B92.net GOAT – Diktator

Stoni tenis ne spada među najpopularnije sportove sveta, ali se igra na celoj planeti i decenijama je neizostavni deo Olimpijskih igara.

Pošaljite komentar
  1. A klaudvoker?
    (Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina, 2. jul 2021 16:48)

    # Link komentara

  2. Federer stonog tenisa!
    (Tade, 2. jul 2021 16:19)

    # Link komentara

  3. Jan Ove Valdner...nema dalje.
    (Mare, 2. jul 2021 15:22)

    # Link komentara

  4. Jednom sam uzeo Samsonovu poen
    (quixver, 2. jul 2021 14:36)

    # Link komentara

  5. Postoje Madjari koji su osvojili vise svetskih titula, ali je ipak sport bio na zacetku, tehnika skroz drugacija, cak je i teniser Fred Peri osvojio stonotenisko SP u tom periodu.
    Prema tome, slazem se sa ocenom redakcije da je Ma Long najveci.
    A zadovoljstvo ga je gledati jer nema slabog udarca (Kinezi koji igraju pen-holderom cesto ceo sto pokrivaju forhendom), prosto vrhunska tehnika pri svakom potezu. Inace, kad smo kod toga koga je najzanimljivije gledati, Timo Bol skoro pa jednom po mecu prebaci reket iz jedne ruke u drugu, to je uvek lepo videti.
    (jsx, 2. jul 2021 14:01)

    # Link komentara

  6. Igraju se stvarno mečevi u ruskoj i ukrainskoj ligi gledao sam na bet365, ali ti mečevi su amaterski imam drugare koji igraju bolje od njih.
    (np, 2. jul 2021 13:52)

    # Link komentara

  7. Covek koga nisu poveli na olimpijske igre iako je u tom momentu bio 2 igrac sveta, a kao sto je i u tekstu receno veci deo vremena tokom olimpijskog ciklusa je bio prvi. 3 puta zaredom je gubio u polufinalima od Vang Hao-a. Covek koji ga je bekhendom ubijao. Ali sta ti je mentalna cvrstina i istrajnost uprkos svemu vratio se nikad jaci. 2015 godine je apsolutno izdominirao i smatra se najuspesnijom godinom ikada za jednog igraca. Inace iste godine kao i Djokovic u tenisu.
    Osvojio je 3 svetska prvenstva zaredom. Poslednje gde uprkos nesto losijim rezultatima i povredi nije se ni ocekivalo. Karijera za svako postovanje i nadam se zlatu na OI.
    (Milan, 2. jul 2021 13:47)

    # Link komentara

  8. Nesumnjivo najbolji svih vremena ali ja najvise volim Valdnerov stoni tenis,njegov blok udarac,poezija.
    (kralj, 2. jul 2021 13:26)

    # Link komentara

  9. I onda je Novak GOAT? Ne bi ovom mogao da uzme jedan set.
    (Menadjer, 2. jul 2021 13:19)

    # Link komentara

  10. mora adama bobrowa da dobije, do tad ništa od titule najboljeg
    (nisam ja, 2. jul 2021 13:04)

    # Link komentara

  11. Apsolutno se slažem sa odabirom redakcije. Na maksimumu svojih mogućnosti i igre, momak je praktično nepobediv, bukvalno mašina za sipanje poena iz svih mogućih pozicija i uglova. Diktator, Ma Long!

    P.S. Jedan od meni najdražih i svakako jedan od najboljih stonotenisera ikada je i čuveni "penholder" Ma Lin, poezija pokreta i ping pong veštine, na onaj tradicionalni, kineski način :))
    (Gambeeet, 2. jul 2021 13:03)

    # Link komentara

  12. Obratite paznju na dva imena: Fan Zedong, 24 godine, trenutno prvi na svetu, pocistio Ma Longa u poslednjih xy susreta.

    Tomokazu Harimoto, 18 godina, profesionalac od 15. godine, rekord mu je 3 mesto na svetskoj rang listi, trenutno peti, masina i buducnost stonog tenisa.
    (Ittf, 2. jul 2021 12:47)

