1. Sramota pored tolkih nasih odbojkasica oni dovode strankinju stidite se
    (Ivana, 27. septembar 2020 20:29)

    # Link komentara

  2. Svi su Srbi!
    (Washington, 25. septembar 2020 02:11)

    # Link komentara

  3. Skoro sve zemlje odavno imaju strance u svojim reprezentacijama tako da priča o tome da li je to ispravno ili ne gubi smisao. Možemo mi da morališemo kao i oko svega drugog što radimo ali svet ide napred sa ili bez nas. Ako idemo na neku od medalja onda sigurno nije svejedno ko će za reprezentaciju igrati i stručni štab je zaključio da nemamo kod nas odgovarajuću igračicu za datu poziciju. Isto kao i u slučaju Pejdž u košarci. Nadam se da će nam se i u odbojci isplatiti ovakav potez.
    (IdemoDalje, 24. septembar 2020 22:46)

    # Link komentara

  4. Meni je jedino žao što naše devojke koje žarko žele priliku u reprezentaciji neće imati mesta pored nje. Nesumnjiv je kvalitet ove devojke, ali možda nije potrebno jer kod nas ima veliki broj devojaka koje treniraju i žele da se dokažu. I pored svih njih mi dovodimo strankinju...
    (nn, 24. septembar 2020 21:40)

    # Link komentara

  5. Na wikipediji vec pise da je Srpkinja. Inace, pise i da je korektor, a ne primac kako smo mislili. Znaci, nas korektorski tandem od 2022> Tiki i Melissa.
    (ninepi, 24. septembar 2020 20:28)

    # Link komentara

  6. Inace, u ima mi smisla da neko ko je drzavljanin zemlje predstavlja tu zemlju, kao i neko koga poreklo povezuje sa zemljom koju predstavlja. Nekako mi je prirodnije predstavljati zemlju u kojoj si odrastao, znaci da neki Vojvodjanski Madjar predstavlja Srbiju, a neko ciji su roditelji roditelji Srbi Austriju ili SAD ako je tamo odrastao, ali nemam nista protiv ni da prvi igra za Madjarsku, a drugi za Srbiju. E sad da cista Kubanka igra za Srbiju ili Amerikanac za Sloveniju mi nekako gubi smisao reprezentacija. Niti reprezentuju drzavu i njenu skolu niti narod.
    Medjutim, to nije problem naseg odbojkaskog niti slovenackog kosarkaskog saveza vec krovnih organizacija koje to omogucuju.
    (jsx, 24. septembar 2020 15:51)

    # Link komentara

  7. @Đokice,
    Moju decu je napravio Srbin a rodila ih Mađarica u Grčkoj gde žive i idu u školu. Za čiju reprezentaciju im daješ dozvolu da igraju: srpsku, mađarsku ili grčku?
    (Građanin Kejn, 24. septembar 2020 14:43)

    # Link komentara

  8. Fidel Kastro je Srbin!

    Ha, ha, ha, ha! Dobar, dobar, svaka cast!
    (negovan, 24. septembar 2020 14:14)

    # Link komentara

  9. Jedna Srpkinja je otpala u srpskoj reprezentaciji. U najboljem slučaju, možda se preseli da igra za Kubu. Nadam se da Terzić neće upoznati dobro još jedanaest Kubanki... Pitam se za koga biste onda navijali?
    (Peđa, 24. septembar 2020 13:01)

    # Link komentara

  10. Bravo za potez! Dok se mi busamo "čistim" reprezentativnim selekcijama, drugi ne biju glavu o tome i lagano nas šišaju. Šta je falilo sa košarkašicom Pejdž? Ništa, umnogome je doprinela medaljama.
    (SaleS, 24. septembar 2020 11:34)

    # Link komentara

  11. @dj, piće se ĆEMO, ĆEMO, ĆEMO!!!!!!!

    Ko vam je taj MO?
    (rebro, 24. septembar 2020 10:20)

    Mala Mo.
    Mnogo dobro znam kako se šta piše.
    Od 1000 mojih upisa nemam nijednu pravopisnu grešku, osim ove koja se slučajno potkrala. Ja nisam profesionalni kucač poruka, imam drugih obaveza u životu i baš sad da pregledavam svaki upis da li sam slučajno zakačio space - ne mogu.
    Kad si se već od svega što sam napisao uhvatio za pravopis, vi se piše velikim slovom, pošto vidim da mi persiraš...
    (dj, 24. septembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  12. Fidel Kastro je Srbin!
    (Peđa, 24. septembar 2020 10:28)

    # Link komentara

  13. @dj, piće se ĆEMO, ĆEMO, ĆEMO!!!!!!!

    Ko vam je taj MO?
    (rebro, 24. septembar 2020 10:20)

    # Link komentara

  14. (ninepi, 24. septembar 2020 08:41)

    Да, тотално нема разлике између Српкиња рођених у до јуче заједничкој држави и Кубанке која је јуче први пут чула за Србију. Патријарх Павле и Фидел Кастро, то ти је практично исто.
    (балтазар, 24. septembar 2020 09:32)

    # Link komentara

  15. Hajde ti njoj reci da ona nije srpkinja ksenofobu jedan.
    (Nacionalnost jeste administrativno pitanje, sve ostalo je socijologija, 23. septembar 2020 23:02)


    Па није Српкиња. Бркаш бабе и жабе. Ти да одеш у Кину и постанеш кинески држављанин мислиш да би ти се укосиле очи, смањила висина, повећала интелигенција, и повукао друге кинеске гене који се тамо развијају десетинама или сотинама хиљада година? Ако је неко ксенофоб онда си то ти јер из својих накарадних уверења негираш идентитет и Срба и Кинеза. Нормални људи немају проблема са идентитетом суграђана друге националности.
    (балтазар, 24. septembar 2020 09:24)

    # Link komentara

  16. Za one sto komentarisu da nam ne trebaju u reprezentaciji odbojkasice rodjene u inostranstvu, samo da kazem da i Tijana i Brannkica su rodjene u inostranstvu i po toj vasoj glupoj teoriji bi trebale da igraju za BIH. Ja obozavam i Tijanu i Brankicu i volim sto igraju za Srbiju. Isto ce nadam se biti i sa ovom lepoticom sa Kube.
    (ninepi, 24. septembar 2020 08:41)

    # Link komentara

  17. To je još uvek bolje nego neka tamo hokejaška reprezentacija Katara, mada polako krećemo u tom pravcu. Možda sutra budemo svi navijali za Katar ako nam tamo pobegnu naše mlade odbojkašice. Kao, ženski primač nam je rupa i te stvari, pa nam trebaju plaćenici da navijamo za njih. Eeee, Srbijo...
    (Peđa, 24. septembar 2020 08:40)

    # Link komentara

  18. Nikako ajde da je neki sport gde imamo malo kvaliteta ili koji nije zastupljen ali bar u odbojci ima igraca itekako.Devojcice masovno treniraju odbojku i kakav bi se primer dao njima ovim postupkom?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 23. septembar 2020 16:52)

