Loptu na zemlju, pa u gol Mađarske

Rukometašice Srbije napravile su pravi podvig obaranjem na kolena aktuelnih svetskih šampionki, a sve prateće okolnosti tom trijumfu još više daju na značaju.

SS
Pošaljite komentar
  1. Најјачи су ови стручњаци, који и не гледају утакмице, па се редовно по завршетка меча и у зависности од резултата јаве. Јуче, након 1. полувремена, није било 5 коментара, али након утакмице 250 и све оде радости, изливи среће и одушевљења. Ти исти коментатори на овом форуму, да смо изгубили, осули би и дрвље и камење по тим истим играчицама. Али причекали су крај утакмице, видјели резултат па почели са просипањем памети, мудрости и етике. Мишеви обично крену са моралисањем, пљувачи ово, пљувачи оно, бла, бла, бла. Није свака критика пљување, нарочито ако је добронамјерна и аргументована. Јуче, 1. полувријеме испод сваке критике, за осуду. Побједу извојевао селектор, тренер, људина Обрадовић и наравно наш стихијски, непредвидиви "о рук" систем. Данас се мора много мудрије, смиреније (Лишчевић), храбрије (Стоијљковић) и одлучније ући у меч. Техничке грешке (Јањушевић) смањити на минимум. Требају нам голмани (у оба полувремена, не само једно) и шут са 9 метара.
    (Василе Стинга, 6. decembar 2020 13:45)

    # Link komentara

  2. dobro rečeno, loptu na zemlju, jer jedna lasta ne čini proleće.
    inače ne razumem kome smeta šta devojke pevaju, pa potiču iz zemlje Srbije, to i pevaju, neće valjda da pevaju nesto od U2 ili Dzeksona!
     (comi..., 6. decembar 2020 13:10)

    # Link komentara

  3. Jel može neko da mi objasni zašto u 90 % slučajeva naši sportisti slušaju ovakvu vrstu muzike?
    (Dušan, 06. decembar 2020 12:03)

    Uticaj okruženja, opšteg i sportskog. Njihovo nekadašnje sportsko okruženje imalo je intelektualce, Korać, Bogosavljev, Šoštar.. Danas su sve ređi profesionalni sportisti koji su završili regularno (ne vanredno) srednju školu, a kamoli gimnaziju. Gimnazijalci su nekad bili elita, a sad i oni slušaju gluposti, jer se lakše uklopiti u masu i ne biti izopšten ma kako to bilo glupo. Stanje je još gore po lošijim školama koje obično pohađaju đaci koji ozbiljnije treniraju. Privatne fakultete koje su završili pojedini, bolje nepominjati. Ima izuzetaka u pojedinačnim sportovima, gde su neki i vrhunski sportisti i uspešni studenti i diplomci državnih fakulteta. Oni u startu znaju da i ako karijera krene u dobrom pravcu, neće zaraditi od sporta za ceo život. Vaterpolisti su od kolektivnih sportista najuspešniji. Soro, Udovičić, Mitrović, imaju državne fakultete, a uz odbojkaše su i najpristojniji.
    Uostalom, osim Ergića, prisetite se nekog fudbalera koji misli glavom a nije ga naporno slušati :-). Ako danas neko od sportista sluša rok, klasiku, metal, džez...odmah se pravi intervju s njim i smešta u rubriku verovali ili ne.
     (sve je relativno, 6. decembar 2020 12:55)

    # Link komentara

  4. @ranzo Vi cete danas izgubiti od Nizozemske najmanje sa 10 golova razlike.
    (Gogara, 6. decembar 2020 12:48)

    # Link komentara

  5. Znate, postoje dve kategorije Holandjanki: malo krupnije (da ne kazem sa viskom kilograma), visoke i nezgrapne koje su tiha vecina; i visoke, vitke plavuse manekenske gradje kakve su sve odreda reprezentativke Holandije.

    E sada kada je prosecna Holanjanka videla prvo poluvreme, ona je pomislila "O ne, opet ove manekenke pobedjuju". Medjutim onda sledi osveta Srpkinja ciji je pradeda bos na Ceru pobedio onakvu silu, i koje izgledom vise podsecaju na prosecnu Holandjaku nego na manekenke iz reprezentacije svetskog prvaka. Iako je reprezentacija njihove voljene zemlje izgubila, sigurno im se krisom oteo osmeh povodom spektakularne osvete "obicne devojke".

