1. Piksi je bio vrhunski igrac, svetska klasa. Kao trener , nije vrhunski, ali takav kakav je ,bolji je od svih koje smo imali do sada u reprezentaciji.
    (agrogipsy, 8. septembar 2021 14:39)

    # Link komentara

  2. Po meni golman je kriv za go, da je dreknio mojaaa I samo je pokupio rukama ova dvojica ne bi reagovali. Lepo se vidi da mu sergej posle kaze sta se nisi javio. Sramota je da se pominju za krivicu sergej i nikola. Sergej je samo hteo da ispuca sto dalje. Steta je za pobedu, al u jednu ruku i bolje mozda da ne idemo tamo sa nekom racunicom. Ovako prsa u prsa i da ih dobijemo, vreme je da pokazemo ili jesmo ili nismo. Piksi je odlican, rekao sam i kad je izabran da ako bude imao viziju kao igrac i sada kao trener nema problema.
    (Gojko/PFC, 8. septembar 2021 13:54)

    # Link komentara

  3. Pa i nije neki problem pobediti Portugal u gostima. Jeste da izlaze na okean ali nikad nisu ni bili nešto dobri u vaterpolu.
    (Đaba im okean, 8. septembar 2021 13:53)

    # Link komentara

  4. Taj ko je pomislio da smo se podigli posle 3-4 utakmice nije bas neki poznavaoc fudbala! A i mentaliteta nasih fudbalera...
    (Zivota, 8. septembar 2021 12:53)

    # Link komentara

  5. Po vasim ocenama gotovo da su svi bili odlicni, A NA KRAJU NISTA NE VALJA??? Sta tek reci za Piksija (koga igraci - ne znam zbog cega zovu MISTER???). Ja sam mislio da je on malo inteligentniji covek (posto je kao trener obican diletant - dobar za Osaku i Japan)- I DA POJACA ODBRANU, KAKO BI SPASIO POBEDU I TRI BODA, KAD TAMO ON UVODI JOVICA........PROSTO JE NE SHVATLJIVO STA JE TIMA HTEO......DA POBEDI S 2:0, 3:0..... PA ZAR ON NE SHVATA DA JE TO REALNO BEZNACAJNO, JER POD USLOVOM DA SMO OBEZBEDILI SVE POBEDA DO PORTUGALA - TA UTAKMICA BI RESAVALA PRVO MESTO....A NE GOL RAZLIKA. ZAISTA NESHVATLJIVI DILETANT TRENERSKOG POSLA!!!!!!!
    (O RUCK, 8. septembar 2021 10:59) # Link komentara

    Jedino objasnjenje je da zna koga trenira, da zna koje slabosti imamo i da cemo sigurno primiti gol do kraja utakmice i da je hteo da postignemo mi drugi i zatvorimo na taj nacin sve! Ako si gledao utakmicu videlo se da cemo do kraja gotovo sigurno primiti gol, prosto smo morali da ga primimo! Svako njihovo kretanje u napad nam je stvaralo paniku u odbrani, svaki centaršut opasan, Pavlovic i Kostic kasnili non stop! Kapiram da je i Piksi video isto!
    (gandalf, 8. septembar 2021 12:53)

    # Link komentara

  6. Mića expert ajde u 100eura da ćemo(Hrvatska) bit prvi u skupini? U pravu si kad kažeš da je smjena ganeracije i da triba vrimena za uigravanje. Ali si falija kad kažeš da sigurno nećemo bit prvi. Prvo zato šta smo vidno kvalitetniji od svih protivnika, pa čak i ovakvi neuigrani i bez ideje smo klasa za ostale. Nama je glavni konkurent Rusija koju smo uz malo hrabriju igru i u Moskvi tribali razbit. Al išlo se na sigurno, da se ne izgubi pa je ispalo ka prijateljska utakmica. U zadnjem kolu nam Rusi dolaze u Split i proć će ka i Slovenci sinoć. Nismo mi još pravi, triba vrimena da se to u igra, al imamo opet top igrače i za ostale smo stepenica više. Vi ste sa druge strane pod Piksijem nešto proigrali, al može to još puno bolje, fali kontinuitet.
    (Gogo St, 8. septembar 2021 12:39)

    # Link komentara

  7. Meni je enigma, kako uspemo da nezavisno od kvaliteta protivnika, uvek primimo gol?!
    Taj luksuz sebi ne mogu dozvoliti ni mnogo kvalitetnije reprezentacije.
    Svež primer Španije protiv Šveđana.
    (Volim i ja vas, 08. septembar 2021 11:45)

    Nema odbrane. Ništa novo. Nije tu samo do individualnog kvaliteta igrača, već do defanzivnog sistema. Tu nema ko da vodi, vidi se po golovima, trude se onoliko koliko se trude, ali svako u svom ćošku. Ništa bez kolektiva, komunikacije, da se zna ko je gde, ko drži palicu i diriguje odbranom. To sve ti ne garantuje da nećeš primiti gol, ali ti daje stabilnost, protivnik mora da zapne da bi dao gol, ovako sa našima, rutina, 90% golova su prosto rutinski golovi.
    (JPR24, 8. septembar 2021 12:24)

    # Link komentara

  8. Meni je enigma, kako uspemo da nezavisno od kvaliteta protivnika, uvek primimo gol?!
    Taj luksuz sebi ne mogu dozvoliti ni mnogo kvalitetnije reprezentacije.
    Svež primer Španije protiv Šveđana.
    (Volim i ja vas, 8. septembar 2021 11:45)

    # Link komentara

  9. Podržite ove momke, jer napokon to i zaslužuju! Igramo konačno FUDBAL! Piksi je majstor bukvakno u svakom smislu i opustite se maximalno jer nam predstoji jedna prelepa priča u Lisabonu. Srdačan pozdrav i zapamtite(sačuvajte) ovaj tekst kad se budu završile kvalifikacije. Srdačan pozdrav.
    (RuamaKursa, 8. septembar 2021 11:40)

    # Link komentara

  10. Meni ova nasa odbrana uopste ne uliva poverenje. Ozbiljnija ekipa od Irske bi nam sinoc dala nekoliko golova da protiv nje igramo u ovakvoj formaciji. Puka sreca sto Irci ne umeju, sto su svojim losim tehnickim znanjem uspeli da upropaste gotovo 90% akcija u samom zacetku! Pri tom ne mislim da imamo lose igrace u odbrani vec da je igramo lose kao ekipa! Juce smo ispadali i kasnili nekoliko puta, bez potrebe i nepromisljeno. Pavlovic, koliko god dobrih stvari uradi toliko uradi i losih gotovo na svakoj utakmici! Ispadanje, plivanje u prazno, sporost, cesta losa predaja lopte...Kako god momci su igrali srcem, borili su se, bila je neka ideja u igri i posle duzeg vremena nema sta da se zameri sto se toga tice! Mi bolje igrace nemamo, rekao bih ni boljeg coveka kao selektora, motivise ih do maksimuma a to je najbitnija stavka kada je rec o nekoj reprezentaciji! Momci glavu gore samo tako nastavite!
    (gandalf, 8. septembar 2021 11:34)

    # Link komentara

  11. Piksiju samo podrška! Kad si hrabar do daske, napadaš i tražiš golove, mora da se vrati.

    Samo da mi dobijemo Luksemburg i Azere i Portugalcima ćemo naplatiti sve. Neka uđu prve dve šanse u Lisabonu i sve će ovo biti lepa priča povratka reprezentacije. A već se lagano vraća čim se ljudi okupljaju i raduju ovom lepom fudbalu. Piksi samo jako, kidiši!
    (cccc, 8. septembar 2021 11:33)

    # Link komentara

  12. sramota je što ne možemo da gledamo utakmice fudbalske reprezantacije Srbije na javnom servisu RTS-u...
    (Darko Despotović, 8. septembar 2021 11:24)

    # Link komentara

  13. @realno
    Hvala na objasnjenju za baraz.
    Znas li kako se formiraju grupe?
    Pretpostavljam po fifinoj rang listi? Da li onda mozemo da budemo nosioc grupe i tako izbegnemo spaniju i ne daj boze italiju ako zavrse iza svajcaraca?
    (Proka_pronalazac, 8. septembar 2021 11:24)

    # Link komentara

  14. Od igre,koja moze da zadovolji,na sredini terena,napad,a pored tolikih sansi,sterilan-bez snage za zavrsnicu,do labilne odbrane(sa novim zamenama konfuzija ko sta pokriva i cuva)ocekivana kazna i to najgoreg tipa-autogolom.
    Oni koji su gledali u velikoj vecini su mogli predpostaviti sta ce se desiti nakon propustenog.
    (voja, 8. septembar 2021 11:14)

