Čemu se nadaju Denver Nagetsi?

Jokićeva MVP sezona i slaba podrška, teška povreda Mareja, ugovori Gordona i Portera, "barikada" u seleri kepu – kakva je budućnost Denvera?

Pošaljite komentar
  1. Možda treba pokušati neki trejd za Lonco Bola. Lonco je solidan defanzivac, velik je za beka. Prošli put su ga ispustili, ali sad bi mogli da ga dovedu. To bi najverovatnije značilo da moraju da se oproste od nekoga kao Barton, Bol Bol, Dozier, Čančar ecc, šta god im pomogne za trejd. Lonco je solidan plejmejker, što za Denver dok je Jokić na terenu nije toliko bitno, ali čim izadje neophodni su igrači kao Monte, Kampaco ili Rivers, jer niko od visokih ne zna da iskreira sebi napad, možda jedino Milsap kada ima slabije krilo na sebi. To se najviše videlo u onoj utakmici protiv Netsa kada je klupa prosula dvadeset poena ko ništa. Bukvalno nisu znali ništa u napadu. Eto ovaj Hauard se mozda stvarno pokaze sledece sezone, pa im nece trebati niko dodatno. Meni je Bol Bol i dalje enigma. Mislim da treba da raskrste jel im treba takav igrac, ili ga zamene dok jos mogu.
    Sve zavisi kako ce proći u PO, ukoliko opet daleko doguraju, to će biti signal igračima da treba da se zakače za Denver, jer svaki taj dobar plasman im garantuje rast vrednosti.
    (tocka, 15. maj 2021 12:32)

    # Link komentara

  2. Vrlo teško Denver bez Mareja 4 puta može pobijediti Lejkerse, sa Džejmsom i Dejvisom. Nije nemoguće, ali ova ekipa im baš ne leži, plus što Lejkersi već tradicionalno imaju blagu prednost kod sudija. I to je to.
    (Svarožić, 20. april 2021 09:58)

    # Link komentara

  3. Jokić je MVP kalibar.

    Porter sad ima čistu situaciju: on je drugi igrač tima.

    Gordon će učiniti svoje u odbrani.

    Kampaco ide u startnu petorku.

    Barton dobija pravu ulogu: kao starter ne pipa previše loptu pored Jokića i Kampaca, prvi izlazi od startera, ali se prvi i vraća da bude play rezervama i tu igra svoju igru.

    Pretpostavljam da će ovo biti plan. Da bi se on ostvario, potrebno je:

    1. Da Jokić ne omane. Tu su najsigurniji. On uvek nađe način da podigne nivo u doigravanju.

    2. Da Porter ne podlegne pritisku. Realno, takav šuter ne mora da uradi više od onog što sada čini da bi ispunio normu druge zvezde.

    3. Kampaco usavrši pik sa Jokićem. Mora malo uvežbati šut, na čemu već radi. Neće to biti onoliko ubitačan pik kao sa Džamalom, ali može biti dovoljno dobar.

    4. Da rezervisti ne potonu. Dovoljno su iskusni da odrade svoj deo posla.

    To je ekipa koja garantuje 100 poena minimum po meču.

    Rivali su jaki, ali i ranjivi.

    Bruklin, kao najjači, izgleda da neće skrpiti sa Durentom tri uzastopna meča.

    Lejkersi: ko zna kakvi će se vratiti Lebron i Dejvis.

    Klipersi: oni nisu nepobedivi. Pustiš Kavaija, čuvaš ostale.

    Fila: Denver je jedina ekipa protiv koje Embid nije prednost, a on im je najveća prednost.

    I dalje je sve otvoreno.
    (Onako usput, 20. april 2021 00:27)

    # Link komentara

  4. Sto se tice para trebaolo je da bude pomenuto da 10 miliona ugovor za Milsapa ce isteci,relano je najbitnije da se potpise dugorocan ugovor sa MPJ,jer on ima potencijala da bude superstar(jako visok sa fantasticnim sutom).MPJ i Gordon su visoki igraci,Gordon je dobar odbranbeni igrac a MPJ ima mogucnosti da to postane(ove godine je najvise napredovao u tom segmentu).Realno jedina velika rupa u ekipi Denvera je odbrana na malim igracima(bek,play) povredom Mareja koji je visok za play-a to je jos veci problem.Denvera ako potpise MPJ i Gordona (pored Morisa koji je super igrac) je tim sampioskih mogucnosti(ako se Marej vrati kao stari).Zaboravlja se da su to mladji igraci Najstari Jokic od 26 godina.Tek ulaze u najbolji deo svojih karojera!
    (Ivan78bg, 18. april 2021 20:25)

    # Link komentara

  5. Mislim da ipak nista nece uraditi jer kad je Milvoki otpustio Krejga oni ne reaguju?!?Iskusan igrac koji igra odbranu i poznaje tim mogao se dobiti za maltene dzabe.Jokic najbolje da bezi kad se ukaze prva prilika.
    (Saci, 17. april 2021 10:12)

    Da je Jokić hteo da Krejg ostane, oni ga ne bi dali. Mislim da ga Jokić baš nešto ne gotivi.
    (Locutus, 17. april 2021 16:34)

    # Link komentara

  6. Играч задатка, боље звучи од играч улоге
    (Прле, 17. april 2021 16:27)

    # Link komentara

  7. Napomenuh na nekoj od prethodnih vesti, da dovodjenjem Gordona, Allstar napretkom Portera, boljim uklapanjem Kampaca u pravoj ulozi sa loptom u rukama itd, Denver izgleda i igra bolje nego pocetkom sezone (prvih 20ak) sa nekonstantnim, rovitim Marejem npr. Nikola ne mora svaku da gine sa 35 min i 30+ poena kao tada i neretko ima i TDabl sa ispod 20 poena = efikasni saigraci, tecna timska igra. Hocu reci da nije toliko sada strasno koliko su vec mnogi odustali. Poff jeste upitan ali do kraja regularnog dela Denver moze vise pobedjivati nego gubiti.

    Sto se buducnosti tice,, NBA je to, mnoge iznenadne stvari se desavaju pa je tako moguce i sa Denverom... U medjusezoni, neki trejd, ako bas odluce da ne zadrze Mareja. Ne zaboraviti da Nikola cini saigrace dosta boljima i "vadi" iz igraca mngo vise nego sto se mozda ocekuje ili predvidja nekome kroz igru u drugom timu. Porter upravo briljira u zadnje vreme kroz Nikolino razigravanje. Negde drugde gde bi mozda morao sam da kreira ne bi bio ni upola ovako efikasan. Tako da videcemo... Mozda probudi nekog novog ili unapredi kroz pravu ulogu neku buducu pridoslicu.