    Pa baš i ne pratiš žensku odbojku...
    Mi u mlađim selekcijama postižemo sve slabije rezultate, više ni na Balkanijadama nismo dominantni.
    Mi u narednim generacijama teško da će mo stvoriti nekog primača servisa na iole ozbiljnom nivou, sa blokerima kuburimo, o tehničarima i da ne pričamo, posle Maje - potop! O tome je pričala i Đerisilo dok je trajalo EP.
    Devojčicama bi se dao primer da rade na sebi u odbojkaškom smislu, da ne treniraju odbojku da bi bile zgodne za instagram, da se više posvete treninzima, a manje selfijima.
    Nažalost, ženski sport nam je u kanalu, a ni muški nije bolji, jer Zadruga/Parovi kultura koju furamo stvara majmune bez vratova, samo teretana, samo bicepsi, samo pločice, ovo-ono... Kod devojčica trbušnjaci, zategnuta stražnjica, inače ne smeš među ljude, na bazen...
    Sport se svodi na teretanu, jer je to postao simbol, bez toga si niko i ništa u današnjem svetu mladih.
    (dj, 24. septembar 2020 08:27)

    # Link komentara

  19. voli ona Srbiju tako da nema problema. kad vidim druge reprezentacije.... dobrodošla!!!!!
    (deki-pariz, 24. septembar 2020 07:04)

    # Link komentara

  20. I Srbija će konačno da poklekne. Ostaće još samo Baltičke zemlje bez stranaca u reprezentacijama. Mada eto kažu jedna ko nijedna, ali isto tako gdje je jedna biće ih jednog dana u budućnosti i 50, ko u reprezentacijama Francuske u svim sportovima.
    (Ma da, 24. septembar 2020 06:32)

    # Link komentara

  21. Nikako ajde da je neki sport gde imamo malo kvaliteta ili koji nije zastupljen ali bar u odbojci ima igraca itekako.Devojcice masovno treniraju odbojku i kakav bi se primer dao njima ovim postupkom?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 23. septembar 2020 16:52)

    Italija velesiletina u odbojci, najbolji timovi decenijama i milioni potrošeni kao naši timovi u fudbalu svake godine, zemlja od 60 miliona stanovnika a opet i muška i ženska reprezentacija imaju strance i to kakve.

    Zajcev, Antonov, Kvantorena - 3 stranca u isto vreme im igraju za mušku reprezentaciju, 2 rođena u drugim zemljama i u Italiju došla da igraju tek punoletna a Zajcev čist Rus, tu rođen jer mu je otac igrao.


    A žene trenutno - Fahr rođena Nemica iz Bavarije ali odrasla u Lombardiji izabere Italiju, Egonu čista Nigerijka (neka Antetokumpo priča), Ofelia Malinov Bugarka...

    Takva odbojkaška sila ima strane igračice a mi od 10 miliona (sa narodom iz RS, CG...) ne možemo da imamo devojku koja želi da igra. Da ne spominjem što gomila igrača/igračica sa Kube gleda kako da pobegne preko pa obično igraju za bogatu državu iz koje im je klub, lepo što se ova devojka odlučila da igra za nas.
    (gg5+, 24. septembar 2020 02:46)

    # Link komentara

  22. Ona je primač. To nam treba. Zna Terzić najbolji trener nase reprezentacije računajući sve sportove.
    (Alhambra, 24. septembar 2020 01:15)

    # Link komentara

  23. Onaj koga naprave Kinez i Kineskinja moze biti samo Kinez, gde god da se rodi. Kapiras pametnjakovicu? Razmisli o tome sledeci put kada potrcis da glumis pamet samo da bi vredjao sopstvenu drzavu, koja je kako sam ti objasnio tom detetu dala drzavljanstvo. (Djoka, 23. septembar 2020 18:11)

    Apsolutno netacno i jako tragicno a tako pricate jer nemate trunku iskustva. Ja licno poznajem bracni par Kineza koji zive u Srbiji decenijama i njihovom detetu je maternji jezik srpski, ne jede kinesku hranu zamisli ne voli je jer vise uziva u za nas normalnim jelima i svi drugari su joj takodje deca rodjena gde i ona. I na sve to krstena je u pravoslavnoj crkvi. Hajde ti njoj reci da ona nije srpkinja ksenofobu jedan.
    (Nacionalnost jeste administrativno pitanje, sve ostalo je socijologija, 23. septembar 2020 23:02)

    # Link komentara

  24. Ne kapiram sta je ova zabrana - pošto kao tinejdžerka nije bila smeštena u Nacionalnoj odbojkaškoj školi? Sta to znaci?
    (Cccccc, 23. septembar 2020 23:01)

    # Link komentara

  25. kako su onda Baškiri, Kazaci, Tatari, Jakuti, Čečeni - svi odreda RUSI? I kako rus kod Putina može da bude i muslimanske vere? Objavite mi komentar, važno je da patriJote vide i ovu paralelu.
    (Los Angeles, 23. septembar 2020 20:11

    Prvo, nisu Rusi. U ruskom jeziku postoji poseban izraz koji označava gradjane Rusije, Rusijani.
    Drugo, kakve veze to ima sa ovim slučajem? Gradjani Rusije igraju za Rusiju, gradjani Srbije za Srbiju. Šta ti nije jasno?
    (Erdogan, 23. septembar 2020 22:55)

    # Link komentara

  26. Ne, nikako... imamo dovoljno naših talentovanih sportiskinja.
    (Bole, 23. septembar 2020 22:45)

    # Link komentara

  27. Nemam nista protiv ako ce doneti kvalitet.Mnogo bolja stvar bi bila kada bi doveli par kvalitetnijih stranaca u fudbalsku reprezentaciju. Mislim da ne bi bilo tesko naci kvalitetnije fudbalere od ovih nasih baletana
    (bojan, 23. septembar 2020 18:46)
    Za fudbalsku reprezentaciju treba trener.
    (Nemanja NY, 23. septembar 2020 22:44)

    # Link komentara

  28. Podrzavam. Idemo bre
    (Toma, 23. septembar 2020 22:44)

    # Link komentara

  29. New World Order
    (Neplivač, 23. septembar 2020 22:36)

    # Link komentara

  30. Kako me ovo nervira. Koja je poenta reprezentacije ako moze da se dovede neko ko nema veze sa zemljom? Znači to bi trebalo zauvek zabraniti u svim mogućim sportovima
    (Simons, 23. septembar 2020 22:16)

    # Link komentara

  31. Mnogo sam zavolela Pejdž dok je igrala za reprezentaciju. Nekako se videlo da njoj mnogo znači tim, da joj je bilo lepo i da je zavolela Srbiju bez obzira što poreklom nema veze s nama. Ova devojka isto, neka dođe pa ako se dokaže neka tu i ostane. Ima interesa i za nas i za nju. Mi ćemo dobiti dobru igračicu u timu koji će se formirati posle OI, a ona će imati priliku da igra sa nekoliko onih iz generacije svetskih prvaka i da verovatno doprinese novoj medalji. Dakle, ako ona želi u Srbiju, eto je. E sad, verujem da ste slušali Terzića milion puta kako kaže da mi pravih igrača nemamo. Da je poslednja vrhunska igračica stvorena kod nas Milena Rašić. Ne Tijana, jer je ona počela karijeru u RS. Dakle, Milena koja će uskoro završiti karijeru, koja je toliko toga postigla i posle nje niko. Poslušajte njegov intervju sa Sportkluba. Objasnio čovek. Reprezentacija jeste ponos nacije i zajednica koja se bori za jednu zastavu i 3 prsta, ali ako ova devojka više doprinosi svojom igrom i uklopi se, bolje je nego da tu bude neka državljanka Srbije koja igra osrednje i ne gine za tim.
    (Neko tamo, 23. septembar 2020 22:10)

    # Link komentara

  32. Ne!
    (Zeleni Zub, krajnje bistrog uma, 23. septembar 2020 21:10)

    # Link komentara

  33. Ako igra na poziciji primača ili tehničara, može.
    (taksista, 23. septembar 2020 20:56)

    # Link komentara

  34. Ako baš hoće u Srbiju, a neće reprezentacija da je primi, ja hoću da je primim svakako.
    (Welcome to Srbija, 23. septembar 2020 20:52)