    Na komentaru o utakmici sam rezignirano ostavio komentar posle povrede Lekic pitajuci se kako nikada ne proradi taj ponos kod nasih rukometasica i ne kazu sebi "E sad cemo da vam pokazemo"? I tako na svakom prvenstvu... Posle maltretiranja sa karantinom, sa pogresnim rezultatom testova, sa povredom najbolje igracice, da vam ne proradi inat, ne provri krv? Mislio sam da je to jako cudno, i bio sam besan zbog takve malodusnosti! Medjutim krv nije voda, i zaista u drugom poluvremenu - duh njihovih pradedova se pojavio.

    Toliko mi je drago! Ponosan sam na vas! Posebno na mog sugradjanina, velikog coveka i pedagoga, cika Ljubu Obradovica!

    Veliki pozdrav iz holandskih zemalja!
    (Mx, 6. decembar 2020 12:44)

    # Link komentara

  6. Jel može neko da mi objasni zašto u 90 % slučajeva naši sportisti slušaju ovakvu vrstu muzike?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dušan, 6. decembar 2020 12:03)

    Polusvet
    (Rimtuti, 6. decembar 2020 12:39)

    # Link komentara

  7. Odgovor za Dušan... A sta fali muzici, šta bi ti da slušaju! Narodna bre, znaju cure odakle dolaze, ako ti smeta srpska muzika, nemoj da gledaš, i ne komentarisi. Toliko...
     (goran rod, 6. decembar 2020 12:36)

    # Link komentara

  8. Vi ste jučer pobedile Holandiju, a mi ćemo danas pobijediti Nizozemsku
     (ranzo, 6. decembar 2020 12:06)

    # Link komentara

  9. Jel može neko da mi objasni zašto u 90 % slučajeva naši sportisti slušaju ovakvu vrstu muzike?
     (Dušan, 6. decembar 2020 12:03)

    # Link komentara

  10. Ljubo kao što napisah pre neki dan ideš do kraja na ovom prvenstvu a posle ćemo da stučemo dekupaž od crvene čačanke i ranke.
     (sejovolihankuišabana, 6. decembar 2020 12:01)

    # Link komentara

  11. Vi ste za mene već šampionke!
    (Bob Sent Kler, 6. decembar 2020 11:55)

    # Link komentara

  12. Ja vidim da ni druge sestre Agbaba nema, iako je bila na spisku i bar još jedne ili dve sa spiska za prvenstvo? A Marija Obradović, Cvijić i još par bitnih igračiča nisu ni doputovale.
    (borko, 06. decembar 2020 11:13)

    Jelena Agbaba je u ekipi, samo nije ulazila juce. Za Cvijic, Obradovic i Tamaru Radojevic je poznato od ranije da zbog povreda nece putovati na EP.
     (my way, 6. decembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  13. samo da budu zdrave i da im kondicije ne manjka jer kao sto kaze jedan nas predak "znam ja nas .... ti nas". nisam ni pre utakmice a ni u prvom poluvremenu sumnjao u njihovu zelju ali nije im se dalo,holandjanke su htele da odmore neke igracice i zato su brutalno kaznjene jer kada su se vratile na teren nisu imale iste one devojke kroz koje su prolazile kao kroz sir nego su imale zid koji nikako nisu mogle probiti.obradovic je bacio sve na kocku jer mi nismo nacija koja moze nesto na kontru u rukometu nego na ruke krv i znoj.andrea i njena povreda su dosle u pravo vreme.(ne daj boze ni neprijatelju da se povredi a kamoli nasoj najboljoj reprezentativki)jer andrea je uvek resavala sve sama a to u kolektivnim sportovima ne pije puno vode.devojke da sve pogubite ostace vam kredita u srbiji jer ono sinoc se ne zaboravlja.molio bih naravno sve kandidate i sadasnje reprezentativce da pre svakog treninga reprezentacije odgledaju ovu utakmicu jer mogu dosta da nauce.
     (nebitan srbin, 6. decembar 2020 11:44)

