Agonija

Porazi mladih tenisera u velikim mečevima i te kako utiču na njihovu psihu.

Milan Tomić
Pošaljite komentar
  1. Ova analiza je na nivou "nece valjda". Medvedev je vec osvojio Toronto, a kako stvari stoje, ode i Sinsinati. A za Beretinija cemo da vidimo ... uostalom kao i za Djokvica. Dok pomenuti igraju na turnirima Djokvic se igra po CG.
    (miloje, 17. avgust 2021 10:12)

    # Link komentara

  2. Koliko je familija Đoković uništila karijera srpskih tenisera? E, o tome mislite malo!
    (Beli, 11. avgust 2021 18:57)

    # Link komentara

  3. @ će na prvo mesto pre svih ići Šapovalov. Mada i on mora malo glavu da sredi.
    (Banned, 19. jul 2021 12:51)

    Tesko, Sapovalov izgleda mocno zato sto igra napadacki tenis, al kad to ne prolazi on nema plan B. Zato i ima los izbor udaraca kad pokusa da promeni ritam. To nije nesto sto moze da ispravi, uvek ce biti opasan al nikad nece biti konstantan. Cicipas i Medvedev su za klasu talentovaniji od ostalih.
    (srbijasine, 19. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  4. @mr,

    nisi očigledno shvatio moj komentar.
    U pojedinačnim sportovima je psiha jako jako bitna. Pa npr. i sam Conga je više puta istakao da ga je poraz u finalu AO od Novaka psihički ubio u pojam da se nije do kraja karijere izvukao. Ili najsvežiji primer Cicipasa. ja mislim da se on sad godinama neće oporaviti od poraza posle vodjstva od 2:0. Pročitao sam bar 5 njegovih izjava zadnjih dva meseca. On mučenik samo o tom finalu misli i priča..
    Tako da je milion dokaza da ih je Novak redom ubijao u pojam i dosta unazadio karijere.
    (Randy Marsh, 19. jul 2021 12:47)

    @Randy,

    Ти ниси схватио мој коментар. Може Цонга да прича шта хоће, али ти не мораш у његово име. Мој коментар просто преведен је да везе нема шта он прича. То вађење на главу, тешко ми пало, су најобичнија глупост за размажене. Пре тога учествовао на вероватно 20 ГС-ова, после тога на још 30, исто као и рецимо Чилић, и баш му тај меч против Новака сломио психу. па шта је он очекивао од тог меча, да постане бесмртан, да му се сви клањају, да реши све своје проблеме. Будалаштина. У том тренутку Надал има мислим 4 или 5 ГС, Рођа око 10, и обојица играју тенис живота, слава на врхунцу, и испадају од два пацера, Новака и Цонге, и њима није пукла психа, и њему је то мало. Клинац био, клинац остао, чим је заробљен са том глупошћу у глави.
    (mr, 19. jul 2021 16:04)

    # Link komentara

  5. Спадате ли ви то, образа вам...
    Упоређујете човјека који је у игри са двојицом најближих направио хаос... и њих двојицу који у вријеме своје владавине нијесу имали ни једног достојног противника.
    (Муса, 19. jul 2021 15:55)

    # Link komentara

  6. Novak je od 2008 pa do danas imao 5 sezona sa po jednim GS, i 3 sezone sa 0 GS, znaci od 2008 do danas je u 8 razlicitih sezona osvojio samo 5 GS, ali i to ga vidimo nije sprecilo da osvoji 20 GS. Kakav igrac!
    (marko, 19. jul 2021 14:44)

    # Link komentara

  7. Ah sad, pa nije samo Novak dominirao u posednjih 20 godina...Nadal i Federer su tu isto, pa setimo se kako je Federer bio suveren, a Nadal povremeno još suvereniji. Novak je u poslednjih nekoliko godina razvio tehniku preokretanja meča posle 2:0 u setovima protiv mladih tenisera, to je istina, ali ova dvojica su i brže završavali mečeve sa mladim teniserima.