    # Link komentara

  35. Nikako ajde da je neki sport gde imamo malo kvaliteta ili koji nije zastupljen ali bar u odbojci ima igraca itekako.Devojcice masovno treniraju odbojku i kakav bi se primer dao njima ovim postupkom?
    (Aleksandar, 23. septembar 2020 16:52)

    Šta je problem? Ova Kubanka neće imati zagarantovano mesto u reprezentaciji, već će se boriti za njega. Ako je Terzić procenio da ima kvalitet i ako ona želi da igra za Srbiju, dobrodošla je da se bori za svoje mesto u timu. Ako bilo koja odbojkašica iz Srbije pokaže da je bolja od Vargas, onda naravno da će igrati ispred nje. Jaka konkurencija nikome nije naškodila.
    (u čemu je problem?, 23. septembar 2020 20:48)

    # Link komentara

  36. Bruka i sramota!

    I Pejz je polu srpkinja. Ne znam sta se svi vi ovde pravite ludi. Ko god ima poreklo iz bivse nakaradne Jugoslavije ima pravo da igra za reprezentaciju. Ova nema nista sa Srbijom, RS i CG!
    (Samo jako i snazno, 23. septembar 2020 17:39)

    Ne izmišljaj kad nije tačno. Roditelji su joj Amerikanci Fred i Lin Pejdž.
    (Samo nejako i slabo, 23. septembar 2020 20:47)

    # Link komentara

  37. Zar nije poenta reprezentacije da naše cure medjunarodnom nivou pokažu šta mogu? Zašto bi neka strankinja zauzela mesto naše dece?
    Uspeh naše reprezentacije je naš uspeh u onoj meri u kojoj mi učestvujemo.
    (Zigi, 23. septembar 2020 20:45)

    # Link komentara

  38. Odobravam ovu praksu samo ako je osoba rodjena u Srbiji. U svom ostalim slucajevima, ne.
    (Dragan, 23. septembar 2020 17:54)

    Neven Subotić, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Prijović, Miloš Veljković... niko od njih nije rođen u Srbiji.
    (Svašta se može čuti pod kapom nebeskom, 23. septembar 2020 20:44)

    # Link komentara

  39. Pa neče doči amerikanka sigurno
    (Crna Guja, 23. septembar 2020 20:43)

    # Link komentara

  40. Jel ova rodjena nedje u Šumadiji.
    (ogicg, 23. septembar 2020 18:30)

    Jeste. Ona i Omar Kuk su iz istog sela. Očevi su im zajedno pekli rakiju.
    (Jelek, anterija i opanci..., 23. septembar 2020 20:35)

    # Link komentara

  41. Da li je moguce da niko ne kapira sta je Djoka hteo da kaze? On misli na nacionalnost u uzem smislu, normalno da od Kineza ne moze da nastane Spanac, ali naravno da to ne znaci da taj mali Kinez koji je dobio nase drzavljanstvo nece sutra biti veci Srbin po delima od nekog Petra Petrovica ako odraste ovde i ostane da zivi. O tome se radi, jel moguce da tu stvar ne kapirate?
    (GranateNaHrWate, 23. septembar 2020 20:05)

    Toliko jednostavna stvar za shvatiti, ali moras prvo biti operisan od srbomrznje. Daj broj da te vodim na pivo brate.
    (Djoka, 23. septembar 2020 20:35)

    # Link komentara

  42. Bar nam tu ne treba strankinja, jer su naše devojke ubedljivo najbolje na svetu..
    (Spale, 23. septembar 2020 20:26)

    # Link komentara

  43. Dobrodošla!
    (Skvo, 23. septembar 2020 20:25)

    # Link komentara

  44. @Marko, 23. septembar 2020 17:09
    Eh sad, kako pogrešno rezonovanje i simplifikacija pljuvanja radi.
    Moja sestričina igra, trenira, još je dete. Osnovac. Ne bih voleo da njoj ili ikome drugome neko uzima mesto. Zašto, čemu? Pa bar odbojku toliko devojčica trenira da ko nije upućen bi se onoliko iznenadio.
    Da je fudbal, nek igra ko hoće.
    (Papillon, 23. septembar 2020 20:23)

    # Link komentara

  45. Podrška! I mi da se otvorimo, a ne kao zadrti nacionalisti koji mrze sve što nije srbsko.
    (Petar, 23. septembar 2020 20:20)

    # Link komentara

  46. MORAMO,nije pitanje vise hocemo li necemo,vec moramo!Sve zemlje sveta ovo rade ,docicemo u situaciju da ce nas pobedjivati naturalizovani Spanci,Danci,Italijani...Manimo se vise ko je Srbin ko nije.. Ako hoce neki novi Lebron da igra za Srbiju-MOZE!
    (satelit, 23. septembar 2020 20:19)

    # Link komentara

  47. Vargas je bombarder kod Fenera, to mora Terzićeva posla. odma sam za to da dođe.
    (ja, 90210, 23. septembar 2020 20:16)

    # Link komentara

  48. Хвала браћо што сте ми отворили очи. Живим на западу, Србин сам, а син ми се бави спортом и то веома успешно (игра за млађе репрезентативне категорије земље у којој живимо). Увек сам говорио, ако га буде хтела наша матица да игра за њих, оберучке да прихвати, али овако ћу да размислим. Није одрастао у Србији има држављанство државе где живимо, српско може да добије по мени када год пожели. Сада ми реците да ли би требао да прихвати позив да игра за српску репрезентацију ако га позову, после много ових коментара ја ћу му сада саветовати да не прихвати. Да га једнога дана псују зато што није рођен у Србији. Своју Србију може да воли и даље, али да игра и представља овакве људе, нека хвала.
    (veljko, 23. septembar 2020 20:16)

    # Link komentara

  49. Za nas mogu slobodno, ako zele, mogu da igraju iz bratske nam Kube i Severne Koreje, tih jos par slobodnih, nezavisnih drzava sto je ostalo.
    (simbolična poruka, 23. septembar 2020 20:16)

    # Link komentara

  50. Ne može, bila bi najzgodnija. To bi poremetilo balans u ekipi.
    (Atila, 23. septembar 2020 20:15)

    # Link komentara

  51. Ko prati odbojku verovatno shvata da će Vargas naslediti Brankicu Mihajlović. Brankica može da igra još dooosta, ali i Vargas će tek moći da zaigra za nas 2022. Dakle, Vargas će igrati "lažnog" korektora, a ustvari primača, koga će pokrivati verovatno Buša ( i ona je relativno još mlada) i naš libero( videćemo ko će to biti od 2022)... Tako da će naš udarni tandem Bošković-Mihajlović zameniti Bošković-Vargas.
    (Mare, 23. septembar 2020 20:14)

    # Link komentara

  52. Ako gledamo cisto birokratski odbojkasice Boskovic i Mihajlovic su bile strankinje.Njihova mesta rodjenja su u inostranstvu.Drzavljanstva su dobile naknadno, ne rodjenjem na teritoriji Srbije.Cini mi se da je i Popovic bila strankinja.
    (Padjine969, 23. septembar 2020 20:13)

    # Link komentara

  53. A kako su onda Baškiri, Kazaci, Tatari, Jakuti, Čečeni - svi odreda RUSI? I kako rus kod Putina može da bude i muslimanske vere? Neverovatno da sve loše iz Rusije kopirate, a tu jednu najpametniju stvar ne želite da prihvatite. Objavite mi komentar, važno je da patriJote vide i ovu paralelu.
    (Los Angeles, 23. septembar 2020 20:11)

