1. Tu imamo objektivni problem. Ako pogledamo RPM superzvezde, Janis odigrao 62 utakmice, Lebron 66, Harden 66, Kavaji 56 a Jokic odigrao 71, dakle sve. Ako pogledamo centre onda vidimo da je Embid odigrao 49 utakmica a KAT 35. Jokic je jedan od retkih igraca u NBA koji igra svaku utakmicu i zato je bio ljut na Malone kada ga je prosle godine izostavio protiv Portlanda kada su namerno izgubili. Sa druge strane, Jokic na ovaj nacin, sa smanjenom minutazom, kvari svoju statistiku pa se lako moze desiti da ove godine ima manje od 10 skokova po utakmici, a statistika je vaznija od broja odigranih utakmica. Za razliku od drugih igraca kojima treba odmor, Jokic najbolje igra kada igra sto vise minuta i kada se ne odmara. Dobro je sto su klinci dobili sansu da igraju protiv Dejvisa i Lebrona, ali nije dobro sto se ne uigrava rotacija koja ce igrati u plejofu. Marej se tek vratio, a kada se vrate Haris i Barton koji nisu igrali vise od 4 meseca, onda ce imati veliki problem neuigranosti. Mada, cisto sumnjam da ce se ovo takmicenje odigrati do kraja tako da je svejedno.
    (bskfan, 11. avgust 2020 20:39)

    # Link komentara

  2. Ovo je smesno,znaci opet Jokic odmarao kad se obruka a lik odigrao 26 minuta slicno kao i protiv Portlanda hahahahaha.
    (MJ, 11. avgust 2020 17:42)

    # Link komentara

  3. Nemogu da verujem da je deda Lebron bio najbolji na utakmici 29 poena i 12 asistencija, mlade nade pokrijte se ušima:)
    (Nba, 11. avgust 2020 17:23)

    # Link komentara

  4. Imaju back to back utakmicu, vec veceras protiv klipersa, sa kojima ce se svakako naci u drugoj rundi. Zapravo, Denveru vise odgovara 3. mesto od 2.
    Malo kalkulacije dobro dodje, nek se Klipersi maju sa Dalasom i Doncicem :)
    @Don
    Prvo, sa Klipersima igraju u sredu, nemaju back to back.
    Drugo, ne mislim da kalkulisu, jednostavno uigravaju tim, negde kazu hteo je da odmara Jokica ali je on sam trazio da igra, i kad igra uglavnom se trudi da razigra druge, da ih oseti. Problem im je sto se nece uigrati jer dva startera nisu jos ni minut igrala. Posto Memfis verovatno nece uci u PO, svi protivnic ce bit opasni. Treba izbeci LA timove u prvoj rundi (a kad bi moglo i u drugoj), a od ostalih niko nije lak, ali realno trebali bi da ih pobede. Svaki drugi tim se pojavio u komentarima kao neko koga treba izbeci, i komentar je bio podrzan od citalaca, ali ne mogu se svi izbeci, moraju sa nekim da igraju. A i da znamo koga ocemo u prvom kolu, Hjuston, Klipersi i OKC igraju posle Denvera i sta god Nagetsi nameste mogu lako da pokvare.
    Realno, mislim da svi ostali timovi treba da se trude da izbegnu njih: Jokic ce biti bolji nego ikad, a imace mocan napad sa tri igraca koja mogu bez problema da ubace 30 poena!
    (Pera, 11. avgust 2020 17:05)

    # Link komentara

  5. Dejvis top 3 igraca, koji komentari. Dejvis nije ni top 10 igraca ali ga americki mediji stalno nesto guraju. Sad se slepa uz Lebrona, a sam kao prva opcija za 7-8 godina u NBA nije video ni finale konferencije. Zdravi Durant i Kari, Lebron, Leonard, Harden, Nidza i Luka, sigurno jaci igraci, a gde je Grk koji ce biti MVP. Cak i Embida bih uzeo pre Dejvisa jer vise utice na rezultat kao prva opcija nego Dejvis kad je bio prva opcija. Dejvis eventualno oko desetog mesta. Kreacija maltene nista, jako slab kreator, pas igra jako prosecna, jako prosecan sut za 3, nikakav klac igrac, retko sta je ikada resavao. Elita je u odbrani i da postigne 25 poena. Uz Lebrona se lepo dopunjuje ali kao prva opcija iza je svih gore nabrojanih. Cak bih mozda i Irvinga zdravog i Vestbruka koga ne volim uzeo pre Dejvisa kao prvu opciju jer mogu da podizu ceo tim, dok Dejvis ne moze. Pa i Bukera i Treja Janga i jos neke bih se razmislio pre Dejvisa. Uz Lebrona kao druga opcija odlican, a kao prva opcija ima dosta igraca koji vise mogu vuci tim kao prva opcija nego Dejvis. Protiv Denvera ove sezone Lebron odmarao a Dejvis popije 25 razlika, protiv Hjustona isto bez Lebrona popio teske batine. Lik je bez Lebrona prazna statistika, ne cini druge boljim oko sebe. Imao je dugi niz godina sasvim dobre i vrhunske igrace u svojim ekipama od Kazinsa, preko Holideja, Mirotica, Ronda itd pa nikada nista ozbiljno nije uradio ni jedno finale konferencije. Dejvis je sistemski igrac ali ne i sistem kao gore ovi.
    (Dusan, 11. avgust 2020 14:44)