    # Link komentara

  15. skoro pa standardna igra reprezentacije - odbrana na nivou 90% utakmice al nas onih 10% uvek upropasti, napad na nivou 10% utakmice a 90% ko da su tek poceli da se bave tim zanatom - jedino sto je pozitivno iz zadnja dva meca je vise ideja i kreativnosti sredine pa cak kao da ima i nekih smisljenih akcija da se dodje do gola protivnika za razliku od martovskog duela, tj. bice da je Piksi mozda uspe da doda nesto bas u onom delu igre gde je nekad bio gazda na terenu
    (marica, kriv i razumevanje, 8. septembar 2021 11:12)

    # Link komentara

  16. Po vasim ocenama gotovo da su svi bili odlicni, A NA KRAJU NISTA NE VALJA??? Sta tek reci za Piksija (koga igraci - ne znam zbog cega zovu MISTER???). Ja sam mislio da je on malo inteligentniji covek (posto je kao trener obican diletant - dobar za Osaku i Japan)- I DA POJACA ODBRANU, KAKO BI SPASIO POBEDU I TRI BODA, KAD TAMO ON UVODI JOVICA........PROSTO JE NE SHVATLJIVO STA JE TIMA HTEO......DA POBEDI S 2:0, 3:0..... PA ZAR ON NE SHVATA DA JE TO REALNO BEZNACAJNO, JER POD USLOVOM DA SMO OBEZBEDILI SVE POBEDA DO PORTUGALA - TA UTAKMICA BI RESAVALA PRVO MESTO....A NE GOL RAZLIKA. ZAISTA NESHVATLJIVI DILETANT TRENERSKOG POSLA!!!!!!!
    (O RUCK, 8. septembar 2021 10:59)

    # Link komentara

  17. Zaista je nestvarno koliko naš narod čeka da popljuje Sergeja.
    Dečko je Srbiji (do 19g) donio evropsku i svjetsku titulu (do 20g).
    2 godine ga je selektor bojkotovao i umjesto da on ima oko 50 nastupa za Srbiju, ima svega 24.
    Nikad ništa nije izjavio u vezi sebe i miliona, jedan skroman momak.
    Momak je igrač za top klubove i godinama je jedan od najboljih veznjaka u Italiji.
    Te priče kao da je iole vrijedi ne bi igrao u Laciju..ne lupajte.
    Po toj logici onda je i Toti prosječan igrač koji je igrao u Romi cijelu karijeru, a ustvari bio je jedan od najboljih na svijetu.
    Mitrović godinama igra 2.ligu, znači po tome veze nema?
    Uostalom Sergej je nekoliko puta izjavio da navija za Real i momak sigurno čeka eventualnu ponudu tog kluba.

    Pod Piksijem igra vrhunski.
    Nevjerovatno svestran igrač, koji je u 4 utakmice igrao na 4 pozicije (centralni vezni, desetka, lijevo krilo i zadnji vezni).
    Protiv Azera je imao asistenciju za Mitra.
    Luksemburg je načeo Ronaldinjovom asistencijom za Mitra.
    Sinoć je dao gol i gospodario je terenom.
    Zar momak zaslužuje da se toliko pljuje?
    Zbog gola gdje je Rajkovićevo da kaže moja i amin?

    Samo da napomenem, Stanković i Matić su za Srbiju (ne računam SCG i Jugoslaviju) odigrali zajedno 90 mečeva i imaju skor 5 golova i 3 asistencije.
    Sergej koji igra istu poziciju u 24 meča ima 4 gola i 5 asistencija.


    Bodrimo ove momke, jer ovako nismo igrali ni pod Antićem.
    Sportski pozdrav!
    (Hami, 8. septembar 2021 10:57)

    # Link komentara

  18. Svaka cast Piksiju, igrali su kako treba, za ponos, nije bilo srece sad ali bice drugi put. Samo neka nastave da igraju ovako, tj. ofanzivno i rezultat ce sigurno doci. Jos jednom bravo Piksi!
    (kekec, 8. septembar 2021 10:54)

    # Link komentara

  19. Ma, ljudi moji, ovo je nasa realnost odavno vec. Najgore je sto su igrali solidno i primili komican autogol. Mi smo drugi klasa evropskog fudbala. Hrvatska rep. ima verovatno manje vredan tim u novcu ali situacija je obrnuta, imaju tim i dobar savez vec 30 godina. A mi?????
    (Giska, 8. septembar 2021 10:47)

    # Link komentara

  20. Expertski da ti kazem,da baraz nije kao ranije.Ucestvuju 10 drugoplasiranih i dve ekipe iz LigeNacije sa najboljim skorom a koje nisu direktno uspele da se plasiraju. Tada 12 selekcija,prave tri grupe,u okviru grupe moras pobediti obe utakmice,ne igra se svako sa svakim inace. Tri prvoplasirane idu dalje.Znaci vrazja teska stvar. Inace Hrvati ce ladno da budu prvi,tako da nece ici u baraz. Ali ako hoces SP da ides,onda pobedjuj sve.
    (realno, 8. septembar 2021 10:12)

    Znam ja kako ide baraž. Moja pretpostavka a i neki osećaj je da idemo u grupu sa hrvatima. Hrvati sigurno neće biti prvi u grupi, trenutno imaju smenu generacije i da bi uigrali ovu novu ekipu trebaće im sigurno koja godina. Sa ovom neuigranom ekipom i trenutnom igrom memaju neke izglede za prvo mesto u svojoj grupi.
    (Mića ekspert, 8. septembar 2021 10:46)

    # Link komentara

  21. Jesu li klecali na pocetku utakmice - JESU. Sto se ment tice, svaki put kad kleknu nek izgube
    (jesu klecali, 8. septembar 2021 10:44)

    # Link komentara

  22. Sasvim korektna utakmica, fino smo igrali, video se cak i vezni red kojeg prethodnih godina nije bilo...desavaju se onakvi autogolovi, sve je to u sekundi, prosto momenat panike i eto...problem je sto smo propustili dosta sansi i na tome, jedino, mozemo da im zamerimo. Piksi super, nema mesta za kritiku selektora!
    (Darkan, 8. septembar 2021 10:44)

    # Link komentara

  23. Piksi je najbolji selektor kog smo imali u dugo vremena. Mora se imati strpljenje. Napokon imamo tim koji moze 3:2 da dobije bilo koga i da se nadmece u utakmici. Fudbal je bas lep zbog sportske srece, a ona ti nekada ide u korist a nekada ne. Podrska za selektora i igrace! Jovic stop. :)
    (Lemi, 8. septembar 2021 10:39)

    # Link komentara

  24. Згазићемо Португал и крај приче.
    (питам за друга, 8. septembar 2021 10:38)

    # Link komentara

  25. Ne znam odakle ideja da su i Portugalu i Srbiji vec upisane pobede u svim narednim utakmicama do Lisabona kako se u tekstu sugeriše? Koliko znam taj isti Portugal je kod kuce nevidjenom srecom u zadnjem minutu preokrenuo protiv Irske a tek treba da igraju kod njih u gostima. Niti je Portugal nepobediva armada niti mi ne mozemo jos negde kiksnuti. Daleko je sredina novembra, nikom nista nije garantovano.
    (pacman007, 8. septembar 2021 10:15)

    Tačno. Ali, ako si gledao utakmicu Portugala sa Ircima, video si da su Portugalci sve vreme bili u njihovom šesnaestercu, ispromašivali se, i na kraju dali dva komada. Suviše sam mator da bih verovao u sreću. Nema toga, druže, sve je u znanju, trudu i koncentraciji. Pametni su odavno shvatili da je kod pobede svejedno da li si dao gol u 15. ili 95. minutu. Važno je da se trudiš i napadaš do kraja, i da znaš znanje. Sinoć smo mi trebali u 85. da damo još jedan Ircima a ne sebi. Da sreća igra ulogu onda bi Holandija, Belgija, Madjarska, Češka, Hrvatska, Portugal... imali bar jednu titulu svetskog prvaka. Imali su bar dve generacije sposobne za to... ali, ne... osvajali su Nemci, Italijani, Francuzi, Brazilci... Šta misliš, da li je slučajno što Brazil ima pet a Nemci i Italijani po četiri najveće titule?
    (Mali Hijavata, 8. septembar 2021 10:36)