    # Link komentara

  54. Da li je moguce da niko ne kapira sta je Djoka hteo da kaze? On misli na nacionalnost u uzem smislu, normalno da od Kineza ne moze da nastane Spanac, ali naravno da to ne znaci da taj mali Kinez koji je dobio nase drzavljanstvo nece sutra biti veci Srbin po delima od nekog Petra Petrovica ako odraste ovde i ostane da zivi. O tome se radi, jel moguce da tu stvar ne kapirate?
    (GranateNaHrWate, 23. septembar 2020 20:05)

    # Link komentara

  55. Cekaj, cekaj. Pljuvaste li odje ostale reprezentacije iz ex Yu kada su dovodili Amerikance u reprezentaciju? Malko zaboravili? Ah, da oce to sa godinama.
    (Zabjelcanin, 23. septembar 2020 20:03)

    # Link komentara

  56. Jel ova rodjena nedje u Šumadiji.
    (ogicg, 23. septembar 2020 18:30)

    Dje si Srbine? Slavis li pobjedu???
    (Crna Gora = Srb, 23. septembar 2020 20:00)

    # Link komentara

  57. Ja Terziću kao treneru verujem u potpunosti. Ali, Vargas koja igra na poziciji korektora, gde imamo Tijanu i Bjelicu i mladu Vanju Savić koja je proglašena za najboljeg korektora pionirskog evropskog prventstva ove godine, stvarno ne razumem čemu ovo...
    (Jkl, 23. septembar 2020 19:53)

    # Link komentara

  58. Једно питање, а да Србија узме Етиопљанина да трчи маратон па да узмемо злато?
    Овде смо слаби, а ми не можемо ни 500 мет да истрчимо?
    (Грисина, 23. septembar 2020 19:49)

    # Link komentara

  59. Нема српске корене - може да је "жели к'о хоће - заигра ли за српску репрезентацију, нећу више гледати ту екипу.
    (Aleksandar, 23. septembar 2020 19:27)

    # Link komentara

  60. Kako to, kako to? Pa ja sam uvijek čitao podsmjehivanje onima koji to rade i da su takve stvari nemoguće u ponosnoj Srbiji. Šalu na stranu, ja nisam pobornik takvih stvari jer posebno volim reprezentativni sport baš zato jer igraš s onim sa čim raspolažeš bez obzira koko para imaš (bar bi tako trebalo bit). Nije mi se svidjelo čak ni kad je Eduardo igrao za Hrvatsku, makar je to i imalo nekog smisla jer je došao kao dijete, a posebno mi je smiješno bilo dovođenje američkih plejeva koji nisu nogom kročili kod nas. Ne razmišljam tako zato jer mrzim nekoga nego mi se gubi ta neka posebna čar reprezentacija, makar mi je i jasno da je današnji svijet potpuno drugačiji od onog prije 20-30 godina i da se pomalo gube nacionalne odrednice
    (domagooy@net.hr, 23. septembar 2020 19:23)

    # Link komentara

  61. Dobro Došla,
    (Drax, 23. septembar 2020 19:21)

    # Link komentara

  62. Zasto?
    @reax

    Zato sto je odlicna igracica.
    Je dovoljno za nazadne Srbe?(Dusan Uros, 23. septembar 2020 18:34)

    Naravno da nije, u ozbiljnim državama postoje i zakoni ali znamo da ova to odavno nije.
    Ne znam čiji si ti, neki komšija si svakako jer ti je ovo uobičajena pojava ali "nazadnim Srbima" je važno da se ispunjava jedan od 3 uslova.
    Po mestu rođenja, državljanstvu jednog ili oba roditelja ili vremenu boravka u zemlji.
    Ova devojka nažalost ne ispunjava nijedan od njih.
    To što prema Kubankama lično gajim simpatije nema veze sa reprezentovanjem druge države u sportu.
    (remax, 23. septembar 2020 19:09)

    # Link komentara

  63. Tražiće se karta više, ja vam kažem :)
    (Markobrebrat, 23. septembar 2020 19:08)

    # Link komentara

  64. Protiv sam legionara reprezentacija nije klub.
    @Jabucilo

    Bas me zanima zbog cega mogu klubovi a ne moze jedino Srpska reprezentacija.
    Jedini pravi razlog je, eto tako zinat.
    (Dusan Uros, 23. septembar 2020 18:18)

    Зато што је клуб удружење, а репрезентација је представништво (да, тако се преводи). Елем, клуб није национални тим. Да је спортиста рођен или макар одрастао у Србији, и да није узео држављанство из користи или похлепе за медаљама, све би било у реду. Ова цура је легионар, а то спорту не треба.
    (Јабучило, 23. septembar 2020 19:05)

    # Link komentara

  65. Nemam nikakav problem i nebitno je ko je i odakle je ako ima kvalitet.
    Imam jedino problem sa tim ako zauzme mesto nekom nasem detetu koje nije manje kvalitetno.
    (Joffrey, 23. septembar 2020 19:05)

    # Link komentara

  66. Protiv sam legionara reprezentacija nije klub.
    @Jabucilo

    Bas me zanima zbog cega mogu klubovi a ne moze jedino Srpska reprezentacija.
    Jedini pravi razlog je, eto tako zinat.
    (Dusan Uros, 23. septembar 2020 18:18)

    Није зинат, зна се шта је репрезентација. Клуб је клуб, репрезентација је репрезентација не видим шта није јасно.
    (Грисина, 23. septembar 2020 19:03)

    # Link komentara

  67. @Moroncina
    Сваки грађанин Немачке није Немац него је грађанин Немачке тј. немачки држављанин. Месут Езил је Турчин јер му је турски матерњи језик, има турско име и презиме, и оно што је најважније има националну свест да је Турчин. Према томе не мешај бабе и жабе. Није исто у Европи и у Новом свету тј. Америци.
    (Боки, 23. septembar 2020 19:00)

    # Link komentara

  68. Znam slucaj dvoje Kineza koji zive ovde 20 godina i kojima se dete rodilo u Srbiji. Jel to znaci da je dete Srbin? Ili ipak ne? Malo razmisli pre nego lupis.
    (Djoka, 23. septembar 2020 17:43)

    Ako je dete ovde rođeno, ako ima državljanstvo, i ako Srbiju oseća kao svoju domovinu zašto da ne?
    (Грисина, 23. septembar 2020 18:58)

    # Link komentara

  69. @Pedja
    Каже се грађанин Србије а не Србин. То дете коме су родитељи Кинези може да буде Србин ако има националну свест да припада Србима а не тиме што има држављанство. Ми смо Европљани, нисмо Американци (мислим на цео континент), и самим тим појам нације се разликује од оног на који ти вероватно алудираш.
    (Боки, 23. septembar 2020 18:55)

    # Link komentara

  70. Dobro nam došla. Želim ti puno uspeha, i da Nam doneseš mnogo medalja.
    (Amater, 23. septembar 2020 18:38)
    Hvala na lepim zeljama. Trudiću se..:))
    (Melisa Vargas, 23. septembar 2020 18:54)

    # Link komentara

  71. Ovaj potez će dovesti do toga da škole odbojke neće uspeti da prikupe dovoljnod evojčica kako bi iz velike grupe izvukli jop 5-6 dobrih igračica u juniorkosj kategoriji...
    iovako je sport u problemu pošto se gomila klanova u vidu trenera i menadzera bori za igračice i još gurajus voje i razne klubove da ne pominjem reprezentaciju, npr ćerke poznatih košarkaša, i ostla rodbina pa samim tim mogu i u najbiolji klub ili reprezentaciju bez ikakve igre.
    upropastićete klubove u srbiji ovako...
    (Roditelj, 23. septembar 2020 18:53)

    # Link komentara

  72. Reprezentacija države predstavlja državu a ne narod. Da nije tako za nas ne bi igrao niti jedan Mađar, Albanac itd. A bilo ih je i biće ih. Ne mora da bude etnički Srbin. Ako ima želju da predstavlja zemlju dostojanstveno i posvećeno, onda sa srećom i puna podrška.