    Kljucno je da zadrze Poetera na duze, Gordona ako je moguce + Moris je vec potpisan. Kampaco da ostane par godina (vrv do kraja NBA karijere tj povratka u Evropu), koristan je energetski, defanzivno i otganizatorski + nije skup. Zekea pokusati razviti + Milsap sa klupe na veteranskom ugovoru. Dovoljno + ako se Marej vrati na priblizno staro u toku sledece sezone (jako tesko). Ostali kako god i gde god. Mozda Denver i iznenadi nekim potezima u medju sezoni, nadajmo se ne negativno kao sto imaju obicaj :)

    Inace odlicna analiza i text. Bravo za B92.
    (Pera Ždera, 17. april 2021 15:44)

    # Link komentara

  8. Osnovno pitanje rekao bih je sta zapravo Denver hoce? Hoce li da budu stabilan play-off tim za prvu-drugu rundu ili eventualno finale Zapada kao prosle godine ili hoce da napadnu titulu?
    Ako hoce ovo prvo, rade dobre stvari vec godinama i neka tako nastave. Ako hoce ovo drugo morace da naprave dve proste strateske odluke:
    1) dresi kesu i probijaj salary cap
    2)odaberi 1-2 sezone kada napadas i ides na all-in (posle cega sledi borba za play-off ili rebuilding u narednim sezonama). To znaci rizicniji trejdovi, stariji igraci, davanje pikova i slicno.
    Nisam neki poznavaoc ali ne secam se da je neko uspeo da osvoji titulu skoro bez toga, a da nije u pitanju neka marketinski bas jaka ekipa sa dugom tradicijom, atraktivnom lokacijom i sl. Na njima je. A sto se Nikole tice, on ce sam doneti odluku spram svojih zivotnih prioriteta.
    (Phoenix, 17. april 2021 15:43)

    # Link komentara

  9. gledah 6-7 utakmica čikaga, levin mi se mnogo svidja, priželjkivah čak taj trejd marej - levin, valjda i marej posle povrede počne da igra svrdishodno kao levin bez bacakanja, bez fejdvej šuteva, komplikuje svakimšut bez potrebe, baca se unazad iako sekund pre toga ima normalnu poziciju za šut, levin tako sada igra.
    (Goran, 17. april 2021 15:21)

    # Link komentara

  10. Igračima uloge" jel ovo najbolji prevod reci "roleplayer" koji je autor mogao da smisli? Koje to uloge oni igraju? Nije moglo "prosecni igraci" recimo, nego bukvalan prevod koji ne znaci nista. Ako autor uopste zna sta "roleplayer" znaci ili mozda samo ponavlja ono sto cuje na ESPN-u i FS-u.
    (mahat, 17. april 2021 14:00)

    A ti batice niti cujes niti vidis a baljezgas, imaju ulogu u timu i tu su samo da bi to odradili, ne ocekuje se od njih da povuku tim, nego npr Green ima ulogu da sacuva Lebrona (ponavljam npr.), Craig je imao isto defanzivnu ulogu, kako bi trebao covek da prevede?
    Znalče...
    (Mix, 17. april 2021 15:00)

    # Link komentara

  11. Zamislite Mesija koji celu karijeru ostane veran PSŽ-u, a ne velikoj Barseloni. Nakon punih 6 godina u NBA, Nikola želi prsten, tako da je vreme da neemotivno kaže: bye bye Denver.

    U surovom profesionalnom sportu on treba da gleda isključivo svoj interes i da da prednost timu sa upravom koja je dostojna tog cilja.
    (Kukica, 17. april 2021 14:59)

    # Link komentara

  12. "Igračima uloge" jel ovo najbolji prevod reci "roleplayer" koji je autor mogao da smisli? Koje to uloge oni igraju? Nije moglo "prosecni igraci" recimo, nego bukvalan prevod koji ne znaci nista. Ako autor uopste zna sta "roleplayer" znaci ili mozda samo ponavlja ono sto cuje na ESPN-u i FS-u.
    (mahat, 17. april 2021 14:00)

    engleski (a i svaki drugi jezik) ne treba bukvalno prevoditi, ali "igrac uloge" je sasvim korektan prevod od "role player". igrac uloge. u skladu i sa ostalim slicnim frazama u srpskom - "koji ce ti ovaj?", "ma ima on svoju ulogu". znaci role player ima odredjenu limitiranu ulogu i to je to. zato je on "igrac uloge". pri tome uopste ne mora biti prosecan. moze biti vanserijski trojkas, kao kajl korver, i biti "igrac uloge".
    mnogo bolji i prihvatljiviji i jasniji prevod nego npr "uzeo sut" od "took a shot". to je potpuno neprihvatljiv i semanticki neispravan prevod, posebno jer postoji glagol sutnuti koji znaci isto to. zato ne treba da se kaze pomodno, besmisleno i sa engleskog bukvalno prevedeno "uzeo je 10 suteva", nego "sutnuo je 10 puta".
    (veverica, 17. april 2021 14:56)

    # Link komentara

  13. @mahat igrac uloge je sasvim smislen izraz i na srpskom, ne kapiram sta je tvoj problem.
    (zhol, 17. april 2021 14:55)

    # Link komentara

  14. Ljudi o kakvoj "izdaji" vi govorite.... To je odnos zaposlenog i poslodavca. To nije matični klub iz rodnog mu grada u kojem je ponikao. Čeka ta frka oko prelaska iz kluba u klub je pomalo onaj "sedi ovde dečko" mentalitet prema tamnoputim igračima. Jako želim Jokiću da se dokopa bolje franšize sa kojom može da gradi i sa kojom bi imao šanse da dodje do prstena i igra svoju najbolju košarku, da napreduje i bude najbolja verzija sebe. Da ima karijere kao LB, KD, Kavaji, Brada i ostali najbolji. Ta Džordan i Kobi era je gotova, pri tome su imali sreće da su u timovima koji su ih podržavali. Da ne bude kao Vestbruk u Vašingtonu.
    (slobodno, 17. april 2021 14:47)