    # Link komentara

  14. Gledao sam utakmicu i zaista ovo sti je uradjeno je cudo.Zasto je cudo?Zato sto nije vidjen nikakav sistem u igri,nijedna izradjena akcija koja je uvezbana takodje nije vidjena.U drugom poluvremenu holandski trener promesao karte,nas vezbao napad sa 7 igraca.Posledice smo videli.Medjutim imali smo mnogo srece,mnogo isfirsiranih suteva je uslo,na nasu srecu.Holandjanke pokazale da su i one ljudska bica i da moze da im udje voda u usi.Madjarska je neugodna fizicki jaka i danas hvata zadnji voz.Nase devojke umorne izmaltretirane potrosene.Bice tesko,ali ako ispeju da naprave povoljan rezultat napravice pravi mali podvig.Srecno devojke danas cu vas bodriti svim srcem.Nasem selektoru zelim da proradi kontra i igra sa krila,necemo imati srece bas svaki put.
    (maximus, 6. decembar 2020 11:43)

    # Link komentara

  15. Jeste da analize kažu da nam pobeda protiv mađarica neće rezultatski biti bitna. Ne mislim tako. Bolje je odraditi utakmicu kao da je najvažnija na ovom evropskom prvenstvu, jer pobede donose samopouzdanje i pozitivnu atmosferu u timu. Hrvatska ako izgubi od Holandije a šanse za to su velike, onda smo na konju zbog pobede protiv Mađarske. Ne treba se kockati i kalkulisati, što nam je inače svojstveno. Mentalitet pobednika se gradi dugo a tome najviše doprinose rezultati, trud, rad, zalaganje i želja da se bude najbolji. Danas u novu pobedu drage devojke.
    (Zdenko, 6. decembar 2020 11:43)

    # Link komentara

  16. @boxx

    Sta si se ti raskenjao?
     (Privatni detektiv Djido Mova, 6. decembar 2020 11:36)

    # Link komentara

  17. У већини колективних спортова дјевојке могу бити узор својим мушким колегама како се бори за своју земљу ! Браво дјевојке 1 Идемоооооо !
    (Драган КНН, 6. decembar 2020 11:18)

    # Link komentara

  18. Moram samo da dodam da su u pitanju 2 pozitivne igracice, Kristina Graovac i Marija Agbaba. Na srecu imamo 3 sjajna golmana i Jovana Risovic i Katarina Tomasevic su pokazale da mogu da iznesu ovo prvenstvo. Naravno da necemo proglasavati devojke odmah evropskim sampionkama, ali radost zbog jucerasnje pobede nam niko ne moze uskratiti. Brutalna Norveska se namece kao prvi favorit za zlato, Rusija mocna, tu je Francuska... mnogo odlicnih ekipa ima, ali nase devojke su pokazale da vrede mnogo i da mogu sa svima. Neka daju sve od sebe i mi smo uz njih kakav god krajnji rezultat bio.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (my way, 6. decembar 2020 10:25)

    Ja vidim da ni druge sestre Agbaba nema, iako je bila na spisku i bar još jedne ili dve sa spiska za prvenstvo? A Marija Obradović, Cvijić i još par bitnih igračiča nisu ni doputovale.
    (borko, 6. decembar 2020 11:13)

    # Link komentara

  19. Mislim da je koliko god to zvucilo cudno danasnja utakmica najmanje bitna za nas. Ako me racunica ne vara, i ako se poklope kockice ( a trebalo bi) ova utakmica nema znacaja. Ako Holandija pobedi madjarsku i Hrvatsku a mi Hrvatsku, dalje idemo mi Hrvatice i Holandija i prenosimo 4 boda. Tako bi trebalo.
    (Kg, 6. decembar 2020 11:12)

    # Link komentara

  20. Cure su cure - i neka su! :) Al valjda je to stvar vaspitanja i socilalizacije, odnosno polne identifikacije pa je sve nekako malo "pomereno" u njihovom slavlju :) Ili su nas naucili da je rat odnosno sport kao njegova pacifikovana varijanta potpuno muska stvar pa nekako zene ne odgovaraju "nametnutim vrednostima rata" Secam se kad su devojke osvojile evropsko prvenstvo u odbojci 2011. i sad se slavi na balkonu u Beogradu pevaju se pesme a nasa kapitenka pocinje preko mikrofona da peva "Znam za jedan grad zove se Beograd..." Dakle na mestu kolosalnog trijumfa ti pevas Cecinu pesmu o jeftinoj ljubavi i patetici jer se u njoj pominje Beograd :) Potpuno promasen smisao al one su mlade devojke i to su njihove vrednosti. Poenta je u neskladu njihovog izgaranja i potonjeg slavlja. Nemam nista protiv, stavise al mi je upecatljivo. Zivele nase devojke.
     (box, 6. decembar 2020 11:08)