    Takođe je mnogo tužna priča sa Francuzima koju ljudi ovde potenciraju uporno. Ljudi koji su generacijama tamo, sa francuskim imenima, govore francuski, pevaju marseljezu i osećaju se kao Francuzi kod nas to nisu jer je tako odlučio neki mongoloid iz Srbije. Tužno.
    (Humberto, 23. septembar 2020 18:53)

    # Link komentara

  73. Nemam nista protiv ako ce doneti kvalitet.Mnogo bolja stvar bi bila kada bi doveli par kvalitetnijih stranaca u fudbalsku reprezentaciju. Mislim da ne bi bilo tesko naci kvalitetnije fudbalere od ovih nasih baletana
    (bojan, 23. septembar 2020 18:46)

    # Link komentara

  74. Ako Vam smeta Zbog prezimena ja se javljam da joj promenim prezime. Tada neće biti problema.
    (Vaistinu, 23. septembar 2020 18:45)

    # Link komentara

  75. A ako muz bude srbin ?
    (Hepek, 23. septembar 2020 18:43)

    # Link komentara

  76. Znam slucaj dvoje Kineza koji zive ovde 20 godina i kojima se dete rodilo u Srbiji. Jel to znaci da je dete Srbin? Ili ipak ne? Malo razmisli pre nego lupis.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djoka, 23. septembar 2020 17:43)

    To znaci da je dete drzavljanin Srbije i tu se cela prica zavrsava.
    (sos, 23. septembar 2020 18:41)

    # Link komentara

  77. Nisam sve čitao, ali baš glupih komentara. Meni je glavno pitanje na osnovu čega je ina dobila srpsko državljanstvo. Moja majka udata u Srbiji (iz BIH je), rodila dvoje dece u Srbiji i posle 25 godina života u istoj jedva dobila državljanstvo, a na osnovu čega je ova devojka. Svi koji imaju državljanstvo Srbije mogu da igraju za reprezentaciju pod uslovom da su ga dobili nekim normalnim putem, ali ovo mi nije jasno.
    (ATG, 23. septembar 2020 18:41)

    # Link komentara

  78. Dobro nam došla. Želim ti puno uspeha, i da Nam doneseš mnogo medalja.
    (Amater, 23. septembar 2020 18:38)

    # Link komentara

  79. Samo jos da je udamo ovde i ima sve.
    (Si, 23. septembar 2020 18:37)

    # Link komentara

  80. Zasto?
    @reax

    Zato sto je odlicna igracica.
    Je dovoljno za nazadne Srbe?
    (Dusan Uros, 23. septembar 2020 18:34)

    # Link komentara

  81. Jel ova rodjena nedje u Šumadiji.
    (ogicg, 23. septembar 2020 18:30)

    # Link komentara

  82. @my way Jednom i ti nešto smisleno da kažeš. Da ne hvališ Bušu, kako je ona super primač i kako je ona naša najsvetlija budućnost.
    (Dare, 23. septembar 2020 18:29)

    # Link komentara

  83. Паола Егону је Италијанка, Варгас је Кубанка. Само зато, ни због чега друго....
    (Алекса, 23. septembar 2020 17:10)

    Egonu je tamnoputa osoba i ne moze biti Italijanka.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bleh, 23. septembar 2020 18:01)

    Дубокоумно....девојка је рођена у Италији, има италијанско држављанство, никада није живела у било којој другој држави, прошла је све италијанске одбојкашке селекције и по Вама није Италијанка? А шта је ако није Италијанка? Шта је Стефан Пено ако не Србин?

    Јесте ли некад видели Италију и Италијане?
    (Алекса, 23. septembar 2020 18:27)

    # Link komentara

  84. Znam slucaj dvoje Kineza koji zive ovde 20 godina i kojima se dete rodilo u Srbiji. Jel to znaci da je dete Srbin? Ili ipak ne? Malo razmisli pre nego lupis.
    (Djoka, 23. septembar 2020 17:43)

    Gubitnicka logika.

    Dete je rodjeno u Srbiji znaci ima srpsko drzavljanstvo. A ko ima srpsko drzavljanstvo je Srbin ili ti je mozda draze Srbijanac? Ili kako bi ti to nazvao? Srbodrzavljanac?

    Kad u nasim reprezentacijama budu dobrodosli i budu zeleli da igraju svi koji su rodjeni u Srbiji, pa bili oni poreklom Kinezi, Sirijci ili Albanci bicemo uspesna drzava tipa Francuske i Nemacke.
    (Pedja, 23. septembar 2020 18:24)

    # Link komentara

  85. Znaci postajemo atraktivna zemlja
    (Igor, 23. septembar 2020 18:23)

    # Link komentara

  86. Читам аргументе ових који су против, све разумем, све је јасно и све би било супер само да потпуно није промашена суштина. Све пада у воду због једне мале ситнице, а то је да је девојка имала понуде других савеза и да је одабрала Србију. Дакле, само се један избор поставља, да ли хоћеш да одбијеш женског Леона, па да играш против њега у дресу Турске, Италије, или ћеш га прихватити оберучке, бити јачи и директне конкуренте оставити без одличног играча. Када будеш у ситуацији да мењаш политику FIVB онда можеш и о другим стварима да размишљаш, сада једноставно не.
    (my way, 23. septembar 2020 18:20)

    # Link komentara

  87. Bleh Egonu je usvojena od italijanske porodice kao dete od 3-4 godine. Znači Italijanka je.
    (Dare, 23. septembar 2020 18:14)

    Samo pravno, sustinski nije.
    (Los Angeles, 23. septembar 2020 18:20)

    # Link komentara

  88. Кад почнеш да купујеш странце то више није репрезентација.
    (балтазар, 23. septembar 2020 18:19)

    # Link komentara

  89. @Djoka: Naravno da JESTE! Vi ste neverovatan narod, da li je moguće da tako brojite zrnca i merite fizičke karakteristike? Svaki gradjanin Kanade je kanadjanin, svaki gradjanin UK je britanac, svaki gradjanin Nemačke je nemac. Da i vi gledate tako kako je normalno, ne bi vam svako gledao da se odvoji od vas jer se oseća odbačeno. I Sandžak, i Vojvodina, i Kosovo, SVI treba onda da krenu svojim putem, jer su po vama gradjani druge vrste. Rodili se i ceo život u Srbiji, a po vama nisu isto kao j srbi? Kakvo plitko razmišljanje.
    (Moroncina , 23. septembar 2020 18:08)


    Jedini koji ce svojim putem krenuti su oni cije teritorije ste nezakonito prisvojili.Plitkijeg i okrvavljenijeg naroda od vas nema.Taj strah od Srbije koji imas nije nista sta ces tek dobiti.
    (GranateNaXpbate, 23. septembar 2020 18:18)

    # Link komentara

  90. Protiv sam legionara reprezentacija nije klub.
    @Jabucilo

    Bas me zanima zbog cega mogu klubovi a ne moze jedino Srpska reprezentacija.
    Jedini pravi razlog je, eto tako zinat.
    (Dusan Uros, 23. septembar 2020 18:18)

