Novak Đoković
  1. Mišljenja izneta u komentarima
    (fajzerovac, 18. septembar 2021 11:37)

    # Link komentara

  2. (vsn, 17. septembar 2021 10:30)
    Provokatoru idi leci se. Imamo mi sta da slavimo kao uspehe nasih sportista.
    (Ruzno pace, 17. septembar 2021 16:53)

    # Link komentara

  3. ne nego u smislu cega drugog, sta oblacenja ili mozda sponzorstva? on je dupli GOAT za mene zato sto je iz Srbije uspeo, ne moze da se uporedi sa spanskim i svajcarskim...
    (ruski veto, 17. septembar 2021 16:31)

    # Link komentara

  4. Ne, najbolji je kilavi rodzer kojeg bije novak gde god stigne. Ili rafaelo koji ima down sindrom od preteranog doplnga. Toliko ste glupi i zlobni da mi je muka vise... Bivsi srbi moji
    (Gagi, 17. septembar 2021 16:14)

    # Link komentara

  5. U neku ruku bih voleo da Novak sada odluci da zavrsi karijeru. Da vidim na sta bi im se sveo tenis i koliko bi i sta imali o istom da pisu i privlace publiku na velikim turnirima. Naprasno bi postao goat goatova uz zal sto je napustio i molili bi se da se vrati.
    (kepler, 17. septembar 2021 14:41)

    # Link komentara

  6. Zapad na najjadniji moguci nacin gura tog Roda Lejvera i taj njegov kalendarski slem kao nekakvo najvece dostignuce u tenisu, a nikada ne kazu da se te davne 1969. godine tenis igrao poluprofesionalno, na samo dve razlicite podloge, da dobar deo igraca nije ni putovao na udaljene turnire (npr. u Australiju) i da je Australian Open te godine igran sa samo 48 ucesnika a Rod Lejver je odigrao samo 5 meceva na tom turniru! To nema veze sa danasnjim GS turnirima od 128 ucesnika!

    Realno, Novakovih 4GS naslova zaredom + Zavrsni Masters (2015-16) na tri razlicite podloge, u najtezoj eri tenisa, protiv dva najveca rivala (i tada dva najveca svih vremena) je daleko daleko veci poduhvat! Cak i ovih 3GS naslova u 2021. godini i 27 od mogucih 28 pobeda je iznad Lejverovog poduhvata iz 1969. godine koji tada nije ni znao sta je pritisak jer se tenis nije ni prenosio u celom svetu u to vreme kada je malo ko i imao televizor.
    (Novak Absolute GOAT!!!, 17. septembar 2021 14:25)

    # Link komentara

  7. Djokovic bice jedini sa cetiri cifre 1000 poena
    na GOAT LISTI
    (ZORAN, 17. septembar 2021 14:22)

    # Link komentara

  8. Nije mi jasno sto ovaj novinar medju "veliku trojku" TRPA SERENU VILIJAMS. Ona se donekle moze porediti s Margaret Kort, Navratilovom i eventualno s Stefi Graf (iako tesko) - ALI VELIKA trojka je za nju neka druga galakcija!!! Verovatno to radi zato sto je iz USA???
    (O RUCK, 17. septembar 2021 13:23)

    # Link komentara

  9. "One way or another", Novak je jedino što je interesantno u muškom delu programa tog turnira. Prošle godine onom (sramotnom) diskvalifikacijom, ove gromoglasnim kokodakanjem o kalendarskom slemu. Da im nema Novaka, novinari ne bi imali o čemu da pišu. Naročito oni iz senzacionalističko-navijačkih rubrika. Bar zbog toga bi baš takvi trebalo malo više da ga cene, donosi im lebac na sto. I to tako da nikome nikakvo zlo nije učinio.
    (Cinique, 17. septembar 2021 12:42)