    # Link komentara

  26. "Na zapadu nista novo". Prodaju nam maglu o nekakvoj novoj napadackoj ubitacnoj reprezentaciji, a mi igramo kao i uvijek. I ranije bi dominirali protiv selekcija koje su slabije, to je normalno. Ova Irska je uzas zivi, a osim Portugala, ostale ekipe su nivoa nekog petog sesira na zrijebu sto se trenutnog kvaliteta tice. I ako nam se ukaze i najmanja sansa da se obrukamo, mi to odradimo. Na kraju ce u Portugalu da se vidi nasa prava slika i onda Jovo nanovo. Ako ne kiksnemo i prije toga. Bitno da smo Katar samljeli.
    (kaokako, 8. septembar 2021 10:34)

    # Link komentara

  27. Od kad je Piksi selektor jedva čekam da gledam utakmice reprezentacije i takmičarske i prijateljske. Čovek je od jedne raspale ekipe napravio napadački tim. Imamo odlične fudbalere i od kad ih Piksi predvodi reprezentacija zaista dobro igra. Juče se desio kiks. Jednostavno lopta nije htela da uđe a i Irci imaju odličnog golmana. Realno 3-4:0 za nas. Na žalost 1:1 jer je lopta okrugla i otišla je u naš umesto u njihov gol. Selektor je ipak tek par meseci na toj poziciji i do susreta sa Portugalom naštelovaće ekipu još bolje tako da verujem u sve tri pobede i prvo mesto.
    (DEX, 8. septembar 2021 10:34)

    # Link komentara

  28. Pazi ova dva primera:

    Luka Jović (od 70. minuta) - Pratkično nevidljiv. Tome je doprineo i tok meča, ritam je padao, a Srbija se odlučila za kontre.

    Nemanja Radonjić (od 70. minuta) - Enegičan, odmah se osetila brzina i poletnija igra Srbije. Imao jedan šut u kontri kada se Bazuni istakao, a drugi put ga je osujetio Meklin pred praznim golom. Uvek opasan.

    Za Jovića napisao da je bio nevidljiv zbog toka meča jer je ritam opadao, a za Radonjića da je odmah doprineo brzinom i poletila igra Srbije. Obojica ušla istovremeno. Onda kakva je bila igra u tom momentu? Ili je ritam opadao, ili je razmrdan ulaskom Radonje? Mislim ako se već pravda statičnost Jovića, Radonja je dečko za njega lav. Grize , juri, željan .
    (Salle, 8. septembar 2021 10:30)

    # Link komentara

  29. Nije to strast, to je realnost. Upravo to i hoću što si napisao, da se otkačimo od vas, to je problem i poenta. Vi ste simbol politike i nadmenosti zbog koje Srbija propada. Mi kakvi god bili bila bi naša reprezentacija. Jedino pomirenje u toj podeli koja je očigledna u društvu na raznim osnovama, a u ovom slučaju cu vas nazvati zvezdašima, je da se desi pravda I hapšenje i procesuiranje svih gamadi. Vama i dalje lopovi idoli i onda dođe Piksi sa konsultacija od velikog vođe, dovede mi pola zvezdaša i ja da navijam za to, pa neću a vi jos samo goli otok da uvedete. Pravda I sud sigurno neće da odradi svoje. E to su zvezdasi u reprezentaciji i svi znaju da ogromna podela u društvu postoji a ovde glume jedinstvo. Zato ljudi i pljuju posle poraza, jer većina ne voli iskreno ništa što je simbol jedinstva jer znaju ko je silom ujedinjen sa njima. Dobar primer je košarka koju ste unakazili. Hoću Srbiju bez vas, ovo je foliranje. Ili stoku u zatvorima, gde je Kokeza!!!
    (Liga šampiona, 8. septembar 2021 10:10)

    Decko Ti nisi ceo,ti si zao,a sve je to produkt Umisljenosti i Duletov sindroma. Vi ste u vreme Jugoslavije imali duplo manje pobeda od Zvezda u medjusobnim susretima i duplo manje titula. Nemoj da penis i da gubis razum tek tako olako. A vasu bajni predsednici vazure,bjeke,zeke plus tolo karadzic,mirko premijer,popovic sadasnji ministar,krojaca djura i slicni em su za Monti Pajton ali i za aps odavno. A ne Dzaja da visi jedino.
    (realno, 8. septembar 2021 10:29)

    # Link komentara

  30. Dugo nisam video ovako dobru igru naseg tima. Zbog toga i jos vise boli ovakav rezultat koji nikako nije odraz utakmice. Nadam se da nas ovo nece udaljiti i uplasiti od ovakve igre jer to je po meni najbitnije, a nekad imas ili nemas srece i to je normalno i deo zivota.
    (winter is coming, 8. septembar 2021 10:27)

    # Link komentara

  31. Miloš Simanović.
    Mora da si savršeno biće...
    Nisam siguran !
    (Chana, 8. septembar 2021 10:20)

    # Link komentara

  32. Uz duzno postovanje i izuzimanje novinara B92, bas su novinari ti koji stvaraju i nepotrebnu euforiju i neutemeljeno razocarenje.
    Mi nismo Spanija, mi smo ekipa iz drugog sesira i to na granici treceg i to je posledica nasih rezultata i kvaliteta.
    Momci u ovom ciklusu konacno igraju iznad tog nivoa, stvaramo sanse i akcije kakve nismo nikada i svi igraci imaju svoju ulogu. Istina jeste da imamo svoje mane, neki igraci podbace neku utakmicu i padove u igri ali raduje sto su svi zeljni da igraju, sto Piksi postavlja napadacku igru i sto se stvaraju sanse. Iskreno sam zadovoljan svime a pre svega umeren u ocekivanjima. Dakle manite se dizanja do nebesa tima na osnovu pet-sest sansi, iako je to lepo, a jos vise kritikovanjem po svim nivoima, iako je to mozda opravdano, nakon nesto losijeg izdanja.
    Momcima treba podrska, jedino to, jedan aplauz posle svake utkamice gde su se pokidali junacki, a to sinoc jesu.
    (Edward Sanchez, 8. septembar 2021 10:19)

    # Link komentara

  33. Ne znam odakle ideja da su i Portugalu i Srbiji vec upisane pobede u svim narednim utakmicama do Lisabona kako se u tekstu sugeriše? Koliko znam taj isti Portugal je kod kuce nevidjenom srecom u zadnjem minutu preokrenuo protiv Irske a tek treba da igraju kod njih u gostima. Niti je Portugal nepobediva armada niti mi ne mozemo jos negde kiksnuti. Daleko je sredina novembra, nikom nista nije garantovano.
    (pacman007, 8. septembar 2021 10:15)

    # Link komentara

  34. Ide se u baraž. Prolazi se baraž.
    (Mudrac sa planine, 8. septembar 2021 10:15)

    # Link komentara

  35. nista skenirati i filozofirati. stvar je jednostavna: nemamo pouzdanu odbranu i to je razlog zbog kojeg cemo u baraz i preko kojeg se necemo plasirati na sp! pavlovic, milenkovic, veljkovic, stefan mitrovic, nastasic...na svakoj utakmici primimo bar gol! odusevljavaju se pavlovicem kad presece napad pa krene napred...ahaaaa...a onda naidje malo brze i sposobnije s loptom krilo...i eto problema. neiskusan a napaljen...najgora kombinacija za igraca koji bi trebao da bude stub odbrane. milenlovic?!? jos koliko gresaka i progresnih dodavanja pred sesnaestercem je potrebno pa da se shvati da je decko fudbalski do bola neinteligentan i da tek on ne moze biti stub odbrane i sigurnost pred nasim golom. nastasic, veljkovic, pa jos onaj mitrovic...daleko od necega sto bi se nazvalo formom i igrom koja je potrebna reprezentaciji. zao mi je mitrovica, tadica, kostica, vlahovica, gudelja...sto njihove dobre igre nece biti krunisane uspesima u reprezentaciji. piksiju svaka cast, napadacka igra je svakako nesto sto svi volimo...ali bez odbrane i sigurnih zadnjih veznih, nema nama katara. taj sergej postigne po neki gol, odigra tu i tamo neku asistenciju..ali da iole vredi, ne bi camio u nekom ispodprosecnom laciju vec bi odavno bio u nekom od velikana. a zbog njegove igre i postavke tima prema njegovom mestu u sistemu, tadic je sve manje s loptom jer ne igra na svojoj prirodnoj poziciji. sa muslinom i bez sergeja smo lagano otisli na sp. bez ikakvog stresa u kvalifikacijama. tadic je bio tata na terenu, mitar se nadavao golova i rusija nam je bila zagarantovana. ovako...bravo piksi na hrabrosti, ali sa onakvom odbranom i sa tim sms kao liberom iza napada katar je nemoguca misija!
    (cole, 8. septembar 2021 10:15)