    Novak je u svetski vrh stigao malo kasnije, zato i ima i snagu i motiv da uzme još koji gren slem, ali ajde brate da ne potcenjujemo i ovu dvojicu, ako ceo svet priča o velikoj trojci, glupo je da mi u Srbiji pričamo kao da samo Djoković igra tenis.
    (Doca, 19. jul 2021 14:22)

    # Link komentara

  8. jel znate šta je najinteresantnije u celoj ovoj priči, što Novak uopšte ne igra svoj najbolji tenis i što ima rezeve još dosta u njegovoj igri i kao takav je ovoliko dominantan,šta bi bilo da je drugačije PITAM SE!
    (Andra, 19. jul 2021 11:23)

    Novak da bi igrao svoj najbolji tenis mora da ima protivnika koji će da ga pogura da igra svoj najbolji tenis, a to je i dalje jedino Nadal. Moraju još da čekaju ove takozvane mlade snage
    (skoba, 19. jul 2021 14:14)

    # Link komentara

  9. Ево и Беретини се повукао са Олимпијских игара због повреде бутног мишића. Почело је... Још Зверева да дохвати и све их пошаље где им је место!
    (Kralj mača, 19. jul 2021 13:33)

    # Link komentara

  10. vide i oni kako Novak igra i kako se krece, zato su deprimirani. Nije on njih dobijao samo na iskustvo, pa aj kao kad budemo malo iskusniji lako cemo sa njim. Ono sto bi trebalo da bude njihova prednost u odnosu na igraca koji je 12,13+god stariji a to su brzina,snaga i izdrzljivost ne postoji kad igraju protiv njega. Jasno im da se nece nadobijati mnogo pehara dokle god je on aktivan. U pravu je onaj americki novinar kad je pre par god rekao da je Nole najspremniji sportista svih vremena.
    (aca, 19. jul 2021 13:09)

    # Link komentara

  11. Па није Новак једини који је ај да тако кажемо, послао младе наде у превремену пензију. У многоме су заслужни и Надал и Федерер, поред нашег Нолета. Та велика тројка је уништила многима каријере, јер једноставно, ако којим случајем прођеш једног, налетећеш на друго и ту ћеш пасти и тако у круг ево колико година 18...од 72 ГС њих тројица су узели 60, поред Марија који је узео 3, Вавринке 3, остали нису вредни помена....

    Ето колика је доминација те тројице играча, на све остале у каравану...огромна...као што рекох није могуће сву тројицу на једном турниру победити...федере полак опосустаје, Надал исто, али пре годину две...прича је била другачија....
    (галама, 19. jul 2021 12:55)

    # Link komentara

  12. Meni deluje da je kikujiro u pravu i da će na prvo mesto pre svih ići Šapovalov. Mada i on mora malo glavu da sredi.
    (Banned, 19. jul 2021 12:51)

    # Link komentara

  13. @mr,

    nisi očigledno shvatio moj komentar.
    U pojedinačnim sportovima je psiha jako jako bitna. Pa npr. i sam Conga je više puta istakao da ga je poraz u finalu AO od Novaka psihički ubio u pojam da se nije do kraja karijere izvukao. Ili najsvežiji primer Cicipasa. ja mislim da se on sad godinama neće oporaviti od poraza posle vodjstva od 2:0. Pročitao sam bar 5 njegovih izjava zadnjih dva meseca. On mučenik samo o tom finalu misli i priča..
    Tako da je milion dokaza da ih je Novak redom ubijao u pojam i dosta unazadio karijere.
    (Randy Marsh, 19. jul 2021 12:47)

    # Link komentara

  14. I Srbima omiljena stvar...likovanje.Pozdrav šampionima likovanja.
    (Vojvodina Katalonija, 19. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  15. U 4 od poslednjih 5 Grend Slem finala, Novak je igrao protiv tih mladih snaga:
    Australijan Open 2020 - Dominik Tim - pobeda sa 3:2 u setovima;
    Australijan Open 2021 - Danil Medvedev - pobeda sa 3:0 u setovima;
    Rolan Garos 2021 - Stefanos Cicipas - pobeda sa 3:2 u setovima;
    Vimbldon 2021 - Mateo Beretini - pobeda sa 3:1 u setovima.
    Kako je počelo, samo još fali da protiv Zvereva, Rubljova i Šapovalova odigra meč u finalu Grend Slema i da ih sve "poređa" do jednog.
    (TDI centar, 19. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  16. Od Conge i Monfisa, preko Ćilića i Nišikorija, pa sve do Tima, Cicipasa, Beretinija... To su već tri generacije tenisera koje je Novak bukvalno ubio ..
    (Randy Marsh, 19. jul 2021 11:06)