    # Link komentara

  15. Da li je moguce da ga trejduju povredjenog i uzmu drugog igraca a oslobode se ugovora?
    (ssssssssssssss, 17. april 2021 14:43)

    # Link komentara

  16. Mislim da bi ova analiza trebalo da uzme u obzir i novog igrača Šakila Harisona. Od njega se očekivalo da u spoljnoj liniji da čvrstinu u odbrani, medjutim(nažalost) povreda Mareja će mu otvoriti veći prostor. Interesantan igrač, možda će mu ovo biti prva prava šansa i možda pokaže da ima potencijal za velike uloge.
    (sašaBg, 17. april 2021 14:36)

    # Link komentara

  17. Veliko hvala Marku Đinđiću za izuzetan tekst. Zaista sam uživao u njegovoj analizi. Izvanredno.
    Složio bih se sa komentarom Vin-a da bi Larkin mogao mnogo da pomogne u odsustvu Mareja i ne bi opteretio budžet. Pored evropskog, ima i NBA iskustvo jer je igrao za četiri respektabilne franšize.
    (Muta Gonzales, 17. april 2021 14:31)

    # Link komentara

  18. upariti jokica i doncica po svaku cenu
    (bananarepublic, 17. april 2021 14:04)

    # Link komentara

  19. "Igračima uloge" jel ovo najbolji prevod reci "roleplayer" koji je autor mogao da smisli? Koje to uloge oni igraju? Nije moglo "prosecni igraci" recimo, nego bukvalan prevod koji ne znaci nista. Ako autor uopste zna sta "roleplayer" znaci ili mozda samo ponavlja ono sto cuje na ESPN-u i FS-u.
    (mahat, 17. april 2021 14:00)

    # Link komentara

  20. Denver ako ne dovede boljeg trenera, ostaje šta je uvek i bio...gubitnička franšiza.
    (Salle, 17. april 2021 11:48)

    да није овог тренера, Никола би се већ пре пет година вратио у Европу. господин.
    (Вук Караџић, 17. april 2021 13:49)

    # Link komentara

  21. ukratko, pisi propalo.
    jedan od dva glavna aduta ovog projekta, marej, je propao, tako da je ovo za njih kraj partije koja se zove projekat jokic-marej. i ne mislim samo na ovu sezonu. marej ne moze fizicki. zadnje 2 i kusur godine, uglavnom je povredjen, kada se vrati iz povrede onda polako ulazi u ritam, kada udje u ritam, opet se povredi. znamo kakav je talenat i dobar lik, ali njegovo telo ne moze da iznese napore nba. tu vise nema nikakve dileme.
    jedino sto mogu to je da daju mareja i gomilu pikova za neku zvezdu tima u rebildu npr. bredlija bila, ukoliko uopste u ligi postoji zvezda koja bi pristala da preuzme marejevu ulogu i fransiza koja je spremna da trejduje svoju zvezdu i prihvati merejev ugovor.
    realno je da nece moci da se izvuku iz ovoga i vrate na kolosek trke za titulu (cak i sa zdravim marejem ne vidim da bi ikada mogli vise od finala zapada, jer marej ipak nije superstar niti igra odbranu) i tu su sada dve opcije.
    1. jokic ostaje lojalan denveru iz ciste emocije, potpisuje supermaks i postaje novi dejm lilard. oprasta se od sanse da ikada napadne prsten i do kraja karijere ostaje gotivni superstar u mediokritetskoj fransizi sa osrednjim rosterom.
    2. jokic odlazi u neku ozbiljniju fransizu (dalas, boston... boston bi bio vrh da bude novi leri ptica i razigrava tejtuma i brauna, ali to su vlazni snovi, ne realnost) i do kraja karijere se bori za prsten
    bojim se da je opcija 1. realnija, sto je smorcina.
    (veverica, 17. april 2021 13:22)

    # Link komentara

  22. Ne zna se ko će ući u ovogodišnji plej-of s potpuno zdravim igračima. Verovatno niko, kratka pauza između 2 sezone je ostavila traga, posebno u timovima koji su igrali do kraja sezone. Zašto onda ako Nikolu posluži zdravlje Denver nema nikakve šanse ? Marej bi mnogo značio , njegov izostanak mogu da nadomeste drugačijom koncepcijom igre, MPJ i Gordon u dobrom izdanju, korišćenje iskusnog Mekgija , mladih igrača i kontrola divljanja Bartona mogu da daju dobre rezultate. Ne znam dokle će dogurati ali uvek ima nade a komentari ovde su od egzaltiranosti posle pobede do potpunog potonuća posle poraza ili u ovom slučaju povrede odličnog igrača. Što se tiče Mareja njegov stil igre me podseća na Nadala u tenisu, iscrpljuje telo do krajnjih granica, stalno nagle i snažne promene pravca i zato je često povređen, teško da će ako promeni stil igre biti onaj stari, drugačije ne ume.Verovatno će opet biti malo igra pa malo ne.
    (koki, 17. april 2021 13:21)

    # Link komentara

  23. Billy Beron ili Larkin kao jeftinije opcije, a obojica imaju odlicne suteve i pucaju od samopouzadnja
    (Vin, 17. april 2021 13:10)

    # Link komentara

  24. Odlična recenzija,jasno je da Jokić kada ga u play offu stisnu , neće moći da izdrži, msm da su previse verovali u Dzamala.Paklen je igrač ali po konstituciji nesto slično Ajversonu, sklon povredama i tako će biti siguran sam do kraja njegove karijere.Ove sezone konstantno je igrao pod bolom što je i razlog nešto lošijih partija ali ne mogu da se otmem utisku da ga Meloun ne menja na 104:111 a da je ostalo do kraja 50 sekundi.Lično sam se nadao da će njega da trajduju i da su to uradili napravili bi posao decenije jer dobili bi za njega i buduće pikove , em sigurno dobrog igrača i možda više novca u budzetu.Dzaba im i Porterovih 30poena kad je taj rupa u odbrani, sem njega i Jokića niko vise u tom timu nije sposoban da konstantno daje 20 ili više poena.
    (Stipsa, 17. april 2021 11:33)
    I da Jokicu najbolje godine prodju u cekanju na pikove i njihovo igracko sazrevanje? Pa dobro dal si ti decko krsten?!
    (bananarepublic, 17. april 2021 13:07)