    # Link komentara

  36. Kako trenutno stoji nama sigurno predstoji baraž i tu će nas po mom predviđanju čekati hrvati. Da je pameti trebalo bi se već sada ozbiljno spremati za tu utakmicu i tako obezbediti siguran put u Katar. Na pobedu u Portugalu ne treba računati, baraž je mnogo verovatniji i za to se treba ozbiljno spremiti.
    (Mića ekspert, 8. septembar 2021 09:44)

    Expertski da ti kazem,da baraz nije kao ranije.Ucestvuju 10 drugoplasiranih i dve ekipe iz LigeNacije sa najboljim skorom a koje nisu direktno uspele da se plasiraju. Tada 12 selekcija,prave tri grupe,u okviru grupe moras pobediti obe utakmice,ne igra se svako sa svakim inace. Tri prvoplasirane idu dalje.Znaci vrazja teska stvar. Inace Hrvati ce ladno da budu prvi,tako da nece ici u baraz. Ali ako hoces SP da ides,onda pobedjuj sve.
    (realno, 8. septembar 2021 10:12)

    # Link komentara

  37. Srpski svet završava pred ulazom u fudbalski stadion.
    (Vulin je pravi dasa, 8. septembar 2021 10:11)

    # Link komentara

  38. Svoju navijacku,neosnovanu strast ostavi negde drugde. Prvo svi ti sto igrali u Partizanu,tamo su bili godinu,najvise dve i to na pocetku karijere,kao i Zvezdini manje vise igraci. Drugo i dalje od 22 i kusur igraca vecina je Zvezdinih,ako cemo i po tim parametrima. Ali ako ti mislis da Iliev treba da vodi reprezentaciju i Bata Mirkovic,
    Savo Milosevic,Rasovic,Drulovic,nabrojah ti sve trenere Partizana zadnju deceniju,onda ne znam sta reci. Jokanovic je kao trener nedorecen,Paunovic bas za timove Cikaga i Redinga rejtinga. Mozda Ivic,po meni ima najvece sanse u buducnosti,ujedno je i smeker ima stila a i znanja. Mihajlovic je bio super selektor,Milojevic bi bio itekako odgovaran,ali mislim da je najmanje do selektora,a vise do mentaliteta igraca i kvaliteta ne pojedinacnog toliko,koliko celine.
    (realno, 08. septembar 2021 09:51)
    Nije to strast, to je realnost. Upravo to i hoću što si napisao, da se otkačimo od vas, to je problem i poenta. Vi ste simbol politike i nadmenosti zbog koje Srbija propada. Mi kakvi god bili bila bi naša reprezentacija. Jedino pomirenje u toj podeli koja je očigledna u društvu na raznim osnovama, a u ovom slučaju cu vas nazvati zvezdašima, je da se desi pravda I hapšenje i procesuiranje svih gamadi. Vama i dalje lopovi idoli i onda dođe Piksi sa konsultacija od velikog vođe, dovede mi pola zvezdaša i ja da navijam za to, pa neću a vi jos samo goli otok da uvedete. Pravda I sud sigurno neće da odradi svoje. E to su zvezdasi u reprezentaciji i svi znaju da ogromna podela u društvu postoji a ovde glume jedinstvo. Zato ljudi i pljuju posle poraza, jer većina ne voli iskreno ništa što je simbol jedinstva jer znaju ko je silom ujedinjen sa njima. Dobar primer je košarka koju ste unakazili. Hoću Srbiju bez vas, ovo je foliranje. Ili stoku u zatvorima, gde je Kokeza!!!
    (Liga šampiona, 8. septembar 2021 10:10)

    # Link komentara

  39. Autogol im se vratio zbog klečanja na početku utakmice.
    Kako je govorio Patrijarh Pavle, ne kleči pred ljudima već samo pred bogom.
    Neka kleknu i u Lisabonu.
    (Goran Stojanovic, 8. septembar 2021 10:09)

    # Link komentara

  40. ... Portugalci leče depresiju i pretvaraju je u impresiju !
    (Dik, 8. septembar 2021 10:06)

    # Link komentara

  41. Dodatne kvalifikacije realnost!
    (Maro, 8. septembar 2021 10:04)

    # Link komentara

  42. Što bi rekli - ovo je nepisano pravilo - ne daš gol iz onakvih šansi i - malo je falilo da izgubimo nakon fantastične partije gde se protivnik nije video 85 minuta. Da, to je fudbal, nije košarka, gde, ako si bolji, moraš steći prednost. Po meni su ključ, uslovno rečeno, neuspeha povrede Nastasića i Mitrovića. Nastasić me je oduševio na prošloj utakmici. da je bio u Irskoj, komanadovao bi odbranom. U Beogradu smo primili isto gol, ali nisam imao osećaj da gol visi u vazduhu. Ovde su napadi Iraca bili retki, ali svaki put sam imao osećaj da duva promaja na sredini. Nastasić je rešenje za budućnost, definitivno. A povreda je sigurno sprečila i Mitrovića da stavi glavu gde drugi ne bi nogu. Ko zna koliko i kako je trenirao, šta je mislio. A još su ga i tukli. I kod njega se pojavio strah kad se pogledao u ogledalu. Da, on i Vlahović očigledno ne funkcionišu zajedno. Ja bi stavio Jovića, pre svega zbog njegove uigranosti sa Kostićem. Inače, fudbal mi nije sport br. 1 i prvi put uživam u utakmicama reprezentacije u poslednjih 15, 20 godina. Neka igraju za gol više, pa makar i kiksali, ali sreća prati hrabre.
    (Predo, 8. septembar 2021 10:03)

    # Link komentara

  43. Играч који овако реагује код аутогола - једноставно не може да игра за репрезентацију.
    (sitno, 8. septembar 2021 10:02)

    # Link komentara

  44. Moje misljenje je da je autogol posledica toga sto niko nije rekao- realno, fudbaleri portugala su greskom sudije pokradeni i poklonjen nam je remi!!Svi su bili u fazonu to je fudbal greske se desavaju. Eto sad komotno mozemo tu recenicu da ponovimo i drugi put da se ne pravimo pametni
    (miki, 8. septembar 2021 08:31)

    Momcino, pre neki dan je Ronaldo Ircu bukvalno lupio samar u 10.minutu utakmice i prosao bez crvenog. Jel im se vratilo to na sledecoj utakmici? Nije. Onda odmori malo
    (Onokao.., 8. septembar 2021 09:58)

    # Link komentara

  45. Kakvo zatvaranje utakmice? Samo napad, pa sta bude. Ne moze gore od onoga sto je bilo. Bravo Piksi.
    (DM32, 8. septembar 2021 09:55)

    # Link komentara

  46. Ne bih da budem "partibrejker" u celoj ovoj euforiji, ali ako izgubimo od Luksemburga sledeće kolo(gubili smo i od gorih ekipa kroz istoriju) mi verovatno nećemo biti ni drugi u grupi.Inače,svaki put kada je Srbija krenula od starta sa 2 klasična špica nismo pobeđivali, Vlahović i Mitrović ne mogu zajedno, valjda će i selektor to shvatiti.Igra sa dva "teškaša" je prevaziđena i ostala je negde u 20 veku...I uopšte mi nije jasno zašto se ne razmišlja o tome da Tadić ispadne iz prvih 11.
    (roten, 8. septembar 2021 09:52)

    # Link komentara

  47. Pa Piksi je pozvao Sergeja nisam ja, svaku utakmicu primimo gol. Jedini pravi poslednji trener je pokojni Radomir Antić. Ne mogu zvezdaši voditi grobare u reprezentaciji, previše kradete i užasno ste nepošteni, ljudi to osećaju i dok se pravda ne zadovolji hapšenjima i izbacivanjem iz reprezentacije svih gamadi iz Zvezde nama nema budućnosti. Grobari nose reprezentacija koliko mogu.
    (Liga šampiona, 8. septembar 2021 08:49)

