1. Kada ćemo jednom naučiti da tržište, ponuda i potražnja, odredjuju nečiju vrednost a ne naši pogledi na svet? Tačno je da jedan prosečan fudbaler vredi više od vrhunskog naučnika, i kada bi se u nauku ulagalo kao u fudbal, odavno bi se pronašli efikasni lekovi protiv mnogih neizlečivih bolesti. Ali, budi pošten pa kaži, kada sedneš ispred tv-a, da li gledaš naučnu emisiju ili potrošiš subotom i nedeljom pet sati na tri utakmice PL i još koji sat za Primeru? Znaš, kladionice i kockarnice ne bi pstojale da bolidi ne ulaze u njih. ...
    (Futre
    Evo bicu posten i kazacu ti. Odrastao sam kao veliki fudbalski fan i pratio fudbal. Pratim i sada ali sam odavno prestao da ga gledam u onim kolicinama bas zbog onoga sto sam napisao. Ogadio mi se fudbal kao nekada i zbog ovakvih stvari i uopste zbog trenutne cinjenice.
    I da. Vise volim da gledam Nacionalnu Geografiju ili Diskaveri i veoma cesto odgledam naucne emisije na njima, iako nisam intelektualac u smislu akademskog obrazovanja. Pozdrav.
     (gradjanin, 30. septembar 2020 15:50)

    # Link komentara

  2. Svakog "cuda" 3 dana dosta
     (Mirko, 30. septembar 2020 15:07)

    # Link komentara

  3. Malo je 400000000e mislim da vredi minimum 900000000e I zagarantovana penzija mesecno 1000000e
    (Ivan, 30. septembar 2020 12:49)

    # Link komentara

  4. Ako su pametni, uzece tih 150 miliona... pod pretpostavkom da je neko zaista toliko lud da ponudi toliki novac.
    (Stevan, 30. septembar 2020 11:34)

    # Link komentara

  5. cekace se da amerika postane fudbalska supersila i da njen marketing prevlada pa ce tek onda alava evropa uvesti pravi seleri kep a ne ovo cinicno foliranje od kontrole za psz i siti gde im daju zabranu na transfer od sest meseci ali nikakvu pravu kaznu.
    (key and peele, 30. septembar 2020 11:11)

    # Link komentara

  6. Nije mi jasno kako neko moze da komentarise nesto o cemu nije upucen. Ovde vecina nije ni cula za njega, samo da se komentarise. Vise iz nervoze, ljubomore, slicno kao i sa Jovicem. Prvo Fati je igrao i proslu sezonu, igra za reprezentaciju Spanije. Decko zasluzuje vecu platu. Ponovicu, Fati je igrao i proslu sezonu, nije Kuman izmislio toplu vodu. Barsa ima tezak raspored i vec krajem oktobra cemo videti hoce li Kumana dizati u nebesa ili ce biti raspad sistema.
    (optimus, 30. septembar 2020 10:33)

    # Link komentara

  7. (1473, 30. septembar 2020 09:23)


    Bojim se da si pomešao mnoge stvari...Prvo, to što u farmaciji ima para, ne znači da se ulaže u nauku, već u prodaju. Recimo, običan Bajerov aspirin, koji ti u suštini ne pomaže mnogo, proda se u Italiji (Italiju ti navodim zato što sticajem okolnosti imam podatke) za oko milijardu evra godišnje, a obavezna vakcinacija dece ( za te vakcine potrebno je mnogo više ulaganja i provera da bi se napravile) za celu Italiju ne košta više od dva miliona evra. Dakle, prodaja je jedno, a ozbiljna nauka sasvim drugo.
    Drugo, talenat ne znači ništa bez rada i ulaganja. Tesla ne bi uradio ništa da je ostao na Balkanu. Upravo u zemljama gde se najviše ulaže u nauku napravljeni su najveći pronalasci, i gde škole izgledaju mnogo bolje nego na Balkanu ili nekim drugim ruralnim oblastima sveta. I Tesla, i ostali veliki naučnici imali su, pre svega, volju za učenjem, radom i napredovanjem, i upravo zemlje koje su u to želele da ulažu dobile su od njih ono najbolje. U današnjem svetu genijalci više nisu potrebni, radi se timski upravo zbog temelja koji su Tesla i ostali napravili.
    I treće, jako bi se iznanadio koliko se malo ulaže u razvoj lekova za rak, jer je profit tu mali. Ulaže se u vijagre i slične budalaštine jer se to prodaje i traži. Bitan je samo profit, i najviše se prodaju "lekovi" koji ti trenutno otklone problem, ali ga ne rešavaju.
    Za vakcinu protiv Korone potrebno je vreme, kao i za sve složenije lekove.
    (Futre, 30. septembar 2020 10:22)

    # Link komentara

  8. (Futre, 30. septembar 2020 08:51)