    После тог финала са Цонгом, Новак три године није освојио ни један ГС, шта је спречавало Цонгу да освоји неки од тих 12? Чилић против ``маторог`` Федерера губи 2 финала ГС, па што га није победио кад то није Новак очигледно? Ко је бранио Нишикорију да освоји ГС када финале није играо са Новаком? Написах горе да Новак после првог, три године није освојио ништа, а Тим је освојио скроо, па не видим шта је проблем. Циципас изгубио прво финале, па већина играча је и губила прво, али су само највећи освојили друго итд. па шта да каже Мареј, колико их је изгубио пре првог освојеног.

    Све у свему овакви коментари су класично незнање и служи само да се на некога усмери мржња. Свако је ковач своје среће. Нема везе Новак са неуспесима горе наведених, што сам јасно и показао.
    (mr, 19. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  17. Isključite Beretinija jer je čovek pokazao skromnost i veliko zadovoljstvo stizanjem do finala i on će učiti iz tog poraza. Za njega ima nade ,a umišljene zvezde traju kao hepo kocka.
    (Kritična masa, 19. jul 2021 11:23)

    # Link komentara

  18. A jel znate šta je najinteresantnije u celoj ovoj priči, što Novak uopšte ne igra svoj najbolji tenis i što ima rezeve još dosta u njegovoj igri i kao takav je ovoliko dominantan,šta bi bilo da je drugačije PITAM SE!
    (Andra, 19. jul 2021 11:23)

    # Link komentara

  19. Pa posle Grci braca. Dalje od njih.
    (lord, 19. jul 2021 11:22)

    # Link komentara

  20. Interesantna stvar koju sam primetio je ta da su se u svakom delu sezone ti "nadolazeći" igrači međusobno smenjivali:
    1. deo sezone - beton - Medvedev;
    2. deo sezone - šljaka - Cicipas;
    3. deo sezone - trava - Beretini.
    Šta mislite ko će dominirati sad u finišu kada se ponovo igra na betonu? Zverev? Rubljov? Šapovalov? Ili će se neko od gore pomenute trojice ponovo uzdići?
    (TDI centar, 19. jul 2021 11:20)

    # Link komentara

  21. Ciciban je jednostavno loš karakter. Pokazao je to više puta.

    Drago mi je što će budući šampion biti Medvedev, koji ume sportski da podnese poraz.
    (Torrente, 19. jul 2021 11:13)

    # Link komentara

  22. Novak je i Congu odučio od tenisa. Conga je tako silovito krenuo da se probija, svi su u njemu vidjeli novog člana Top 3. Ali onda je naleteo u finalu AO na Novaka, I više nikada nije napravio neki bitniji rezultat na GS.
    Conga je i sam priznao da mu je Novak uništio karijeru.
    (Mare, 19. jul 2021 11:11)

    # Link komentara

  23. Ne treba praviti zlu konkurenciju izmedju mladih igraca i Novaka, to nikome ne treba, te se ne slazem zbog tog sa motivom teksta. Sport prije svega i sa nase strane Novakovih navijaca. Cicipas mi nije simpatican, pogotovo te njegove izjave i ponasanje (tako da mi je u njegovom slucaju drago sto je dobio sto je zasluzio), ali Tim, Medvedev i Beretini su skroz ok momci!
    (Banja Luka, 19. jul 2021 11:11)

    # Link komentara

  24. Od Conge i Monfisa, preko Ćilića i Nišikorija, pa sve do Tima, Cicipasa, Beretinija... To su već tri generacije tenisera koje je Novak bukvalno ubio u pojam i sprečio ih da ostvare mnogo bolje karijere od ovih što su imali.
    A kako stvari stoje još će jednu generaciju Novak isto vaspitavati.
    I posle se čudimo što ga ne vole :D
    (Randy Marsh, 19. jul 2021 11:06)