    # Link komentara

  10. Најтрофејнији играч овог спорта је свакако победио у највише најважнијих мечева, јер да није не би ни био најтрофејнији. Најважнији мечеви су финала, и ко има највише трофеја значи да је победио у највише тих најважнијих мечева. Мене је чак и срамота да морам ово да објашњавама као да причам детету. Ви које блокира мржња, нисте у стању ни просте чињенице да прихватите. А ово је просто аксиом, најтрофејније значи победио највише финала, а финала су најважнији мечеви.
    (mr, 17. sept

    hahaha, ti pricas o prostim cinjenicama a ne znas da Djokovic nema najvise trofeja. Dovoljno si bahat da smatras da ako neko ne misli da je Djokovic GOAT (a nije) da to mora biti zbog mrznje. I onda sebi dajes za pravo da se tako obracas drugima a prvo sam iznosis netacne podatke. Djokovic je najvaznije meceve u njegovoj karijeri izgubio, cinjenica.
    (vsn, 17. septembar 2021 12:38)

    # Link komentara

  11. Nisam napisao da je to uvreda nego da je preterivanje. To da je Nadal poslat u penziju nije cinjenica, to je sve samo ne cinjenica. Na kraju krajeva, sve i da je tacno (a nije), Nadal je taj koji bi (najpre) trebalo da bude okarakterisan kao neko ko je samoga sebe poslao u penziju zbog stila igre i preterano zahtevnog pristupa svakom poenu. OK, Novak ga je pobedio u Parizu, neverovatan podvig bez ikakve dileme, ali, da li je u redu da se kaze da je Nadal bolji od Djokovica na betonskoj podlozi zato sto je uspesniji od njega u Njujorku, cak i vise pobeda u finalima tamo ima u njihovim medjusobnim mecevima? You get the point:-D
    (Piro, 17. septembar 2021 12:19)

    # Link komentara

  12. E pa ne mozes da ubacis stil i eleganciju u racunicu, na tvoju veliku zalost. To kazes onda Novak je najbopji na svetu ikada ali meni ze vise svidja stil tog i tog. Inace ne verujem da ce mu dozvoliti da uzme vise ijedan slem upravo da ne bi prekinuo ovu besmislenu raspravubi zauvek skrajne Federera jer on nema sansi vise realno. Nadam se da gresim, ali videcemo..
    (Goooat, 17. septembar 2021 12:15)

    # Link komentara

  13. Kakvo je ovo licemjere, to je prosto nevjerovatno. Aj zamislite samo da Federer ima ove sve Novakove brojeve. Pa jednoglasno bi ga svi proglasili za GOAT-a. Aj uredu da Novak ima samo najvise GS, a ove ostale stavke da nije vodeci. Al covjece on je u svemu najbolji, kakva crna debata.
    (blic, 17. septembar 2021 11:48)

    # Link komentara

  14. Cuj ovog u smislu brojeva.?? Pa sta je drugo bitno ako nisu brojevi.?? Ma da, steluju kako njima odgovara. Dok je Roger imao brojeve, onda su samo brojevi bili bitni(sjecam se onog knostantnog ispiranja mozga sa 20 GS i 302 nedelje). Klasicni dvostruki arsini. Mogu da razumijem da ne vole Novaka, al morace da se pomire sa istinom i da zive sa tim da je Novak GOAT.
    (kole, 17. septembar 2021 11:44)

    # Link komentara

  15. Broj osvojenih velikih titula (GS, Masters i OI): NĐ 61, RN 57, RF 54.

    Sve jasno ko dan. Samo nenormalan može značenje i težinu ovih podataka dovoditi u pitanje.
    (Neško, 17. septembar 2021 11:35)

    # Link komentara

  16. И ова изјава, као и Виландерова и Лејверова, да споменем само неке, само је даљи психолошким притисак на Нолета. Сви они и даље виде Новака само као "једног од најбољих", "једног од тројице најбољих", "најбољег судећи по бројевима"... Дакке, Новак мора још да се доказује. Све је то део игре и очигледно огромних напора који се готово панично улажу, не би ли се сакрило оно што је очигледно - Новак је већ ГОАТ. Већ је најбољи по свим елевантним параметрима. Ево сад у основи мењају и начин бидовања за најбољег на крају године, пошто су му већ украли силне недеље на првом месту, да не спомињемо прошлогодишњи УСО. Јадно, тужно и врло, врло ружно.
    (Ксенија, 17. septembar 2021 11:21)