    # Link komentara

  25. Denver neće moći da se takmiči sledeće sezone sa npr. Voriorsima koji su za ovu sezonu kada im je igrač borj dva povređen izdvojili 163 miliona dolara, odnosno skoro TREĆINU više nego Nagetsi. Zašto bi neki tim igrao finale konferencije čiji je vlasnik škrtica???
    Tekst nameće jasan zaključak da će Jokić izgubiti još jednu godinu zbog pogrešnih odluka vlasnika i trenera a da bi za dve godine trebao da produži ugovor sa Nagetsima. Zašto bi to uradio? Od svakog tima će dobiti 90% novca koji mu ponude Nagetsi, a to je oko 200 miliona dolara. Kada Nagetsi planiraju napad na titulu? Za tri godine kada Jokić bude isceđen i kada će u letnjoj pauzi igrati za Srbiju na OI i na Evropskom??? A pre nekoliko utakmica Jokić se uhvatio za skočni zglob. Pa i fizički najsnazniji igrač lige Lebron je već do sada imao dve ozbiljne povrede.
    Jokić gubi vreme u Nagetsima a i njima bi bilo bolje da ga trejduju. Mogu da dobiju All Star centra + plejmejkera + pika prve runde i onda nek čekaju da im se oporavi Marej. Bili bi slabiji na poziciji centra, ali mnogo bolji na poziciji plejmejkera (šutera) i plus bi pikom prve runde rasteretili seleri kap!
    (statističar, 17. april 2021 12:56)

    # Link komentara

  26. Mene samo Jokić zanima ovde,a situacija je takva da igra sa indijancima,kavi crni superstarovi Marej i MPJ to je smesno.Maksimalni ugovor je ništa u odnosu na marketinšku vrednost,nije isto da igraš za Lejkerse ili Denver,da li imaš prsten ili ne.Zato Nikola mora da menja sredinu i da naplati svoj talenat ako ima ko da ga posavetuje,nema tu sentimentalnosti to je biznis.
    (Ms, 17. april 2021 12:56)

    # Link komentara

  27. Мареј је прави такмичар, сулудо је и помислити да он може бити Денверов проблем на путу за титулу. Међутим, можда има нечег доброг у свему овоме. То је стара прича о његовој неконстантности. Његова форма је увек варирала у регуларнј сезони, и питање је колико се на једном плеј-офу може закључити да би он баш увек блистао тако у доигравању. Дакле, за Нагетсе би свакако било боље да нађу неку сигурнију другу нападачку опцију, и ово прилика да је можда нађу у Портеру Џуниору. Остаје питање треће опције, играча који неприметно даје 15 поена на мечу, и ту од ових момака пре свега могу искочити Гордон или Бартон, али и ако не искочи нико конкретно, Денвер сада има доста прекаљених играча (поред те двојице, ту су и Милсеп, Грин и Кампацо), који могу у плеј-офу достићи тај учинак. По мени је највећи проблем - уз неизвесност хоће ли Портер Џуниор достићи ниво плеј-оф друге опције - регулисати улогу Мориса и Дозијера. Они немају специфичан учинак, посебно Монте (Дозијер је ипак ту најбољи одбрамбени бек), а Нагетсима треба инјекција с клупе, нове енергија коју они ветерани не могу донети. Најбоље би било да то буде Бол Бол, али он се уопште не развија добро. Можда Остин Риверс буде такво појачање. С тим учинком са клупе би били можда и конкурентни за титулу.

    Што се уговора тиче, мислим да Гордон свакако остаје наредне године, али Кронке неће плаћати додатни порез ако екипа не оде бар у финале. Значи, Бартон одлази, Милсеп им ни не треба, али ће појачања тражити опет у Европи.
    (Иван, 17. april 2021 12:55)

    # Link komentara

  28. Njima treba viucko on je dobar u svemu.
    (Лешинари-Miami, 17. april 2021 12:27)

    # Link komentara

  29. Denveru treba neki šuter, koji je sposoban da u visokim procentima pogađa otvorene šuteve koje mu Jokić servira. Pošto je Marej izgubljen za skoro celu narednu sezonu, a budžet prilično ograničen, treba se okrenuti nekim low cost rešenjima, koja imaju potencijal da eksplodiraju. Mogli bi malo da pročeprkaju po Evropi, pa dovedu npr. Šejna Larkina, koji bi mogao da bude opasno oružje, ako mu se daju minuti i poverenje. Odličan šuter, agresivan skorer koji ume da iskreira sam za sebe poziciju za šut, u Evropi razvio mentalitet lidera i izgradio samopouzdanje. Ili da se okrenu nekim rešenjima u vidu veterana, koji traže šansu da se vrate na veliku scenu, tipa Ajzija Tomas, Redži Džekson, Džef Tig... koji postaju slobodni agenti, a primnja im nisu velika. Svakog mogu da dovedu za nešto jače od veteranskog minimuma. Tu je u domenu mogućnosti Eron Holidej, koji bi u slučaju jače minutaže mogao da postane sasvim dobar igrač.
    (Del Piero#10, 17. april 2021 12:25)

    # Link komentara

  30. Da bi osvojili prsten mora mnogo toga da se poklopi.
    Npr da budu nekako treci i dobiju mrtvi portland u prvoj rundi. U drugoj rundi neozbiljni Finiks, u finalu Jutu. Nije nemoguce. Posle ih krene šut i uz dosta sreće dobiju Bruklin.
    A sa druge strane mogu u 1 rundi da nalete na Lebrona i AD i da se pozdrave odmah.
    Ali biće PO nikad interesantniji sa 7-8 ozbiljnih ekipa
    (stefan85, 17. april 2021 12:22)

    # Link komentara

  31. Svi znamo da od titule nema ništa ali se nadamo.
    (sejovolihankuišabana, 17. april 2021 12:12)

    # Link komentara

  32. Ma bez Mareja iz proslog plejofa nemaju sta da traze apsolutno. Nema tu igraca koji mogu da povuku toliko. Nikoli je potreban takav igrac da bi dosao do finala konferencije, a Porter i Gordon mogu da budu samo dodatak jelima , a ne glavni obrok. Nazalost ovo je, sasvim izvesno, kraj za Mareja sto se tice i ove i sledece sezone. Posto je sklon povredama i to teskim...vrlo moguce ( mada je mlad ) da se nikad nece vratiti na staro ( ili ce da postane Deni Grin i samo da sutira ). U redu je ako Nikola hoce da ostane u Denveru gde je "sve i svja" i da potpise supermaks ugovor aliiiii ako hoce prsten...morace da promeni sredinu.
    (majstor, 17. april 2021 12:11)