    # Link komentara

  91. Kubanska odbojkašica Melisa Vargas ispisuje "istoriju" srbske košarke!
    (Njhg, 23. septembar 2020 18:17)

    # Link komentara

  92. @Djoka
    Pa naravno da je dete Srbin (doduse Kineskog porekla). Ovde odrastao, nasu istoriji uci, nas jezik mu je primarni (mozda zna kineski).
    Inace, je l' tebi nebi bilo ok da jedna zena koju znam ciji su roditelji iz Madjarske i Hrvatske, drug kome je majka Madjarica ili jos jedan covk koga znam kome je otac Hrvat zaigraju za nase reprezentacije (na stranu stu nisu sportisti)?
    (jsx, 23. septembar 2020 18:17)

    # Link komentara

  93. @Bleh Egonu je usvojena od italijanske porodice kao dete od 3-4 godine. Znači Italijanka je.
    (Dare, 23. septembar 2020 18:14)

    # Link komentara

  94. @zoran Tijana, nije Tanja. Idi prati NBA
    (Dare, 23. septembar 2020 18:13)

    # Link komentara

  95. Da je Srbija civilizovana država, odgovor bi nedvosmisleno bio "Da".
    (Astronom, 23. septembar 2020 17:53)

    Vidim da si klasicni autosovinista koji izigrava pamet pa da ti objasnim neke stvari. Srbija je za takve kao ti dovoljno civilizovana jer da nije ti odavno ovde ne bi bio. Ja sam pricao o sustini ne o administraciji. On kao dete oca Kineza i majke Kineskinje je dobio drzavljanstvo Srbije rodjenjem na nasoj teritoriji tako da je administrativno priznat kao Srbin. Ali nacionalnost nije administrativna stvar vec sustinska. Onaj koga naprave Kinez i Kineskinja moze biti samo Kinez, gde god da se rodi. Kapiras pametnjakovicu? Razmisli o tome sledeci put kada potrcis da glumis pamet samo da bi vredjao sopstvenu drzavu, koja je kako sam ti objasnio tom detetu dala drzavljanstvo.
    (Djoka, 23. septembar 2020 18:11)

    # Link komentara

  96. Ja bih ovo praksu podržao jedino ako je upitanju osoba srpskog porekla ili ako je upitanju brak nekog našeg državljanina sa nekim inostranim sportistima koji žele da ostatak života provedu u Srbiji i da tu planiraju porodicu, dakle ako su venčani za naše ljude, u suprotnom po meni ne bi bilo opravdano.
    (Roque Santa Cruz, 23. septembar 2020 18:11)

    # Link komentara

  97. @Mihajlo
    Bas suprotno, Afrikanaca je mnogo vise u Africi nego u Francuskoj (gle cuda), pa nemaju ni priblizne rezultate, tako da je razumno zakljuciti da opet ne bi ni imali da su svi Afrikanci poreklom u Afroci vec da je zapravo Francuska skola fudbala bila kljucna te je normalno da oni imaju svetsko zlato, a ne nrka reprezentacija koja ne moze da prodje grupu.
    P.S Sto se sporta tice, nisu uvek evropske skole superiorne, u trkackim disciplinama npr. Afrikanci imaju mnogo bolje rezultate nego Evropljani Africkog porekla.
    (jsx, 23. septembar 2020 18:11)

    # Link komentara

  98. Мала има висину 194 центиметра, а може да игра и примача. Цео одбојкашки свет је био шокиран када су је Кубанци суспендовали на 4 година, иако је била највећи таленат и као девојчица је дебитовала за национални тим. Да се не лажемо, озбиљно појачање би била. То као да вам падне Леон у руке и ви сада као треба да одбијете, док други узимају и шаком и капом. У одбојци се игра и пуно репрезентативних такмичења, сваке године Лига нација и то такође треба имати у виду. Оно што мени у светској одбојци недостаје то је кубанска репрезентација и искрено се надам да ће се ова њихова политика суспензија некако решити и да ће се једног дана вратити на светску сцену где им је и место.
    (my way, 23. septembar 2020 18:09)

    # Link komentara

  99. Апсулутно сам против овога. Репрезентација није клуб да долази како ко хоће.
    (комша, 23. septembar 2020 18:09)

    # Link komentara

  100. @Djoka: Naravno da JESTE! Vi ste neverovatan narod, da li je moguće da tako brojite zrnca i merite fizičke karakteristike? Svaki gradjanin Kanade je kanadjanin, svaki gradjanin UK je britanac, svaki gradjanin Nemačke je nemac. Da i vi gledate tako kako je normalno, ne bi vam svako gledao da se odvoji od vas jer se oseća odbačeno. I Sandžak, i Vojvodina, i Kosovo, SVI treba onda da krenu svojim putem, jer su po vama gradjani druge vrste. Rodili se i ceo život u Srbiji, a po vama nisu isto kao j srbi? Kakvo plitko razmišljanje.
    (Los Angeles, 23. septembar 2020 18:08)

    # Link komentara

  101. Toliko djevojcica trenira odbojku po citavoj srbiji i jos ih ima da trenriraju u republici srpskoj koje bi igrale za srbiju, imamo dosta medalja i sa olipmijada i sa svjetskih i evropskih prvenstava i opet moramo dovoditi neke strankinje koje nemaju veze sa srbijom

    Sta se radi u tim mladjim selekcijama kad moramo dovoditi strance u reprezentaciju
    (cole, 23. septembar 2020 18:05)

    # Link komentara

  102. 1. Nase devojke kada su zdrave i kompletne najbolje su u Evropi a i na svetu
    2. Tanja Bošković je najbolji korektor na svetu a vrlo verovatno i najbolja odbojkasica
    3.Maja Ognjenović je sigurno među 3 dizačice
    4. Srbija ima kvalitet i bez kubanke ali dobro nam došla .
    -nije ona bez razloga odabrala nas ,srpska zenska odbojkaska ekipa ima veliki rejting .
    svakako bice atraktivna ,bice veoma zanimljivo .
    5. sigurno se radi o odličnoj igračici kada je selektor Terzić zeli u timu .
    -Još jednom dobro nam dosla
    (zoran, 23. septembar 2020 18:02)

    # Link komentara

  103. Паола Егону је Италијанка, Варгас је Кубанка. Само зато, ни због чега друго....
    (Алекса, 23. septembar 2020 17:10)

    Egonu je tamnoputa osoba i ne moze biti Italijanka.
    (Bleh, 23. septembar 2020 18:01)

    # Link komentara

  104. Bravo za savez. Dobro dasla.
    (uzzaaassss, 23. septembar 2020 18:00)

    # Link komentara

  105. Da budem iskren NE VOLIM,ali kad JE EGONU ITALIJANKA što Vargas ne bi bila Srpkinja...
    (gremlin, 23. septembar 2020 16:38)

    Pa Egonu je rodjena u Italiji, totalna drugačija situacija. Kao i Francuska u fudbalu, samo zato što im većina igrača nisu čistokrvni Francuzi ne znači da treba neko da im zabrani da igraju za državu u kojoj su rodjeni i u kojoj su odrasli. To bi bilo isto kao da porediš u košarci Janisa što igra za Grčku i Rendolfa što igra za Sloveniju.
    (Tragikomedija, 23. septembar 2020 17:57)

    # Link komentara

  106. Odobravam ovu praksu samo ako je osoba rodjena u Srbiji. U svom ostalim slucajevima, ne.
    (Dragan, 23. septembar 2020 17:54)