    # Link komentara

  17. Ni u kojem smislu Novak nije GOAT. Najbolji mora biti primer deci, mora poštovati fer plej, a to je za njega nepoznat pojam. Nikad nije nagrađen za fer plej, a posle prošlogodišnjeg US Opena jasno je da nikad i neće.
    i da... GOAT ne sme izgubiti najvažniji meč u karijeri i to glatko 3:0!
    (Uroš, 17. septembar 2021 09:58)

    Leteći Majkl je baš primer fer pleja,primera deci i poštovanja protivnika??? GOAT je statistika,cirkus je za egzibicije...
    (vlado, 17. septembar 2021 11:14)

    # Link komentara

  18. @ Bojana. Upravo to i ja očekujem,što ne bi i taj rekord imao u svom vlasništvu.Čak i ne treba mnogo da se lomi po turnirima,Pariz i završni Masters nek odigra i biće dovoljno.
    (To je to, 17. septembar 2021 11:12)

    # Link komentara

  19. Sramota
    (i tako..., 17. septembar 2021 11:11)

    # Link komentara

  20. Znamo mi to i bez njega.
    (Siniša, 17. septembar 2021 11:09)

    # Link komentara

  21. Najvazni Novakov mec je bio protiv Nadala 2018 wimbeldon. To je bilo pucanje penala. Nadal je jedan vise promasio ili nole jedan vise odbranio. Taj mec je bio kljuc. U Parisu jos izgubio od Cecinata. Prognoza bila da je kraj karijera. Tad je imo 12 GS. Ovo sada jest steta, samo glavni mec je bio 2018. Kad bude imo 24 - 26 GS plus OI zlato u Parisu, bice i ovo zaboravito. GOAT.
    (Sampras42, 17. septembar 2021 11:07)

    # Link komentara

  22. Када не будете водили евиденцију о резултатима играча онда стављајте кога хоћете за ГОАТ-а.
    (Косовац, 17. septembar 2021 11:00)

    # Link komentara

  23. Pokazao je kakav je GOAT porazima u najvaznijim mecevima.
    (vsn, 17. septembar 2021 10:30)

    Најтрофејнији играч овог спорта је свакако победио у највише најважнијих мечева, јер да није не би ни био најтрофејнији. Најважнији мечеви су финала, и ко има највише трофеја значи да је победио у највише тих најважнијих мечева. Мене је чак и срамота да морам ово да објашњавама као да причам детету. Ви које блокира мржња, нисте у стању ни просте чињенице да прихватите. А ово је просто аксиом, најтрофејније значи победио највише финала, а финала су најважнији мечеви.
    (mr, 17. septembar 2021 10:59)

    # Link komentara

  24. Naravno da jeste GOAT, a slag na torti su pobede nad RF i RN na njihovim terenima po dva ili vise puta!!! Ko je to kos uradio, nikad niko. Da li ste svesni sta samo to znaci, tamo gde se ova dvojica osecaju kao u sobi. A da li ke jedan od njih pobedio Novaka na AO? Ne!
    (reflektor, 17. septembar 2021 10:58)

    # Link komentara

  25. Nije bilo velikih imena na turniru a najveći pokušavao da udje medju besmrtne? I šta se pa gleda po pitanju najboljeg ikada kada je u pitanju individualni takmičarski sport u pitanju gde nemaš pomoć tehnologije, tima kao što je tenis? Brojke su jedino i merilo. Zaboravlja se ona torta sa brojem 311 ili ona meč lopta kada su svi bili u delirijumu oko osvajanja Fefererove dvadeset i prve titule. Još one reklame oko broja 20 i slično. I sve nestade kada je prvo Rafa došao dotle a potom i Djoković. Pa sada brojke nisu toliko bitne već nešto drugo. Ako brojke nisu bitne daj da ubacimo Monfisa u GOAT priču. Ili eto Bekera, ima osvojene GS titule. Obojica su igrali atraktivan tenis, jedan sa bacanjima po terenu drugi sa akrobacijama.
    (smeh, 17. septembar 2021 10:55)

    # Link komentara

  26. GOAT.Slovo G je Great,kao veliki tj najveci a ne najbolji.Novak jeste najbolji po brojevima a samo da nam neko objasni razliku izmedju najbolji i najveci.Ovaj lepse igra,ima bolje sponzore,vise ljudi ga voli ili sta.
    (Mile JNA, 17. septembar 2021 10:54)