    # Link komentara

  33. majstore, brutalni šuteri ne šutiraju 1/12 za tri poena
    (Cole, 17. april 2021 11:42)

    Nista onda, majstore, poslati decka na klupu jer je imao lose sutersko vece. Bas me zanima dokle bi Steph Curry dosao sa tom logikom. MPJ bi inace bio u prva 3 pika na draftu da nije povredio ledja i odigrao svega par utakmica u koledzu. Ali sta oni znaju, treba tebe da pitaju.
    (Ns, 17. april 2021 12:09)

    # Link komentara

  34. Da je autor clanka pogledao skoro neku utakmicu Denvera, znao bi da kockanje sa MPJ sutem nije kocka uopste, decko je brutalan suter i potpisujem da ima najlepsu mehaniku suta u celoj ligi.
    (Ns, 17. april 2021 11:11)

    Ja brisem tvoj potpis i potpisujem da Bogi ima najlepšu mehaniku suta u celoj NBA ligi.

    MPJ mozda na drugom mestu!
    (Under KV, 17. april 2021 12:04)

    # Link komentara

  35. Trejdovanje za pikove i davanje sanse rukijima do iznemoglosti.
    (LFC, 17. april 2021 11:59)

    # Link komentara

  36. Ja mislim da se nadaju da im dodje Ostoja i dovede Zagorca, Mozlija i Šćepanovića!
    (Poznavalac ©®, 17. april 2021 11:50)

    # Link komentara

  37. Denver ako ne dovede boljeg trenera, ostaje šta je uvek i bio...gubitnička franšiza.
    (Salle, 17. april 2021 11:48)

    # Link komentara

  38. Marej jeste strasan igrac sto je pokazao u proslogodisnjem plej ofu. Ali cini mi se da ova ekipa, pogotovo od kada je dosao Gordon i razigrao se MPJ, uopste ne zavisi od Dzamala Mareja. Usudicu se da kazem da igraju mozda i bolju kosarku bez Mareja, jer njima sada takav strelac i nije toliko potreban, a Monte Moris i Kampaco su odlicni igraci, pre svega timski, sto se cini da Marej to ipak nije bio. Sve u svemu, videcemo. Ako budu isli na Lejkerse kako sada stvari stoje, onda im je domet prvo kolo plej ofa.
    (ludeng, 17. april 2021 11:46)

    # Link komentara

  39. Zanimljiva analiza. Ali - osnovno pitanje je (po mom misljenju) ko je trener. Meloun ne voli neiskusne i nedokazane igrace, slobo danje sansu...
    (Gaja, 17. april 2021 11:45)

    # Link komentara

  40. Da je autor clanka pogledao skoro neku utakmicu Denvera, znao bi da kockanje sa MPJ sutem nije kocka uopste, decko je brutalan suter i potpisujem da ima najlepsu mehaniku suta u celoj ligi.
    (Ns, 17. april 2021 11:11)

    majstore, brutalni šuteri ne šutiraju 1/12 za tri poena
    (Cole, 17. april 2021 11:42)

    # Link komentara

  41. Geri Heris je ličio na dobrog igrača, ali je zapravo loš. Na njegovoj poziciji im treba dobar šuter koji igra i odbranu.
    Treba im igrač poput Vilijamsa koji je došao u Atlantu. To znači da zbog godina nije skup, veoma je dobar šuter, a kad želi igra dobru odbranu.
    Pomenuti Rivers na momente stvarno igra dobro, ali ako može tako malo češće. Sigurno je bolji šuter od Bartona.
    Zaista su u problemu zbog jakih ugovora.
    (Saša, 17. april 2021 11:41)

    # Link komentara

  42. Nemaju cemu da se nadaju posle povrede Mareja. Bice u PO rasrafljeni bez njega od Lejkersa, Klipersa, Finiksa.
    (maxX, 17. april 2021 11:35)

    # Link komentara

  43. Odlična recenzija,jasno je da Jokić kada ga u play offu stisnu , neće moći da izdrži, msm da su previse verovali u Dzamala.Paklen je igrač ali po konstituciji nesto slično Ajversonu, sklon povredama i tako će biti siguran sam do kraja njegove karijere.Ove sezone konstantno je igrao pod bolom što je i razlog nešto lošijih partija ali ne mogu da se otmem utisku da ga Meloun ne menja na 104:111 a da je ostalo do kraja 50 sekundi.Lično sam se nadao da će njega da trajduju i da su to uradili napravili bi posao decenije jer dobili bi za njega i buduće pikove , em sigurno dobrog igrača i možda više novca u budzetu.Dzaba im i Porterovih 30poena kad je taj rupa u odbrani, sem njega i Jokića niko vise u tom timu nije sposoban da konstantno daje 20 ili više poena.
    (Stipsa, 17. april 2021 11:33)

    # Link komentara

  44. Denversi iz Nageta
    (Peron, 17. april 2021 11:32)

    # Link komentara

  45. Najveci paradoks je da Marej zaradjuje vise od Jokica. To je vristeca nepravda. Ne znam koji je to genije iz uprave Denvera odlucio, ali nepravda mora uskoro biti ispravljena sa maksimalnim ugovorom Jokica.
    (Goran, 17. april 2021 11:01)

    Marej je dobio vise para jer je imao pravo na to kao pik prve runde. Jokicu su dali max ugovor koji su mogli.
    (aca, 17. april 2021 11:32)

    # Link komentara

  46. ŠBB KBB.
    (andrija, 17. april 2021 11:29)

    # Link komentara

  47. Jasno je čemu se nadaju: da imaju dovoljno dobar tim.
    Ali njima nedostaje dobar šuter koji igra na poziciji 2 i koji dobro igra odbranu.
    (Saša, 17. april 2021 11:29)

    # Link komentara

  48. Najboljem
    (Milos, 17. april 2021 11:25)

    # Link komentara

  49. Sto se tice iduce sezone, mogu da otpadnu Barton (koji ima opciju), Grin (takodje opciju) i Milsap. Ako sva tri odu onda se oslobadja dosta novca za dovodjenje kvalitetnog plejmejkera. Tu se nece ici na trejd vec samo dovodjenje nekog FA veterana na ugovor na godinu dana. Marej se nece oporaviti i biti spreman za sledeci plejof tako da ga je najbolje otpisati ca celu godinu i od NBA-a traziti otpis jednog dela duga, tj. osloboditi jos novca za dovodjenje novog plejmejkera. Ako dovedu tog novog plejmekera ostatak ekipe ce biti OK jer ce iduce sezone imati na raspolagadnju sve bitne igrace.