    Svoju navijacku,neosnovanu strast ostavi negde drugde. Prvo svi ti sto igrali u Partizanu,tamo su bili godinu,najvise dve i to na pocetku karijere,kao i Zvezdini manje vise igraci. Drugo i dalje od 22 i kusur igraca vecina je Zvezdinih,ako cemo i po tim parametrima. Ali ako ti mislis da Iliev treba da vodi reprezentaciju i Bata Mirkovic,
    Savo Milosevic,Rasovic,Drulovic,nabrojah ti sve trenere Partizana zadnju deceniju,onda ne znam sta reci. Jokanovic je kao trener nedorecen,Paunovic bas za timove Cikaga i Redinga rejtinga. Mozda Ivic,po meni ima najvece sanse u buducnosti,ujedno je i smeker ima stila a i znanja. Mihajlovic je bio super selektor,Milojevic bi bio itekako odgovaran,ali mislim da je najmanje do selektora,a vise do mentaliteta igraca i kvaliteta ne pojedinacnog toliko,koliko celine.
    (realno, 8. septembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  48. "Pa TKO je kriv? Selektor je kriv što se desio kiks u odbrani?"
    (XXL, 8. septembar 2021 09:39)

    A nego tko ? Tko je postavio tu obranu, tko ih je spremio ? Zbilja, pa tko bi mogao pomisliti da će Irci krenuti sa sumanutim nabacivanjem u kazneni, pa barem su oni poznati po tika-taka nogometu, vrhunskoj tehnici i lopti po zemlji :-))).
    (grupni_flex, 8. septembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  49. Sto bi rekli - pa da su pametni ne bi igralu fudbal. Bili bi doktori i inzenjeri. Ovako sve je to normalno.
    (Klop, 8. septembar 2021 09:47)

    # Link komentara

  50. Kako trenutno stoji nama sigurno predstoji baraž i tu će nas po mom predviđanju čekati hrvati. Da je pameti trebalo bi se već sada ozbiljno spremati za tu utakmicu i tako obezbediti siguran put u Katar. Na pobedu u Portugalu ne treba računati, baraž je mnogo verovatniji i za to se treba ozbiljno spremiti.
    (Mića ekspert, 8. septembar 2021 09:44)

    # Link komentara

  51. (Liga šampiona, 8. septembar 2021 09:18)

    Druže, idi odmah da se testiraš ali ne samo na kovid, malo detaljnije analize uradi, situacija je ozbiljna!
    (komentator, 8. septembar 2021 09:42)

    # Link komentara

  52. Koji je to propali igrač! Onako loptu izbacivati!!!
    (Kopenhagen, 8. septembar 2021 09:41)

    # Link komentara

  53. "Krivica na selektoru? Jel vi to ozbiljno? On je kriv što je Sergej napucao Milenkovića? Piksi je odlično spremio ekipu i taktiku, Irci se nisu videli do 85.minuta!"
    (XXL, 8. septembar 2021 08:11)

    A je li, tko je kriv što 2 igrača Srbije stoje ko na promenadi i gledaju Irce kako izvode aut pa centriraju ? Tko je kriv što 2 Irca protiv 3 Srba osvoje skok u obrani ? Tko je kriv što Sergej stoji na petercu? I tko je kriv što onaj golman ne viče Sergeju "moja" pa da je ovaj ostavi jer bi je golman pokupio bez problema ?
    Jel sve to Sergej kriv ?
    (grupni_flex, 8. septembar 2021 09:23)

    Pa TKO je kriv? Selektor je kriv što se desio kiks u odbrani? A kaži mi, TKO je kriv što se ti javljaš na vestima o srpskom timu? TKO je u tvojoj glavi?
    (XXL, 8. septembar 2021 09:39)

    # Link komentara

  54. ... na sledećoj utakmici Portugalija će paziti da na damo autogol!
    (Dik, 8. septembar 2021 09:38)

    # Link komentara

  55. ... na sledećoj utakmici Portugalija će paziti da na damo autogol!
    (Dik, 8. septembar 2021 09:35)

    # Link komentara

  56. Vidi se pomak na bolje uz nekoliko očiglednih promašaja u sistemu i taktici:
    1.Vlahović ne može da igra u ovoj formaciji (pitanje da li uopšte ima mesta za njega?)
    2.Piksi je pokušao da igra presing celu utakmicu, to niko nikada nije uspeo pa su naši pali fizički na kraju.
    Ostalo ne mogu da komentarišem, nemamo igrače za vrhunsku ekipu.
    (Napredak, 8. septembar 2021 09:32)

    # Link komentara

  57. Ako išta mogu da zamerim Piksiju to su očajne izmene...

    Kostić se nije video drugo poluvreme, izgubio je snagu totalno što se najbolje videlo u onoj 100% šansi pri kraju kada se bukvalno zaleteo u golmana. I do tada mnogo prodora, ali bez prave završnice... nit šut, nit prava lopta u pravo vreme nego više nekako ubacivanje u prazno pa ko naleti.
    Đuričić mnogo bolji, prodorniji, kreativniji i on izvodi njega umesto Kostića i ubacuje nikog drugog do običnog sprintera...

    Vlahović se stvarno nije video sinoć, ali je bar umeo da zadrži loptu, odigra pas... Umesto njega ubacivati još letargičnijeg Jovića je stvarno loš potez.

    I na kraju izlazak kapitena i još jednog kreativnog igrača (iako mu nešto nije išlo sinoć, ali on jednostavno mora da igra) i ubacivanje defanzivnog veznog Maksimovića koji ume da trči. Tu mi se učinilo da počinjemo da čuvamo rezultat što nikad nije izašlo na dobro u našem slučaju...

    Potvrda toga je stigla prebacivanje Gudelja u zadnju liniju. Šta će on tamo? Kao iskusan, smiren a imao je dosta paničnih intervencija i situacija. Bio je sasvim dobar na svojoj poziciji. Zašto ga još više unazaditi?

    Nisu nam mogli ništa dok smo napadali. Kako smo se povukli i pre svega izgubili na kreativnosti izmenama, tako su krenuli i njihovi napadi i centaršutevi iz koga je i pao onaj nesrećni gol koji je samo visio u vazduhu...
    (Plavi269, 8. septembar 2021 09:26)

    # Link komentara

  58. Mozda i bolje.Nema kalkulisanja protiv portugalaca.Sto neko rece mi moramo da dobijamo reprezentacije iz prvih 10.Inace nasi su super igrali i nista im ne zameram.
    (Chu, 8. septembar 2021 09:25)

    # Link komentara

  59. Mozda i bolje.Nema kalkulisanja protiv portugalaca.Sto neko rece mi moramo da dobijamo reprezentacije iz prvih 10.Inace nasi su super igrali i nista im ne zameram.
    (Chu, 8. septembar 2021 09:24)

    # Link komentara

  60. "Krivica na selektoru? Jel vi to ozbiljno? On je kriv što je Sergej napucao Milenkovića? Piksi je odlično spremio ekipu i taktiku, Irci se nisu videli do 85.minuta!"
    (XXL, 8. septembar 2021 08:11)

    A je li, tko je kriv što 2 igrača Srbije stoje ko na promenadi i gledaju Irce kako izvode aut pa centriraju ? Tko je kriv što 2 Irca protiv 3 Srba osvoje skok u obrani ? Tko je kriv što Sergej stoji na petercu? I tko je kriv što onaj golman ne viče Sergeju "moja" pa da je ovaj ostavi jer bi je golman pokupio bez problema ?
    Jel sve to Sergej kriv ?
    (grupni_flex, 8. septembar 2021 09:23)

    # Link komentara

  61. Ni ja ne razumem pljuvanje; videlo se zalaganje i zelja kod igraca. Kapa dole gudelju. Zaista je trcao kao da igramo finale SP.
    Koliko znam, u barazu igramo sa spanijom? Kakva skotska, jermenija itd.
    I kao sto je neko napisao, sasvim je korektno da moramo bar jednu veliku ekipu da dobijemo i tako pokazemo da vredimo za SP.
    (Proka_pronalazac, 8. septembar 2021 09:23)

    # Link komentara

  62. Dadosmo najviše golova u grupi. Toliko smo jaki da i za druge golove postižemo. Ima se može se!
    (Srbija, 8. septembar 2021 09:22)

    # Link komentara

  63. Ma bre sažalili smo se na onoliku želju Iraca, pa ga dadosmo humanitarno umesto njih. Treba nas izmisliti da nas nema. Ovo su utakmice u kojima moraš da se odlepiš na dva tri gola razlike kad je protivnik na kolenima, a ne da sami vraćamo protivnika u život. Ko je paralelno pratio Hrv-Slo biće vam jasno o čemu pričam.
    (Dejan, 8. septembar 2021 09:20)