    # Link komentara

  27. @NS... Novak je popularizovao tenis u ovom delu Evrope i Sveta. Da je uradio dosta na popularnosti, jeste. Ali zaboraviti Nastasea, Moniku Seleš, pa u Dejvis Kupu meč Jugoslavija Francuska je odigran u Pioniru pre 35 godina karta nije mogla da se nadje. Živojinović, Ivanišević a za njih Janik Noa, Forže i Lakont. Pre toga u Splitu Pilić i Franulović. Ima tenis na Balkanu tradiciju od sedamdeset ih godina. Nije Novak prvi igrač odavde. Kod žena GS je imala i slovenka Mima Jaušovec. Traje svet i pre mobilnih telefona.
    (Krstivoje i to levoruki, 17. septembar 2021 10:53)

    # Link komentara

  28. Samo navodim cinjenice, ne vredjam nikoga.
    (anica velickovic, 17. septembar 2021 10:38)

    # Link komentara

  29. Nekoliko dobronamernih saveta Novaku obzirom na iskustvo 2020. Valjda neko cita :

    - ostati u Beogradu sve vreme i trenirati u Beogradu do AO (nikakva Crna Gora, Rtanj, Visoko, Spanija i ostale destinacije). Naravno, ako treba da ode na neki turnir pre AO putuje iz Bg, ali se posle vraca kuci i dalje trenira.

    - servis, servis, servis sa Ivanisevicem

    - vezbati vise izlaz na mrezu, i volej, da skracuje poene, umesto da prebacuje. Da prebacuje vec zna odlicno.

    - 'debelo' analizirati mec sa Medom na USO. AO je skoro i neke greske se ne smeju ponoviti. Treba nesto menjati u igri (pogledati vise). I Meda je promenio igru u odnosu na AO 2021 koji je izgubio od Novaka. Nedopustivo je da Novak nije iskoristio nijednu od brojnih brejk lopti protiv Mede.

    - mentalna priprema, ali on to vec radi


    Prioritet je svakako ostati broj 1 do kraja godine , a u 2022 je jedini prioritet AO.
    (Symfony, 17. septembar 2021 10:37)

    # Link komentara

  30. Prvo, u izjavi je jedna neistina, citiram "Novak bi bio i prvi koji je to uradio na tri različite podloge u jednoj godini.."
    AO, RG i Wim. su totalno različite podloge.
    Drugo, upadjiv je način na koji će se ubuduće osporavati i uslovljavati Novakov status, "Novak je GOAT ako računamo..." na ovaj ili onaj način.
    (Dzordz, 17. septembar 2021 10:36)

    # Link komentara

  31. Poraz na "Flesing medouzu" je "just a minor setback"- korak nazad, napred dva.
    (Revolt, 17. septembar 2021 10:33)

    # Link komentara

  32. Realno, svidjalo se to nekome ili ne, Novak je the best.

    p.s. Meda i Zverev su rekli sta misle o dr Novaku posle meceva na US Open-u. ;)
    (A, 17. septembar 2021 10:31)

    # Link komentara

  33. Draga Anice, Nadal jos uvek nije penzionisan, ima taj covek jos "benzina" u sebi, budi sigurna- sve i da jesi u pravu, nije bas lepo da se tako pise...
    (Piro, 17. septembar 2021 10:31)

    # Link komentara

  34. U svakom smislu najbolji...
    (Inspektor Kluzo, 17. septembar 2021 10:31)

    # Link komentara

  35. Nole je odavno GOAT!
    Poslao dva najveca rivala u penziju, vezao 4 slema nema veze sto nije u istoj godini, najvise poena u istoriji, najvise nedelja na prvom mestu, mastersa, nema najvise slemova ali kad sve uzmemo u obzir taj jedan slem vise ne pravi neku razliku kad tad ce ga uzeti, zavrsni mastersi, pobedio Nadala na RG, kad na sve to dodamo publiku, uslove u kojima igra..nema dalje.
    Bravo Nole, cekamo da kazes koji je sledeci turnir.
    (anica velickovic,

