Popović za B92.net o Dudi: Bilo je nestvarno

Bojan Popović, bivši reprezentativac Srbije, govorio je ekskluzivno za B92.net o saradnji sa pokojnim Dušanom Dudom Ivkovićem.

Srbiju je u četvrtak ujutru pogodila vest o smrti Dušana Dude Ivkovića, košarkaške legende i velikog stručnjaka.

Stefan Nikolić
Pošaljite komentar
  1. 2009-te maltene sa juniorskom reprezentacijom+ Nenad Krstic i Bojan Popovic koji je inao epizodnu ulogu uzme srebro. Tad smo imali duplo jacu ekipu koja nije isla na prvenstvo (Stojakovic, Rakocevic, Milicic, Jaric, Radmanovic, Vujanic...) to pokazuje trenersku velicinu.
    (kp_00, 16. septembar 2021 16:11)

    # Link komentara

  2. Idi bre,ja mislio Greg...
    (Krsto, 16. septembar 2021 13:16)

    # Link komentara

  3. Samo dva trenutka u kojima je vodio reprezentaciju oslikavaju kakva je gromada i stub naše košarke. Pod nezapamćenim sportskim sankcijama koje smo jedino mi prošli, obilazio je sve naše igrače u Grčkoj, okupljao, pomalo trenirao a ponajviše se družio. Onda se desila čuvena 95-a. Duda.

    2009. i naša reprezentacija na samom dnu posle silnih razočarenja, očajne atmosfere, rezultata, jedini koji je preuzeo stvar u ruke bio je Dušan Ivković. I opet se desila istorija.

    Lično je održao taj plamen, koji je veći od svih medalja koje smo osvojili. A osvojili smo. Mnogo je bitnije je da je volimo i baštinimo onako kako je to Duda zamislio.

    Hvala ti neizmerno šmekeru! Volimo te svi! Dušan Duda Ivković, istorijski i večan!
    (ciganin najlepši, 16. septembar 2021 11:58)

    # Link komentara