    Slažem se s tobom većinu, sve to stoji, osim dela koji si napisao za ulaganje u nauku. Ne znam čime se baviš, nije ni bitno, ali evo da tebi sad neko da 10 miliona EUR, da li bi ti našao lek protiv, recimo korone? Da ti da i 20 miliona, nije bitno. Zar misliš da se za takve stvari nema para? U farmaciji ima para za sve, ako si u toj priči. Pitanje je da li se želi napraviti lek protiv nečega i možda je skuplje napraviti "bolest" nego lek. Da ne idem na široko, nije to samo vezano za farmaciju. Za sve u životu je potreban talenat. Ti ako nemaš talenat, ne vrede ti gore pomenuti milioni da bi napravio lek. Takodje i sportistima, kao da svaka osoba koja je u životu pipnula loptu ima 10 miliona godišnje. Nema, jer nisu svi talentovani. Moj komentar ne znači da podržavam ovakve cifre u sportu, ali ništa se ne bi promenilo na polju nauke, da se sve pare preusmere u nauku. Sad ćeš ti reći pa mogu se pare uložiti u škole, fakultete gde će se školovati naučnici. A ja ću tebe pitati kako su opremljene bile škole u koje su išli Tesla, Ajnštajn, Bor, da li je Alon Mask sve što radi naučio u školi itd...
    (1473, 30. septembar 2020 09:23)

    # Link komentara

  9. Jeste napali na momka. Mali ko zna odakle je i kad došao, kao Španac. Daj Bože da se i razume u brojeve i koliko sada prima i koliko je 10 miliona godišnje, podeljeno na 12 meseci, minus porez bla bla... Ima menadžera lopova i to ti je to. Menadžer namirisao lovu i odmah nakon dva gola traži platu, a kolika je njegova provizija od toga Boga pitaj. Daj Bože da je manja od 60%, svejedno ovaj mali verovatno ne zna ni koliko je to. Kad zatreba provuče karticu, ne zna ni koliko ima na računu.
    (kom, 30. septembar 2020 08:58)

    # Link komentara

  10. Korona izgleda nije uradila svoj posao. Jos se nije ni opilio a vec "trazi"!!!! Neko ce sada reci "pa kad vredi sto da ne"!!! Ne, ni jedan fudbaler ne vredi toliko. Druga je stvar sto ti fudbaleri i sportisti donose ogroman novac svojim klubovima jer je svet ipak preveliko mesto i ima budala koliko hoces koji na ovaj ili onaj nacin placaju sav taj njihov glamur. Dovoljno je uplatiti tiket recimo.....
    (gradjanin, 30. septembar 2020 07:30)

    Kada ćemo jednom naučiti da tržište, ponuda i potražnja, odredjuju nečiju vrednost a ne naši pogledi na svet? Tačno je da jedan prosečan fudbaler vredi više od vrhunskog naučnika, i kada bi se u nauku ulagalo kao u fudbal, odavno bi se pronašli efikasni lekovi protiv mnogih neizlečivih bolesti. Ali, budi pošten pa kaži, kada sedneš ispred tv-a, da li gledaš naučnu emisiju ili potrošiš subotom i nedeljom pet sati na tri utakmice PL i još koji sat za Primeru? Znaš, kladionice i kockarnice ne bi pstojale da bolidi ne ulaze u njih. Ni droga se ne bi švercovala da nema onih koji je žele. Vrhunski hirurg u Švajcarskoj radi za dvadeset hiljada franaka mesečno, dok stoti umlaćivač žute loptice na ATP listi uzme toliko od turnira a da ne mora nikoga ni da pobedi. Ali, to je ovaj svet, potpuno je deplasirano i besmisleno porediti te stvari.
    (Futre, 30. septembar 2020 08:51)

    # Link komentara

  11. ili šta? dao dva gola i odma najbolji na svetu
     (vlada, 30. septembar 2020 07:56)

    # Link komentara

  12. Znaci sad kao maloletan ima 83000 evra mesecno. A kod nas potpisu stipendiju za 500 evra, pa do 24.godine igraju kao buduci talenti :)
    (Nikola, 30. septembar 2020 07:33)

    # Link komentara

  13. Korona izgleda nije uradila svoj posao. Jos se nije ni opilio a vec "trazi"!!!! Neko ce sada reci "pa kad vredi sto da ne"!!! Ne, ni jedan fudbaler ne vredi toliko. Druga je stvar sto ti fudbaleri i sportisti donose ogroman novac svojim klubovima jer je svet ipak preveliko mesto i ima budala koliko hoces koji na ovaj ili onaj nacin placaju sav taj njihov glamur. Dovoljno je uplatiti tiket recimo.....
     (gradjanin, 30. septembar 2020 07:30)

    # Link komentara

  14. Dao dva gola i odmah umislio da je najbolji. Šta su ti današnja deca. Za onog našeg Jovića svi pričali da je čudo od deteta, doveden za 60 miliona, i eno ga postiže golove ali na treningu.
     (boki, 30. septembar 2020 07:21)

    # Link komentara

  15. kakva smehoteka ovaj fudbal postaje . i gde ovo vodi . zamisli uvrstio ga tek u prvi tim i dao 2 gola , ladno traži 10 mil platu . dobro je jedan doktor rekao kad je krenula corona,pa gospoda vi idite onda kod mesija da vas leci ... igraju se sa loptom i primaju toliku platu .
     (milos, 30. septembar 2020 05:45)

    # Link komentara

  16. Pa vidi da mu 400.000.000.000.000 evradi otkupna klauzula, pa što i da ne traži tričavih 10 miliona, to mu dođe kao sitniš.
     (Anfield, 30. septembar 2020 00:21)

    # Link komentara

  17. 3000 za momka!
     (Знојави.Тестиси, 29. septembar 2020 23:53)

    # Link komentara