    # Link komentara

  6. Mene su stvarno zacudile reakcije Lakers-a nakon utakmice. Slavili su kao da su dobili neku vaznu play-off utakmicu, a ne rezerve Nuggets-a, i to na jedvite jade. Znam da je nekad tesko dobiti ovakve utakmice kad su rezerve motivisane da se dokazu, ali bez obzira na to, mislim da je proslava bila malo previse.
    (PimPong, 11. avgust 2020 14:32)

    # Link komentara

  7. @pera zdera
    ima intervju sa Melounom gde priznaje da uopste nije hteo da uvodi Nikolu u igru, ali ovaj ga je na kraju ubedio da ga pusti da igra. Nikola nece da presedi utakmicu.
    Inace ovo sa Marejom, pa normalno da ce da ga puste sad da se vrati u formu i da ce sada ici preko njega. Ipak je on broj dva u Denveru, a dugo vremena je bio odsutan. MPJ je sjajan, ali i dalje jako oscilira i gubi se u odbrani, ali kada bi igrao stalno na visokom nivou on bi bio zvezda tima, naravno pored Jokica.
    (tocka, 11. avgust 2020 14:08)

    # Link komentara

  8. Ko je gledao utakmicu sinoc zna o cemu pricam... Jokic je toliko vazan za napad da se to ne moze opisati, al u odbrani duva pogotovo na skoku u ovom restartu, bas ima problem sa dominantnim visokim igrcima, izguravaju ga i hvataju mu lopte preko glave, jedan skok ua 25 min, mora poceti bolje da gradi bar svog igraca da drugi mogu skok pokupiti, pogledajte samo zadnji napad u prvom pol, ali to je u principu to, ostalo sve radi maestro.Pozz
    (Zen, 11. avgust 2020 14:02)

    # Link komentara

  9. Nije mi jasan Meloun.
    Ok sve, kalkulacija pred kraj, odmaranje igraca ali ako vec zelis da odmaras Jokica, odmaraj ga celu utakmicu. A ne da igra prvo poluvreme samo s'pola gasa. Cemu?

    Statistika jeste manje bitna ali je i bitna u pogledu statusa. Nikola je first team NBA centar a sinoc usled "odmaranja" a ipak igra, jedan skok (odose ispod deset u proseku) itd.

    Odmaranje je jasno sirom cele lige sada ali igraci odmaraju cele utakmice. Doncic, Porzingis, Janis, da ne nabrajam. 80% glavnih igraca. Ali ovo odmaram te ali igraj ipak malo mi je u ovom trenutku totalno nelogicno.
     (Pera Ždera, 11. avgust 2020 13:28)

    # Link komentara

  10. Po mom mišljenju najnezgodnija ekipa u playoffu i bice nagazna mina. Igraju fantasticno kad su u punom sastavu. Paul, Alexander, Dort, Galinari i Adams

    I odlicna klupa sa sroderom, dialom, bizlijem, robersom,fergusonom...
     (petarczv, 11. avgust 2020 11:51)

    # Link komentara

  11. Prva petorka denvera odigrala maestralno i da je igrlala do kraja dobila bi sigurno lejkerse. MPJ izrasta u strasnog igrača, kakve dve trojke je sasuo lebronu u lice kao durent u finalu
     (petarczv, 11. avgust 2020 11:47)

    # Link komentara

  12. Denver ima širinu ove sezone , ne bi me iznenadilo da dodju do finala konferencije . Drago mi je zbog MPJ da je u formi i da dobija minutažu . Ako se Heris vrati spreman i sa dobrim procentima šuta to je već ozbiljan tim . Očekujem agresivnijeg Jokica u plejofu i biće to dobro .
    (Diletant, 11. avgust 2020 11:40)

    # Link komentara

  13. Lejkersi su "poginuli" da pobede, Džejms je odigrao svih poslednjih 12 min, a Dejvis poslednjih 8 i cela njihova startna postava. U tih poslednjih 12 min. kod Denvera su igrali dva igrača iz druge petorke i tri igrača iz treće postave, i opet su se Lejkersi mučili do poslednje sekunde, Meloun kao da je malo trolovao Lejkerse a ispalo je da su rezervisti igrali još i bolje nego startna petorka.