    # Link komentara

  13. Stoni tenis je imao mnogo legendi u svojoj istoriji.Nama najpribližniji su Šveđani Bengston, Apelgrin, Waldner i Person kao i Mađari u sastavu Jonjer, Klampar i Gergelji jer su oni vodili borbe sa našim legendama ovog sporta Šurbekom, Stipančićem, Karakaševićem, Kalinićem i Lupuleskom.Timo Bol je pre par dana postao i 8 put prvak Evrope, rezultat za divljenje, čovek ima punih 40 godina, a ove sezone je uzeo Ligu Šampiona i Nemačko prvenstvo koje je posle kineskog najjače na svetu.Ali Ma Long je druga dimenzija, čovek koji je dostigao najveći nivo ikada.Kao i u drugim sportovima tako je i u stonom tenisu tehnologija i trenažni proces dostigao vrhunac pa je razumljivo da je teško porediti igrače od pre 20 i više godina sa današnjim, ali svi koji se bave ovim sportom i koji ga prate znaju da je Ma Long najubojiti svih vremena.Ono što je zanimljivo jeste to da on u Kini nema status ikone ovog sporta kojim se bavi, rekreativno ili profesionalno, verovali ili ne 320 miliona ljudi!?Najveća zvezda je Zhang Jike, pobednik svetskog prvenstva 2011 i zlatni iz Londona 2012.On je izgubio od Ma Longa nekoliko finala posle toga, između ostalog i finale u Riu 2016, ali on je nešto slično kao Ronaldinjo u fudbalu.Tetovaže, tarzanka ofarbana u crveno, cepanje dresova posle pobeda, izlivi emocija koji nisu ni približno onoga što kineska disciplina predstavlja mu je dala taj božanstveni status u njegovoj zemlji.Na kraju krajeva teško je i ovde upoređivati igrače iz različitog doba, ali nivo Ma Longa je sigurno najveći i najbolji svih vremena.Ukoliko imate vremena i želje ukucajte highlightse Ma Longa, raspametićete se.Ovo je jedan divan sport, mnogima nepoznat na profesionalnom nivou u našoj zemlji
    (maestro, 2. jul 2021 12:38)

    # Link komentara

  14. Ruska i ukrajinska mafija je u doba korone organizovala masovna takmicenja u stonom tenisu matoraca za kladjenje i zgrnula milijarde jer kockari nisu imali sta da igraju a brzo se mecevi zavrsavali sto je jako bitno. Ko zna i dal' se ti mecevi igraju kontam kompjuterski odrade da pobijedi onaj na koga je manje para stavljeno. I dalje se igraju.
    (Kravnicenko, 2. jul 2021 12:34)

    # Link komentara

  15. Ovo za decu tebra bezi bre
    (Julius Caesar, 2. jul 2021 12:30)

    # Link komentara

  16. Forest Gump je derao Kineze bez problema.....!!!!
    (Kalevra, 2. jul 2021 12:23)

    # Link komentara

  17. Stoni tenis je imao mnogo legendi u svojoj istoriji.Nama najpribližniji su Šveđani Bengston, Apelgrin, Waldner i Person kao i Mađari u sastavu Jonjer, Klampar i Gergelji jer su oni vodili borbe sa našim legendama ovog sporta Šurbekom, Stipančićem, Karakaševićem, Kalinićem i Lupuleskom.Timo Bol je pre par dana postao i 8 put prvak Evrope, rezultat za divljenje, čovek ima punih 40 godina, a ove sezone je uzeo Ligu Šampiona i Nemačko prvenstvo koje je posle kineskog najjače na svetu.Ali Ma Long je druga dimenzija, čovek koji je dostigao najveći nivo ikada.Kao i u drugim sportovima tako je i u stonom tenisu tehnologija i trenažni proces dostigao vrhunac pa je razumljivo da je teško porediti igrače od pre 20 i više godina sa današnjim, ali svi koji se bave ovim sportom i koji ga prate znaju da je Ma Long najubojiti svih vremena.Ono što je zanimljivo jeste to da on u Kini nema status ikone ovog sporta kojim se bavi, rekreativno ili profesionalno, verovali ili ne 320 miliona ljudi!?Najveća zvezda je Zhang Jike, pobednik svetskog prvenstva 2011 i zlatni iz Londona 2012.On je izgubio od Ma Longa nekoliko finala posle toga, između ostalog i finale u Riu 2016, ali on je nešto slično kao Ronaldinjo u fudbalu.Tetovaže, tarzanka ofarbana u crveno, cepanje dresova posle pobeda, izlivi emocija koji nisu ni približno onoga što kineska disciplina predstavlja mu je dala taj božanstveni status u njegovoj zemlji.Na kraju krajeva teško je i ovde upoređivati igrače iz različitog doba, ali nivo Ma Longa je sigurno najveći i najbolji svih vremena.Ukoliko imate vremena i želje ukucajte highlightse Ma Longa, raspametićete se.Ovo je jedan divan sport, mnogima nepoznat na profesionalnom nivou u našoj zemlji
    (maestro, 2. jul 2021 12:20)

    # Link komentara

  18. U potpunosti se slažem sa izborom. Na vrhuncu svojih mogućnosti i igre, momak je prosto nepobediv, bukvalno mašina za sipanje poena iz svih mogućih pozicija i uglova. Diktator, Ma Long!

    P.S. Jedan od meni najdražih i sigurno najboljih stonotenisera ikada je i čuveni "penholder" Ma Lin, poezija od igre :))
    (Gambeeet, 2. jul 2021 12:14)

    # Link komentara

  19. Neverovatan igrac
    (Dzek, 2. jul 2021 12:11)

    # Link komentara

  20. Stonoteniski Djokovic. :-)

    Inace, najvise je po mom ukusu bio Wang liquin. Neverovatna igra, potezi, tehnika. Najvise sam njega voleo da gledam. Od Evropskih igraca, nadahnjivao je Kreanga sa onim neverovatnim bekhendom.
    (Keynes, 2. jul 2021 12:11)

    # Link komentara