    Sto se tice sezone 22/23 tu nema sta mnogo da se razmislja, ove godine dati ugovore MPJ-u i Gordonu pa posle sta bude. Kronki je obecao da ce platiti porez na luksuz kada za to dodje vreme, a to vreme ce doci te sezone 22/23. Sto se tice Mareja, postoji mogucnost da ga Denver trejduje u klub u rebildu koji moze da ga saceka godinu-dve dana da se oporavi. Ako treba dati jedan pik uz njega - OK, to je cena koja mora da se plati. Po meni to bi bilo i najbolje resenje. Mada, ako ova visoka trojka Jokic-Gordon-MPJ bude profunkcionisala kako svi ocekuju, Denveru i ne treba max plejmejker vec te pare treba podeliti na dva dela, na PG-a i SG-a. Dakle, nesto slicno kao Lejkersi. Jokic je tu glavni plej tako da im vrhunski plej i nije potreban. Samo da zamene Bartona sa nekim normalnim bekom suterom i oni oni su na konju.
    (bskfan, 17. april 2021 11:23)

    # Link komentara

  50. Za prsten trebaš minimum 2 all star igrača i extra petorku...lebron bez davisa nije ni ušao u playoff kako onda Nikola da dodje makar da 2. Runde ?! Jedino je Dirk uspeo ali i on je imao extra ekipu sa chandler kidd marion terry i tako a ne milsap porter green haha...jokicu ili da ostane celu karijeru u denver i postane ikona za uvek ili neka traži trejd da bude sa nekim all star igračem a ne Murray koji igra 1 dobru pa nestane sledeće 3 utakmice
    (maki Stuttgart, 17. april 2021 11:20)

    # Link komentara

  51. Posto je Marej otpisan za ovu i pocetak sledece sezone, a vole onog malog MPJ a njemu istice ugovor polako i mora da se potpisuje novi, onda najbolje da trejduju Jokića. Za njega mogu da dobiju svasta nesto, ozbiljne igrace, pikove, mozda cak i nekog all-star igraca. I neka krenu ko ljudi u obnovu ekipe sa Marejem i MPJ kao stubovima ekipe. Plus sta dobiju za Jokića kao bonus a dobice dosta to sigurno. I njima lepo obezbedjen siguran play-off narednih godina mlada ekipa i Jokiću lepo ide da se bori za titulu. Npr dobiju Porzingisa i pikove za Jokića. Win-win situacija.
    (grumen, 17. april 2021 11:18)

    # Link komentara

  52. Jel mogu da dobiju prostor da potpišu nekog u slučaju teške povrede za određeni novac, kao što su ako se ne varam GSW potpisali Ubrea kad se povredio Klej Tompson?
    (SZV, 17. april 2021 11:16)

    # Link komentara

  53. Kosarka je jedan veliki biznis i tu nema izdaje.Jokicu budi dobar biznismen i promjeni klub,ako vlasnik fransize ne dovede adekvatna pojacanja.Mareju zelim da se vrati u sto boljem izdanju,ali cisto sumnjam da ce nakon ove teske ozljede ikad vise biti na najvecem nivou kao u proslogodisnjem plej ofu.
    (Roki cetri, 17. april 2021 11:15)

    # Link komentara

  54. Pola stvari iz clanka nije tacno.
    Grant nije nista bolji odbrambeni igrac od AG, Craig nije dobar odbrambeni igrac uopste. Garry Harris je bio najbolji od njih ali precesto povredjen.
    Da je autor clanka pogledao skoro neku utakmicu Denvera, znao bi da kockanje sa MPJ sutem nije kocka uopste, decko je brutalan suter i potpisujem da ima najlepsu mehaniku suta u celoj ligi. Takodje, njegova odbrana je sve bolja i uopste nije toliki pogubitis kao sto je bio.
    Veliki udarac je sto nema Mareja, ali ima Denver cemu da se nada. Jokic je zivotinja, igra kao lud. Denver ce zavisiti od klupe najvise. JMG i PJD su previse nestabilni, Milsap je mator ali jos ima sta da pokaze. Videcemo.
    (Ns, 17. april 2021 11:11)

    # Link komentara

  55. 1. Maksimalno uživati u igrama Jokića, za nas koji uživamo više u asistencijama nego u poenima on je zlatna ptica, plus unikalan igrač koji postiže koševe na sve moguće i nemoguće načine koji postoje u košarci, ima i svoj firmeni šut koji nema niko "Sombor Shuffle", igrač koji istovremeno igra i keca i peticu, i to 100%, fantastika.

    2. Da Jokić osvoji MVP titulu, za Denver urganizaciju i za navijače Denvera iz Denvera to je večna istorija i velika satisfakcija. I trener i igrači da se podrede tom cilju maksimalno koliko je to moguće i realno, to znači i da Denver mora da pobedjuje i da ne padne niže od 4 mesta na tabeli.

    3. Iskustvo i tu slobodu koje će dobiti MPJ u PO kao drugi najbolji igrač ekipe je neprocenjivo, sledeća sezona MPJ da dodje na nivo ALL-STAR igrača.

    4. Bol Bol i Zeke moraju sledeće sezone da budu u važnoj rotaciji silom ili milom, da se vidi ima nešto ozbiljno od njih ili nema, ne postoji drugi način, i po cenu da se gube utakmice. Šteta što su ostali bez R.J. H.

    5. Sve ostalo što se sastava tima tiče je šta se može to se može, to je to. Bez presije igrati opušteno sledeću sezonu, ako se može uči u PO to bi bilo idealno.

    6. Nikola da ostane u Denveru do kraja karijere, znači još 10 godina, što se mene tiče ne mora ni titulu da osvoji, samo neka ostane u Denveru do kraja.

