1. Kljucna stvar je ovde bila neigranje Kapele a ne Hardena i Vestbruka. Ta ideja o napadu sa niskom postavom protiv Gobera nije nova, i Pop je letos protiv Francuske pokusao slicno samo je egzekucija bila slaba. Dalas je veci deo utakmice dominirao sa niskom postavom, ako se stavljanje Porzigisa na mesto centra moze nazvati niskom postavom. Sinoc je Hjuston igrao sa Hausom na mestu centra i on ne samo sto je zaustavio Gobera vec je imao i bolju statistiku od njega. Gober je opet morao da igra 37 minuta (kao protiv Dalasa) ali je ovoga puta bio -15, sto znaci da je Juta izgubila utakmicu sa startnom postavom. Hjuston odlicno postavio igru, svi igraci mogu da sutnu trojku i onda su postavili dva igraca u uglu dok su ostali trazili sut spolja ili napadali kos. Za razliku od igre kada igraju sa Kapelom (Gober najvise voli da se parkira ispod kosa) Huston je kos napadao sa niskim igracima i Gober je potpuno nestao. Nema veze sto ce on lupiti nekoliko banana, protiv njega treba besomucni napadati kos sa niskim igracima i na taj nacin ce ga potpuno izbaciti iz igre. Naravno, da bi se to sprovelo potrebno je imati sjajne sutere a Hjuston ih ima. Nije slucajno sto Juta svake godine igra sjajno regularni deo a ispada u prvom krugu plejofa. Gober je rupa, lakoga je skautirati, samo je potrebno imati dobrog trenera koji zna sta radi. Treba zrtvovati i par slabijih igraca i stalno praviti faulove na Goberu jer on slobodna bacanja sutira sa 60%.
    (bskfan, 28. januar 2020 18:47)

    # Link komentara

  2. Gordon u ulozi hardena
     (Pant.LA, 28. januar 2020 14:19)

    # Link komentara

  3. Evo ih strucnjaci, krenuli da briljiraju opet.

    Hjuston je nocas ostvario svega 15 timskih asistencija, sto je najmanje u celoj sezoni. Gordon je u 90% slucajeva sutnuo ili isao na kos cim je pipnuo loptu. Nocas je jedina razlika jer ga je islo. Isto je i sa Hausom i Riversom. Harden i vestbruk sami naprave 15+ asistencija po mecu.

    Strucnjaci koji pominju gusenje Gordona od stane Hardena i Vestbruka nisu gledali nijeda mec Roketsa. Erik Gordon sutira oko 10 trojki po mecu. SVAKOM MECU. I uglavnom ima oko 2/10.

    Tako da, ne prosipajte "pamet" da je Hjuston naprasno bolji bez 2 glavna igraca. Onaj ko misli da bi Hjuston ovako igrao iz veceri u vece bez glavnih zvezda je prosto...tupav.
    (Alex, 28. januar 2020 12:23)

    # Link komentara

  4. Eto deco sad vidite kakav je kosarkas harden. Nisam rekao ni da je dobar ili los, sami zakljucite.
     (cr, 28. januar 2020 10:17)

    # Link komentara

  5. Dokaz da ima jos mnogo igraca koji kada bi silovali mogu da imaju brojke kao Harden u svakom trenutku. Gordon je najbolji suter u Hjustonu ali nema prostora pored dve stetocine.
     (SvetolikPopadićBaćko, 28. januar 2020 09:42)

    # Link komentara

  6. A kvota na Jutu 1.07 hahaha.
     (Blue moon 1930, 28. januar 2020 09:24)

    # Link komentara

  7. Ne gledam vise NBA. Ameri su dokazali da im niko i nista ne znaci. Samo novac i novac. Svi ste samo roboti.Srecan sam sto nismo kao oni, siromasniji al nam dusa cistija. Prokleta je Amerikaaaa......
     (Crnogorac, 28. januar 2020 09:09)

    # Link komentara

  8. Dankan Robinson zvani Manu.
     (Flesh, 28. januar 2020 09:07)

    # Link komentara

  9. Gordon je jedan od najboljih čistih šutera lige, ali će moći ovako samo kad gospoda trošadžije lopti nisu tu!
     (đušn, 28. januar 2020 09:04)

    # Link komentara

  10. Znatno jača ekipa bez Hardena.
    (S.O., 28. januar 2020 08:45)

    # Link komentara

  11. Erik Gordon je Branko Lazić za bogate.
    (mnogo mi se dopada ova rečenica, svake sezone čim naiđe ovako prilika ja je iskoristim)
    Juta je u špicu forme, utakmica je mnogo bitna, Hjuston je bez Hardena, Vestbruka a najgore i bez Kapele. Zicer za Jutu kad ono - bam.
    Već par godina omiljeno dopisivanje komentatora je - "eh da je Jokiću..." Nema koga tu nisu izređali (pri tome ne mislim na ovu glupost sa Bogdanom, koji je zadnji NBA igrač koji im "treba"). A sve nebuloze. Klipersi su opasan tim jer su kompletno jaki a to ne bi bili bez Beverlija i Šameta. Hjuston može da istrpi Hardena i uopšte izdrži anti-košarku jer ima Gordona i Takera. To je ono što Nikoli treba. Heris mi je baš drag ali iz potpuno neshvatljivih razloga ne postaje ovakav igrač, pogotovu šuterski. Maltene Krejg češće to bude ponekad nego Heris. Ili je fitnes-preforsiran pa ga to ometa tehnički ili "struka" Denvera i tu omanjuje uveliko.
    Erik je, oslobođen od obe one budale, imao šutersko veče karijere. Pa Juti nije pomogao ni ove sezone najbolji NBA igrač na -ić Bojan Bogdnović. Tek nastavi li Nikola sa ovim nivoom iza AllStara biće to naravno ipak on.
    (znanje-imanje, 28. januar 2020 08:43)

    # Link komentara

  12. Zao mi Jute, antipatican mi je ovaj Houston a svakako zbog Denvera bih da budu drugi da idu na Oklahomu umesto na Hou jer ako krene Hardena a kao sto obicno biva bekovi den padnu mogu biti izbaceni lagano... A Juta je iz senke postala najnezgodnija ekipa. Pozdrav
     (Igor, 28. januar 2020 08:42)

    # Link komentara

  13. Gordon razmontirao Jutu, svaka cast. Prijatno me iznenadio
     (kejt winslet, 28. januar 2020 08:36)

    # Link komentara

  14. Bolje za našeg Nikolu i Denver. Baš su bili uhvatili zalet. Gordon se što bi rekla moja baka, povampirio. :D

    Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
     (Ružica iz Švajcarske, 28. januar 2020 08:34)

    # Link komentara