    U petak protiv Toronta bi trebalo da se vrate Haris i Barton, ali veliko je pitanje koliko će oni biti spremni za PO. Ko će im biti startna petorka u PO-u mislim da ne zna ni trener. Zna se za Jokića i Mareja a ostala trojica baš i nešto nije sigurno koga će da izabere. Ako proceni da su ova dvojica povratnika spremni možda baci MPJ na klupu, Voli Meloun svoju startnu petorku, mada može i Milsepa da zameni Grantom.

    Možda grešim ali čini mi se da od drugog do sedmog mesta još niko nije siguran za bilo koje mesto, tako da je sada teško kalkulisati, to će biti realno tek na onim baš poslednjim utakmicama,tog poslednjeg dana Denver, Klipersi, Oklahoma i Hjuston imaju svoje zadnje utakmice, i to baš tim redosledom.
    (Kikujiro, 11. avgust 2020 11:28)

    # Link komentara

  14. Maloun je video da igracima druge postave dobro ide pa nije zeleo da ih menja. Prvo jer bi ispao nefer prema njima, drugo jer tako odmara startere koji su imali dva produzetka protiv Jute a i brzo dolaze Klipersi, mada je moguce da i ta utakmica bude slicna ovoj jer niko ne zeli povrede startera pred play off. Ovde smo mogli da vidimo isto sto i u prosloj utakmici protiv Lejkersa - Dejvis je fizicki i igracki jedan od top 3 igraca i jako ih je tesko dobiti. Malo se naslutilo da i Denver moze da parira kad i MPJ i Milsapu krene ali ono pravo ce se tek videti u play off-u.
    (KOKI, 11. avgust 2020 10:51)

    # Link komentara

  15. ocigledna namestaljka. pj dozier baca frljoku od drugog bacanja samo da ne povedu i ostavlja produzetke ili LA da pobedi. hoce da izbegnu dalas
     (Milan Spanac, 11. avgust 2020 10:42)

    # Link komentara

  16. "Deda Lebron" koji kao sto vec znamo trosi milione na svoje telo i naravno da bi ga uzdigli njegovi fanovi,nazivaju ga dedom iako igrac koji ima srecu da se nikad nije ozbiljno povredio i koji ulaze toliko u sebe,lebron,ronaldo,nadal itd bice spremniji od mnogih mladih igraca,sa tim sto je Nadal imao ozbiljne povrede i igra sport bez kontakta a Ronaldo igra sport sa daleko vise ozbiljnog kontakta. Zaneti i Sedorf su sa 40 bili spremniji od gomile mladih igraca a Paolo Maldini sa 37 bio prvi defanzivac lige sampiona i sada prave cudo da neko ko ima novac kao Lebron i srecu da nikad nije bio povredjen bude bolji od doziera,portera,bol bola itd. i oni se trebaju pokriti usima jer je ovaj bolji od njih :)
    (Sid, 11. avgust 2020 10:17)

    # Link komentara

  17. Rekao bih da ciljaju četvrto mesto i duel protiv Oklahome, što je pametno.
    (Milan, 11. avgust 2020 10:00)

    # Link komentara

  18. Jamal Muray poceo uopste da ne dodaje loptu Jokicu ne samo na pikenrolu, nego i da organizuje napad uopste mu ne dodaje...
    Jokicu osvesti se ti si lider ekipe ubedljivo najbolji igrac reci mu u lice sta ti smeta, nemoj da dozvolis da ti preuzima ekipu duplo slabiji od tebe...nervira me taj njegov mentalitet "nije me briga" koliko god bio dobar igrac da bi se popeo bas na sam vrh moras bar malo sebe da gledas!!!
    (Nemanja, 11. avgust 2020 08:40)
    Osvestio sam se jutros. Rekao sam Džamalu sve u lice šta mi smeta i da mu neću dozvoliti da mi pruzme ekipu duplo slabiji od mene. Moram bar malo sebe da gledam.
    Hvala na savetu brt!!!
    (Jokić, 11. avgust 2020 09:50)