    # Link komentara

  64. @Liga šampiona

    Ti si druže bolestan. Prestani da sramotiš partizanovce koji podržavaju svakog momka u reprezentaciji! Piksi nam je svima Bog lično. Nelečeni klubaši odbijte od svetinje.
    (pfc, 08. septembar 2021 09:03)
    Pa ja to i hoću, da "svetinja" ostane vama ovakva kakva je bila do sada a mi da stvorimo svoju reprezentaciju pa vi igrajte. Milioni ljudi su se do sada otcepili od takvih "bogova" punih sebe i prolaze hiljadu puta bolje. Ne vode navijači reprezentaciju već upravo klubaši kao Piksi i ni jedan grobar neće srcem stati uz Piksija jer je Zvezda toliko zla nanela Srbiji sa svojim kriminalcima i političarima. Na kraju krajeva to što ti istina deluje kao ludost pokazuje koliko ste tupi da prihvatite istu. To ti pokazuje i podeljen broj glasova za moj prvi komentar. Društvo je podeljeno sa razlogom a oličenje podele su Zvezda i ljudi koji tako razmišljaju makar radili u komunalcu, to je taj soj, stub, simbol ali simbol zla. Ja za takve ne navijam već se borim protiv takvih. Piksi jeste ok ali je simbol ovoga o čemu ti pišem pa ti razmisli. Smrt fašizmu, živeo Partizan!!!
    (Liga šampiona, 8. septembar 2021 09:18)

    # Link komentara

  65. Ja mislim da je ovo bilo korektno... OK... Glupost se desila i to je sastavni deo sporta... Igraju momci korektno, želja ne ti, igraju čak i lijepo za oko, na gol više i nema sta...
    Idemo dalje
    (Uros, 8. septembar 2021 09:16)

    # Link komentara

  66. Ne vidim kako je pa sad Piksi kriv? Nedostajalo je malo koncentracije ili sreće u napadu, ali je utakmica bila odlično pripremljena i odigrana. I kako može trener biti kriv za onaj sumanuti sergejev potez? Jedina zamerka bi mogla biti reakcija posle gola, mada i to razumem.
    Aj sad da ne mračimo kad konačno igramo fudbal, tek je krenulo građenje reprezentacije sa novim pristupom. Daj da podržimo nešto što je očigledno dobro a grešaka mora biti, pa pogledajete i ostale reprezentacije, svi kiksnu ponekad.
    (Ilija, 8. septembar 2021 09:09)

    # Link komentara

  67. Tesko nama ako nam je Gudelj kicma reprezentacije. Covek je korektan veznjak i nista vise, u stvari puki dodavac, bez suta, bez trunke kreativnosti. Levo desno trckaralo koji nijednu loptu nije proturio izmedju linija, a kamoli zavrsni pas.
    (Pasapelota, 8. septembar 2021 09:09)

    # Link komentara

  68. Ovu utakmicu je izgubio selektor jer ga je uhvatila opšta euforija posle pobede nad čuvenim Luksemburgom. Uprkos što smo Irsku u Beogradu dobili na "mišiče", što je Irska imala Portugal u gostima, on uvodi 2 centarfora, kao razbićemo ih, ide na gol razliku. I šta će Mitrović pre nekoliko dana nokautiran juče u timu? Katastrofalne izmene, on pred kraj uvodi još jednog centarfora i napadača umesto da "zaključa" sa još jednim zadnjim veznim.Nema šutiranja na gol sa ivice šesnaesterca, uvek neke kombinacije da se ušetamo u gol, ali tako na primer Tadić igra ceo život. Igrač utakmice Rajković a ne njihov golman koga su naši uporno gađali.
    (Deka, 8. septembar 2021 09:05)

    # Link komentara

  69. Po meni, sasvim korektna igra nase reprezentacije. Jedino sto je nedostajalo je realizacija sansi.
    (Branislav, 8. septembar 2021 09:05)

    # Link komentara

  70. Niko ne pise o utakmici koja tek treba da se igra Irska-Portugal..nije sve tako crno, niti su Irci toliko losi..bice svasta u Dablinu protiv Ronalda i druzine..
    (Kataklizma, 8. septembar 2021 09:04)

    # Link komentara

  71. Glavni igrači Srbije su takvi da moramo da igramo ofanzivno i kroz pas. Taktika i strategija se podređuju igračima. Treba praviti sistem, a čini mi se da Piksi to radi. Jednu utakmicu sa katanaćom i dugim loptama a la pokojni Petković možemo da dobijemo, ali dugoročno ništa ne dobijamo time.

    Ono što nam fali za 3-5-2 je još jedan kvalitetan štoper i desni spoljni. Nastasić je odličan kao srednji štoper u kombinaciji sa Pavlovićem i Milenkovićem, ali je već na zalasku karijere. Veljković, po meni, nije za reprezentaciju, sigurne ne za prvi tim. Hvala Bogu pa nema više Mitrovića.

    Lazović je prilično dobro rješenje za desnu stranu, ali je takođe pred kraj karijere i sklon je povredama. Radonjić, po meni, nikako nije za tu poziciju jer je tanak u odbrani.
    (Svarožić, 8. septembar 2021 09:03)

    # Link komentara

  72. @Liga šampiona

    Ti si druže bolestan. Prestani da sramotiš partizanovce koji podržavaju svakog momka u reprezentaciji! Piksi nam je svima Bog lično. Nelečeni klubaši odbijte od svetinje.
    (pfc, 8. septembar 2021 09:03)

    # Link komentara

  73. Generalno mi bolje stojimo u napadu sa jednim napadačem nego sa dvojicom . Nije da Mitrović i Vlahović guše jedan drugog , čak su imali i onaj dupli pas grudima Vlahovića ka Mitroviću i lep udarac ali jednostavno mi gubimo na odbranu gola . Ona taktika kao protiv Luksenburga je čist pogodak , ova čist promašaj .
    (Sch.., 8. septembar 2021 09:01)

    # Link komentara

  74. Posle prespavane noći, stvari ipak ne izgledaju loše. Jesmo prosuli bodove, jesmo sami sebi dali gol, ali Piksi je našao kurs na kome treba ostati. Samo uigravanjem i forsiranjem ovog modela možemo doći i do boljih rezultata. Za Portugal u poslednjem kolu bi nam svakako bila potrebna pobeda, da li je realno očekivati je ili ne, drugo je pitanje, ali Portugal će svakako imati bolju gol razliku od nas. Ostalo je ipak nedovoljno jasno kako i ko bi trebalo da organizuje igru, i profil veznog reda. Iako smo bili u totalnoj ofanzivi, Tadić je nakako bio nevidljiv veći deo meča. Odbrana solidna, sigurnija nego ranije, Gudelj maestralan, verovatno najperspektivniji naš igrač trenutno. Mitar nije dao gol, ali je gradio sebi pozicije, pokušavao. SMS kontroverzan, od sjaja do očaja, ali važan šraf ovog tima.Ima tu prostora za doradu, ali ne zaboravite da smo mi dugo u jendeku, i da nijedan uspon nije lak.
    (profesor G, 8. septembar 2021 08:59)

    # Link komentara

  75. Igrate odlično u odnosu na prethodni niz kvalifikacija, nesporno. No pitanje je li to i vaš maksimum? Ako jest, biti će premalo za proći dodatne kvalifikacije. Skok u igri i pristupu je velik, ali i rupa iz koje treba izaći je duboka.
    (Hr ip, 8. septembar 2021 08:58)

    # Link komentara

  76. Dok smo i na pilulama igrali, videlo se da smo busni po bokovima, da se pojedinci ne postavljaju kako treba i da ne umemo da nametnemo svoj ritam ni onim losijim timovima. To su stvari koje se bruse jos u najmladjim selekcijama, pa stoga vidjamo kikseve i tragikomicne situacije. Igra je na momente lepa i leprsava, ali to je samo zasluga i povremeni bljesak igraca, jer oni to jesu i dokazaju to u svojim klubovima. Treba napraviti dugorocne planove, zaposliti dokazane trenere iz recimo Spanije u mladjim kategorijama i onda trvdoglavo ispostovati taj proces. To su napravile i mnogo vaznije reprezentacije od nase, Nemacka , Engleska, Italia, Svica itd.
    (Igrao sam na ostrvu, 8. septembar 2021 08:57)

    # Link komentara

  77. Lepo napisano o Radonjiću ali izostavljeno da je pretrčao ceo teren i svtorio šansu Kosi?u i Mitrovi?u.Ovi zlobnici i grobarski mrzitelji mogu samo da mu pljunu pod prozor.Odbrana katastrofa osim golmana koji dokazuje zašto ke bio najbolji mladi golman na svetu.
    (misko, 8. septembar 2021 08:56)

