tacno. Zasto bi Mercedes dao 40 miliona Hamiltonu da osvaja titule kad moze dati nekome drugom 5-10.Pominjanje Botasa kao drugog vozaca koji radi za ekipu je besmisleno jer se to praktikuje vec duzi vremenski period. Alonso koji se najvise ovde velica i od njega se stvara mitsko bice je izgubio 2 titule u direktnom duelu protiv Fetela i kao dvostruki uzastopni sampion u istom timu kao ruki Hamilton imao isto bodova ali po pravilima zavrsio iza u sampionatu. Fetel posle Red Bula nista apsolutno nije ucinio. Najveci uspjeh mu je borba za titulu dok nije svojom greskom izletio sa staze.Tvoja neobjektivnost dostize vrhunac u momentu kada si napisao da je Ferstapen bolji vozac od Hamiltona koji u ove godine losijem bolidu trenutno vodi u sampionatu. Ja ne osporavam nimalo umjece Alonsa,Fetela i ostalih ali ako se oni svrstavaju medju vrhunske vozace onda je to definitivno i Hamilton. Mozda kroz istoriju ima boljih vozaca od Hamiltona ali pricati o njemu kao o necemu manje od vrhunskog vozaca je pretjerivanje.
    (Sveznalica, 28. septembar 2021 01:22)

    # Link komentara

  5. I pored toga što je Mercedes bio predominantan dosta dugo, želim da se zna sledeći podatak:

    Broj trka potreban za 31 pobedu:

    Sumi 111
    Fetel 112
    Sena 120
    Prost 125
    Hamilton 145

    41 pobedu

    Sumi 142
    Fetel 149
    Sena 158
    Prost 159
    Hamilton 162

    51 pobeda

    Sumi 158
    Hamilton 186
    Prost 193
    Fetel 208

    91 pobeda

    Sumi 248
    Hamilton 261

    Izvinjavam se sto se komentar malo odužio, ali verujem da će nekom biti interesantno, kao što je bilo meni. Sportski pozdrav! 👋
    (Robert Lewandowski, 27. septembar 2021 22:43)

    # Link komentara

  6. @Sveznalica
    Toliko promašaja u jednom komentaru. Promeni nik pod hitno :)
    Hamilton je imao 21 pobedu za 6 sezona pre dolaska u Mercedes. Prve godine u Mercedesu je pobedio samo jednom, dok je Rosberg pobedio dva puta u istoj toj sezoni i istom bolidu, koji u to vreme NIJE bio dominantan. Kada su u Mercedesu napravili bolid kojem niko nije mogao da parira (sezone 2014.), Hamilton beleži 11 pobeda (što je 50% od broja pobeda koje je imao za 7 sezona pre toga). Verovatno je te godine naučio da vozi i sve je krenulo kao po loju, nije to bilo do bolida uopšte.
    Slede dve godine sa po 10 pobeda (2015. i 2016.), gde su se on i Rosberg trkali i imali odrešene ruke do poslednje promene guma. E, onda dolazi na red era sa najboljim klupskim kolegom na svetu, Botasom. Mercedes je počeo javno da favorizuje jednog vozača i nije ni čudo da je taj srećnik, u onako moćnom bolidu, samo nizao pobede i došao konačno do stotke. U ovih pet sezona, od kada mu je Botas postao timski kolega, Hamilton je pobedio u 47 trka, a jadničak Botas samo u 9 (koliko su mu dopustili u Mercedesu). To možda pokazuje samo da je Luis bolji vozač od Botasa (a možda je bio samo više favorizovan), nikako da je bolji od Fetela, Verštapena, Raikonena, Alonsa ili nekog od ostalih. Ovi koje sam nabrojao samo nisu imali sreće da voze u najdominantnijem timu i najmoćnijem bolidu u istoriji. Ko god sedne u bolid Mercedesa, biće kandidat za titulu, ako mu to Toto Volf dozvoli.
    (Tvrtko, 27. septembar 2021 22:27)

    # Link komentara

  7. Zasto bi brojka bila manja i da je bilo nekih konkurenata. Kako se to moze tvrditi sa sigurnoscu. Borio se Luis i protiv Ferarija pa je pobjedjivao i uzeo titule
    (Sveznalica, 27. septembar 2021 22:25)

    # Link komentara

  8. Da je Mercedes imao konkurenciju pa da se i veliča taj uspeh. Da nije bilo tolike dominacije Mercedesa ta brojka bi bila daleko manja kao i osvojene titule. Pa jedan Rozberg mu je uzeo titulu kada mu je samo on i bio rival na stazi i kada je bilo dozvoljeno drugom vozaču Mercedesa da se trka. Bolje je veličati tu mašinu i njihove inžinjere jer svako ko sedne za Mercedes postaje konkurent za titulu.
    (smeh, 27. septembar 2021 18:59)

    # Link komentara

  9. Hamilton je zamalo osvojio titulu u svojoj prvoj sezoni,samo svojom glupom greskom u Kini i onim problemom sa mjenjacem u Brazilu je izgubio titulu za bod iza Raikonena kome je to jedina titula,a koji je inace dosta bolji vozac po strucnjacima ovde. Te sezone je iza njega zavrsio i njegov klupski kolega Alonso inace isto dosta bolji vozac prema strucnjacima na ovom sajtu. To sto Botas radi za Hamiltona nije nista novo. Botas jednostavno ne posjeduje kvalitet da se bori za titulu i nema razloga da u 2 trke koje dobro odveze godisnje uzima bodove Hamiltonu koji se bori za titulu.To sto Hamilton vozi jedan od najboljih bolida,a proslih godina i najbolji je zato sto je najbolji vozac. Sasvim je logicno da najbolji vozaci voze najbolje bolide kao sto u drugim sportovima najbolji igraci idu u bolje timove. Zamislite da je Mesi umjesto u PSG otisao u Bordo ili Ronaldo umjesto u Junajted da ode u Barnli,jedostavno nema nikakvog smisla.Licno nisam gotivio Fetela kad je uzeo 4 titule u Reb Bulu ali nisam mogao reci da je Fetel prosjecan vozac jer on to i nije.
    (Sveznalica, 27. septembar 2021 17:15)

    # Link komentara

  10. Ali ni najmanje ga ne smatram najboljim vozačem. Ono što je postigao, nije bilo do njegovog talenta, već do snage bolida kojim upravlja i loše konkurencije, kad je tehnologija u pitanju. A realno, ni to mu nije bilo dovoljno da bude najbolji u svom timu, Rosberg mu je uzeo titulu, poklonio još jednu, a Botasu je zabranjeno da ga pretiče, te realno ni ne znamo šta čovek može.
    (Daniel, 27. septembar 2021 16:32)

    # Link komentara