    # Link komentara

  19. Zasto vecina misli da je bolje Okc od Jute? Jel gledao neko Okc i CP3? Covjek posle ko zna koliko godina ulazi u PO zdrav a protiv takvog Pola ne bih volio da igram u prvoj rundi. Ima dobru pomoc, jos ako im se Sroder vrati za PO onda ce biti nagazna mina za svakog. CP3 majstorski diriguje a u PO ce pojacati tako da je bolje da izbjegnu Okc. Juta je u katastrofalnom stanju, odbrane ni na vidiku tako da bi Denver sa njima imao odlicne sanse za prolaz dalje. Treba pratiti Dalas jer postoji sansa da Juta izgubi od SA a da Dalas dobije preostale 2 utakmice i bude 6 ali kombinacija za svaku ekipu ima masu tako da najbolje sacekat i vidjeti sta je koji tim odlucio da je najbolje za njih
     (Miki28, 11. avgust 2020 09:38)

    # Link komentara

  20. @ins

    hahaha , da trojke su baš neprocenjive...

    Deda Lebron bio najbolji igrač na terenu, 29 poena i 12 asistencija.
    Mlade snage treba da se pokriju ušima.
     (JeRemija, 11. avgust 2020 09:38)

    # Link komentara

  21. Jokic je bas delovao nezainteresovano u dobrani.
    (jone, 11. avgust 2020 09:18)

    # Link komentara

  22. Imaju back to back utakmicu, vec veceras protiv klipersa, sa kojima ce se svakako naci u drugoj rundi. Zapravo, Denveru vise odgovara 3. mesto od 2.
    Malo kalkulacije dobro dodje, nek se Klipersi maju sa Dalasom i Doncicem :)
     (Don, 11. avgust 2020 09:18)

    # Link komentara

  23. Klupa Denvera konačno pomahnitala. Meloun će uskoro morati da uvodi medicinsko osoblje kako bi gubio utakmice.
    (tocka, 11. avgust 2020 09:16)

    # Link komentara

  24. Opet gobert razneo jokica
    (ALENMPIJE IN, 11. avgust 2020 09:14)

    # Link komentara

  25. Ocigledno svi gledaju da izbegnu Hjuston u prvom kolu, bezali od pobede kao djavo od krsta,pogotovo Denver, i Lejkersi kalkulisali mada igrali u najacem sastavu.
    Bo Bol imaju kao Jokic dodavanje jednom rukom preko celog terena.
    Na tajm autima igraci se spontano vise okupljaju oko Jokica nego oko Melouna, ovaj im stalno nesto prica.
     (legolas, 11. avgust 2020 09:13)

    # Link komentara

  26. Lejkersi su više želeli pobedu zbog loše serije i čitavu utakmicu igrali u trenutno najačem sastavu, dok je Denver ozbiljno kalkulisao. I pored toga utakmica sasvim dobra po kvalitetu. Ono što je moglo da se vidi i pored svog ,,skrivanja,, da Denveru ( čitaj Jokiću i Milsapu ) Lejkersi zbog enormne visine i snage pod koševima nikako ne odgovaraju , a sa druge strane ni Denver iz mnogo razloga sa svojim ostalim arsenalom ( Marej, Porter i dužina rostera ) ne odgovara Lejkersima. Po dužini rostera Denver je na vrhu lige jer imaju najmanje 13, 14 igrača koje su razigravali tokom lige i uvek mogu da iznenade i prilagode se svakoj ekipi. Denver je i pored poraza u ovom meču dobio jer su Dozijera koji pokazuje dobru igru u oba pravca, i Bola koji bi ako ga zaobiđu povrede u narednim sezonama mogao biti ozbiljno oružije Denvera.Čak je i Diop koji verovatno neće ni igrati u plej ofu pokazao da ima određene kvalitete. Povratak, pogotovo Herisa ( ukoliko se forsira kao starter ) pa čak i Bartona ( koji bi mogao da bude dobar kao igrač sa klupe ) će zakomplikovati situaciju, jer su se Moris, Dozijer, Krejg i pogotovo Porter na pozicijama 1,2 i 3 ozbiljno nametnuli i odlično uklopili. Ipak ekipu moraju da predvode Marej i Jokić jer se i danas u poslednja tri minuta kada su Lejkersi maksimalno zategli u odbrani videla razlika između dobrih i odličnih igrača.
    (Dragan Feliks, 11. avgust 2020 09:06)

    # Link komentara

  27. Ima još par utakmica do plejofa i niko neće da grize. I ako grize, sledeću utakmicu odigra sa pola gasa. Ko još tempira formu 10 dana pred plejof. Sada se kalkuliše, ali ne u smislu da se namerno pobeđuje ili gubi već sam siguran da bi svaki trener potpisao da izgubi sve do kraja, a da ekipa uđe odmorna i zdrava u plejof. Denver će verovatno na Jutu, ali realno bolje bi im bilo da ih Hjuston pretekne i da odu na Oklahomu...
     (Jim Beam, 11. avgust 2020 08:44)

    # Link komentara

  28. Ovaj Malone umalo da se zezne i dobije utakmicu!
    Naravno da svi sada tankuju i šteluju pozicije i na koga će u prvoj, eventualno drugoj rundi.