    Pokazao je kakav je GOAT porazima u najvaznijim mecevima. To sto se ljudi toliko upinju da dokazu da je GOAT upravo pokazuje da nije. Za Dzordana je dovoljno da se kaze da je najbolji ikad i niko ne mora taksativno da navodi sta je sve uradio kao sto se to pise za Djokovica.
    (vsn, 17. septembar 2021 10:30)

    # Link komentara

  36. Federer osvaja 1 GS.Zivi bili pa videli.
    (Kaiser Roger, 17. septembar 2021 10:29)

    # Link komentara

  37. @maestro - maestralno!
    (Praško proleće, 17. septembar 2021 10:23)

    # Link komentara

  38. Naravno da niko ne treba da otpisuje Novaka, kao uostalom i Rafu ,veliki su to ratnici i vratiće se sigurno.Što se tiče Rodžera, stvarno ne verujem da može više da igra ozbiljan,takmičarski tenis,biologija je u njegovom slučaju neumoljiva.Medvedev,Cicipas,Zverev,Beretini,Tim su sjajni teniseri, ali je njihov problem, što nemaju konstantnost u igri i zavise mnogo od podloge na kojoj se igra.Medvedev je pokazao da može da izađe protiv Novaka i u naletu odigra tri seta u visokom ritmu i jedino na taj način je mogao da pobedi.Kažu, Novak nije bio na svom nivou,slažem se ali je Medvedev i njegov način igre doprineo tome.Sme li neko da se zakune, ili se kladi, da će Medvedev u sledećem finalu protiv Novaka, moći da ponovi istu igru, ja ne verujem.
    (Pa da vidimo, 17. septembar 2021 10:21)

    # Link komentara

  39. Prosto imam utisak da ce Novak odigrati jos neki turnir do kraja godine kako bi osigurao to prvo mesto i oborio jos jedan rekord, kad vec nije uspeo da uzme USO. Bila sam iznenadjena kad sam videla da je pravo sa aerodroma otisao na trening. Sto je dobro, u smislu da mozda pokusava da sve zaboravi i krene iz pocetka. Nekako mislim da mu je to sledeci cilj. A onda rastereceno krece u sledecu godinu, pa sta osvoji da osvoji. Ali videcemo, koliko ce to uticati na njega i koje ce turnire igrati Medvedev. Negde sam slusala trenera od Medvedeva koji kaze da nece sigurno jurcati po svim turnirima zbog prvog mesta. E sad, videcemo. Znam da je Novak rekao da ga prvo mesto vise ne zanima. Al imam utisak da ce pokusati da ga sacuva jos do kraja godine.
    (Bojana, 17. septembar 2021 10:21)

    # Link komentara

  40. a šta se drugo gleda osim brojeva? ko ima lepšu frizuru?
    (pop, 17. septembar 2021 10:16)

    # Link komentara

  41. NO1E je GOAT kako god da okrenete, vise nista ne mora da uradi iako svi dobro znamo da ce uraditi i da ce osvojiti jos GS. SRPSKA KOZA je najbolja, bejbi:-)
    (Piro, 17. septembar 2021 10:15)

    # Link komentara

  42. Normalno da je najbolji. Pa u Srbiji ti najteže oproste uspeh. NOLE ljudino Idemoooo bre ne obazirući se na moralne pigmeje :) :) :)
    (zed, 17. septembar 2021 10:13)

    # Link komentara

  43. Stvarno sam zažalio što sam se toliko uneo u Novakovu GOAT priču i obaranje svih rekorda. Novak me je ovim porazom u finalu US Opena toliko odučio od tenisa i sporta, da mi ne pada na pamet jedno duže vreme da gledam i jedan sekund više bilo šta. Unosim se, navijam, nerviram, a za čije babe zdravlje sve to? Gledajte sebe ljudi i svoje živote, bavite se sportom za sebe, a ne gledajte profesionalce.
    (fajzerovac, 17. septembar 2021 10:08)

    # Link komentara

  44. "On a regular basis" = redovno.
    (Dezurni smarac, 17. septembar 2021 10:08)