    # Link komentara

  21. Ova utakmica je trebalo da pokaže da mogu sa najboljima. Pokazala je i mnogo više. Trenutak kada se Radosavljević baca za loptu posle Jocine odbrane (nažalost aut) pokazao je kako treba. Jako, požrtvovano, svaki napad i svaku odbranu. Ne sme da nam se dešava toliko odbijenih lopti u rukama protivnika. Jeste to i sreća, ali i krivica igrača. Dakle samo maksimalna koncentracija i eliminacija straha. Ne treba da se plaše nikog, treba da se opuste i igraju.

    Ni govora ne sme biti o tituli, medaljama i slično. Korak po korak pa dokle se stigne. Početak nije mogao biti slađi i lepši, nažalost umrljan gorčinom zbog Andree, ali nadgradnja mora bude još bolja. Napred devojke, da vidimo koliko ste spremne za ozbiljan rezultat.
    (Gde ja živim, 6. decembar 2020 10:57)

    # Link komentara

  22. Потписујем, да је Лекићка била у саставу ми би ову утакмицу убедљиво изгубили. Пензија за њу и нема да нас боли глава.
    (Серби, народ најстарији!!!, 06. decembar 2020 10:41)

    Zahvaljujemo

    što pišeš ćirilicom kad znamo ko si?
    na ovakvu vest ,bedan komentar?
     (tebijadodelimkitu, 6. decembar 2020 10:46)

    # Link komentara

  23. Je l' se neko pitao da li su mozda Holandjanke slabije odigrale i time doprinele porazu, kao sto bi, verujem, u obrnutim ulogama medju dominantnim komentarima bio onaj kako smo sami sebe pobedili, nismo licili na sebe itd.
     (Robert, 6. decembar 2020 10:45)

    # Link komentara

  24. marijio, idi na neki hrvatski portal i ne kompleksiraj se ovde.
     (Kruzer, 6. decembar 2020 10:45)

    # Link komentara

  25. Ovo ne gleda ni rodbina igracica
     (Kukatilo, 6. decembar 2020 10:43)

    # Link komentara

  26. Потписујем, да је Лекићка била у саставу ми би ову утакмицу убедљиво изгубили. Пензија за њу и нема да нас боли глава.
     (Серби, народ најстарији!!!, 6. decembar 2020 10:41)

    # Link komentara

  27. PONOVO JAKO DANAS SRBIJO!!!
    (Andrej, 6. decembar 2020 10:38)

    # Link komentara

  28. Bravo drage dame. Hvala vam i neka vam vase zajednistvo i borbenost doprinese daljim uspesima. Hvala sto pokazujete svima u ovoj zemlji kako je bitno prevazici razlike i disati kao jedno. Neverovatne ste. Hvala vam i samo napred. Ne predajte se nikad. Hvalaaaaa
    (Gago, 6. decembar 2020 10:29)

    # Link komentara

  29. Tako se igra i bori za svoju zemlju!!! Gledajte I ucite rukometasi I posebno fudbaleri.
    (III, 6. decembar 2020 10:28)

    # Link komentara

  30. Ma naravno već su prvakinje Europe o pisanju nekih.
    (marijio, 6. decembar 2020 10:28)

    # Link komentara

  31. Moram samo da dodam da su u pitanju 2 pozitivne igracice, Kristina Graovac i Marija Agbaba. Na srecu imamo 3 sjajna golmana i Jovana Risovic i Katarina Tomasevic su pokazale da mogu da iznesu ovo prvenstvo. Naravno da necemo proglasavati devojke odmah evropskim sampionkama, ali radost zbog jucerasnje pobede nam niko ne moze uskratiti. Brutalna Norveska se namece kao prvi favorit za zlato, Rusija mocna, tu je Francuska... mnogo odlicnih ekipa ima, ali nase devojke su pokazale da vrede mnogo i da mogu sa svima. Neka daju sve od sebe i mi smo uz njih kakav god krajnji rezultat bio.
     (my way, 6. decembar 2020 10:25)

    # Link komentara