    Svi sem naravno timova koji se bore za goli opstanak i šansu za playoff.
    Lejkersi su slavili kao da su osvojili prvenstvo, a igrali nebitnu utakmicu protiv rezervi, nestvarno...
    (Mihailo NS, 11. avgust 2020 08:42)

    # Link komentara

  29. Nikome se ne igra protiv Hjustona u prvom kolu pa zato gube, ova utakmica je više revijalna, Denver iako desetkovan u značajno boljoj formi od Lejkersa bez obzira na ovaj rezultat.
    I navijamo za Lejkerse, ali ako se Jokić baš nameračio na prsten nek' ide život, još malo pa gledamo pravu košarku.
     (Anfield, 11. avgust 2020 08:41)

    # Link komentara

  30. Jamal Muray poceo uopste da ne dodaje loptu Jokicu ne samo na pikenrolu, nego i da organizuje napad uopste mu ne dodaje...
    Jokicu osvesti se ti si lider ekipe ubedljivo najbolji igrac reci mu u lice sta ti smeta, nemoj da dozvolis da ti preuzima ekipu duplo slabiji od tebe...nervira me taj njegov mentalitet "nije me briga" koliko god bio dobar igrac da bi se popeo bas na sam vrh moras bar malo sebe da gledas!!!
    Utakmica na nacionalnoj televiziji kako nema zelju da se pokaze nije mi jasno kad vidim Doncica, Lilarda i ostale nije mi jasno kako toliko nema zelju...posebmo mi je krivo zato sto je bolji od svih njih ali toliko melanholican i pasivan...i nemojte mi samo price nije im bitna utamica i te stvari...on je vakav i na bitnim utakmicama cesto...
    I ovo pisem dobronamerno kao veliki njegov fan.
    (Nemanja, 11. avgust 2020 08:40)

    # Link komentara

  31. Ne razumem zašto je Meloun poklonio pobedu Lejkersima.

    Razumem da je tokom poslednje četvrtine odmarao svoja tri startera Jokića, Mareja i Portera. Ali, zašto ih nije uveo u igru bar minut pre kraja utakmice da sačuvaju prednost. Ili poslednjih 5 sekundi da odbrane poslednji napad Lejkersa, kada su primili trojku.

    I na kraju, na -3, ne poziva akciju da se puca trojka, nego Bol pokušava da poentira iz reketa za 2.

    L U D I L O !
    (Pele 2.0, 11. avgust 2020 08:37)

    # Link komentara

  32. Igrao je protiv najboljeg centra lige! Nema sta da forsira, trebao je da vidi gde je u ovom trenutku u odnosu na Dejvisa!
     (Otac Makarije, 11. avgust 2020 08:35)

    # Link komentara

  33. Ha, kakav je to ubitacan tandem - Plamli i Bol Bol. One asistencije...Bravo za njih. Odlicna utakmica. Vidi se da rezervama nedostaje iskustva ali su bili sjajni. Videcemo sta ce da bude protiv Klipersa ali ako ovako nastave imaju sansu da pobede svaki tim u plejofu.
    (Hm, 11. avgust 2020 08:26)

    # Link komentara

  34. Ali MPJ 2 trojke u Lebronovu facu,neprocenjivo..
     (ins, 11. avgust 2020 08:23)

    # Link komentara

  35. Ne znam jel se i vama cini ili svi sada RACUNAJU?Svi gube neke nebuloze...strasno! Mislim da u ovom trenutku jedino Hjuston nema brige jer su bas dobri..Mislim da bi Denveru odgovarao OKC,nikako Juta..
     (ins, 11. avgust 2020 08:22)

    # Link komentara

  36. Izgleda da na Denver ide Juta. Iskreno navijao sam za seriju okc Denver mislim da bi tu bile sjajne partije ali ovako su dobili jutu koju će oprati u 5 max 6 utakmica.
     (stefan, 11. avgust 2020 08:20)

    # Link komentara