    # Link komentara

  107. Znam slucaj dvoje Kineza koji zive ovde 20 godina i kojima se dete rodilo u Srbiji. Jel to znaci da je dete Srbin? Ili ipak ne? Malo razmisli pre nego lupis.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djoka, 23. septembar 2020 17:43)

    Da je Srbija civilizovana država, odgovor bi nedvosmisleno bio "Da".
    (Astronom, 23. septembar 2020 17:53)

    # Link komentara

  108. Opet udarac za domacine.
    (Nema taj (de)gen, 23. septembar 2020 17:46)

    # Link komentara

  109. Paola Egonu je rođena u Italiji, dakle, Italijanka je svakako.
    (Marko, 23. septembar 2020 17:09)

    Znam slucaj dvoje Kineza koji zive ovde 20 godina i kojima se dete rodilo u Srbiji. Jel to znaci da je dete Srbin? Ili ipak ne? Malo razmisli pre nego lupis.
    (Djoka, 23. septembar 2020 17:43)

    # Link komentara

  110. Bruka i sramota!

    I Pejz je polu srpkinja. Ne znam sta se svi vi ovde pravite ludi. Ko god ima poreklo iz bivse nakaradne Jugoslavije ima pravo da igra za reprezentaciju. Ova nema nista sa Srbijom, RS i CG!
    (Samo jako i snazno, 23. septembar 2020 17:39)

    # Link komentara

  111. Ovim se gubi razlika izmedju klubova i reprezentacija, nema smisla. Pogledajte kako se sve izopacilo, na primer u prosecnom italijanskom fudbalskom klubu vecinu cine stranci, u sve vecem broju reprezentacija sirom sveta dovode strance? Gubi smisao sve..sama rec kaze reprezentujes drzavu svoju.
    (Ctzn, 23. septembar 2020 17:30)

    # Link komentara

  112. Devojka je lepa kao boginja, ali stvarno mislim da bi minimum uslova trebalo da bude da joj je jedan roditelj duze vremena drzavljanin Srbije ili da je rodjena ovde pa makar joj oba roditelja bili Inuiti sa sevra Kanade. Ovako se svodi da su reprezentacije postali klubovi i samo je pitanje vremena kad ce se Arapi setiti da mogu tako da naprave selekciju u fudbalu koja ce maltretirati sve oko sebe.
    (pause, 23. septembar 2020 17:27)

    # Link komentara

  113. ponovicu po stoti put: nemam nikakav problem da brat srbin chung li osvoji zlato na olimpijadi u stonom tenisu i da se vijori srpska trobojka, ako je momak odrastao ovde (ne nuzno i rodjen), sticao prijatelje i obrazovanje...
    ALI sam protiv toga da se pravi cirkus od reprezentativnih takmicenja i da za nacionalne selekcije nastupaju oni koji ne bi znali ni da nas pokazu na mapi da nije sporta kojim se bave...
    to sto veliki broj zemalja radi takve gluposti i to je dozvoljeno, ne znaci da je ispravno, moralno i dobro...

    jedno je ako luka doncic igra za sloveniju, potpuno je drugo ako je to rendolf... ili pejdz za srbiju... ma ni klemente... ni domar... ni kuvar... to je idiotarija...
    (lal, 23. septembar 2020 17:27)

    # Link komentara

  114. Странци за клубове ДА , а за репрезентацију НЕ !!!
    (Драган КНН, 23. septembar 2020 17:27)

    # Link komentara

  115. Странци за клубове ДА , а за репрезентацију НЕ !!!
    (Драган КНН, 23. septembar 2020 17:27)

    # Link komentara

  116. Nasa deca igraju za razne reprezentacije. Ako ova devojka zeli da igra za nas I jos ce cekati 2 godine treba je podrzati. Uzivajte u sportu I pustite rasne teorije.
    (dr, 23. septembar 2020 17:26)

    # Link komentara

  117. dalji rodjak Kuba?
    (Poznavalac ©®, 23. septembar 2020 17:26)

    # Link komentara

  118. Meni, lično, ovo ni najmanje ne smeta. Valjda selektor zna šta nam je potrebno za reprezentaciju. Gledao sam nedavno Terzićev Fenerbahče protiv tima u kojem je Tijana Bošković. Brankica Mihajlović i Buša su igrale sa ovom devojkom sasvim dobro, mada je Tijana klasa za sebe. Dakle, može samo dobro da nam donese, jer pored Brankice i Bjanke još je samo mala Lazović kršten primač i tu smo najtanji.
    (NastyB, 23. septembar 2020 17:24)

    # Link komentara

  119. Meni, lično, ovo ni najmanje ne smeta. Valjda selektor zna šta nam je potrebno za reprezentaciju. Gledao sam nedavno Terzićev Fenerbahče protiv tima u kojem je Tijana Bošković. Brankica Mihajlović i Buša su igrale sa ovom devojkom sasvim dobro, mada je Tijana klasa za sebe. Dakle, može samo dobro da nam donese, jer pored Brankice i Bjanke još je samo mala Lazović kršten primač i tu smo najtanji.
    (NastyB, 23. septembar 2020 17:23)

    # Link komentara

  120. Ako je ne uzmemo mi uzeće je Turci i onda imamo još jednu opasnu ekipu.
    (Mrki, 23. septembar 2020 17:23)

    # Link komentara

  121. Bravo. Dobrodošla,devojko!
    (Alek, 23. septembar 2020 17:22)

    # Link komentara

  122. Prakticno isto bi cekala do 2022. da zaigra i za Kubu... Nas sport ce postati uzas za jedno 10ak godina. Najvise cemo osetiti na kosarkaskoj reprezentaciji. Ne pravimo vise mladih igraca, zvezda i partizan uzimaju strance i to ce biti sve vise i vise.
    (koča, 23. septembar 2020 17:22)

    # Link komentara

  123. Posle će nam biti krivo kada sve reprezentacije kupuju igrače, a s obzirom da smo nala zemlja, mi nećemo moći da platimo dobre igrače, tako da nećemo imati dobre rezultate. U bilo kom sportu sam protiv dovodjenja stranaca ukoliko nemaju nikakve veze sa tom drzavom
    (S, 23. septembar 2020 17:21)

    # Link komentara

  124. Ovde pise jedan, sa Pejdz smo imali lepo iskustvo. Devojka je odigrala skroz korektno, cak sta vise. Od manekena-splavara fudbalera, vise ginula po terenu.
    (Hrundi Bakshi, 23. septembar 2020 17:18)

    # Link komentara

  125. Treba zabraniti ovakve stvari,
    Za pocetak bar uvesti neko pravilo da mora da bude drzavljanin 10, ili bar 5 godina pre nego sto moze da zaigra u reprezentaciji. A ne ovo od danas drzavljanin a od sutra predstavljam drzavu i masem tudjom zastavom, a juce nisam nisam ni znao gde ie na mapi. Ne kazem da je u ovom slucaju tako , ali ovakav sistem omogucava takve gluposti.
    Govorim za sva reprezentativna prvenstva, ne kod samo kod nas
    (123123, 23. septembar 2020 17:17)

    # Link komentara

  126. Fidel Kastro je nas brat, neka ona bude nasa sestra. Jos ako joj odbojkaski tesni sorts lepo stoji neka dodje. Šta fali, ne budite rasisti. Srbija nema puno prijatelja u svetu i to malo što ima trebamo tretirati kao bracu.
    (fenomen, 23. septembar 2020 17:16)