    # Link komentara

  45. Federer ce ostati upamcen kao neko ko je najlepse igrao tenis, ima odlicne rezultate, covek se ne umara na terenu i svaka cast ali po kvalitetu daleko je od Novaka.
    (anica velickovic, 17. septembar 2021 10:02)

    # Link komentara

  46. Nole je odavno GOAT!
    Poslao dva najveca rivala u penziju, vezao 4 slema nema veze sto nije u istoj godini, najvise poena u istoriji, najvise nedelja na prvom mestu, mastersa, nema najvise slemova ali kad sve uzmemo u obzir taj jedan slem vise ne pravi neku razliku kad tad ce ga uzeti, zavrsni mastersi, pobedio Nadala na RG, kad na sve to dodamo publiku, uslove u kojima igra..nema dalje.
    Bravo Nole, cekamo da kazes koji je sledeci turnir.
    (anica velickovic, 17. septembar 2021 10:00)

    # Link komentara

  47. U srpskom jeziku postoji odgovarajuca rec za "rezonovala", a to je odjeknula.
    (Pirotehnicar, 17. septembar 2021 10:00)

    # Link komentara

  48. Ni u kojem smislu Novak nije GOAT. Najbolji mora biti primer deci, mora poštovati fer plej, a to je za njega nepoznat pojam. Nikad nije nagrađen za fer plej, a posle prošlogodišnjeg US Opena jasno je da nikad i neće.
    i da... GOAT ne sme izgubiti najvažniji meč u karijeri i to glatko 3:0!
    (Uroš, 17. septembar 2021 09:58)

    # Link komentara

  49. Svaka cast Novaku ali mnogi ljudi iz potrebe da ga "brane" mase sustinu - da, 3 GS titule i jedno finale u sezoni su NEREALAN rezultat. U tom smislu to je vrhunska sezona. Ali Djokovic je imao neverovatnu priliku da ima ne vrhunsku sezonu nego da ostvari sportski podvig koji niko nikada vise ne bi ponovio (da se ne lazemo sanse bi bile u domenu teorije). Ne samo da bi prevazisao svoje rivale nego bi taj podvig prevazisao granice tenisa kao sporta.

    I onda kada je bilo najteze i najvaznije on je poklekao iako svi volimo da pricamo kakva je on mentalna gromada. Na zalost to nije bas tako. Igranje dubla i ko zna sta jos je ociglendo uticalo na njega i poremetilo ga. Ako se vrati ozbiljnom treniranju i uzme 21. GS da onda ce biti GOAT, ali ako dozvoli sebi da se ispise sa ovim porazima, ne nije GOAT.
    (vsn, 17. septembar 2021 09:53)

    # Link komentara

  50. GOAT nisu brojevi. Roger ce biti GOAT i kad neki igrac osvoji 25+GS. Jordan i Federer su sinonimi za kosarku i tenis, tu statistika nije merodavna da odredjivanje GOAT-a.
    (realno, 17. septembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  51. Jeste GOAT je ima potvrdu od dvojice velikih stručnjaka. Dr Zvereva i Dr Medvedeva.
    (Čombe, 17. septembar 2021 09:49)

    # Link komentara

  52. Nebitan frajer.....
    (Kifla, 17. septembar 2021 09:48)

    # Link komentara

  53. Realana analiza pogotovo deo gde kaže ako Novak uzme AO da će to biti dobra platforma za nastavak sezone.
    (Kritična masa, 17. septembar 2021 09:48)

    # Link komentara

  54. Znam. A znam i kako je pre toga vuk pojeo medu nekoliko puta i postao glavni u šumi.
    (Qwerty86, 17. septembar 2021 09:44)

    # Link komentara

  55. Na kraju se rezultat gleda. U suprotnom je Tipsa za mene GOAT.
    (Qwerty86, 17. septembar 2021 09:43)

    # Link komentara

  56. A u smislu želje zapada nije
    (4k4.Dex, 17. septembar 2021 09:43)

    # Link komentara

  57. U smislu brojeva, Bill Russel je GOAT a ne tamo neki Majkl Džordan. Samo što u ivom slučaju Novak je igrao i odrao Federera i Nadala dok Džordan i Rasel nisu igrali međusobno.
    (toboparaliza, 17. septembar 2021 09:39)