    # Link komentara

  78. Iskreno rečeno, to je naš nivo, naša realnost. To smo mi, tu nam je mesto. Tako nas i drugi vide. Druga stvar je što mi mislimo o tome.
    (Ognjen, 8. septembar 2021 08:42)
    100% si u pravu!
    (Realno!, 8. septembar 2021 08:56)

    # Link komentara

  79. Falilo je sreće. A i golman Irske je odigrao utakmicu života. Ovakvu Srbiju hoću da gledam pa i kad gube. A sinoć su samo izgubili pobedu. Glavu gore momci, samo hrabro. Ne mora ni da odu u Katar, samo Piksija ne dirajte. Dajte mu par godina, dobar posao radi.
    (Joker, 8. septembar 2021 08:55)

    # Link komentara

  80. Nije nas remi odvojio od icega,jednostavno ako zelis da budes prvi ne mozes pobedjivati selekcije c i d kategorije, vec pobediti neku od prvih 10 pa i 15 selekcija,a mi to godinama nismo uradili,mozda i deceniju celu, juzna afrika 2010 nemacku na SP. Uljuljkivanje da postoji neka igra zasnovano nad pobedama protiv azera,luxa,katara, iraca na muke i u bg,zaista je decja pamet sta se kaze. Mi imamo odbranu koja ce i protiv tima moje ulice da primi gol.Pogledajte Hrvate,oni ne umiru u lepoti igre,ali da im das gol,pa bogme pomucice se svako dobrano. Ali kao sto rekoh ako nesto vredis,moras pobediti kad treba i koga treba,ma mufte i da oni igraju nereseno sa ovim i da azeri pobede portugalce i sl kombinacije su zaista za nepominjanje ikada kao varijanta u nicemu,nijednom sportu.Kao kad bi Nole osvajao gren slemove a da igra protiv Lajovica i slicnih igraca. Pa ne moze. Inace to su isti igraci kao kod Tumbe,ista i igra,tako da neko velicanje Piksija,koga inace obozavam,kao igraca oduvek, su iluzorna i suvisna.
    (realno, 8. septembar 2021 08:50)

    # Link komentara

  81. Prvo Mitrovic i Vlahovic ne mogu zajedno,to su dva ista igraca i kada su istovremrno na terenu guše jedan drugog.Drugo možemo mi da menjamo selektore na nedelju dana neke stvari jednostavno ostaju iste.
    Trece i ono što zabrinjava je da se igralo još 5 minuta mi bi primili i drugi gol i na kraju izgubili.
    I još da spomenem onu euforiju na pocetku i prvih jedno 200 komentara sve sami hvalospevi i cim smo primili gol Srbi nebeski narod je prestao sa foliranjem i vratio se na staro a to je pljuvacina.Milinkovic Savic je u jednoj utakmicu od Ronaldinja postao Gobeljic.Lako je hvaliti,podržavati,tapšati po ramenu kada je sve super treba podrška ljudima kada je teško ne samo u sportu vec u svim sferama života.
    (Back in Black, 8. septembar 2021 08:49)

    # Link komentara

  82. Krivica na selektoru? Jel vi to ozbiljno? On je kriv što je Sergej napucao Milenkovića? Piksi je odlično spremio ekipu i taktiku, Irci se nisu videli do 85.minuta! Igrali smo napadački, otvoreno i brzo u prvom poluvremenu! U drugom smo bili sporiji ali smo imali par dobrih šansi! Prvi put posle dužeg vremena gledam dobar i zanimljiv fudbal naše selekcije, bez vraćanja lopte unazad! Nije selektor kriv što nismo dali drugi gol, mnogo smo se ispromašivali! Formacija 3-5-2 dobro funkcioniše!
    (XXL, 08. septembar 2021 08:11)
    Pa Piksi je pozvao Sergeja nisam ja, svaku utakmicu primimo gol. Jedini pravi poslednji trener je pokojni Radomir Antić. Ne mogu zvezdaši voditi grobare u reprezentaciji, previše kradete i užasno ste nepošteni, ljudi to osećaju i dok se pravda ne zadovolji hapšenjima i izbacivanjem iz reprezentacije svih gamadi iz Zvezde nama nema budućnosti. Grobari nose reprezentacija koliko mogu.
    (Liga šampiona, 8. septembar 2021 08:49)

    # Link komentara

  83. Dobili smo Irsku u Beogradu, zahvaljujuci njihvom golmanu, od Portugalije smo trebali da izgubimo. Juce izgubljena dva boda, pitanje je sta ce biti u naredna dva meca, pre finalnog sa Portugalijom.
    (Ugo, 8. septembar 2021 08:48)

    # Link komentara

  84. Ajde hejteri i autošovinisti spustite loptu. I ovo je fudbal. Umesto da im smestimo 3 komada ubacili smo 2 ali nažalost 1 sami sebi. Sms-u pomračenje u sekundi...jbg ko zna zašto je ovo dobro.
    Bitno je da imamo trenera,imamo igru,imamo dobar tim i svetsko prvenstvo nije nedostižno. Napred Srbija.
    (ŽeljkoNS, 8. septembar 2021 08:46)

    # Link komentara

  85. ja sam srecan sto sam gledao brzu i modernu srbiju. hvala za borbu, brzinu i zelju da se igra fudbal.
    1. igra sa 2 spica nece nam biti moguca protiv malo jacih ekipa. tadic se u ovakvoj igri izgubio u taktickom smislu, a mitrovic je previse cesto morao da otvara na krilo sto nema nikakvog smisla i on tamo nema sta da trazi. vlahovic je igrao sidrasa, sto mi se ne svidja. on je nosio ljude na ledjima i spustao mitrovicu.
    2. radonjic je kao atomski mrav, nestvarno je brz, ali odluke koje donosi su zalosne.
    3. mitrovic je bio premoren od luksemburga gde je bespotrebno igrao skoro celu utakmicu. zato je sinoc 5 puta sutnuo po sred gola i bio nekarakteristicno neefikasan.
    4. igra sa dva spica slabi nam i vezni red. zbog toga smo imali puno zastrasujucih gresaka pri iznosenju lopte ili u povoju napada. to moze da se prezivi protiv irske koja ne bi gol dala ni kolubari, ali neko jaci bi takve poklone pretvorio u 2-3 gola.
    5. lose otvaramo kontre i polu kontre. to je posebno slucaj sa radonjicem u postavi. on treba da bude dzoker, ali lopta ne sme da bude kod njega u nogama sve do poslednjih 20-30 metara.
    6. previse cesto se desavalo da pavlovic pokusava da organizuje ili centrira. to ne sme nikada da se desi. to je posledica neuigranosti.

    sve u svemu, primili taj gol sinoc ili ne, nije realno da budemo 1. u grupi. vazno da se taktika i uloge bruse i da se igra moderan fudbal, pa cemo videti u tom barazu. tamo ce nam trebati srece...
    (veverica, 8. septembar 2021 08:45)

    # Link komentara

  86. Koja euforija. Tako slaba Irska, a plus oslabljena s još četiri najbolja igrača za jučerašnju utakmicu. A onaj paničar od 100 mil. napucava loptu. Nikad neće igrati u boljem klubu.
    (?, 8. septembar 2021 08:44)

    # Link komentara

  87. Iskreno rečeno, to je naš nivo, naša realnost. To smo mi, tu nam je mesto. Tako nas i drugi vide. Druga stvar je što mi mislimo o tome.
    (Ognjen, 8. septembar 2021 08:42)

    # Link komentara

  88. Jednostavno ne znamo da igramo fudbal a svi ga forsiraju, novinari su krivi, treba forsirati sportove u kojima smo dobri a fudbal pomenuti samo kao vest u nekoj informativnoj emisiji posle ponoći
    (buzga, 8. septembar 2021 08:41)

    # Link komentara

  89. Da budemo iskreni ovakav scenario nam mozda i vise odgovara. Naravno ukoliko dobijemo Azerbejdzan i Luksemburg. Odgovara nam vise iz razloga sto svakako bi nam trebala pobeda protiv Portugalaca da bi bili prvi i da smo pobedili sinoc jer oni svakako imaju bolju gol razliku. Cak i da nemaju u slucaju da bi nam remi bio dovoljan mi tu utakmicu gubimo u startu jer zna se kako to kod nas funkcionise. Ovako idemo na pobedu, nije jos gotovo i sve je u nasim rukama jos uvek. Nisu oni nesto mnogo bolji od nas, mogu se pobediti. Svakako ni baraž nije kraj sveta jer ako igramo ovako kako igramo ne vidim nas kako ne mozemo proci Skotsku, Rusiju,Jermeniju itd... Bice sve to dobro. Ako nista barem igramo fudbal napokon.
    (stefan, 8. septembar 2021 08:39)

    # Link komentara

  90. Kako je prikazan, a posebno opisan autogol, ispada kao da je ovaj o koga se odbila lopta-bukva???!!!
    (m, 8. septembar 2021 08:38)

    # Link komentara

  91. Sto neko rece ovde pre neki dan- za Srbiju nema do oljno lakog protivnika.
    Ako protivnik ne zna da nam da gol to cemo mi sami da odradimo.