    7. "Watching Nikola Jokic play basketball is like meeting the love of your life for the first time, 82+ times a year"
    (Kikujiro, 17. april 2021 11:06)

    # Link komentara

  56. Stvarnost je da Denver nema sta da trazi bez Mareja u plej ofu. Marej je u proslogodisnjem plej ofu objasnio neke stvari.
    (kole, 17. april 2021 11:04)

    # Link komentara

  57. Najveci paradoks je da Marej zaradjuje vise od Jokica. To je vristeca nepravda. Ne znam koji je to genije iz uprave Denvera odlucio, ali nepravda mora uskoro biti ispravljena sa maksimalnim ugovorom Jokica.
    (Goran, 17. april 2021 11:01)

    # Link komentara

  58. Vasa Micic je resenje za Denver. Ne bi bio mnogo skup a odradjivao bi posao. Larakin takodje.
    (mozgov, 17. april 2021 11:01)

    # Link komentara

  59. Mislim da autor teksta pažljivo čita i kolažira komentare. I mislim da će uprava Šodera hteti u vremeplov da se teleprontuju unazad. Možda ipak ta kombinacija Harden-Mari i još neko? Ako ne da skoče unazad još više i daju Mariju samo 25, koliko je vredeo oduvek? Tu su se zaključali u ovaj tok sudbine. Mogao je tada da se naljuti i ode? Možda bi bila mala ukupna šteta, možda i ne bi.
    Nema vremeplov? E pa onda ništa. Matori neće probijati limit pa ni za titulu. Nema način da ekstra uspeh ekstra naplati. Tako je kako je. Taj Jokić ako tolko valja nek pobedi sve sam.
    Ne obećava što nemaju nekog ko Juta Nianga i Klarksona - slabo plaćeni ali vrede svojih 15 minuta itekako. U vrlo uskoj margini Denver i ima neku šansu ukoliko Herison i Rivers dobro prekriju tu bekovsku rupu. Što zavisi puno i od trenera. Kojeg nemaju, oni imaju Malouna.
    (znanje-imanje, 17. april 2021 10:53)

    # Link komentara

  60. Kakva nada? Realno ni prvo kolo Neće proći portland i lakers su prejaki to svi znamo sad bez murray...kakva titula?! Osim jokica užas od ekipe ovaj porter umislio da je ray allen peja i curry zajedno a da ne pričam kako je sebičan i krade skokove jokicu...barton green milsap dozir pa to nisu igrači ni za evropu. Videli smo kako su igrali protiv boston kad je Nikola bio na klupi 1:20 za 5 minuta...jokic ako želi titulu treba otići negde drugo najbolje napraviti trade sa Dalas
    (maki Stuttgart, 17. april 2021 10:47)

    # Link komentara

  61. Mislim da Jokic treba da trazi trejd na kraju sezone. Mislim da je prerastao Denver.
    (Boogy, 17. april 2021 10:46)

    # Link komentara

  62. Najgore povrede, najduzi oporavak:
    Ahilova, prednji ukrsteni, zadnji ukrsteni, pa diskusi, meniskusi i sl.
    (Skijas, 17. april 2021 10:45)

    # Link komentara

  63. Ubaciti Lonco Bola. Zameniti Bartona.
    Što se tiče samog Mareja da se zaleči totalno kao što je bio pre povrede, ali zapravo, bez tih stalnih manjih povreda u ledjima, rukama, ramenima. Bol Bol da postane igrač uloge koji nalupa 5/6 blokova po utakmici, ko onda u mehuru.
    Jokić, pa ako kojim slučajem ne predje u neki super tim, ostaje u Denveru da obara lične rekorde, ali takmičenja za prsten sa ovakvom postavom će biti baš naporna. Mozda Denver dobije nekog novog genija na draft lutriji, ali neće grom dvaput u isto mesto.
    (tocka, 17. april 2021 10:42)

    # Link komentara

  64. 1. ACL nije vise, nego jedan ligament
    2. drugaciji je pristup kod obicnih ljudi i kod profi sportista gde se bez dugog oklevanja operacija sprovodi odmah bez odlaganja dok jos niga nije pod otokom i rehabilitacijom se cilja ponovna osposobljenost za 6 meseci, tako su sanse da se vrati za 22/23 realne, uvek je pitanje u kakvoj formi, ali to cak i da je zdrav

    pozzz radiolog
    (radiolog, 17. april 2021 10:41)

    # Link komentara

  65. U startu je bilo očigledno da Marej nije vredan ovog ugovora. Sem na momente u prošlom plejofu, nikad nije imao ni približan uticaj na ekipu kao Jokić. A i sada već može da se pretpostavi da će u budućnosti biti još manje efikasan.

    Sa tolikim teretom u budžetu, teško da će ova ekipa ponoviti finale konferencije, a ne nešto ozbiljnije.
    (muy fácil, 17. april 2021 10:38)

    # Link komentara

  66. Ne znam sto denver ne povuče još jednog pleja iz evrope ako moze, tipa majk dzejms.
    (klimenta, 17. april 2021 10:38)

    # Link komentara

  67. Jako teška povreda za Mareja.Sada sve zavisi od Jokića.Jokić će morati da bude na nevidjenom nivou igre ako želi da osvoji prsten ove sezone.Biće to mnogo teško jer je zapad divlji i ove godine i ne prašta greške.Po mom mišljenju maksimalan domet Denvera je druga runda,ali Play-off je nepredvidiv i svašta može da se desi
    (Rajko Malic, 17. april 2021 10:36)

    # Link komentara

  68. Cemu tolika negativnost? Igra denvera najvise zavisi od Jokica, a siguran sam da bi polovina timova iz nba bila presrecna da ima Jokica, Mpj i Gordona. Da li stvarno mislite da sa rosterom bez Marija sledece godine oni ne idu do playoff-a? nece biti top 3 ali idu sigurno. Druga stvar je sto su super odradili salary cap. Sa Mpj najverovatnije ce potpisati ugovor na leto, ali da pocne tek 2022/2023. A do tad aistice ugovor Greenu i Batonu. Uz to ocekujem da ce na draftu da biraju nekog combo beka. a vec imaju Bola, Nnajia koji ulaze u rotaciju. Mirray se verovatno vraca sledece godine posle all star vikenda. a verujem da ce da se zaleci dobro kao recimo Zach Levine. On je imao isu povredu i oporavio se potpuno. A Murray je do sada nije bio sklon povredama i lako se oporavljao, tako da mislim da ce biti isti slucaj. Da li ste slusali prvi Nikolin interview nakon povrede Murraya. rekao je da idu ma titulu i ove godine iz senke o da ih mediji stalno omalovazavaju.Tako da verujem da ce sve biti OK sa Nuggetsima. GO NUGGETS!!!
    (Omg, 17. april 2021 10:31)