    # Link komentara

  58. Novak je goat, to je jasno. Ko sportas i ko ljudina.

    A to na koji nacin je publika odreagovala, to je dno dna. Realno, svi protiv njega ceo US open, a u trecem setu finala pocnu da navijaju za njega.
    (Eto. Umberto, Eto., 17. septembar 2021 09:37)

    # Link komentara

  59. Novak je popularizovao tenis u ovom delu Evrope i sveta, kad bi se tenis ovde gledao i igrao u ovolikoj meri, i sad je već opala zainteresovanost, ali opet je veća nego pre 15 godina. Uradio je najveću moguću stvar za ovaj sport
    (NS, 17. septembar 2021 09:37)

    # Link komentara

  60. Nekada smo sanjali da Novak osvoji neki grandslam.Posle one lude 2011 bili smo u šoku i euforiji koja nije ni mogla da nasluti šta nas čeka.Od 2015 počeli smo stidljivo da pričamo kako je on makar za nas najbolji, kako smo ponosni.Posle 4 GS u nizu postali smo baš bučni i glasni, ali ona povreda lakta i užasna 2017 su nekako dali zapadu krila da nam se podsmevaju, toliko da smo se mi vratili u ono vreme kako je Novak nama najbolji a drugi kako hoće.Onda se desilo čudo od Wimbledona 2018.Novak je podigao igru na viši nivo i mi smo postali toliko bučni o njegovom statusu najboljeg ikada da se to nije moglo izbeći nigde u svetu tenisu.Počeli su i na zapadu polako da ga svrstavaju u tu debatu, ali i dalje sa dozom ogromne rezerve jer ipak je on "samo" treći čovek.Za nas je postao jedan od najvećih sportista svih vremena, tenis smo prevazišli.A onda je Novak opet otišao korak dalje, došao do današnjeg dana, ostvario rekord po rekord, pomerio lestvicu svega prethodnog na viši nivo.Sad oni koji ga nisu priznavali postaju bučni kao mi nekada, svakodnevno se govori da je on GOAT.Ima Novak brzinu više siguran sam, još jednu, završnu za finalni deo.Svi kažu još nekoliko GS titula, neko 2, neko 4, ali nekoliko je sigurno.U njihovim pogledima Novak je počeo da prevazilazi tenis kao sport, Novak postaje za njih ono što je za nas godinama unazad.Navikavajte se braćo i sestre, sve je glasnije i jasnije, svet ovakvog tenisera nije imao nikada pre, a mi ćemo i dalje da uživamo, ponosimo se i radujemo najboljem sportisti svih vremena pa ćemo račune da svodimo za nekoliko godina
    (maestro, 17. septembar 2021 09:36)

    # Link komentara

  61. Juče ništa o Novaku. Već sam se zabrinuo. Zato, hvala na ovom članku.
    (Milorad, 17. septembar 2021 09:34)

    # Link komentara

  62. A svaki sport je 100% o brojevima , dal poeni dal bodovi dal vremena dal daljine ,tako da...
    (KOZA, 17. septembar 2021 09:32)

    # Link komentara

  63. A svaki sport je 100% o brojevima , dal poeni dal bodovi dal vremena dal daljine ,tako da...
    (KOZA, 17. septembar 2021 09:32)

    # Link komentara

  64. Aha, sada verujemo zlim engleskim novinarima?
    (aha, 17. septembar 2021 09:30)

    # Link komentara

  65. Jeste Novak je GOAT. Potvrdio je to u Tokiju i Njujorku ove godine. Novak je GOAT propuštenih prilika.
    (Krle, 17. septembar 2021 09:26)

    # Link komentara

  66. Jel zna neko onu basnu kako je Meda pojeo Vuka sa 6:4 6:4 6:4?
    (Bg, 17. septembar 2021 09:21)

    # Link komentara

  67. Treba dobro pogledati da nisu negde u blizini Zverko i Meda jel oni obožavaju da ga uništavaju.
    (Mile, 17. septembar 2021 09:19)

    # Link komentara

  68. A u besmislu?
    (Nikola, 17. septembar 2021 09:19)

    # Link komentara