    # Link komentara

  25. Nije Cicipas bio baš blizu titule na Rolan Garosu. Prvi set je dobio slučajno, drugi sasvim zasluženo, a onda su se kockice složile. Dobar je teniser, igra kvalitetan i atraktivan tenis, ali mora da se dozove pameti i to što pre da sasvim ne potone. Ne bi bio prvi!
    (Eustahije Trubić, 19. jul 2021 11:02)

    # Link komentara

  26. Jednostavno je, nisu dovoljno kvalitetni.
    (Loki, 19. jul 2021 11:01)

    # Link komentara

  27. pa Novak je i Federera poslao u penziju.posle onog finala u vimbldonu federer se jos nije oporavio.tu ni 100 pshoterapeuta ne pomaze...a ovi klinci nemaju kvalitet,psihu da bi pobedili Novaka u finalu GS.tu treba mnogo znanja i iskustva...Cicipas i Zverev su mnogo nervozni momci,i protiv Novaka u finalu GS nemaju teoretske sanse.kao ni ostala mladjarija
    (dd, 19. jul 2021 10:58)

    # Link komentara

  28. Nama Srbima skromnost nikad nije bila jača strana. Ko god da je izgubio to je zato što ne može zaboraviti poraz od Noleta!? Zaboravljate Noletove igre od US Opena do Australije - u rangu top20 eventualno. Svi veliki ugrači nameštaju formu za GS, ne može telo izdržati celu sezonu u top formi. Možda je zbog toga? Ili samo zbog Noleta?
    (Siniša, 19. jul 2021 10:57)

    # Link komentara

  29. Sve je to normalno, i Novak je prosao kroz sve to. Setimo se samo da je on razmisljao da se povuce iz tenisa zbog toga sto ne moze protiv Rafe i Rodzera, a tamo negde 2010. posle RG kada je izgubio od slabijeg tenisera bukvalno je bilo "to je to, ne mogu vise" i eto, svi znamo sta se onda desilo. Ili se izdignes iz blata ili zauvek potones! Problem mladih je to sto oni nisu kalibar velike trojke, nemaju taj talenat, psihu, fiziku ali verovatno niko nikad nece ni biti kao njih trojica...
    (Brada, 19. jul 2021 10:52)

    # Link komentara

  30. Gde Nole ugazi, tu trava ne raste.
    (Grizli Adams, 19. jul 2021 10:52)

    # Link komentara

  31. Тек кад Бастер Китон тениски не буде млатио десет пута више од реклама него Ноле од ГС, биће промена у очима навијача који су главни потрошни материјал глобалног маркетинга..
    (Бранко, 19. jul 2021 10:48)

    # Link komentara

  32. Pa naravno. Jedino mogu da osvoje turnir na kome ne igra Djole ili, kao D. Tim da uzme GS Amerike, pošto Djole pogodi sudiju u grlo. Da su Federer ili Nadal to uradili sumnjam da bi bili diskvalifikovani. A Tim sigurno nikad nebi uzeo GS da je Djole ostao na turniru, to je valjda svima jasno i već posle Vimbldona bi imao 21 GS i drugi put sva četiri u svom vlasništvu.
    (Mravojed, 19. jul 2021 10:48)

    # Link komentara

  33. Ovaj Zverev je na gren slemovima polu čovek polu 5 setova
    (Miki, 19. jul 2021 10:42)

    # Link komentara

  34. Mora on još mnogo mleka da pije
    (prle, 19. jul 2021 10:38)

    # Link komentara

  35. Nisu samo mladjani na meti. Bio je i treci igrac svih vremena popularni Rodja. Posle onih 40:15 na Vimbldonu nestao bez traga
    (tumbatuljumba, 19. jul 2021 10:37)

    # Link komentara

  36. Nole trsi ove zelenke za dorucak
    (shomy, 19. jul 2021 10:37)

    # Link komentara