    # Link komentara

  69. Denver kao ekipa ima dovoljno potencijala...
    Zek Nađiju, Bolu, se otvaraju šanse da pokažu svoje vrednosti.
    Porteru fali još malo samopouzdanja. Ima tu puno štofa ali treba da se šije...
    (tata, 17. april 2021 10:28)

    # Link komentara

  70. Oporavak od povrede ACL (prednjih ukrštenih ligamenata) traje u proseku 6 meseci, 9 meseci ako postoje komplikacije.
    Tako da se Marej u najgorem slučaju propušta početak sledeće sezone...
    (Nemanja, 17. april 2021 10:27)

    # Link komentara

  71. Sve sve, ali si toliko dobro izanalizirao ovu situaciju, iskreno, bolji tekst i analiticki pristup nisam skoro video ni na jednom od nasih sportskih sajtova skoro. Svaka cast.
    (bravo, 17. april 2021 10:22)

    # Link komentara

  72. Ne znam, mislim da su trebali da se ove sezone oproste Milsapa i Bartona, i pored ovih odrađenih trejdova da su doveli samo Redika još recimo. Ovako sa još ovom povredom Mareja su se ukopali za sledeću sezonu. Za ovu sezonu Jokić da osvoji MVP nagradu i da nekako izbegnu Lejkerse u prvom krugu, i puna kapa. Teško će do finala Zapada sa ovako katastrofalnim šutem za tri.
    (DukiNS, 17. april 2021 10:19)

    # Link komentara

  73. denver fegetsi
    (haha, 17. april 2021 10:19)

    # Link komentara

  74. kakve rugobe od dresova. Denvsr je NBA Mega
    (Kissinger iz Maksimira, 17. april 2021 10:18)

    # Link komentara

  75. "U prevodu, Jokić će morati da povuče ceo tim i odigra duplo bolje nego prošli plej-of, kako bi Denver stigao makar do druge runde"

    Znači moraće da ubacuje po 80
    (lala, 17. april 2021 10:15)

    # Link komentara

  76. Jedino ako shvate da bukvalno svi pokidaju u odbrani, uz prihvatenje uloge u napadu shodno njihovim kvalitetima. Jokic ce u svakoj, iole vaznijoj utakmici, morati od pocetka do kraja da igra maksimalno. Znaci treba izvuci usi Bartonu i Dozijeru kad god krenu sa glupostima i izadju iz okvira sopstvenih mogucnosti. Samo tako uredjeni Denver bi mogao daleko. Samo, imaju li pre svih Meloun, a zatim i Jokic snage ( volje ) da uvedu potpuni red u ekipu ?
    (Bocko, 17. april 2021 10:14)

    # Link komentara

  77. Mislim da ipak nista nece uraditi jer kad je Milvoki otpustio Krejga oni ne reaguju?!?Iskusan igrac koji igra odbranu i poznaje tim mogao se dobiti za maltene dzabe.Jokic najbolje da bezi kad se ukaze prva prilika.
    (Saci, 17. april 2021 10:13)

    # Link komentara

  78. Mislim da ipak nista nece uraditi jer kad je Milvoki otpustio Krejga oni ne reaguju?!?Iskusan igrac koji igra odbranu i poznaje tim mogao se dobiti za maltene dzabe.Jokic najbolje da bezi kad se ukaze prva prilika.
    (Saci, 17. april 2021 10:12)

    # Link komentara

  79. Potpis Marija je bio rizik i bez povrede. Jedino šta mogu je da biraju dobro na draftu, kandidat za titulu svakako nisu jer niko od iskusnih igrača ne želi tamo da dođe za manji ugovor
    (Milan, 17. april 2021 10:12)

    # Link komentara

  80. Posle ovakve povrede Marej nikada nece biti ono sto je sada. Denver ce u narednim godinama morati vise da se fokusira na stvaranje tima koji igra surovu odbranu a manje na zatrpavanje kosa protivnika. Mislim da Meloun slabo koristi klupu i da iscrpljuje prvu petorku bespotrebno. Igra sa 6-8 igraca u rotaciji i tako ne razvija dubinu ekipe. Ako se bude oslanjao previse na Jokica i on ce doziveti neku tezu povredu a onda ce morati ponovo da sastavljaju 10 godina tim jer Jokic se ne desava svaki dan. Sa njim ih je dosada Bog pogledao
    (Aleksandar, 17. april 2021 10:11)

    # Link komentara

  81. Nije ovo sportski članak, nego kao da ga je pisao ministar financija.
    (..., 17. april 2021 10:08)

    # Link komentara

  82. Marej i Rouz su mi slični - igraju na granici mogućnosti svog tela sa previše oštrih ulaza, pod nemogućim uglovima, sa mnogo akrobacija. Telo to ne može da izdrži. Vratiće se ali taj stil igre mora skroz da promeni. Mora da igra kao Jokić, a to nije moguće.
    (Miroslav_zna, 17. april 2021 10:08)

    # Link komentara

  83. Povredom Mareja ove sezone titula je čini mi se nedostižna ali ako Jokić uzme MVP nagradu biće uspešna sezona, jer ja (kao i većina Srba) mislim da najpre navijaju za Jokića pa za Denver, tako da ne verujem da bi u slučaju da Jokić predje u neki drugi tim svi sadašnji navijači Denvera u Srbiji ne bi prešli da navijaju za taj tim. #JokicMVP
    (Radomir Salah, 17. april 2021 10:03)

    # Link komentara

  84. ha ha pa kako da Jokic odigra duplo bolje..!? da daje 52 poena i da ima 20 skokova i asistencija..
    (Bora Jovanovic novinar, 17. april 2021 10:03)

    # Link komentara

  85. Mislim da je ipak Ahilova tetiva najgora povreda, KD se od nje oporavljao toliko dugo. Tj. on je prvo pokidao ACL, pa u prvom meču na povratku pokidao tetivu, i to ga je odvuklo van terena toliko dugo, sezonu i po valjda.
    (Choi, 17. april 2021 10:02)

    # Link komentara