    # Link komentara

  127. Svaka cast za sve, ali i ona Pejdz kad je zaigrala za kosarkasice i tad sam rekao ne, ako nemamo klinke koje su talentovane za kolektivne sportove iste i ne treba da saljemo, ali posto imamo ne vidim razlog da nekoga nacionalizujemo, pa nismo mi Bosnjaci, Hrvati i Crnogorci. Oni su u svemu truba pa neka nacionalizuju. Mi smo Srbi, nebeski narod, najjaci u svemu. Tacka.
    (Tajni detektiv Djido Mova, 23. septembar 2020 17:16)

    # Link komentara

  128. Ovo nije pametno,neka igraju nasa deca.
    (Baka, 23. septembar 2020 17:16)

    # Link komentara

  129. Daaaaaaaaa
    (usamljeni hasisar, 23. septembar 2020 17:15)

    # Link komentara

  130. Zasto ovo, prvaci smo evrope i sveta, ne treba nam strankinja
    (Sasa, 23. septembar 2020 17:13)

    # Link komentara

  131. Da budem iskren NE VOLIM,ali kad JE EGONU ITALIJANKA što Vargas ne bi bila Srpkinja...
    (gremlin, 23. septembar 2020 16:38)

    Паола Егону је Италијанка, Варгас је Кубанка. Само зато, ни због чега друго....
    (Алекса, 23. septembar 2020 17:10)

    # Link komentara

  132. @gremlin

    Paola Egonu je rođena u Italiji, dakle, Italijanka je svakako.
    (Marko, 23. septembar 2020 17:09)

    # Link komentara

  133. Vidi se po komentarima da uopste nismo ksenofobi kao narod lol
    (Marko, 23. septembar 2020 17:09)

    # Link komentara

  134. Iako imamo dobro iskustvo sa Page u zenskoj kosarci, mislim da ovo nije dobar potez. U nasoj zemlji od Horogosa do Dragasa, odbojka je najpopularnija kod devojcica i devojaka, na to treba da se misli.
    Dolaze i nase devojke iz Republike Srpske, da skratim uzece mesto nekoj nasoj devojci, ionako nam samo fali olimpijsko zlato, a to mozemo i bez nje.
    (samo je kosarka sport, 23. septembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  135. Sramota....
    (zex, 23. septembar 2020 17:02)

    # Link komentara

  136. Може. Слатка је. Шта нам је фалило са американком Пејџ у кошарци? Ништа, узели смо неколико медаља и баш је била симпатична. Ако је квалитет за репрезентацију - добро нам дошла!
    (veliki strumf, 23. septembar 2020 17:01)

    # Link komentara

  137. Preimenujte reprezentacije u klubove,jednostavnije je. Gledam fudbal,pa to da ovi Afrikanci sto igraju po evropskim reprezentacijama igraju za svoje zemlje Afrikanci bi bili u cetiri najbolje ekipe svako SP.
    Niko ne moze da bira gde ce da se rodi,ali zna se poreklo svakog coveka. Francuzi prisvojili 90 posto Afrikanaca samo zato sto su imperijalisti,porobili ih,kao kad bi Kina osvojila Francusku i proglasila ih Kinezima.
    (Mihajlo, 23. septembar 2020 17:01)

    # Link komentara

  138. Odlična vest,odbojkaski savez je simbol predanog i kvalitetnog a pre svega stručnog rada.Kubanka jako simpatično.
    (nosilac trampovog pera, 23. septembar 2020 17:01)

    # Link komentara

  139. Ja podrzavam. Ako je Terzic procenio da vredi i da nam treba primac servisa, a tu bas kuburimo, neka. Dobro nam dosla.
    (ninepi, 23. septembar 2020 17:00)

    # Link komentara

  140. Pratio sam kad je sa 14-15 god.bila ubedljivo najbolja u tada prosecnoj reprezentaciji Kube ali i pored toga STOP strancima, tako su mi na kratko ogadili i yensku kosarkasku reprezentaciju, nek igraju i sipci sa Kosova ali bar znas da imaju vze sa Srbijom a ovi nikakve...
    (0ypa7, 23. septembar 2020 16:59)

    # Link komentara

  141. Na kojoj poziciji igra? Osim na primačici, sve ostalo popunjeno do vrha
    (Milan, 23. septembar 2020 16:58)

    # Link komentara

  142. Ali bukvalno prestajem da gledam i zensku odbojku kao sto sam prestao da gledam i zensku kosarku zbog legionara. Sportski pozdrav kubanka nije srpkinja.
    (LooDak, 23. septembar 2020 16:58)

    # Link komentara

  143. Srecno devojko !!!
    (maximus, 23. septembar 2020 16:58)

    # Link komentara

  144. Da se razumemo, protiv sam toga da nam kojekakvi stranci postanu pravilo u svim sportovima, pogotovo muskim ali poneki dolazak stranog sportiste u nase redove nije katastrofa, pogotovo kada to ima smisla i poente u konkretnom slucaju, samo je bitno ne ispustiti kontrolu pa uzimati strance tek tako stalno.
    (Sima, 23. septembar 2020 16:58)

    # Link komentara

  145. crni srbi ahahhaha komedija...
    (dusanm, 23. septembar 2020 16:57)

    # Link komentara

  146. Ако је Кубанка може,остале јок
    (Мирабо, 23. septembar 2020 16:56)

    # Link komentara

  147. Ali potpuno mi je nejasno to da se u reprezentaciju dovodi stranac. Zbog čega, ljudi? Valjda jeste svrha postojanja iste jeste da reprezentuje ono najbolje što imaš u državi? Ako dođe stranac, onda to nije reprezentovanje tvoje države. Plus što imamo kompetitivan tim i bez ove devojke. Isto tako mi je smetalo dovođenje one Amerikanke u žensku košarkašku, msm da se Pejdž zvala. Čemu to?
    (Bob Barkli, 23. septembar 2020 16:54)

    # Link komentara

  148. Nikako ajde da je neki sport gde imamo malo kvaliteta ili koji nije zastupljen ali bar u odbojci ima igraca itekako.Devojcice masovno treniraju odbojku i kakav bi se primer dao njima ovim postupkom?
    (Aleksandar, 23. septembar 2020 16:52)

    # Link komentara

  149. Imali smo i u kosarci pa je Pejdz davala se od sebe i dosta je doprinela osvojenim medaljama!
    (Palman Braht, 23. septembar 2020 16:48)

    # Link komentara

  150. Против сам легионара. Репрезентација није клуб.
    (Јабучило, 23. septembar 2020 16:46)

    # Link komentara

  151. Ne znam cemu ovo?
    (IPosleMeneJa, 23. septembar 2020 16:44)

    # Link komentara

  152. Sto da ne? Ako devojka zaista zeli, pritom ne igra za Kubu, dobrodosla je iz nama prijateljske zemlje!
    (Ulan Bator, 23. septembar 2020 16:43)

    # Link komentara

  153. Ovako ako je dobra i ako ce da igra za Srbiju srcem neak aigra(ali ne verujem).Mislim samo u mom Šapcu postoje 2 ženska kluba i sve te devojke se nadaju i čekaju šansu i mislim da bi se ipak njima trebalo pre dati šansa(mislim svi devojkama u SRB ne sam u Šapcu).
    (Lak1, 23. septembar 2020 16:41)

    # Link komentara

  154. Zašto?
    (remax, 23. septembar 2020 16:40)

    # Link komentara

  155. Pocelo je...
    (ccc, 23. septembar 2020 16:39)

    # Link komentara

  156. Da budem iskren NE VOLIM,ali kad JE EGONU ITALIJANKA što Vargas ne bi bila Srpkinja...
    (gremlin, 23. septembar 2020 16:38)

    # Link komentara