    Ja gledao Danska- Izrael 5-0 sinoc, nakon pola sta pokusaja konacno im Danci daju gol. I istog momenta navale jos zsce da napadaju. Do kraja poluvte,ena 3-0. U drugom ista prica, mada Izrael pokusava sa nekim kontrama sada. Ali pade cetvrti, 15 min pre kraja zameniki Danci 4 igraca i nema povlacenja i kao”igracemo na kontru”. Bukvalno ih pritisli do zadnje minute kad su dali peti gol.
    A ne treba im, imaju sve pobede i gol razliku 22-0!
    E to je fudbal a ne cim damo gol mi se nabijemo nazad, ako je losa ekipa onda se povucemo jedno 10-15 minuta pre kraja i panicno izbacujemo loptu.
    (Skandi bandi, 8. septembar 2021 08:38)

    # Link komentara

  92. Lepo sebi rekoh da ih od 2010 i bruke u JAR vise ne gledam, i ne znam sta mi bi juce, budali!!
    Poslednjih 15 minuta nas Irci rasčlanili na komade.
    E, rodjaci, takva ekipa nije ni za balkansko, a kamoli svetsko prvenstvo.
    Slobodno sad mozete da rezervisete splavove, tamo ste nepobedivi.
    (Hrundi Bakshi, 08. septembar 2021 08:14)
    Trebao si da ugasiš 15 min pred kraj kako nisi osetio
    (Čvarkov Đ., 8. septembar 2021 08:37)

    # Link komentara

  93. Piksi kriv ?? Sto se Sergej izgubio u transu i trese loptu ko muva bez glave ? Piksi je svoj posao odradio, išao na ofanzivu, taktika je bila jasna, ali igraci nisu odradili posao ! Vlahović je izigravao fantoma, Kostić nista, Tadić izolovan… Piksi je možda trebao odmah na početku drugog poluvremena da stavi Jovica umesto Vlahovića, Radonjića umesto Kostića: i aj ljudi navalite do gola, pa lupis i taj drugi, e onda možeš disati. A ne kao ovde u tekstu, kriv je Piksi sto se nije zatvarao. ! E pa nije, Piksi zna da naši ne znaju da igraju za čuvanje rezultata, tek je tada panika, i siguran gol ! To se videlo posle Sergejeve majstorije, Rajković je morao da leti kod onog šuta, pa i beše jedan šut glavom blizu gola, da se je bilo nekih 10 dobrih minuta da se igra, naši bi pukli garant. Znaju držati nekako kad imaju minimalno 2-0 i manje od 10min igre, inače Užas. Nema utakmice gde nismo gol primili !! Tu selektor mora da radi, neka pozove nekog pomoćnika samo za to, da im uglavi osnove komunikacije i organizacije u fazi odbrane !
    (JPR24, 8. septembar 2021 08:37)

    # Link komentara

  94. Posle bitke svi ( SMO) generali... Dati prednost Kosticu, koji štrajkuje, ne trenira i pitanje je, da li će uopšte IGRATI za svoj klub više - u odnosu na Radonjića, je ČUDNO! Nije se, ruku na srce ni Radonjić nešto naigrao ( iz ovih, ili onih razloga), ali njegova brzina i prodornost, pored onih drvosječa Iraca bi došla do izražaja - od početka utakmice... Tad bi, vjerovatno bilo sve riješeno! Samo kažem...
    (Car Dušan, 8. septembar 2021 08:36)

    # Link komentara

  95. Ajde ljudi, sve je ovo fudbal. Sekund, umor, panika, želja...
    Mi svakako, kako stvari stoje, da bi bili prvi moramo dobiti Portugal i to je to. Ima još 3 kola pa ćemo videti. Momcima svaka čast kao i selektoru. Igra se napadački i za gol više a najviše golova u grupi postigla je upravo Srbija. Napred samo!
    (čovek, 8. septembar 2021 08:33)

    # Link komentara

  96. Ova sinosnja igra je za promil bolja od one na koju smo navikli. Bezidejno dodavanje na centru, ja tebi ti meni, pa sto puta. Ne mogu da vjerujem da nema igraca sa malo vizije na sredini terena. Niko da povuce, da krene naprijed, da prebaci dva igraca. Ma meni je ono uzas pricajte sta hocete.
    (ssss, 8. septembar 2021 08:33)

    # Link komentara

  97. Moje misljenje je da je autogol posledica toga sto niko nije rekao- realno, fudbaleri portugala su greskom sudije pokradeni i poklonjen nam je remi!!Svi su bili u fazonu to je fudbal greske se desavaju. Eto sad komotno mozemo tu recenicu da ponovimo i drugi put da se ne pravimo pametni
    (miki, 8. septembar 2021 08:31)

    # Link komentara

  98. Previše je ovo kritike za sinoćnu utakmicu. Razumem razočarenje novinara, kao i svih nas, ali sve viđeno nije baš zaslužilo toliku kritiku. Irci celu utakmicu bez šanse, teško iznosili loptu, odbrana zatvarala, jedan kiks i da smenjujemo i predajemo se. Pa njih su i Portugalci u Portugalu pobedili uz pomoć sudije i na mišiće...a sad smo mi razočarani. Podrška i samo napred. Biće to dobro. Realno, nema mnogo boljih reprezentacija ni u baražu.
    (darko, 8. septembar 2021 08:28)

    # Link komentara

  99. Hrabro igra reprezentacija i zasluzuje respekt Piksi i ekip. Juri se svaka lopta a to je ogromna promena u odnosu na prethodni period, od 2010 do sada igra se fudbal. Mali Pavlovic fenomenalan. Nema mesta za ocajavanje, momcima podrska za trud i pruzeno na terenu. Samo neka nastave. Portugal nije bauk, jedva su irsku dobili i to neregularno jer je Ronaldu oprosten cist crveni karton jer za ono udaranje igraca svaki fudbaler bi bio iskljucen. Ali on ne Ronaldo. Posebna tema. Samo napred Orlovi!
    (ko-ometator, 8. septembar 2021 08:25)

    # Link komentara

  100. znao sam cim je juce bio tekst oslabljena Irska
    (mare, 8. septembar 2021 08:23)

    # Link komentara

  101. "Broji li neko? Koji put?"

    Mi smo prizemljeni u poslednjih 30 godina ... samo to necemo da shvatimo i vidimo.
    (nikos, 8. septembar 2021 08:19)

    # Link komentara

  102. Lepo sebi rekoh da ih od 2010 i bruke u JAR vise ne gledam, i ne znam sta mi bi juce, budali!!
    Poslednjih 15 minuta nas Irci rasčlanili na komade.
    E, rodjaci, takva ekipa nije ni za balkansko, a kamoli svetsko prvenstvo.
    Slobodno sad mozete da rezervisete splavove, tamo ste nepobedivi.
    (Hrundi Bakshi, 8. septembar 2021 08:14)

    # Link komentara

  103. Krivica na selektoru? Jel vi to ozbiljno? On je kriv što je Sergej napucao Milenkovića? Piksi je odlično spremio ekipu i taktiku, Irci se nisu videli do 85.minuta! Igrali smo napadački, otvoreno i brzo u prvom poluvremenu! U drugom smo bili sporiji ali smo imali par dobrih šansi! Prvi put posle dužeg vremena gledam dobar i zanimljiv fudbal naše selekcije, bez vraćanja lopte unazad! Nije selektor kriv što nismo dali drugi gol, mnogo smo se ispromašivali! Formacija 3-5-2 dobro funkcioniše!
    (XXL, 8. septembar 2021 08:11)

    # Link komentara

  104. Ne znam sta smo se nalozili.Sve i da smo dobili 3 boda nemamo sanse sa Portugalom u Lisabonu a tek jos ove dve utakmice ima neko da nas naprasi barem jednu.
    (DelBoy, 8. septembar 2021 08:03)

    # Link komentara